خرید تور نوروزی

ترس از غذا یا سیبوفوبیا چیست؟

ترس از غذا سیبوفوبیا نیز نامیده می شود و یک نوع فوبیا خاص است که به عنوان یک اختلال اضطرابی طبقه بندی می شود.

ترس از غذا یا سیبوفوبیا چیست؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از وری ول هلث، ترس از غذا سیبوفوبیا نامیده می شود و یک نوع فوبیا خاص است که به عنوان یک اختلال اضطرابی طبقه بندی می شود. داشتن سیبوفوبیا به این معنی است که شما یک ترس عمیق و غیرمنطقی از غذا دارید که می تواند به غذاها یا نوشیدنی های خاص محدود شود یا ممکن است شامل بسیاری از غذاها باشد.

در صورت عدم درمان، ترس از غذا می تواند بر کیفیت زندگی و همچنین تغذیه شما تأثیر بگذارد.

تعریف سیبوفوبیا

هنگامی که فردی ترس شدید از غذا دارد، به آن سیبوفوبیا می گویند. ترس می تواند آنقدر شدید باشد که فعالیت های روزانه را مختل کند.

فرد مبتلا به سیبوفوبیا ممکن است از وعده های غذایی تهیه شده توسط شخص دیگری، غذاهایی که حاوی مواد ناآشنا هستند یا غذاهای فاسد شدنی بترسد. در موارد شدید، فرد ممکن است تقریباً از همه غذاها بترسد که می تواند منجر به سوء تغذیه شود. علیرغم اینکه می دانند غذا هیچ ضرر واقعی ندارد، آنها نمی توانند بر ترس خود غلبه کنند.

بی اشتهایی در مقابل سیبوفوبیا

افراد مبتلا به اختلالات خوردن، از جمله بی اشتهایی، اغلب از غذا اجتناب می کنند زیرا می ترسند خوردن آن باعث افزایش وزن شود. برخلاف بی اشتهایی، سیبوفوبیا هیچ ارتباطی با تصویر بدنی فرد ندارد و زمانی رخ می دهد که فرد از خود غذا ترس داشته باشد. سیبوفوبیا به عنوان یک اختلال خوردن طبقه بندی نمی شود. با این حال، یک فرد ممکن است به دلیل اختلال در غذا خوردن دچار سیبوفوبیا شود یا هر دو بیماری را به طور همزمان داشته باشد.

علائم سیبوفوبیا

علائم سیبوفوبیا بسیار شبیه به علائم سایر فوبیاهای خاص است. فوبیای خاص به عنوان ترس مداوم و غیرمنطقی از یک شی، موقعیت، فعالیت یا شخص خاص تعریف می شود. فرد مبتلا به سیبوفوبیا اغلب اضطراب شدید یا حملات پانیک را در اطراف غذاهای محرک تجربه می کند. بسته به شدت سیبوفوبیا، تشخیص علائم ممکن است دشوار باشد.

علائم سیبوفوبیا عبارتند از:

  • درد قفسه سینه
  • تپش قلب
  • تنگی نفس
  • تعریق
  • احساس ضعف، سرگیجه یا سبکی سر
  • ناراحتی شکمی
  • حالت تهوع
  • احساس نیاز به فرار
  • احساس خطر
  • لرز
  • احساس مردن

علائم معمولاً به خودی خود برطرف می شوند، اما می توانند در آن زمان بسیار ترسناک باشند و باعث می شود فرد به طور کامل از موقعیت های اجتماعی که در آن غذاهای محرک وجود دارد اجتناب کند. فردی که ترس شدید از غذا دارد ممکن است از خرید مواد غذایی، ناهار خوردن در بیرون از خانه یا غذا خوردن در حضور دیگران اجتناب کند.

تشخیص سیبوفوبیا

سیبوفوبیا به عنوان یک فوبیا خاص طبقه بندی می شود. تشخیص فوبیای خاص مستلزم مراجعه به یک پزشک بهداشت روان است.

پزشک علائم شما را با معیارهای تشخیصی که در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ویرایش پنجم (DSM-5) مشخص شده است، تجزیه و تحلیل خواهد کرد.

این راهنما از معیارهای تشخیصی زیر برای تشخیص فوبیای خاص استفاده می کند:

  • ترس پایدار است و بیش از شش ماه ادامه دارد.
  • ترس تقریباً همیشه باعث اضطراب فوری می شود.
  • ترس با خطر واقعی شی یا موقعیت تناسبی ندارد.
  • ترس باعث ناراحتی یا اختلال قابل توجه در بخش های مهم عملکرد می شود.

علل سیبوفوبیا

علت دقیق فوبیاهای خاص، از جمله سیبوفوبیا، ناشناخته باقی مانده است.

با این حال، یک فوبی خاص می تواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود، از جمله:

  • تجارب و یادگیری: شما می توانید ترس از اشیاء یا موقعیت های خاص را با تماشای اینکه شخص دیگری، مانند والدین یا خواهر یا برادر، در همان موقعیت تجربه می کند، یاد بگیرید. به عنوان مثال، اگر مادرتان ترسی از غذا داشت که شما در دوران رشد مشاهده کردید، ممکن است همین ترس را بعداً در زندگی تجربه کنید.
  • تجربیات آسیب زا در گذشته: فردی که از غذا می ترسد ممکن است غذاهای خاصی را با خاطره منفی یا آسیب زا از چیزی که در گذشته تجربه کرده است مرتبط کند. به عنوان مثال، اگر یک غذا یا ماده خاصی در گذشته شما را بیمار کرده باشد، ممکن است از آن غذا ترس داشته باشید.
  • یادگیری از طریق مشاهده اطلاعات: یادگیری در مورد تأثیرات منفی مربوط به برخی غذاها از طریق اخبار، رسانه های اجتماعی یا کتاب ها می تواند گروه ها یا مواد غذایی خاصی را مضر نشان دهد و باعث ایجاد ترس شود.
  • عوامل بیولوژیکی: اگرچه اطلاعات کمتری در مورد نقش ژنتیک و عوامل بیولوژیکی ممکن است در فوبیای خاص داشته باشد، اعتقاد بر این است که تغییرات در شیمی مغز نیز ممکن است در ایجاد فوبیای خاص نقش داشته باشد.

رفتار سیبوفوبیا

اگر فکر می کنید که شما یا یکی از نزدیکانتان به سیبوفوبیا مبتلا هستید، چندین گزینه درمانی وجود دارد که می تواند علائم را به حداقل برساند یا به طور کامل برطرف کند:

  • درمان شناختی رفتاری (CBT): CBT نوعی گفتگو درمانی است که در آن یک متخصص به شما کمک می کند تا احساسات منفی خود را در اطراف غذا مرتب کنید. آنها با شما در مورد راه هایی برای مقابله و تغییر الگوهای فکری مخرب کار خواهند کرد.
  • قرار گرفتن در معرض غذاهای محرک: این شامل قرار گرفتن تدریجی شما در معرض غذاهایی است که باعث اضطراب یا حملات هراس می شوند در حالی که در یک محیط امن هستید.
  • دارودرمانی: داروهای ضد افسردگی، بتا بلوکرها و داروهای ضد اضطراب گاهی برای کاهش علائم در افراد مبتلا به فوبیای خاص تجویز می شوند.
  • هیپنوتیزم درمانی: تحقیقات نشان می دهد که هیپنوتیزم درمانی می تواند یک گزینه موثر برای درمان فوبیای خاص باشد. هیپنوتیزم درمانی شامل اجازه دادن به یک متخصص برای ایجاد یک حالت تمرکز و تلقین بیشتر است که ممکن است به شناسایی و درمان تداعی های منفی یک فرد در اطراف غذا کمک کند.

مقابله با سیبوفوبیا

مقابله با یک فوبیای خاص مانند سیبوفوبیا می تواند چالش برانگیز باشد، اما بدانید که شما تنها نیستید. تخمین زده می شود که 19 میلیون بزرگسال در ایالات متحده با یک فوبیا خاص زندگی می کنند.

علاوه بر گزینه‌های درمانی ذکر شده در بالا، بسیاری از مردم دریافتند که با پیوستن به یک گروه پشتیبانی، به مقابله بیشتری دست پیدا کردند. این کار به شما کمک می کند تا با دیگرانی که در مبارزات مشابهی سهیم هستند تعامل داشته باشید و به آنها اعتماد کنید.

علاوه بر این، افرادی که به طور منظم ورزش می کنند، تکنیک های آرام سازی را تمرین می کنند و یاد می گیرند که چگونه رفتارهای اجتنابی را کاهش دهند، می توانند علائم ناخواسته مرتبط با فوبیاهای خاص را نیز کاهش دهند.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا