خرید تور نوروزی

دو پرونده‌ی خبرساز این روزها از نگاهی دیگر

حجت الاسلام احمد حیدری در یادداشتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده‌است، نوشت:

عدالتخانه و منتقدان رهبری

عدالت علاوه بر این که غایت همه نبوت‌ها و بعثت‌ها، گم‌شده اعصار تاریخ بشری هم بوده و در شرق و غرب، کم انقلابی است که «عدالت» را از شعارهای اصولی خود قرار نداده باشد. در انقلابات اخیر ایران نیز “عدالتخانه خواهی” قبل از “مشروطه خواهی” بود و بالاخره در ۱۲۳۷ خورشیدی دیوانخانه عدلیه در ایران شکل گرفت.

در انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی نیز عدالتخانه و قوه فضائیه مستقل از کانون‌های قدرت، از خواسته‌های اصلی مردم بود که این خواسته در قانون اساسی فصلی را به خود اختصاص داد. بنا بر اصل165 محاكمات، باید علنی انجام ‌‏شود و حضور افراد بلامانع است مگر آنكه به تشخیص دادگاه، علنی بودن “منافی عفت عمومی یا نظم عمومی” باشد یا در دعاوی خصوصی طرفین دعوا تقاضا كنند كه محاكمه علنی نباشد؛ و بنا بر اصل 168 رسیدگی به جرایم سیاسی و مطبوعاتی علنی و با حضور هیئت منصفه در محاكم دادگستری است[نه دداگاه انقلاب یا …].

فقط حکومت‌ رجال خدایی‌ است که مردم و مخالفان را به انتقاد صریح از حاکمان فرامی‌خوانند و انتقاد و مخالفت نظری با حاکم جرم نیست و حکومت مدافع صریح حقوق مخالفان است و اجازه برخورد شدید و کوبنده با توهین کنندگان را هم نمی‌دهند بلکه به جذب آنان همت دارد. از باب نمونه امام علی(ع) در جمع اصحاب بود که بانویی رعنا عبور ‌کرد و رعنایی و زیبایی‌اش، چشم‌ها را مسحور کرد. امام با مشاهده چشمان خیره همراهانش فرمود: «چشم‌های اين نرها (مانند شتر مست از شهوت، خیره به زیبایی این زن) بر هوا افكنده شده؛ اين‌گونه[خیره] نگاه كردن سبب هيجان و انگيخته شدن شهوت جنسی نگاه‌کننده و سوق دهنده او به فحشاء است؛ پس هر گاه به زنى رعنا نگاه كنید[و شیفته او گردید، به جای ادامه دادن نگاه و گرفتار خیال و وهم شدن] با اهل خود همبستر شوید كه همسرتان هم زنى مانند [آن] زن است! مردی از خوارج با شنیدن سخن عالمانه امام، به نفرین گفت: «خدا کافر بمیراندت! چقدر فقیه، کنه‌شناس و عمیق فهمی!» یاران امام از جای پریدند تا حساب وی را برسند! که امام فرمود: «دست نگه دارید و برجای نشینید؛ او فقط دشنامی داده است که یا باید با چشم‌پوشی از آن گذشت یا حداکثر با دشنامی جوابش داد».(نهج البلاغه، حکمت412)[نمونه آزادی نقد و مخالفت نظری با حاکمان در حکومت پیامبر و امام علی بی‌شمار است]

اخیرا یکی از طلبه‌های قم در راستای ایفای وظیفه مهم “امر به معروف و نهی از منکر”، در فضای مجازی به نقد عالمانه و محترمانه رهبری همت کرده است. در تمام کلیپ‌هایی که حقیر از این شخص دیده و شنیده‎ام، هیچ گونه توهین و حرمت شکنی ندیده‌ام.

اولا مطابق اصل 37 قانون اساسی هیچ‏كس از نظر قانون مجرم شناخته نمی‏‌شود، مگر اینكه جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.
ثانیا مطابق اصل پذیرفته شده حقوقی در سراسر دنیا و در اصل 169 قانون اساسی، جرم و مجازات باید قانونی باشد، یعنی قبل از انجام، در قانون آن فعل جرم شمرده شده و مجازاتش هم[با اقل و اکثر] تعریف شده باشد.
ثالثا بر فرض که ایشان در نقدهایش مرتکب توهین صریح به رهبری شده باشد و توهین به رهبری را هم نه جرم شخصی و ومحتاج شکایت شخصی؛ که جرمی عمومی(توهین به رهبر جامعه) بدانیم، وظیفه دادستان است که به عنوان مدعی العموم اقدام کند.
رابعا با توجه به موارد قبل، این چه بساطی است که کانون‌هایی برای برخورد با مخالفان و منتقدان راهپیمایی‌ها و تحصن‌های ساختگی[خودجوش!؟] به راه می‌اندازند و با جوسازی، مسئولان قضایی را تحت فشار قرار می‌دهند؟
خامسا این فرد نقد کرده و حداکثر در نقدش مرتکب جرم ادعایی شده که مصداق بارز جرم سیاسی است و باید در دادگاه علنی و با حضور هیئت منصفه رسیدگی شود.

برخورد با منتقدان با عناوین توهین و تشویش اذهان عمومی و … و ایجاد جو و شانتاژ؛ کاری است که در از سوی اقتدارگرایان، سابقه طولانی دارد و زیبنده نیست که نقد مخالفان به جای جوابگویی منطقی، با برخورد قضایی تحت عناوین مذکور مواجه شود و کانون‎‌هایی با راه اندازی تظاهرات و تحصن و شعار دادن، عدلیه را برای برخورد با منتقدان در دادگاه‌های غیر علنی و بدون حضور هیئت منصفه وادار کنند!


درباره‌ی قتل یک پاکبان

بارها و بارها تذکر داده شده که باید افراد جامعه را نسبت به هم مهربان ساخت. در جامعه همه گونه افراد زندگی می‎کنند: از افراد بی‌دین تا دیندار، مسلمان تا غیر مسلمان، مؤمن تا ضعیف الایمان، خوش اخلاق تا بد خلاق، نرم‌خو تا خشن و …؛ اگر تریبون‌ها و نهادهای تربیتی صبح و شام افراد را به محبت و رحم به یکدیگر و تحمّل همدیگر توصیه کنند(تواصوا بالصبر و تواصوا بالمرحمه»(بلد/17) و هشدار دهند که در برخورد با متخلفان، فقط حق امر و نهی زبانی آن هم با کمال احترام و نرم‌زبانی را دارند و هرگز نباید دست به تندی زبانی یا خشونت یدی زده و متوسّل به قدرت گردند، هر از چند گاه شاهد برخوردهای دردآور افراد جامعه با هم نخواهیم بود.

نمونه‌ اخیر برخوردهای دردآور قتل پاکبانی است که در تهران صورت گرفته است. ساعت ۲ بامداد جمعه بیستم بهمن امسال گزارش قتل مردی ۲۰ ساله به پلیس پایتخت اعلام شد و تیم جنایی برای بررسی موضوع راهی محل حادثه شد. بررسی‌ها حاکی از آن بود که مقتول کارگر شهرداری بوده و شب حادثه به همراه همکارانش مشغول نظافت مسیر روگذر اتوبان نیایش بودند، اما ناگهان حادثه هولناکی رخ داد.

یکی از همکاران مقتول که شاهد جنایت هولناک بود، به کارآگاهان گفت‌: ما با پیمانکار شهرداری کار می‌کنیم و شب حادثه مشغول شستن و نظافت دیواره‌های روگذر بودیم. ناگهان خودروی پژو پرشیای مشکی مقابل‌مان توقف کرد. قردی ناگهان از خودرو پیاده شد و به سمت‌مان آمد. بدون هیچ مقدمه‌ای با همکارمان گلاویز شد و بعد او را از بالای پل به پایین انداخت سپس سوار ماشینش شد و با همراهانش فرار کرد.

قاتل در بازجویی‌ها ضمن اعتراف به قتل گفت: من در حال گذر از آن مسیر بودم که ناگهان چشمم به مقتول و دوستانش افتاد. تصور کردم که آن‌ها قصد اهانت به پرچم‌هایی که به مناسبت ۲۲ بهمن برافراشته شده بود دارند و می‌خواهند آن‎ها را از بین ببرند. حتی به پلیس هم زنگ زدم و موضوع را گزارش کردم. با این حال نتوانستم آرام بنشینم، از ماشین پیاده شدم و پس از درگیری با مقتول، وی را هل دادم که پرت شد پایین و جان باخت. من اصلا نمی‌دانستم که آن‌ها کارگر هستند و در حال نظافت خیابان؛ حالا که متوجه این موضوع شده‌ام، بسیار پشیمانم و عذاب وجدان دارم.

ضمن همدردی و ابراز تسلیت به خانواده مقتول، امید داریم که این حادثه دردآور باعث عبرت تریبون‌داران شده و افراد جامه را بیش از پیش به محبت نسبت به هم و تحمل همدیگر و امر و نهی با لینت و مهربانی سوق دهند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. اصلا باور نمیشه کرد پاکبانها جاروب و لباس مخصوص دارند حرف شان هم نشنیده که بلافاصله رفته و ادعای دو اتیشه بودن کرده. این قصه سر دراز داره و انداختن مردم به پایین و این بهانه بسیار دور از عقل و ساده انگاریست مسلما میخواسته

  2. پاکبان افغانی بوده …
    هیچ پیگیری انجام نخواهد شد…
    همین یک دلیل کفایت میکند تا در ایران انقلابی و اسلامی هر کاری بخواهی و هر حرفی بخواهی علیه آنان انجام دهی و بزنی، ککت هم نگزد چرا که یارو افغانی بیش نبوده….

    2
    3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا