دولت «مکلف» به ارائه برنامه ملی سازگاری با تغییرات اقلیمی شد
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: دولت در سال اول برنامه هفتم مکلف به ارائه برنامه ملی سازگاری با تغییرات اقلیمی شد.
سایت آفتای یزد نوشت: «سمیه رفیعی، در اولین کنگره ملی پایداری محیط زیست بر پایه مدیریت هوشمند منابع آب افزود: اگر مسئولان کشور پای صحبتهای کارشناسان و متخصصان بنشینند، بسیاری از مشکلات کشور حل میشود.
او گفت: اکولوژیستها میگویند ما یک کره زمین داریم و من میگویم ما یک ایران داریم و باید با همکاری یکدیگر بتوانیم برای پایداری این سرزمین تلاش کنیم.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس موضوع محیط زیست را موضوع بسیار مهمی دانست که در گذشته افراد توجهی به آن نمیکردند و آن را یک مسئله لوکس و فانتزی میدانستند گفت: موضوع محیط زیست تبدیل به دغدغه جدی شده است. تجربه ثابت کرده در جاهایی که وضعیت محیط زیست و سرمایههای طبیعی کشور به خوبی حفظ نشده است حتی سرمایه گذاریهای اقتصادی هم نتوانستند پایدار بمانند.
رفیعی گفت: در برنامه هفتم توسعه تلاش کردیم بسیاری از مسائل اصلی محیط زیست را در این برنامه قرار دهیم و خوشبختانه با تیم کارشناسی این حوزه توانستیم تمام موارد گنجانده شده در برنامه هفتم را بدون هیچگونه ایراد شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوب کنیم. او به مقوله تغییرات اقلیمی اشاره کرد و گفت: دولت را در سال اول برنامه هفتم مکلف به ارائه برنامه ملی سازگاری با تغییرات اقلیمی کردیم.
رفیعی از پیشنهاد ایران برای ایجاد آژانس منطقهای پارلمانی تغییرات اقلیمی خبر داد و گفت: این پیشنهاد مورد استقبال بسیاری از کشورهای منطقه قرار گرفته است که امیدواریم با راهاندازی این آژانس گام بزرگی در مدیریت مشترک مقابله و سازگاری با این پدیده در منطقه خلیجفارس و منطقه مِنا برداشته شود.
او گفت: در حوزه محیط زیست معمولاً مردم از مسئولان جلوتر هستند، اگر در این حوزه مشارکت حقیقی و واقعی رخ ندهد بعید است برنامهها با موفقیت همراه باشد، چون مردم اثرات مربوط به این حوزه را لمس کردهاند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: در برنامه هفتم توسعه به موضوع تخصیص آب و حقابه توجه کردیم اما در طول مسیر در بحث کشاورزیهای غیرعلمی و کشاورزیهای سنتی آب برداشته میشود و چیزی برای تالابها باقی نمیماند. بخش اعظمی از تالابها خشک شدهاند و احیای آنها یکی از مطالبات جدی مردم و کارشناسان محیط زیست است.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در خصوص باغ گیاهشناسی گفت: موضوع ساخت و ساز اطراف این باغ را به طور جدی دنبال کردیم و در این خصوص مکاتبات متعددی انجام شده است و همچنان پیگیریم تا از تخریب این باغ ملی جلوگیری شود.
رفیعی با انتقاد از پرورش ماهی در قفس در مخازن سدهای کشور گفت: این موضوع موجب از دست رفتن منابع آب شیرین ما شده است و باید هرچه سریعتر متوقف شود.
به گزارش تسنیم؛ رفیعی در خصوص حقآبه تالابها گفت: برای نخستین بار در برنامه هفتم ۱۰.۷ میلیارد مترمکعب حقآبه تالابهای کشور در قانون دیده شده و وزارت نیرو مکلف شده است این حقآبه را تامین کند.»
انتهای پیام