نخستین قرارداد صادرات رسمی کوبا به آمریکا
کوبا روز پنجشنبه اعلام کرد قراردادی برای فروش محموله زغال چوب با شرکتی در آمریکا امضا کرده که نخستین صادرات قانونی این کشور به ایالات متحده در نیم قرن گذشته به شمار می رود.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، فروش 40 تن زغال چوب تولید شده در تاسیسات چوب مارابو در هنگامی که روند بهبود روابط ایالات متحده و کوبا با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا، تهدید می شود، با توجه به ارزش حدود 17 هزار دلاری آن، عمدتا نمادین است.
قرار است نخستین محموله در 18 ژانویه (29 دی ماه) تنها 2روز پیش از آغاز به کار ترامپ در مقام رئیس جمهوری آمریکا، که تهدید کرده است روند عادی سازی روابط آمریکا و کوبا را به عقب بازگرداند، تحویل مشتری شود.
«ایزابل اوریلی» مدیر شرکت دولتی صادرات کوبااکسپورت به رسانه دولتی کوبا گفت: هر چند این نخستین قرارداد است، اماامیدواریم که به روابطمان به مدت سال ها ادامه دهیم و نه تنها زغال چوب، بلکه دیگر محصولات مانند عسل و قهوه نیز صادر کنیم.
بر اساس این گزارش، هر چند هنوز تحریم تجاری آمریکا علیه کوبا لغو نشده، اما باراک اوباما رئیس جمهوری کنونی که عمر دولتش حدد 2 هفته دیگر به پایان می رسد، با صدور فرمان های اجرایی، تسهیلاتی در روابط تجاری دو کشور ایجاد کرده است.
دولت اوباما در اوایل 2015 محدودیت های واردات کالا و خدمات از شرکت های خصوصی کوبا را کاهش داد، اما با توجه به اینکه بر اساس قوانین کوبا، افراد نمی توانند به صورت مستقل، کالا و خدمات صادر و وارد کنند، معلوم نیست که این فرمان های اجرایی در عمل تا چه اندازه مفید خواهد بود.
بر اساس این قرارداد صادرات زغال چوب، تعاونی های خصوصی کوبا این محصول را به یک شرکت محلی بسته بندی و این شرکت آن را به شرکت دولتی صادرات کوبا
اکسپورت خواهد فروخت و شرکت یادشده به طور مستقیم آن را به شرکت تجاری آمریکایی کوآبانا تحویل خواهد داد.
به گفته اوریلی، کوباآنا 420 دلار برای هر تن زغال چوب کوبا پرداخت خواهد کرد که بالاتر از قیمت بازار برای زغال چوب کوباست که 340 تا 380 دلار برای هر تن است.
صادرات سالانه زغال چوب کوبا تا 80 هزار تن در سال به حدود 6 کشور است و قصد دارد این محصول را به انگلیس و آلمان نیز صادر کند.
کوبا و دولت اوباما از هنگام پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر آمریکا، برای تعمیق و تحیکم روابط از طریق امضای توافقنامه های دوجانبه و روابط بازرگانی تلاش می کنند.
گسترش روابط بازرگانی هاوانا با واشنگتن، خبر خوبی برای اقتصاد تحت تحریم کوبا خواهد بود که سال گذشته (2016)، در پی بحران سیاسی و اقتصادی در کشور ونزوئلا که هم پیمان راهبردی آن به شمار می رود، دچار رکود شد.
انتهای پیام