خرید تور نوروزی

تحلیلی بر فضای سیاسی شهرستان شیراز

پایگاه تحلیلی خبری شیرازه نوشت: «شهرستان شیراز با دارا بودن جمعیتی حدوداً ۲ میلیون‌نفری و تعداد تقریبی ۱۲۵۰ هزار نفر حائز شرایط رأی‌دادن در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، شاهد تأیید صلاحیت ۳۰۳ نفر برای حضور در رقابت انتخاباتی شد که یک‌سوم آمار کل استان فارس را به خود اختصاص داده است. از این تعداد ۴۳ خانم و ۲۶۰ نفر آقا در فهرست هستند که هر چند تعدادی از آنان انصراف داده؛ اما باز باید شاهد کناره‌گیری عده‌ای دیگر بود.

فضای سیاسی شهرستان شیراز نشان می‌دهد که عمده رقابت بجای اعضا، بر دوش فهرست‌ها است و علی‌رغم اینکه در سطح شهر تصاویر و بنرهای فردی نامزدان به‌وفور به چشم می‌آید، اما در فضای مجازی و در اتاق‌های فکر جریان‌های سیاسی استان فارس و حتی در جلسات جمع‌بندی پایتخت، شاهد مطرح شدن ائتلاف‌هایی هستیم که به نظر می‌رسد شانس برگزیده شدن داوطلبان، با افرادی است که در این فهرست‌ها قرار دارند.

ازاین‌رو در اقدامی عجیب شاهد انتشار فهرست‌های متعدد با اسامی خاصی هستیم که مشخص می‌شود بسیاری از این فهرست صرفاً حاصل تجمع چند نفر معدود و بعضاً خود نامزدان است که برای عقب نیفتن از قافله، اقدام به انتشار فهرست کرده‌اند.

تا این لحظه حدوداً ۲۰ فهرست مختلف منتشر شده که مجموعاً ۲۵ نفر فراوانی حضور دارند که اسامی چون جعفر قادری، جعفر طاهری، منصوره طاهری، سید اسماعیل حسینی، ضرغام صادقی، علیرضا پاک‌فطرت، مصطفی جاودانی، روح‌الله نجابت، غلامعلی ترابی، بتول معلم، آیت‌الله رزم‌جو، بهروز ره انجام، هادی پرهیزکار، حمیدرضا حقیقت و سید محمد لطیف حسن‌پور مطرح شده است که هرچند عمدتاً در زمره اصول‌گرایی هستند، اما بعضی فهرست‌ها مانند جبهه اصلاحات استان فارس نیز به چشم می‌خورد.

بر اساس پایش صورت‌گرفته در فهرست‌های بیست‌گانه بیشترین عضویت در ائتلاف و فهرست‌ها، متعلق به جعفر طاهری با ۸ مورد، منصوره طاهری و علیرضا پاک‌فطرت هر کدام با ۷ مورد، جعفر قادری و ضرغام صادقی با ۶ مورد و ابراهیم عزیزی و بتول معلم با ۵ مورد است.

دراین‌بین حضور عجیب بعضی از نامزدان در فهرست‌های مختلف انتخاباتی با گرایش‌های مختلف است که نشان از یک سیاست‌ورزی و تلاش برای برگزیده شدن به هر قیمت است که بعدها می‌تواند در سطح کلان دسته‌بندهای سیاسی کشور و استان را دچار لرزش‌های عجیبی نماید.

به نظر می‌رسد که با نزدیک‌شدن به ۱۱ اسفند، بیشترین تمرکز نامزدان انتخابات بر حضور در فهرست‌های مختلف باشد. فهرست‌هایی که منشأ آن مشخص نیست، هر چند که عمدتاً بر مبنای رفاقت و قرار چندنفره عده‌ای فعال سیاسی و حتی دوستی و مودت بین نامزدان انتخابات است.

از سوی دیگر در تناقضی عجیب عده‌ای که سن بالای ۵۰ سال دارند، در فهرست‌های متعلق به جوانان قرار گرفته‌اند.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا