خرید تور نوروزی

افزایش قیمت گوشت قرمز در خراسان رضوی

روزنامه خراسان رضوی نوشت: «گوشت گوساله در بازار مشهد پا به پای گوشت گوسفند افزایش قیمت داشته و واردات معدود گوشت های مغولستانی کاری از پیش نبرده است.

گوشت قرمز مهم ترین منبع پروتئینی سبد غذایی خانوار است، ولی در سال های اخیر با افزایش قیمت، سهم آن به مرور در سبد خانوار کمتر شده است. ابتدای دی ماه امسال گوشت قرمز با جهشی 200 هزار تومانی به کیلویی 600 هزار تومان رسید. روزنامه خراسان در چند گزارش به بررسی شرایط موجود در بازار و علل افزایش قیمت پرداخت. مسئولان جهاد کشاورزی کمبود تولید را به عنوان یکی از دلایل افزایش قیمت رد کردند و معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان با بیان این که در تولید گوشت، استان اول هستیم و در سال گذشته حدود 86 هزار تن تولید گوشت داشته ایم، گفت: امسال نیز مانند سال گذشته است و آمار کشتارها تغییر نکرده و حتی واردات گوشت منجمد به استان بیشتر هم شده است.

او درباره هزینه های تولید نیز گفت: هرچند هزینه کارگر و انرژی و دارو افزایش پیداکرده،ولی در حوزه علوفه و خوراک افزایش نداشته، بلکه کاهش داشته است. اما با توجه به این که در کل کشور بارندگی خوب بوده و قیمت علوفه هم پایین است دامداران برای کشتار و عرضه به بازار تعلل می کنند یا تمایل دارند دام را از استان خارج کنند تا با قیمت بالاتری بفروشند؛ چراکه قیمت گوشت قرمز در سطح کشور افزایش داشته است. به همین دلیل ما محدودیت برای خروج از استان ایجاد کرده ایم. از طرفی کمبود گوشت قرمز با کشتار دام سنگین جبران می شود. جعفری با بیان کاهش قیمت علوفه به بی ضابطه بودن بازار اشاره کرد و افزود: لاشه بعد از ورود به بازار با استفاده از برش های فانتزی و… با قیمت های بالایی فروخته می شود و ضابطه ای ندارد.

گوشت قرمز همچنان بالای 600 هزار تومان

اکنون کمتر از دو ماه مانده به سال جدید قیمت گوشت قرمز در مشهد حدود 600 هزار تومان است، مگر در مواردی که گوشت منجمد مغولستانی به دست مشتری می رسد. در بررسی قیمت های روز، لاشه گوساله با کیلویی 550 هزار تومان فروخته می شود. قیمت سایر مشتقات گوساله نیز به ترتیب چرخ کرده کیلویی 570 هزار تومان و خورشتی 590 هزار تومان بود و فیله گوساله با رکوردی 800 هزار تومانی صدرنشین قیمت ها شده است. درباره قیمت گوشت گوسفند نیز ران کیلویی 620 هزار تومان، گردن 550 هزار تومان و ماهیچه 660 هزار تومان به فروش می رسید.

فروش گوشت گوساله بالای 480 هزار تومان گران فروشی است

این در حالی است که رئیس انجمن صنفی گاوداران گفته است: هم اکنون قیمت تمام شده هر کیلو گوساله نر ۲۲۰ هزار تومان است، در حالی که با نرخ ۱۹۰ هزار تومان از دامداران خریداری می شود. به گفته مقدسی، با توجه به نرخ فعلی گوساله نر، عرضه گوشت بالاتر از ۴۸۰ هزار تومان گران فروشی و ناشی از واسطه گری و دلال بازی است.
رئیس انجمن صنفی گاوداران گفته است: بنا بر آمار، ظرفیت تولید یک میلیون تن گوشت قرمز گوسفندی و گوساله در کشور وجود دارد، درحالی که حداکثر نیاز کشور ۹۰۰ هزار تن است که در صورت حمایت دولت به صادرکننده تبدیل خواهیم شد.

فروش در مغازه 480 هزار تومان می شود

به همین منظور، در گفت وگو با یکی از اعضای هیئت رئیسه اتحادیه گاوداری های صنعتی استان قیمت دام را جویا شدیم. رضایی در پاسخ گفت: قیمت دام زنده گوسفند 240 تا 245 هزار تومان است و قیمت لاشه آن نیز حدود 495 هزار تومان می شود. قیمت دام سنگین زنده نیز برای گاو نر (جوانه) کیلویی 185 هزار تومان و قیمت لاشه نیز کیلویی 370 هزار تومان است و وقتی به مغازه می رسد با توجه به این که چربی و استخوان آن گرفته می شود حدود 480 تا 490 هزار تومان خواهد بود. این قیمتی است که ما در کشتارگاه داریم و قیمتی که بعد از ورود به بازار دارد به ما ارتباطی ندارد. در واقع در بازار مشهد نیز لاشه گوساله بیش از میانگین قیمت 480 هزار تومان است و این تفاوت 70 هزار تومانی قیمت ممکن است ناشی از همان واسطه گری باشد که مقدسی مدعی آن شده است.

قیمت سویا و کنجاله بالاست

عضو هیئت رئیسه اتحادیه گاوداری های استان در پاسخ به تاثیر کاهش قیمت نهاده های دامی بر روند فعالیت آن ها گفت: کاهش قیمت نهاده های دامی فقط در بحث جو و ذرت بوده است، اما ما الان یونجه را کیلویی 17-18 هزار تومان می خریم. اقلام دیگر از جمله دارو و درمان کلی گران شده است. اگر یک جو و ذرت هزار تومان ارزان شده، قیمت سویا و کنجاله بیش از 20 هزار تومان است. هزینه مکمل ها بسیار زیاد است. یک کامیون یونجه 85 میلیون تومان هزینه دارد.

اگر بنا باشد قیمت گوشت قرمز در بازار مشهد بر همین مسیر پیش برود و در هفته های آتی تلاشی برای تغییر در وضعیت بازار صورت نگیرد، سفره های مردم در تقارن ماه مبارک رمضان و عید نوروز خالی تر خواهد بود و رنگ خوبی نخواهد داشت. با این شرایط بعضی اقلام مانند گوشت قرمز را باید در ویترین ها نگاه داشت و مردم تنها به تماشا بنشینند.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا