خرید تور نوروزی

«زنگ خطر از دست رفتن تکنولوژی تولید آب از رطوبت هوا در ایران به صدا درآمد»

سایت آفتاب یزد نوشت: «دبیرکل بنیاد جهانی انرژی در ایران در نشست خبری ثبت روز نهم دی ماه به نام «ایران در مسیر توسعه پایدار» در تقویم بین‌الملل بنیاد جهانی انرژی اظهار داشت: پس از انتخاب یزد به عنوان پایتخت فرهنگی تاریخی بنیاد جهانی انرژی در ۹ بهمن ۱۳۹۷، امسال بنیاد جهانی انرژی تصمیم گرفت روز نهم بهمن را به عنوان روز «ایران در مسیر توسعه پایدار» در تقویم بین‌الملل خود ثبت کند که برای نخستین بار در سطح جهان چنین روزی برای کشوری در بنیاد جهانی انرژی ثبت شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، او ادامه داد: بنیاد جهانی انرژی در راستای توسعه پایداری اقدامات مختلفی را در دست اقدام دارد که از جمله این اقدامات می‌توان به برگزاری نخستین همایش بین‌المللی پایداری و نوآوری در صنعت شیرین‌سازی آب اشاره کرد. هزارخانی خاطرنشان کرد: این کنفرانس به همت بنیاد جهانی انرژی و با حضور مسئولان داخلی از وزارت صمت، وزارت نیرو و معاونت علمی ریاست جمهوری و همچنین میهمانان و سخنرانانی از اروپا و آسیا، مدیران پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌های نفت و گاز، هلدینگ‌های تخصصی، شرکت‌های فولادی کشور و برخی بخش‌های مرتبط ۲۵ بهمن ماه در سالن همایش‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.

دبیرکل بنیاد جهانی انرژی در ایران یکی از موضوعات اصلی این کنفرانس بین‌المللی را معرفی پروژه‌های های‌تکی دانست که به همت بنیاد جهانی انرژی امکان انتقال دانش فنی و تکنولوژی آن به کشور فراهم شده است.
او در ارتباط با این تکنولوژی‌ها گفت: تکنولوژی لوله‌های GRP (جی آر پی) از جمله این موارد است که با انتقال این تکنولوژی که پیشرفته‌ترین نوع آن به ایران انجام خواهد شد، امکان تولید لوله‌های خطوط انتقال آب، نفت و گاز تا قطر چهار متر و تحمل ۳۲ بار برای کشور فراهم خواهد شد. هزارخانی اعتبار لازم برای این طرح را ۶۰ میلیون یورو دانست و افزود: از این میزان ۲۰ میلیون یورو توسط بنیاد جهانی انرژی سرمایه‌گذاری خواهد شد.

دبیرکل بنیاد جهانی انرژی خاطرنشان کرد: با اجرای این پروژه، هزینه خطوط انتقال آب در کشور ۴۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد؛ به عنوان مثال در پروژه انتقال آب اصفهان که حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد هزینه آن شده، تا ۸۰ هزار میلیارد تومان کاهش هزینه را به دنبال دارد.

او تکنولوژی غشاء اسمز معکوس (ممبران) را دومین تکنولوژی بنیاد در حوزه آب دانست و افزود: قرارداد این تکنولوژی بلافاصله پس از آغاز به کار رسمی دفتر پایتختی بنیاد جهانی انرژی منعقد شد و با ساخت کارخانه و انتقال تکنولوژی، رسما فعالیت کارخانه از امسال شروع شده و در حال تولید ممبران‌ است و در کنفرانس ۲۵ بهمن از محصول آن رونمایی به عمل می‌آید.

هادی هزارخانی ادامه داد: این تکنولوژی یکی از نیازهای بسیار مهم کشور ایران به حساب می‌آمد که به دلیل وجود تحریم‌های بین‌الملل، امکان انتقال تکنولوژی و یا حتی محصول آن به صورت رسمی به کشور میسر نبود اما امروز با آغاز به کار این کارخانه، ایران نه تنها تولیدکننده ممبران‌های غشاء اسمز معکوس است بلکه جزو چند کشور محدود صادرکننده این محصول هم به حساب می‌آید.

او با بیان اینکه انتقال تکنولوژی تولید شیت‌های ممبران(مواد اولیه ممبران‌ها) هم در دستور کار بنیاد جهانی انرژی قرار گرفته افزود: برای تولید ممبران‌ها نیاز به مواد اولیه‌ای است که در حال حاضر کشورهای تولیدکننده آن در جهان کمتر از تعداد انگشتان یک دست هستند و ایران هم فعلا وارد‌کننده این مواد اولیه به حساب می‌آید.دبیرکل بنیاد جهانی انرژی بیان کرد: در حال حاضر پیگیری‌هایی با معاونت علمی ریاست جمهوری، وزارت صمت و برخی از دانشگاه‌های کشور انجام شده که با حمایت بنیاد جهانی انرژی، تکنولوژی تولید شیت‌های ممبران‌ها به کشور منتقل شود و در این محصول هم ایران بی‌نیاز شود، اعتبار مورد نیاز برای این پروژه ۶۰ میلیون یورو است که بنیاد جهانی انرژی ۲۰ میلیون یورو از آن را سرمایه‌گذاری خواهد کرد.هزارخانی تکنولوژی فانتور (تولید آب از رطوبت هوا) را یکی دیگر از تکنولوژی‌های بسیار مهمی دانست که مجوز انتقال آن به کشور گرفته شده است.

او خاطرنشان کرد: تا سال ۲۰۱۸ این تکنولوژی صرفا در اختیار رژیم صهیونیستی بود و به هیچ کشوری تکنولوژی آن را تحویل نمی‌داد تا به عنوان یک افتخار در دست ارتش این رژیم باشد اما از آنجا که تولید آب از رطوبت هوا می‌تواند هزینه‌های تامین آب شرب مناسب برای مناطق مختلف جهان را کاهش محسوسی دهد، شرکت نئوم اقدام به طراحی و اجرای آن کرد و موفق به ساخت آن در سال ۲۰۱۸ با حمایت مستقیم بنیاد جهانی انرژی شد. دبیرکل بنیاد جهانی انرژی با بیان اینکه در ارتباط با این پروژه چند نکته بسیار مهم وجود دارد، گفت: تکنولوژی واترجن رژیم صهیونیستی توانایی تولید حداکثر ۸ هزار لیتر در شبانه روز را دارد اما حداکثر توان تولیدی تکنولوژی فانتور روزانه ۱۱ هزار لیتر است.

او افزود: تکنولوژی فانتور پرتابل و قابل حمل است و در صورتی که در منطقه‌ای وضعیت بحرانی آب به وجود آید، امکان انتقال سریع آن به منطقه مورد نظر و تامین آب شرب مورد نیاز میسر است، علاوه بر این هوش مصنوعی تکنولوژی فانتور بسیار پیشرفته است و می‌تواند در مدت نیم ساعت خود را با منطقه مورد نظر هماهنگ کرده و به تولید آب بپردازد.

هزارخانی گفت: این تکنولوژی مصرف برق بسیار پایینی دارد و بخش قابل توجهی از برق آن هم به وسیله پنل‌های خورشیدی که بر سقف دستگاه قرار گرفته تامین می‌شود. برای انتقال تکنولوژی فانتور به کشور ۷ میلیون یورو اعتبار نیاز است که از این میزان یک میلیون یورو توسط یک شرکت دانش بنیان داخلی تامین شده و سرمایه‌گذار باید شش میلیون یورو دیگر آن را پرداخت نماید و بنیاد جهانی انرژی آمادگی مشارکت دو میلیون یورویی در این پروژه را برای کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذار دارد.

دبیرکل بنیاد جهانی انرژی اکوتوربین‌ها (کاهنده‌های مصرف آب) را از جمله دیگر پیگیری‌های انجام شده توسط بنیاد جهانی انرژی برای مدیریت مصرف آب در ایران دانست و افزود: اکوتوربین‌ها تجهیزات کوچک و های‌تکی هستند که امکان کاهش مصرف آب تا ۵۰ درصد را دارد و در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان این تکنولوژی به صورت کامل در تمامی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای انتقال اکوتوربین‌ها به کشور نیاز به یک میلیون یورو اعتبار وجود دارد.

او به تکنولوژی تصفیه‌خانه‌های لوکال هم اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هزینه‌های اجرای طرح‌های فاضلاب و ایجاد تصفیه‌خانه‌های متمرکز بسیار بالاست و زمان بسیار زیادی هم برای اجرای آن صرف می‌شود با وجودی که تکنولوژی تصفیه‌خانه‌های لوکال به راحتی قابل حمل هستند و امکان نصب آن در مناطق مختلف شهرها وجود دارد.هزارخانی بیان کرد: با نصب هر دستگاه از تصفیه‌خانه‌های لوکال امکان اتصال فاضلاب تعداد قابل توجهی واحدها و برج‌ها و ساختمان‌های مسکونی، تجاری، صنعتی و اداری به آن وجود دارد و این دستگاه بدون بو و صدا به تصفیه آن می‌پردازد و آب تصفیه شده آن با کیفیت بالا امکان استفاده در بخش کشاورزی و صنعت را دارد و برای انتقال هر یک از واحدهای تصفیه‌خانه‌های لوکال به کشور نیاز به ۳۰۰ هزار یورو اعتبار وجود دارد.

دبیرکل بنیاد جهانی انرژی خاطرنشان کرد: علاوه بر موارد فوق، بنیاد جهانی انرژی این امکان و توانایی را دارد که هر تکنولوژی مورد نیاز کشور را در صورت وجود سرمایه‌گذار بدون هیچ محدودیتی به ایران منتقل نماید.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا