امیرحسین ثابتی کیست؟ | ارگان رسانه ای جبهه پایداری چگونه او را توصیف می کند
امیرحسین ثابتی مجری که گرایش های سیاسی افراطی اصولگرایانه دارد تاکنون از محمدباقر قالیباف در انتخابات مجلس پیش افتاده است. او در لیستی که رائفی پور(!) اعلام کرده بود در جایگاه های میانی قرارداشت اما او بعد از دو روحانی تندرو یعنی رسایی و نبویان فعلا نفر سوم است. میزان رای ها نیز قابل توجه بوده است چرا که در سال 98 نفر اول لیست اصولگرایان یعنی قالیباف با یک میلیون رای وارد مجلس شده است و تاکنون نبویان حدود 120 هزار رای دارد.
تیتر خبر رجانیوز، ارگان رسانه ای جبهه پایداری درباره این مجری اینگونه است:
«امیرحسین ثابتی کیست؟/ هجمه برخی سیاسیون و رسانهها علیه ثابتی؛ از اصلاحطلب تا اصولگرا! + فیلم و عکس» و همچنین زیر تیتر «به نظر میرسد علت حملههای فراوان برخی از سیاسیون و رسانهها علیه ثابتی این باشد که آنها احساس میکنند که با رای آوردن وی ممکن است «مدل جدیدی» از نمایندگان جوان در عرصه سیاست ایران تکثیر شوند.» برای بیوگرافی او نوشته شده است در ادامه متن این بیوگرافی از زبان ارگان رسانه ای پایداری عینا می آید:
از بین تمام کسانی که برای انتخابات مجلس دوازدهم کاندیدا شدهاند، واکنش رسانهها به یک نفر بیشتر از بقیه بود: «امیرحسین ثابتی منفرد». اما ثابتی کیست؟ به گزارش رجانیوز، ثابتی متولد ۱۸ اردیبهشت ۶۷ در تهران است و جزو کاندیداهای جوان داوزدهمین دوره انتخابات مجلس حساب می شود. با اینکه تا به امروز هیچ مسئولیت دولتی در کشور نداشته اما از بیبیسی فارسی تا داماد حسن روحانی، حسین سلاح ورزی و سایر رسانههای همسو با اصلاحطلبان علیه وی موضعگیریهای تندی کردهاند. نگاهی به دوران تحصیل ثابتیثابتی مهر ماه سال ۸۵ پس از موفقیت در کنکور، رشته علوم سیاسی را برای تحصیل انتخاب کرد و وارد دانشگاه تهران شد. وی از فعالان شناختهشده جنبش دانشجویی در نیمه دوم دهه ۸۰ بود و به همین خاطر در بطن بسیاری از تحولات مهم آن سالها قرار داشت. از انتخابات سال ۸۸ و رخدادهای پس از آن تا حضور فعال در بسیاری از تحولات و مناظرات دانشجویی متعددی که یک پای ثابت آن بود. وی از سال ۹۰ تحصیلاتش در مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی دانشگاه تهران را آغاز کرد و در سال ۹۲ نیز از پایاننامهاش با موضوع جنبش دانشجویی و انتخابات دفاع کرد و از مهر سال ۹۲ وارد مقطع دکترا در رشته علوم سیاسی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی شد. ثابتی از همان دوران در رسانهها حضور فعالی داشت و علاوهبر وبلاگ شخصی، در روزنامهها، سایتها و خبرگزاریهای مختلف مطالب مختلفی منتشر میکرد اما با روی کارآمدن دولت حسن روحانی، مساله مذاکرات هستهای و برجام جزو موضوعات اصلی بود که آن را به صورت تخصصی رصد میکرد و به تدریج به خاطر انتشار مطالب انتقادی درباره روند مذاکرات هستهای در رسانهها، جزو منتقدان شناخته شده برجام شد.
حضور در دولت سایه وی از سال ۹۴ تا ۹۷ در دفتر دکتر سعید جلیلی، نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی مشغول به کار شد و به گفته خودش در آن دوره به واسطه حضور در کارگروه های مختلف «دولت سایه» به ریاست دکتر جلیلی تجربههای زیادی در حوزه مسائل مرتبط با حکمرانی کشور به دست آورد. ثابتی از سال ۹۷ اجرا و سردبیری برنامه اینترنتی رودررو را آغاز کرد و خیلی زود توانست با گفتوگوهای چالشی و متفاوتی که با سیاستمداران مختلف داشت، این برنامه را به پربازدیدترین و محبوبترین برنامه سیاسی سایت آپارات تبدیل کند. در این برنامه ثابتی با چهرههای مختلفی از جمله سید محمدرضا خاتمی، فائزه هاشمی، علی باقری، علی مطهری، بهروز افخمی، سعید قاسمی، علیرضا زاکانی، فریدون عباسی و… گفتوگو کرد که هرکدام، در آن زمان بازتابهای زیادی داشت. حضور در رسانه ملی بعد از این تجربه رسانهای موفق، از سوی صداوسیما از ثابتی دعوت شد تا اجرای برنامه زنده جهانآرا را برعهده بگیرد و از سال ۹۸ وی جایگزین وحید یامینپور در این برنامه شد. ثابتی در ادامه توانست روند صعودی این برنامه به عنوان چالشیترین و پربازدیدترین برنامه سیاسی صداوسیما را حفظ کند و گفتوگوهای صریح و شفافش با برخی از چهرهها مثل محمدرضا باهنر، محسن هاشمی، مسعود پزشکیان، عزتالله ضرغامی، شهیندخت مولاوردی، مسعود درخشان، موسی غنینژاد، حسین مرعشی، حسین کچویان و… به قابهای ماندگار صداوسیما در سالهای گذشته تبدیل شد. به ویژه گفتوگویش با مولاوردی، معاون حسن روحانی که با ترک برنامه توسط وی در برنامه زنده، به یکی از خاطرهانگیزترین صحنهها برای افکار عمومی تبدیل شد. سوالات سخت، بدون تعارف و چالشی وی از میهمانان مختلف از اصولگرا تا اصلاحطلب، باعث شد تا بسیاری از این برنامهها در خاطر جمعی مردم ایران باقی بماند و البته به همین علت نیز برخی مسئولان هیچوقت در این برنامه حضور پیدا نکنند.
از حضور در رسانه تا تدریس در دانشگاهالبته ثابتی در این سالها فقط در رسانه فعال نبود بلکه در عرصههای دیگر نیز ظهور و بروز داشت. وی از سال ۹۷ که مشغول نگارش رساله دکترایش درباره برجام بود. تدریس در دانشگاه را به صورت پارهوقت آغاز کرد و تا امروز در دانشگاههای مختلف از دانشکده رسانه تا صنعتی شریف، سوره و … مشغول به تدریس بوده است. وی همچنین در حوزه تخصصی و تحصیلیاش یعنی مساله سیاست خارجی و برجام نیز پژوهشهای مفصلی داشته و به همین خاطر دورههای آموزشی مختلفی در اینباره با حضور دانشجویان و علاقهمندان به حوزه دیپلماسی برگزار کرده است. ثابتی از سال ۱۴۰۰ نیز تولید برنامه اینترنتی «حافظه تاریخی ایرانی» را شروع کرد که تا امروز حدود ۱۰۰ قسمت از آن پخش شده و مخاطبان زیادی در فضای مجازی از یوتیوب تا تلگرام، ایتا، روبیکا و اینستاگرام دارد. وی همچنین در یک سال گذشته اقدام به تاسیس فروشگاه کتاب «حافظه تاریخی» کرده که تا امروز توانسته هزاران عنوان کتاب تاریخی، فکری و سیاسی را معرفی و به دست مخاطبان برساند. حضور فعال در مدارساما از سال ۱۴۰۱ که برخی از مدارس دچار ناآرامی شد، ثابتی به دعوت مدارس مختلف به جمع دانشآموزان رفت و بنا به تجربه سالها حضورش در دانشگاه و رسانه، با نوجوانان گفتوگو کرد و به سوالات مختلف آنها به خصوص درباره مسایل سیاسی و تاریخی پاسخ داد. جلساتی که با گذشت حدود یک سال و نیم از پاییز ۱۴۰۱ همچنان در دهها مدرسه مختلف ادامه دارد و تا امروز حاصل برخی از جلسات آن نیز «کتاب بدون روتوش با دهه هشتادیها» بوده است؛ کتابی که که متن پیاده شده سوالات چالشی دانشآموزان و پاسخهای امیرحسین ثابتی است که در کمتر از ۶ ماه به چاپ پانزدهم رسیده است.
علت واکنشهای مثبت و منفی چه بود؟با این اوصاف، مشخص است که چرا کاندیداتوری او برای انتخابات مجلس دوازدهم، باعث واکنشهای مثبت و منفی زیادی در رسانهها شده است. موافقان ثابتی او را چهره فعال و با انگیزهای میدانند که تا پیش از این با اینکه هیچ مسئولیتی نداشته است، همواره اثرگذار بوده و از مدرسه و دانشگاه تا فضای سیاست و رسانه و حتی کتاب و کتابخوانی اقدامات قابل توجه و مستمری انجام داده و در صورت حضور در مجلس نیز به تعبیر استاد شهریار زرشناس میتواند به یکی از نمایندگان فعال و اثرگذار مجلس دوازدهم تبدیل شود. مخالفانش نیز روحیه جسورانه و زبان صریح وی را به هیچ عنوان نمیپسندند، زیرا تا امروز بارها مورد انتقادات تند و تیز وی قرار گرفتهاند. ثابتی: وامدار هیچ حزب و گروهی نیستمثابتی بعد از ثبت نام در انتخابات مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلامشهر، پردیس و شمیرانات نیز رسما اعلام کرد که وامدار هیچ حزب و گروهی نیست و اگر هم هر جریان و حزبی او را در لیستش قرار دهد، تعهدی به آنها نخواهد داشت، زیرا یک نماینده باید به مردمی که او را انتخاب میکنند تعهد دهد نه یک حزب و گروه خاص! شفافیت مالی در فضای مجازیهمچنین وی نخستین نمایندهای بود که با اعلام فراخوان در شبکههای اجتماعی، اعلام کرد هزینههای تبلیغاتش را خود هوادارانش پرداخت خواهند کرد و مبلغ نهایی جمع شده را نیز (۲۰۹ میلیون تومان) را به صورت شفاف به افکار عمومی اعلام کرد. ثابتی: حاضر نیستم به هر قیمتی وارد مجلس شومبا این اوصاف باید تا روز انتخابات صبر کرد و دید آیا جزو منتخبان مردم تهران خواهد بود یا خیر؟ اگرچه ثابتی اعلام کرده که برای رای آوردن حاضر نیست زیر بار تعهد احزاب و جریان های پشت پرده برود و حتی گفته برخلاف دیگر کاندیداها که همیشه میگویند به ما رای دهید، تاکید دارد که اگر مردم افراد بهتری از وی را میشناسند، به آنها رای دهند و حاضر نیست به هر قیمتی وارد مجلس شود. به نظر میرسد علت حملههای فراوان برخی از سیاسیون و رسانههای بدنام آنها علیه ثابتی در روزهای گذشته نیز همین موضوع است. آنها فراتر از ثابتی احساس میکنند که با رای آوردن او ممکن است «مدل جدیدی» از نمایندگان جوان، فعال، با انگیزه و مردمی در عرصه سیاست ایران تکثیر شوند که برای آنها خوشایند نیست.
افراط گرایی وتندروی مثل سلاح شیمیایی است که همه چیز راآلوده ونابود میکند.صاحبات این اندیشه شکست خوردگان تاریخند. هیتلر، استالین،پینوشه، صدام، داعش، صهیونیسم بین الملل نمونه های بارز این شکست خوردگانند.فطرت انسانها با افراط گرایی سازگار نیست.منظور من شخص یا گروه خاص سیاسی نیست بطور کلی گفتم.
خدا به داد مجلسی برسه که نمایندش مجری تلوزیونه و البته جماعتی که بهش رای دادن
بر بابا جمع کن کاسه کوزتو
طرف فعال سیاسیه برنامه ساز سیاسیه استاد دانشگاهه
فکر کنم دوستمون خواست یه نظر نوشته باشه فقط
ماازنمایندگان محترم مجلس خواهشمندیم که:هرچه سریعترجلوی بی حجابیهارابه طورجدّی وقاطعانه بگیرندوازگشتِ ارشادهم حمایت کنندتانیروهای محترم گشتِ ارشادامنیت اخلاقی واجتماعی جامعه رابرقرارکنند.
در تنگنایِ حیرتم از نخوت رقیب
یا رب مباد آن که گدا معتبر شود!
آقای ثابتی در مورد حذف قانون سربازی اجباری صدای بلند جوانان باشید
خودتان جوانید
قوانین دست و پا گیر برای اشتغال و ازدواج را یکی یکی اصلاح کنید
عمر جوانان در اوج شادابی در انحای سربازی اتلاف میشود و با روحیه سرکوب شده و داغون بعد دو سال بیکاری و … باید ادامه بدن
من قبل از اینکه از نزدیک بشناسمش اصلا ازش خوشم نمی آمد ولی وقتی یک ترم سر کلاسش حاضر شدم واقعا دیدم آدم دلسوز و صادقی هست. هرچند بعضی نظراتش رو قبول ندارم ولی آدم حسابیه خداییش
تا باد از این باغیرتها و وطن پرستها باشد در این مملکت امثال استاد ثابتی
افراط در وطن دوستی خیلی هم عالیست
بسوزند بی غیرتان غرب پرست و اصلاحطلب
ثابتی را سالهاست میشناسمش. بسیار دلسوز و سالم و صادق است.
خدا وکیلی با اینکه خیلی چالش فکری سیاسی باهاش دارم و کرارا با هم گفتگو و حتی گاها به جدال و دعوا کشیده شدیم. ولی موارد بسیار زیادی که مثبت هست عینا در او دیده ام دلسوز واقعی کشور جا پا گذاشتن. و قدم برداشتن در مسیر شهدا بی رغبتی به مال دنیا و یک حلال خور واقعی در این وانفسای انسانی حتی خبر دارم که پدرش که فردی بسیار زحمت کش و بازنشسته آموزش و پرورش هست در سالهای اولیه متاهلین کمک خرجش بوده از جمله اینکه اجاره خونه هاش رو میداد این فرد گاها انقدر تنگدست میشد ولی زبان به گله گزاری باز نمیکرد و غرور خودشو حتی برای اخذ یک وام زیر پا نمیزاشت امید وارم همچنان در مسیر شکوفایی و غمخار مردم در مجلسی که فساد در بیشتر نمایندگان آن زبانزد خاص و عام هست عنصری وفادار به آرمانهای واقعی کشور باشد سوای اینکه تند روی های بسیاری هم دارد اما اونم در جهت رسوایی ناکثان و مارقان و قاسطین دورانه و بس برایش دعا کنیم که آلوده بدنیا فانی نگردد ان شاءالله