خرید تور نوروزی

بهترین استیبل کوین برابر دلار بازار چیست؟ امن‌ترین استیبل کوین‌ها برای ایرانی‌ها

وبسایت ارز دیجیتال نوشت:

بازار ارزهای دیجیتال پر از ارزهایی است که دائماً نوسانات قیمتی را تجربه می‌کنند. ولی با رشد و به بلوغ رسیدن این بازار، دسته‌ای دیگر از ارزها ظهور کردند تا پاسخی برای نیاز به وجود ارزهای دیجیتالی باثبات باشند. درواقع، ویژگی اصلی آنها ثبات در قیمت است. این دسته از ارزهای دیجیتال به استیبل کوین (Stable Coin) شناخته می‌شوند.

اولین و معروف‌ترین استیبل کوین دنیا تتر است؛ اما تتر تنها استیبل کوین دنیا نیست. در این مقاله بهترین استیبل کوین های بازار و امن‌ترین گزینه‌ها برای ایرانی‌ها را معرفی و بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

بهترین استیبل کوین های بازار کدام‌ها هستند؟

۵ مورد از بهترین استیبل کوین های دنیا در سال ۲۰۲۴ این موارد هستند:

  • تتر (USDT)
  • یو اس دی کوین (USDC)
  • دای (DAI)
  • ترو یو اس دی (TUSD)
  • یو اس دی دیجیتال (USDD)
بهترین استیبل کوین بازار چیست؟ امن‌ترین استیبل کوین‌ها برای ایرانی‌ها

در ادامه هریک از این استیبل کوین‌ها را با جزئیات بیشتری بررسی می‌‌کنیم.

تتر (USDT)

پیش‌تر هم اشاره کردیم که تتر اولین و بزرگ‌ترین استیبل کوین دنیاست. تتر در سال ۲۰۱۴ توسط گروهی از افراد در شرکتی به نام تتر لیمیتد (Tether Limited) راه‌اندازی شد. طبق وب‌سایت رسمی آن (tether.io)، تتر لیمیتد متعهد به ارائه پایدارترین و مطمئن‌ترین راه برای ذخیره ارزش در قالب ارز دیجیتال است.

برای اطمینان از شفافیت و مسئولیت‌پذیری، تتر لیمیتد گزارش‌های روزانه‌ای را در وب‌سایت خود منتشر می‌کند که اطلاعات مربوط به میزان تتر در گردش و همچنین مقدار ذخایر دلار نزد این شرکت را ارائه می‌دهند.

پگ‌شدن قیمت تتر به یک دارایی در دنیای واقعی، یعنی دلار آمریکا، از طریق نگهداری ذخایر دلار آمریکا توسط شرکت ناشر تتر نسبت‌به مقدار تتر در گردش انجام می‌شود. تتر لیمیتد به‌ازای هر توکن تتر منتشر شده، یک دلار آمریکا به‌صورت ذخیره در اختیار دارد.

تا به امروز، تتر به یکی از پرکاربردترین ارزهای دیجیتال در جهان تبدیل شده است. البته علیرغم محبوبیتی که دارد، در گذشته با انتقادات و جنجال‌هایی روبه‌رو بوده که عمدتاً ناشی از نگرانی‌ها درمورد شفافیت و پشتوانه آن بوده است. این شرکت متهم شده که مدارک کافی برای اثبات کافی بودن میزان ذخایر دلارش ارائه نکرده است.

همچنین سؤالاتی درباره رابطه بین تتر لیمیتد و صرافی بیت‌فینکس (Bitfinex) وجود دارد که برخی ادعا می‌کنند ممکن است از تتر برای دست‌کاری قیمت بیت کوین در این صرافی استفاده شده باشد.

یو اس دی کوین (USDC)

استیبل کوین یواس‌دی‌سی (USDC) نیز مانند تتر به دلار آمریکا پگ شده است. این ارز دیجیتال در سال ۲۰۱۸ به‌صورت یک توکن ERC20 روی بلاک چین اتریوم راه‌اندازی شد. USDC طبق اطلاعات سایت CoinMarketCap دومین استیبل کوین بزرگ دنیا از نظر ارزش بازار است.

USDC توسط کنسرسیومی به نام Centre مدیریت می‌شود که از Coinbase و Circle تشکیل شده است. این کنسرسیوم ضمانت می‌کند که USDC به‌صورت کامل وثیقه شده است؛ یعنی به‌ازای هر توکن USDC در گردش، یک دلار آمریکا در ذخایر آنها وجود دارد.

از مزایای مهم USDC شفافیت آن است. هر توکن USDC به‌طور کامل مورد حسابرسی قرار می‌گیرد و گزارش‌های مربوط به ذخایر موجود، به‌طور منظم به‌صورت عمومی منتشر می‌شوند. یعنی کاربران می‌توانند مطمئن باشند که USDC به‌اندازه کافی دلار ذخیره در اختیار دارد و خطر ورشکستگی یا نکول وجود ندارد.

دای (DAI)

دای استیبل کوینی بوده که توسط میکردائو (MakerDAO) روی بلاک چین اتریوم ساخته شده است. میکردائو در سال ۲۰۱۴ توسط رون کریستنسن (Rune Christensen) با هدف ایجاد یک استیبل کوین غیرمتمرکز تأسیس شد.

استیبل کوین دای یک ارز دیجیتال بوده که پشتوانه آن ارزهای دیجیتال دیگر است. یعنی پشتوانه هر واحد دای مقدار مشخصی اتریوم بوده که تضمین می‌کند قیمت این استیبل کوین ثابت باقی بماند.

برای مینت‌کردن دای، کاربران می‌بایست اتریوم یا سایر ارزهای دیجیتال مورد تأیید را در یک قرارداد هوشمند به نام CDP قفل کنند. در نهایت، دای از طریق سیستم پیچیده‌ای از الگوریتم‌ها و مشوق‌ها تضمین می‌کند که عرضه دای برابر با تقاضای آن باشد تا قیمت آن ثابت باقی بماند.

ترو یو‌اس‌دی (TUSD)

یکی دیگر از بهترین استیبل کوین های حال حاضر دنیا ترو یو‌اس‌دی (TUSD) است. این ارز دیجیتال در سال ۲۰۱۸ توسط تراست توکن (TrustToken) روی بلاک چین اتریوم ایجاد شد. ترو یواس‌دی به‌ازای هر توکن TUSD دلار در ذخایر خود نگه می‌دارد و برای حفظ شفافیتش به‌طور روزانه گزارشی از یک مؤسسه حسابداری مستقل درباره میزان ذخایر دلار خود منتشر می‌کند.

TUSD در میان پلتفرم‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) نیز محبوبیت زیادی پیدا کرده است. با استفاده از TUSD به‌جای ارزهای فیات سنتی، کاربران می‌توانند بدون نیاز به داشتن حساب بانکی به طیف گسترده‌ای از پروتکل‌های دیفای دسترسی داشته باشند.

یو اس‌دی‌ دیجیتال (USDD)

شرکت ترون دائو رزرو (TRON DAO Reserve)، در سال ۲۰۲۲ توسط جاستین سان (Justin Sun) بنیان گذاشته شد. این شرکت، استیبل کوین یواس‌دی دیجیتال یا یواس‌دی‌دی (USDD) را خلق کرد. USDD یک استیبل کوین الگوریتمی است که توانسته با کمک مکانیسم‌های تشویقی که برایش طراحی شده‌اند، قیمت خود را تثبیت کند.

انواع استیبل کوین ها

حال که بهترین استیبل کوین ها در سال ۲۰۲۴ را بررسی کردیم، بد نیست نگاهی کلی به انواع استیبل کوین‌ها داشته باشیم و بهترین استیبل کوین‌ها در هر دسته‌بندی را هم معرفی کنیم.

بهترین استیبل کوین ها با پشتوانه دلار

همانطور که از اسم این نوع از استیبل کوین‌ها پیداست، پشتوانه آنها دلار است. تتر (USDT) را قطعاً می‌توان معروف‌ترین استیبل کوین بازار از این نوع دانست. نسبت تتر به دلار آمریکا ۱به۱ بوده و پشتوانه آن ذخایر واقعی دلار است.

بهترین استیبل کوین بازار چیست؟ امن‌ترین استیبل کوین‌ها برای ایرانی‌ها

درنتیجه، آن را می‌توان گزینه‌ای بسیار قابل‌اعتماد و پایدار برای کسانی دانست که به‌دنبال سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتالی هستند که نوسانات کمتری نسبت به سایر ارزهای موجود در بازار دارند.

این موضوع درواقع به‌نوعی مشابه خرید دلار و سرمایه‌گذاری روی آن است؛ با این تفاوت که باید توجه داشت، در این سرمایه‌گذاری غیر از تغییرات قیمت دلار، فاکتورهای دیگری نیز وجود دارند که در هنگام سرمایه‌گذاری باید مورد توجه قرار بگیرند.

