خرید تور نوروزی

روابط ایران و آلمان یک‌هوا تیره‌تر شد!

احضار سفیر ایران در برلین به وزارت امور خارجه آلمان با اقدام متقابل ایران مواجه شد تا روابط ایران و آلمان یک قدم دیگر به سمت تنش و تیرگی بردارد.

بر اساس گزارش ایسنا، دولت آلمان روز چهارشنبه گذشته سفیر ایران در برلین را به بهانه تلاش یک فرد برای به‌ آتش کشیدن یک کنیسه در سال ۲۰۲۲ احضار کرده است.

برلین ادعا کرده این فرد با تابعیت دوگانه ایرانی – آلمانی برنامه‌ریزی برای آتش زدن کنیسه یهودیان را با کمک تهران انجام داده بود. این فرد در ماه دسامبر به ۲ سال و ۹ ماه حبس به بهانه برنامه‌ریزی برای حمله به یک کنیسه در شهر بوخوم محکوم شده بود. در حکم دادگاه دوسلدورف ادعا شده بود که این حمله با کمک «موسسات دولتی ایرانی» برنامه‌ریزی شده است.

وزارت خارجه آلمان حالا می‌گوید پس از دریافت حکم مکتوب دادرسی، نماینده ایران را احضار کرده است. در بیانیه این وزارتخانه آلمانی آمده است: «ما دادرسی را به سرعت با شرکای اروپایی و نهادهای اتحادیه اروپا به اشتراک خواهیم گذاشت و گام‌های بیشتر را بررسی خواهیم کرد.»

آلمان در ماه دسامبر هم کاردار ایران را به این بهانه احضار کرده بود.

تهران نیز بلافاصله «هانس اودو موتسل» سفیر برلین در تهران را احضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران را به او ابلاغ کرد. مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه ایران به سفیر آلمان گفت: ایران برخلاف برخی کشورها که سابقه سیاهی در آزار یهودیان دارند، پیشینه درخشانی در تقویت اصل همزیستی دارد.

مدیرکل غرب اروپا تاکید کرد: توصیه می‌کنیم آلمان به‌جای اتهام‌زنی و تامین خواسته رژیم صهیونیستی برای تنش‌آفرینی‌های ساختگی در راستای جبران شکست‌های اخیر، مراقب دام‌های تنیده شده از سوی جریان‌های مخرب باشد.

روابط ایران و آلمان از زمان تغییر دولت در رهبر اتحادیه اروپا رو به تیرگی گذاشت و در 3 سال اخیر هیچ‌گاه به سطح دوستانه دوران صدر اعظمی خانم مرکل نرسید. اعتراضات سال 401 در ایران هم دولت اولاف شولتس، صدر اعظم کنونی آلمان را به اتخاذ مواضع تندتر علیه جمهوری اسلامی ایران ترغیب کرد. این در حالی‌ست که آلمان همواره بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران در اروپا بوده و میزبان جمعیت بزرگی از مهاجران ایرانی است.

انتهای پیام

بانک صادرات

پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا