اینستالیشنی از شش نمایش در خانه هنرمندان
رضا مهدیزاده از برگزاری نمایشگاهی با عنوان “صحنه در صحنه” بر اساس طراحی صحنههایش از شش نمایش در خانه هنرمندان خبر داد.
رضا مهدیزاده با اشاره به فعالیتهای این روزهای خود به خبرنگار هنرآنلاین گفت: نمایشگاه “صحنه به صحنه” چینشی از آثار صحنهای من است که شامل بخشی از آکسسوار، سازهها به همراه نقشههای فنی، طرحهای سه بعدی و اسکیسهایی است که در گفت و گو با کارگردانهای شکل گرفته است.
او ادامه داد: این آثار شامل شش نمایش از مجموع 90 اجرایی است که در تهران داشتهام تا چیدمان بر مبنای آنها صورت بگیرد. این آثار عبارتند از “سقراط” به کارگردانی حمیدرضا نعیمی در تالار وحدت، ” فاوست” به کارگردانی حمیدرضا نعیمی در تالار وحدت، “مردگان بیکفن و دفن” به کارگردانی منوچهر هادی در فرهنگسرای نیاوران، اپرای “فلوت سحرآمیز” به کارگردانی داینا آداما در تالار وحدت، “هیچکس نبود بیدارمان کند” به کارگردانی پیام دهکردی در تئاتر باران و “بیبی بیدل” به کارگردانی آزاده انصاری در مجموعه تئاتر شهر.
مهدیزاده بیان کرد: بخشهایی از لوازم و آکسسوار این آثار در قالب هنر چیدمان یا “اینستالیشن آرت” در گالریهای پاییز، زمستان، استاد میرمیران، راهروها، لابی خانه هنرمندان و فضای ورودی این مجموعه ارائه میشود.
این طراحصحنه توضیح داد: وجه مشترک این آثار برای آنکه به انسجام تجسدی از فضای نمایشی در قالب هنر تجسمی ارائه شود، اشیا یا شی محوری با کارکردهای احساسگرایانه و عملکردگرایانه است که برای مخاطبینی که آثار را دیدند علاوه بر تماشای آثار، حس نوستالوژیک و تداعی فضایی هنرمندانه دارد. اشیایی که چیدمان میشوند بر اساس فضای نمایشی آثار مذکور با چینش متفاوت و احساس موقعیتهای ناب است.
این مدرس دانشگاه در رابطه با ادامهدار بودن چنین پروژههایی برای سایر آثارش توضیح داد: قطعا این روند ادامهدار خواهد بود. این نمایشگاه برای من ویژگی آموزشی هم دارد. علاوه بر چیدمان شش اثر، نقشههای کامل و اولیه پانزده اثر دیگر را نیز به صورت کامل منتشر میکنم. بر این اساس افراد علاقمند این حوزه میتوانند با روند کار یک طراحصحنه کاملا آشنا شوند؛ اینکه کار او از کجا آغاز و به کجا ختم میشود. این نمایشگاه علاوه بر نگاه هنرمندانه به آن، تجربه متفاوتی برای من است و به زودی نمایشگاه دیگری خواهم داشتم تا اسکیسها و طراحیهای دستیام را ارائه کنم، همچنین تعدادی مجسمه که بخشهایی از آن را ساختهام نیز در نمایشگاه بعدیام ارائه خواهند شد.
مهدیزاده در پاسخ به چگونگی نگهداری این آثار طی سالهای فعالیت خود اظهار کرد: تعدادی از کارها را نگه داشتم. بعد از آنکه ایده نمایشگاه به ذهنم رسید تعدادی از آنها را انتخاب کردم. طراحی صحنه نمایشی به نام “بیداری در نورنبرگ ۲۰۱۱” به کارگردانی مشترک عباس اقسامی و مهدی مکاری را سال 84 بر عهده داشتم که هیچ سند و عکسی از آن نیست. در میان وسایلم اتودهای اولیه آن را پیدا کردم و بر اساس طرحی که داشتم مجددا اسکیس زدم، بدون اینکه دوباره ساخته شوند. آنها را برای نمایشگاه سه بعدی کردم. نمایشی که در آن دوره کاندید جشنواره تئاتر فجر بود و من به واسطه آن به عنوان طراح سال از سوی کانون ملی منتقدان و نویسندگان انتخاب شدم. میخواستم آن را مستند سازی کنم.
او افزود: این نمایشگاه محصول جمعآوری مستندات، احیا ایدهها، اندیشهها و اجراهایی است که روی صحنه رفته اند.
او خاطرنشان کرد: طی پنج سال گذشته با همراهی حمیدرضا نعیمی سرپرست گروه تئاتر “شایا”، انباری را اجاره کردیم تا لوازم را بعد اجرا به آنجا منتقل کنیم. خوشبختانه اکنون تعداد قابل توجهی لباس و اشیا وجود دارد که محصول و دستاورد کار این گروه است.
مهدیزاده در بخش پایانی سخنان خود عنوان کرد: هم زمان با این نمایشگاه، نمایشنامهخوانی و پرفورمنسهایی به طراحی و کارگردانی حمیدرضا نعیمی اجرا خواهد شد. این آثار بخشهایی از نمایشهای “سقراط” و “فاوست” است. همچنین روز افتتاحیه قطعات موسیقی نمایش “سقراط” به صورت زنده به رهبری سیاوش لطفی و گروه او در لابی خانه هنرمندان اجرا میشود. بنابراین از همه علاقمندان به هنرهای تجسمی و نمایشی دعوت میکنم تا این فصل مشترک که جاذبه بصری و شنیدنی بسیاری دارد را تجربه کنند.
گفتنی است؛ نمایشگاه “صحنه در صحنه” به طراحی رضا مهدی زاده و همکاری گروه تئاتر “شایا” از 17 تا 28 دیماه سال جاری از ساعت 13 تا 20 اجرا میشود.
انتهای پیام