 البته استیبل کوین‌های دیگری از این نوع نیز وجود دارند، مانند USDC، TrueUSD و Binance USD (BUSD). همچنین، همان‌ طور که قبل‌تر نیز گفته شد، دلار تنها ارز فیاتی نیست که استیبل کوین‌‎هایی به پشتوانه آن منتشر شده‌اند. برای مثال، استیبل کوین‌های EURS و EURC به پشتوانه یورو هستند.

همچنین ذکر این نکته ضروری است که این ارزها را نباید با CBDCها (ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی) اشتباه گرفت.

بهترین استیبل کوین‌ها با پشتوانه کریپتو

پشتوانه این نوع از استیبل کوین‌ها سایر ارزهای دیجیتال هستند. محبوب‌ترین استیبل کوین با پشتوانه کریپتو، دای (DAI) است. گرچه قیمت دای به دلار آمریکا پگ شده و همواره برابر با یک دلار می‌باشد، اما پشتوانه دای اتریوم (ETH) است.

البته این ویژگی موجب شده تا برخی‌ها آن را در مقایسه با استیبل کوین‌های با پشتوانه دلار گزینه‌ بی‌ثبات‌تری ببینند. هرچند که با این حال معتقدند نسبت به سایر ارزهای دیجیتال موجود در بازار ثبات قیمتی بیشتری دارد.

استیبل کوین‌های الگوریتمی

سومین گروه از استیبل کوین‌ها، استیبل کوین‌های الگوریتمی هستند. پشتوانه آنها هیچ ارز فیات یا ارز دیجیتال دیگری نیست، بلکه آنها از الگوریتم‌های خاصی برای پگ‌کردن قیمتشان به یک دارایی دیگر استفاده می‌کنند.

معروف‌ترین استیبل کوین الگوریتمی را می‌توان Basis (BAB) دانست. Basis از الگوریتم‌هایی برای پگ‌کردن قیمت خود به دلار آمریکا استفاده می‌کند و با کمک مکانیسم‌هایی که برایش طراحی شده، از نوسانات قیمتی بزرگ جلوگیری می‌نماید.

مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در استیبل کوین‌ها

وقتی صحبت از سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال می‌شود، گزینه‌های مختلفی برای انتخاب وجود دارد. یکی از انواع ارزهای دیجیتال که ما در این مقاله به معرفی آنها پرداختیم، استیبل کوین‌ها هستند.

استیبل کوین‌ها گزینه خوبی برای سرمایه‌گذارانی هستند که می‌خواهند از دارایی‌های خود در برابر نوسانات محافظت کنند. اما باید توجه داشت که سرمایه‌گذاری در استیبل کوین‌ها، مانند سایر گزینه‌های سرمایه‌گذاری، هم مزایا و هم معایب خاص خودش را دارد. در ادامه به توضیح مهم‌ترین مزایا و معایب آنها می‌پردازیم:

مزایای سرمایه گذاری در استیبل کوین ها

  • نسبت به سایر ارزهای دیجیتال نوسانات بسیار کمتری دارند: این به آن معناست که سرمایه‌گذاری شما بسیار کمتر با نوسانات ناگهانی در ارزشش مواجه می‌شود. درنتیجه، اگر به دنبال ثبات بیشتر و یک بازده قابل پیش‌بینی هستید، استیبل کوین‌ها می‌توانند گزینه خوبی برای سرمایه‌گذاری باشند.
  • پشتوانه دارند: اکثر استیبل کوین‌ها، همان‌طور که بالاتر هم توضیح دادیم، به پشتوانه یک دارایی مانند یک ارز فیات یا حتی طلا هستند. این پشتوانه موجب ایجاد یک ارزش ذاتی برای این ارزهای دیجیتال می‌شود که کمک می‌کند تا ثبات داشته باشند.
  • کاربردهایی در دنیای واقعی دارند: البته این به آن معنا نیست که صرفا این نوع از ارزهای دیجیتال در دنیای واقعی کاربرد دارند، اما ویژگی خاص آنها، یعنی ثبات در قیمت، به آنها کمک کرده است تا در دنیای واقعی به عنوان نوعی از روش‌های پرداخت بیشتر از برخی دیگر از ارزهای دیجیتال مورد توجه قرار گیرند.

معایب سرمایه گذاری در استیبل کوین ها

با وجود مزایای مهمی که استیبل کوین‌ها دارند، باید توجه داشت که آنها ریسک‌ها و معایب خاص خودشان را نیز دارند. از جمله مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

  • نسبتاً جدید هستند و هنوز بسیاری‌شان آزمون خود را پس نداده‌اند: استیبل کوین‌ها نوع نسبتا جدیدی از ارزهای دیجیتال هستند. به این ترتیب، بسیاری از آنها هنوز در دنیای واقعی آزمایش نشده‌اند، بنابراین موفقیت آنها تضمین‌شده نیست.
  • به‌طور ۱۰۰% از نوسانات قیمتی در امان نیستند: گرچه استیبل کوین‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که نوسانات کمتری نسبت به سایر ارزهای دیجیتال داشته باشند، اما همچنان می‌توانند نوسانات ناگهانی در ارزش را تجربه کنند. بنابراین، مهم است قبل از سرمایه‌گذاری بر روی آنها تحقیقات کافی انجام دهید. این نوسانات می‌توانند به دلایل متعددی رخ دهند. برای مثال، پس از سقوط بانک سیلیکون ولی (Silicon Valley Bank)، استیبل کوین USDC که بخش قابل توجهی از ذخایر دلارش در این بانک سپرده‌گذاری شده بود، نسبت ۱ به ۱ قیمتش با دلار بهم خورد. قیمت این استیبل کوین در آن زمان تا ۰/۸۷ دلار (۸۷ سنت) هم رسید.
  • الزاماً بهترین بازده را ندارند: از آنجایی که استیبل کوین‌ها قیمت ثابتی دارند، احتمالا بازده زیادی برای سرمایه‌گذاران ایجاد نخواهند کرد. درنتیجه، اگر سرمایه‌گذاران به دنبال سرمایه‌گذاری‌هایی با بازده‌های بالا هستند، باید به گزینه‌های سرمایه‌گذاری دیگر بیشتر توجه کنند.

برای انتخاب بهترین استیبل کوین ها به چه معیارهایی توجه کنیم؟

مهم‌ترین معیارهایی که هنگام انتخاب یک استیبل کوین برای سرمایه‌گذاری به آن‌ها دقت کنید عبارت‌اند از:

  • ثبات
  • نقدینگی
  • هزینه تراکنش
  • اعتمادپذیری

ثبات

شاید مهم‌ترین فاکتور در انتخاب یک استیبل کوین، ثبات آن باشد. درواقع، هدف اصلی سرمایه‌گذاری در یک استیبل کوین، محافظت از سرمایه در برابر نوسانات است. هنگام ارزیابی ثبات یک استیبل کوین خاص، حتما به داده‌های تاریخی قیمت آن نگاه بیاندازید تا ذهنیتی درباره عملکرد آن در طول زمان به دست آورید.

نقدینگی

فاکتور مهم دیگری که باید در نظر گرفت نقدینگی است. باید مطمئن باشید که در صورت نیاز می‌توانید به راحتی استیبل کوین خود را به ارز فیات یا سایر ارزهای دیجیتال تبدیل کنید. باید مراقب بود که گرفتار کوینی نشوید که فروش آن کار دشواری است.

هزینه تراکنش

فاکتور مهم بعدی، هزینه تراکنش‌ها یا همان کارمزدها است. برخی از صرافی‌ها کارمزدهای بیشتری بابت معامله استیبل کوین‌ها به نسبت سایر انواع ارزهای دیجیتال دریافت می‌کنند. قبل از تصمیم‌گیری نهایی، حتماً این‌گونه هزینه‌ها را بررسی کنید.

اعتمادپذیری

فاکتور آخر مسأله اعتماد است. باید مطمئن شوید که صرافی یا پلتفرمی که برای خرید از آن استفاده می‌کنید قابل اعتماد و معتبر است. مخصوصا اگر مبالغ بزرگی را معامله می‌کنید، باید حتما پیش از انجام معاملاتتان تحقیقات کافی در این زمینه انجام دهید و فقط از صرافی‌هایی که شهرت خوبی دارند استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

استیبل کوین‌ها نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال، فرصت‌های سرمایه‌گذاری زیادی دارند. همچنین ابزارهایی جذاب بوده که به حداکثر کردن سود معامله‌گران و سرمایه‌گذاران کمک می‌کنند. هرچه بیشتر می‌گذرد، استیبل کوین‌های متعددی ظهور می‌کنند که تلاش دارند تا از دیگر استیبل کوین‌ها با ثبات‌تر و مطمئن‌تر باشند.

سرمایه‌گذاران بهتر است همیشه آنها را زیر نظر داشته و از این ارزهای دیجیتال به بهترین شکل در سبد سرمایه‌گذاری‌شان استفاده کنند. البته این امر نیازمند آن است که سرمایه‌گذاران با ریسک‌های این سرمایه‌گذاری به خوبی آشنا باشند تا بتوانند بهترین تصمیمات را بگیرند.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا