نخستین سوال از وزیر جدید بهداشت درباره نامه سال 77
انصاف نیوز – دکتر مصطفی شهیدی: بعد از چهار روز بحث و تبادل نظر و بیان نظرات موافقان و مخالفان، سرانجام کار بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی به پایان رسید. موافقان و مخالفان نظرات خود را به صراحت مطرح کردند و نمایندگان محترم مجلس هم برخلاف روند مرسوم 8 سال گذشته و بدون تأثیر پذیرفتن از مصلحتاندیشیها، به 15 تن از وزرای پیشنهادی رای اعتماد دادند و به سه نفر دیگر از آنان نیز اعتماد نکردند.
به گزارش انصاف نیوز، خوشبختانه در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم، مخالفان محترم وزرا سنت جدیدی را در جمهوری اسلامی باب کردند که اتفاقا سنت بسیار پسندیدهای است و آن عدم هرگونه تساهل و تسامحی بود که در این زمینه از خود بروز دادند. آنها در بررسی پرونده وزرای پیشنهادی انصافا مو را از ماست بیرون کشیدند و حاضر نشدند که نسبت به اندک نکات مبهم پرونده آنان نیز مسامحهکاری کنند.
نگارنده نیز به تبعیت از این سنت پسندیده، بد ندیدم که درباره سوابق یکی از این مخالفان محترم که با کسب هفده درصد از آرای مردم در مرحله اول و بیست و نه درصد از آرای نصف همان مردم در مرحله دوم انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم تهران انتخاب شده است تا بتواند در چهار روز گذشته نطقهای آتشینی علیه وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و نفت در مجلس ایراد کند، اندکی تحقیق کنم. من این نماینده را به تبعیت از سنت حسنه خود ایشان، با حروف اختصاری ع.ر.ز مینامم و از بردن نام ایشان خودداری میکنم.
یکی از نکات مبهمی که در کارنامه جناب آقای دکتر ع.ر.ز بیش از هر چیز به چشم میآید اتفاقاً مربوط به کارنامه ایشان است؛ البته کارنامه تحصیلی ایشان. خوشبختانه، عصر، عصر تکنولوژی و اینترنت است و به قول آقای دکتر روحانی نمیتوان حقایق را از نگاه جستجوگر مردم فیلتر کرد و باز خوشبختانه در میانه دعواهای کذایی/واقعی جریان متبوع آقای دکتر ع.ر.ز با جریان موسوم به انحرافی، تصاویر بسیار زیبایی از کارنامه و پرونده تحصیلی ایشان در برخی سایتهای اینترنتی منتشر شده است که اگر شما مخاطب و خواننده محترم نیز مانند نگارنده پیگیر و جستجوگر باشید به راحتی میتوانید آنها را بیابید.
دو سال پیش آقای دکتر ع.ر.ز نیز بعد از انتشار این اسناد، در یادداشتی که در سایت شخصی خودشان منتشر کرد و پس از آن، سایت خبری – تحلیلی متعلق به ایشان نیز آن را بازنشر کرده است، به مسایل و اتهامات مرتبط با این اسناد پاسخ گفتهاند که البته پاسخ ایشان هم با یک جستجوی ساده قابل مطالعه خواهد بود.
صحت یا عدم صحت پاسخهای ایشان به شبهات مربوط به دیپلم متوسطه، مشروطی سه ترم دوره پزشکی عمومی و چگونگی گذراندن آزمونهای ارتقای دوره ی دستیاری، موضوع این مقال نیست ولی درباره ی شبهه ی چگونگی تغییر رشته ی دوره ی دستیاری ایشان از «اطفال» به «پزشکی هستهای» نکتهای به چشم میخورد که بنده از وزیر جدید بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستارم که به آن پاسخ دهند. اینکه این قضیه چه ربطی به جناب آقای دکتر حسن هاشمی دارد را با اندکی صبر درخواهید یافت.
لازم است توضیح دهم که قبول شدن در آزمون دستیاری، یکی از آرزوهای دانشجویان پزشکی است و رقابت علمی بسیار سخت و سنگینی برای موفقیت در این آزمون از سالها قبل در جریان بوده است. شرط قبولی در چنین آزمونی مطالعه ی فشرده ی شبانهروزی حداقل یکساله است. در این میان رشته ی طب هستهای نیز یکی از رشتههایی است که در میان دانشجویان پزشکی به عنوان رشتهای بسیار لوکس محسوب شده و از محبوبیت خاصی در میان دارندگان رتبههای بالای آزمون دستیاری برخوردار است و این در حالی است که قبولی در رشته ی بیماریهای کودکان نیز هرچند ساده نیست ولی به مراتب بسیار آسانتر از رشته ی طب هستهای به شمار میرود.
جناب آقای دکتر ع.ر.ز درباره ی چگونگی قبولی در رشته ی اطفال و سپس تغییر رشته از بیماریهای اطفال به پزشکی هستهای چنین میگوید: “بعداً خدا لطف کرد و حدود کمتر از یک ماه به طور فشرده درس خواندم و در آزمون دستیاری کودکان دانشگاه تهران قبول شدم. پس از قبولی و مراجعه به بیمارستان اساتید و دوستان به بنده گفتند که به دلیل شرایط مجروحیت دست راست، امکان ادامه ی تحصیل در این رشته و کار با اطفال برایم بسیار سخت خواهد بود و عملاً این امکان وجود ندارد و باید تغییر رشته بدهم. متعاقب مخالفت با تغییر رشته کودکان به فیزیولوژی توسط وزارتخانه و اعلام ضرورت تغییر در رشته های بالینی، با مشورت آقای دکتر ربانی معاون آموزشی وقت دانشگاه و تاکید ایشان رشته ی پزشکی هسته ای را درخواست کردم و طبق سند شماره ۳، درخواستم از طریق دانشگاه به وزارتخانه رفت و در چهل و نهمين نشست شورا آموزشی پزشکی وتخصصی کشور و با رعايت قوانين و مقررات دوره دستياري در تاریخ 17/8/77 تصويب شد و طی همین سند در تاریخ 21/10/77 تغییر رشته بنده به دانشگاه اعلام شد از این رو تغییر رشته به پزشکی هسته ای نیز مثل سایر تغییر رشته های صورت گرفته در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مسیری کاملاً قانونی و در روال خود انجام شده است، پس در این مورد هم نگارنده خلاف گفته است”. (توضیح انصاف نیوز: منظور از سند شماره 3، تصویر پیوست شده به همین گزارش است)
اما آنچه که باعث شده است تا نه از آقای دکتر ع.ر.ز، بلکه از دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بخواهیم درباره ی این موضوع پاسخگو باشند این است که در سند مورد اشاره ی آقای دکتر ع.ر.ز، نام آقای دکتر حسن هاشمی در پای سند به چشم میخورد. در سند مذکور که به تاریخ بیست و یکم دیماه 1377 به امضای دکتر حسن هاشمی به عنوان مشاور وزیر و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور رسیده، آمده است: با توجه به دستور مقام محترم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طبق مصوبات چهل و نهمین نشست شورا و با رعایت سایر قوانین و مقررات دوره دستیاری، تغییر رشته نامبرده به رشته پزشکی هستهای از نظر این دبیرخانه بلامانع میباشد.
سوالاتی که در این زمینه به ذهن متبادر میشود و از جناب آقای دکتر هاشمی انتظار میرود به آن پاسخ بگویند عبارتند از:
1- دستور مقام محترم وزیر بهداشت چه بوده است؟
2- با رعایت کدام قوانین و مقررات با تغییر رشته ی ایشان موافقت شده است؟
3- آیا سطح و کف نمره ی قبولی در رشته ی اطفال دانشگاه تهران در سال 77 با رشته ی طب هستهای یکسان بوده است؟
4- رتبه ی آقای دکتر ع.ر.ز در آزمون دستیاریای که بر مبنای آن ایشان در رشته ی اطفال پذیرفته شدهاند چند بوده است؟ آیا این رتبه بدون استفاده از سهمیههای خاص بوده است؟ آیا رتبه ی ایشان با معدل دوره ی پزشکی عمومی ایشان همخوانی دارد؟
5- با توجه به مسؤولیت همزمان آقای دکتر ع.ر.ز به عنوان رئیس یکی از نهادهای خاص دانشگاه در آن مقطع، آیا این موضوع تأثیری در تصمیمگیری شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور داشته است؟ اگر نه، آیا مورد مشابه دیگری نیز وجود دارد که دانشجویی که از سوابق یا احیانا رانتی بیبهره بوده است از امکان تغییر رشته توسط آن دبیرخانه استفاده کرده باشد؟
در پایان و برای اینکه آقای دکتر ع.ر.ز نیز سؤالی برای پاسخگویی داشته باشند خواهشمندم که ایشان نیز در صورت امکان و برای شفافیت هرچه بیشتر لطفاً و در صورت امکان نظر صریح خود را درباره آقای دکتر سیدحسن هاشمی به عنوان گزینه ی پیشنهادی دولت یازدهم برای تصدی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بفرمایند و توضیح دهند که آیا عدم مخالفت ایشان با آقای دکتر هاشمی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، احتمالاً ارتباطی با موافقت 15 سال قبل آقای دکتر هاشمی با تغییر رشته ی شگفتیآفرین مذکور داشته است یا خیر؟
انصاف نیوز آماده ی انتشار پاسخ به این گزارش می باشد.
انتهای پیام