کار دست خودشان دادند | احمد زیدآبادی
احمد زیدآبادی چندین یادداشت کوتاه در کانال خود منتشر کرده است که در پی می آین؛:
عدد و رقم مهم نیست!
رسانههای اصولگرا مشارکت حدود 40 درصدی در انتخابات مجلس را به عنوان پیروزی، جشن گرفتهاند.
اگر نرخ مشارکت 20 درصد هم میشد، آنها باز هم، اعلام جشن و پیروزی میکردند.
کلاً در کشور ما قرار نیست کسی ذهنیتش را با واقعیت تطبیق دهد، این واقعیت است که باید خودش را با ذهنیت افراد سازگار کند!
عجیب و غریبترین؟
پیش از این نوشته بودم که انتخابات مجلس دوازدهم ارزش دمکراتیک ندارد، اما به لحاظ ترکیبی که پیدا میکند، تا اندازهای جهتگیری آینده را مشخص خواهد کرد.
از آنجا که در این دور از انتخابات چهرههای ناشناس بسیاری تأیید “صلاحیت” شده بودند، این احتمال وجود دارد که افرادی با گرایش سیاسی نامشخص و یا بدون گرایش سیاسی خاص ولی با جهتگیری مخالفت شدید با وضع موجود، اکثریت کرسیهای مجلس را به خود اختصاص داده باشند.
البته تا زمان مشخص شدن گرایشِ اکثریتِ راه یافتگان به مجلس باید صبر کرد، اما اگر احتمالی را که مطرح کردم، واقعیت پیدا کند، چه خندهبازاری به پا خواهد شد!
چه بسا عجیب و غریبترین مجلس پس از انقلاب شکل گرفته باشد!
جوشها و پاجوشها!
آخرین نتایج شمارش آراء در تهران نشان میدهد که سازمان رأی اصولگرایان در پایتخت به سمت “پاجوش”ها چرخیده است! به خلاف تصور قبلی من، به جای پایداریها، سر امثالِ حدادعادل و محمدباقر قالیباف بیکلاه مانده است!
چه دعواهای بیسابقه و تلخی بینشان رخ خواهد داد!
چه نسبتی؟
فهرستی که در تهران به عنوان راهیافتگان به مجلس اعلام میشود از حیثِ فکری، اعتقادی و سبک زندگی واقعاً چه نسبتی با جمعیت چند میلیونی پایتخت دارد؟
کاسب محل میگوید؛ نسبتِ کلیشان بیشباهت به نسبت جن و بسمالله نیست!
به او میگویم؛هنوز از راه نرسیده ممکن است ازت شکایت کنند! با گردن افراخته پاسخ میدهد؛ خدا از زبانت بشنوه! چون در آن صورت، من برای اثبات حرفم بخصوص از اون نفرات اول خواهم خواست که به اتفاق هم به یکی از مراکز خرید یا تفریحی پایتخت برویم و عکسالعمل مردم را در برابر آنها به آزمون بگذاریم!
سیگنال خطرناک!
متصدیان کشور مشارکت پایین در انتخابات را سیگنال خطرناکی به “کشورهای معاند” میدانستند، اما سیگنال خطرناک به واقع، ترکیب همین فهرستی است که به عنوان “نمایندگان تهران” انتشار یافته است.
فعلاً نمیتوان ترکیب نهایی مجلس را به طور قاطع حدس زد، اما این “فهرست تهران” علامت خطرناکی به داخل و خارج کشور ارسال کرده چنانکه گویی قرار است در تمام حوزههای سیاست داخلی و خارجی، تندی و افراطگری حرف نخست را بزند. تلاطم در بازار ارز اولین نشانۀ هراس داخلی و خارجی از این ترکیب است. گرچه به نظر میرسد،رأی هیچکدام از این افراد از سیصدهزار تجاوز نکند و به احتمال زیاد سرنوشت همگی به دور دوم انتخابات کشیده میشود، اما فضایی که این فهرست تا همینجا به وجود آورده، خطرناکتر از آن سیگنالی است که مسئولان کشور از آن احساس بیم میکردند.
البته از نظر من، حضور این افراد در مجلس نهایتاً زیانش کمتر از حضور مؤثرشان در خارج از مجلس است، اما نظر من امر شاذی است و داخل و خارج، بر اساس نگاه خودشان داوری میکنند.
کار دست خودشان دادند!
این کسانی که از تهران راهی مجلس می شوند، قرار است در آنجا ابتکارعمل را به دست گیرند یا اینکه از داخل و خارج مجلس، کنترل و مهار شوند؟
اگر ابتکارعمل دست این گروه باشد، باید منتظر تصاعد بحران در هر زمینهای بود، اما اگر مورد مهار و کنترل قرار گیرند سناریوهای جذابی در انتظار است!
در کل به نظرم فهرستهای تندرو در تهران، با توفیقی که به زعم خود به دست آوردند، کار دست خودشان و همینطور دست نظام دادند. میپرسید چگونه؟ بماند برای بعد! فعلاً بگذارید چند روزی خوشحال باشند!
انتهای پیام