خرید تور تابستان

قالیباف: برخی مصوبات برنامه ششم باعث انحلال شوراها می‌شود

شهردار تهران در زمان ارائه لایحه بودجه به شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد از برخی مصوبات برنامه ششم توسعه گفت: دولت ۴۶ درصد بودجه شهرداری را کاهش داد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر قالیباف در سیصد و بیست و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به لایحه برنامه ششم توسعه که از سوی دولت به مجلس تقدیم شده، گفت: در این برنامه اشکالات جدی را شاهد هستیم که نیاز به بررسی ویژه دارد. بر اساس یکی از مصوبات این لایحه، تمام مسئولیت‌های نظارتی در حوزه مباحث مالی و حسابرسی در همه شهرداری‌ها به دیوان محاسبات منتقل می‌شود.

شهردار تهران افزود: ما شفاف و روشن اعلام می‌کنیم که این مصوبه خلاف قانون اساسی است و از اعضای شورای نگهبان می‌خواهیم به این مسائل توجه ویژه‌ای داشته باشند.

قالیباف گفت: شهرداری یک نهاد عمومی غیردولتی است و شامل بودجه‌های دولتی نمی‌شود. سوابق گذشته نشان می‌دهد که دیوان محاسبات نمی‌تواند بر همه بودجه‌های شهرداری نظارت کند الا بودجه‌هایی که دولت به شهرداری می‌دهد.

وی تصریح کرد: ما همچنین موضوعی را با عنوان «ارزش افزوده» داریم که آنچه مصوبه برنامه ششم است، خلاف قانون اساسی و سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری است.

شهردار تهران به تبصره ۲۱ بودجه که در دستور کار کمیسیون تلفیق مجلس است نیز اشاره کرد و گفت: به جز بخش خصوصی و تعاونی‌ها، همه سازمان‌های اجرایی حتی شهرداری‌ها مکلف هستند درآمد خود را به خزانه دولت واریز کنند؛ این یعنی انحلال شوراها.

قالیباف اضافه کرد: اگر درآمد شهرداری‌ها را به خزانه دولت بریزیم و بخواهیم از دولت تحویل بگیریم، بهتر است دولت یک بند بنویسد که شهرداری‌ها از یک نهاد غیردولتی به نهادی دولتی و زیر نظر وزارت کشور تبدیل شده‌اند، این یعنی دامن زدن دوباره به تمرکززایی و حداقل اختیارات مردمی را از بین می‌برد.

دولت نسبت به سال قبل بودجه شهرداری را ۴۶ درصد کاهش داده است

وی با اشاره به شرایط کشور گفت: با توجه به شرایطی که در کشور وجود دارد، بودجه دولت انقباضی است و ۹ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است، اما برای شهرداری متأسفانه شاهد کاهش ۴۶ درصدی اعتبارات هستیم.

شهردار تهران تصریح کرد: تبصره ۲۱ ظاهراً بودجه‌ای است اما باطن آن یعنی انحلال شورا. من از آقای چمران می‌خواهم نسبت به این مسئله اقدام جدی‌تری داشته باشد.

کاهش ۲هزار میلیاردی درآمدهای پایدار با توجه به لایحه برنامه ششم و بودجه کل کشور

وی افزود: بعضی اوقات می گویند بودجه نسبت به قبل ۱۷ برابر شده است اما خدمات و سرویس دهی این میزان افزایش پیدا نکرده است. بر اساس شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی ارایه شده از سوی بانک مرکزی در سال پایه ۱۳۹۰ ، شاخص سال ۷۶ برابر با ۱۳ اما سال ۹۴ عدد شاخص ۲۲۷ است. به این معنی که امروز بودجه ای که شهرداری با بودجه نقد و غیر نقد خود به صورت کامل ارایه می کند، نسبت به شاخص آن زمان چقدر از جهت قدرت انجام پروژه ها کاهش پیدا کرده است و افزایش نداشته است. سال ۹۳ درآمد پایدار ما ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد بوده است که در سال ۹۴ این رقم به ۴ هزار میلیارد رسیده است یعنی ما در سال ۹۴ حدود۱۷ درصد رشد درآمد پایدار داشته ایم. بر اساس رشد سالیانه ۱۰ درصد باید به ۵ هزار میلیارد تومان درآمد پایدار می رسیدیم اما امروز متاسفانه به دلیل دو موضوعی که در لایحه برنامه ششم توسعه و همچنین لایحه بودجه عمومی کل کشور در سال ۹۶ پیش آمده است، در این شرایط دو هزار میلیارد تومان از درآمد پایدار شهرداری تهران کاهش پیدا می کند. این بدین معنی است که ما از برنامه عقب می افتیم.

وی با بیان اینکه سهم شهرداری تهران از مالیات بر ارزش افزوده به معنی بودجه نقد پایدار شهرداری تهران است،گفت: از این بودجه سال ۹۶ در حوز مصارف ۶ هزار و ۹۰۹ میلیارد تومان اعتبارات هزینه ای، حقوق، نگهداشت و کمک به سازمان هاست. اگر می خواستیم طبق برنامه پنج ساله شهرداری پیش برویم امسال باید در اعتبارات مصرفی عدد ۷ هزار و ۱۲۵ میلیارد تومان را پیشنهاد می دادیم. اما در این زمینه صرفه جویی کردیم و این عدد را کاهش دادیم به طوری که از این رقم ۳۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت به بخش خصوصی به ازای جابجایی هر مسافر در کیلومتر توسط اتوبوس های خصوصی نیز در این عدد ۶ هزار و ۹۰۹ میلیارد تومانی دیده شده است.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری ها حداقل باید ۴۰ درصد بودجه خود را عمرانی ارایه دهند، اما یکی از افتخارات ما این بود که همیشه ۷۰ درصد بودجه عمرانی بود و ۳۰ درصد جاری، در شرایط حاضر به دلیل تصمیمی که گرفته شده و بودجه پایدار شهرداری کاهش پیدا کرده است، عدد ۳۰ درصد بودجه جاری به ۳۹ درصد افزایش پیدا کرده است.

تراز مثبت عملیاتی شهرداری تهران به رغم شرایط حاکم بر حوزه اقتصاد

قالیباف اظهارکرد: همه دولت ها همیشه در تراز عملیاتی عملکرد منفی داشته اند و همیشه از پول نفت برای اداره کشور استفاده می کردند. با همه شرایطی که ساخت و ساز در کشور تعطیل است، بدون محل فروش عوارض پروانه ها تراز عملیاتی ما در شهرداری تهران هنوز مثبت است. در بودجه ۹۶ تراز عملیارتی ما ۷ هزار و ۲۳۴ میلیارد تومان و هزینه ما ۶ هزار و ۹۰۹ میلیارد تومان است. بدین معنی که اگر هیچ کار توسعه ای در شهر انجام ندهیم و ساخت ساز هم صورت نگیرد هنوز تراز ما منفی نشده است اما اگر این روند در سیاست های دولت ادامه پیدا کند همه شهرداری ها در سراسر کشور دچار آسیب می شوند.

افزایش بودجه حمل ونقل عمومی نسبت به سال قبل

شهردار پایتخت افزود: ۸هزار و ۵۰۴ میلیارد تومان سرمایه ای، سه هزار میلیارد تومان نیز مالی و برای بازپرداخت دیون دیده شده است. در حوزه حمل و نقل عمومی در سال ۹۵ برابر با ۳۳ درصد بودجه را اختصاص داده بودیم اما در سال آینده سهم حمل و نقل با احتساب دو هزار میلیارد تومان اوراق مشارکتی که پیش بینی شده است به ۴۰ درصد افزایش پیدا می کند.

وی با تاکید بر اینکه اولویت حمل و نقل خرید واگن هاست، گفت: حداقل حقوق و دستمزد ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش پیدا کرده است اما بودجه شهرداری تهران حدود ۴ درصد افزایش پیدا کرده است. در این شرایط سهم حمل و نقل باقی است و حتی از ۳۳ درصد به ۴۰ درصد افزایش پیدا می کند.

شهردار تهران افزود: در حوزه اجتماعی دو درصد، خدمات شهری یک درصد افزایش داشته ایم. در حوزه معماری و شهرسازی و مدیریت بحران افزایش نداشتیم. در حوزه بازپرداخت ها شش درصد کاهش داشتیم چرا که بخشی از دیونی که بانک ها داشتیم اقساطش تمام شده است و در این بخش تنفس گرفته ایم.

شهردار تهران در خاتمه خاطرنشان کرد: ما بودجه سال ۹۵ را تحلیل کرده و در کنار آن گزارش هایی همچون فهرست املاک فروش، پروژه های مطالعاتی، دیون شهرداری به بانک ها ، دیون به اشخاص حقوقی و حقیقی، گزارش عملکرد ۳۰ ماهه برنامه دوم و گزارشی از برش سال چهارم برنامه پنج ساله شهرداری تهران ارایه داده ایم. امسال بودجه شرکت ها و سازمان ها را نیز با شهرداری به صورت یکجا ارایه داده ایم، این در حالی است که قبلا گاهی اوقات بودجه شرکت ها و سازمان ها به ماه های بعدی موکول می شود.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا