خرید تور تابستان

گزارش دولت احمدی‌نژاد: تورم پایان دولت دهم 44 درصـد

درست تير ماه سال 1384 بود كه محمود احمدي نژاد بر كرسي رياست جمهوري در دولت نهم تكيه زد. بر اساس آمار رسمي ‌بانك مركزي از شاخص بهاي كالاها و خدمات مصرفي خانوارهاي شهري در آن زمان احمدي نژاد دولت را با تورم 15.4 درصدي و تورم نقطه به نقطه 11.7 درصدي تحويل گرفت. ارقامي‌كه پس از هشت سال و در تير ماه 1392 تغييرات بسياري داشته است.

به گزارش انصاف نیوز به نقل از روزنامه ی دولتی ایران، به طوري كه نرخ تورم از 15.4 درصد در تير 1384 به 37.5 درصد در تير سال جاري رسيده است.تورم نقطه به نقطه نيز با جهشي بي‌سابقه از 11.7 درصد تير 84 خود را به 44 درصد در تير 92 رسانده است.

در گروه هاي كالايي نيز وضعيت مشابهي حكمفرماست به طوري كه افزايش قيمت هيچ يك از گروه ها در تير ماه سال نخست دولت نهم به 20 درصد نمي‌رسيد در ماه پاياني كار دولت دوم احمدي نژاد افزايش قيمت كالاها و خدمات ارقام بسيار بالاتري را فتح كرده‌اند.

بنابر گزارش بانك مركزي، افزايش قيمت گروه خوراكي‌ها در تير 84 تنها 8.8 درصد بوده كه يكي از كمترين رشدها را در ميان گروه‌هاي اصلي موثر در تورم داشته است. مسكن و سوخت نيز در تير 8 سال پيش با 14 درصد رشد همراه بوده است.در حالي كه افزايش قيمت خوراكي ها و مسكن و سوخت در تير ماه امسال به ترتيب 52.1 درصد و 21.8 درصد ثبت شده است.

ساير گروه‌ها نيز با تفاوت بسياري در ميزان رشد قيمت‌ها روبه‌رو بوده‌اند. در اين راستا در حالي كه افزايش قيمت پوشاك و كفش در تير امسال به بيش از 63 درصد رسيده، اين عدد در تير سال 1384 تنها 10.3 درصد بوده است.افزايش قيمت اثاث و لوازم خانه در اين دو مقطع زماني نيز فاصله بسياري دارد.رشد قيمت اين گروه در نخستين ماه شروع به كار دولت نهم 14.1 درصد ولي در آخرين ماه كاري دولت دهم به 82.1 درصد رسيده است.

گروه درمان و بهداشت يكي ديگر از گروه‌هايي است كه شاهد رشد قيمت بالايي در 8 سال اخير بوده است.بر اين اساس قيمت اين بخش در تير 84 ، 18.4 درصد و در تير 92، 45.8 درصد بالا رفته است.

در مجموع در حالي كه قيمت كالا در نخستين ماه كاري دولت نهم 9.2 درصد رشد داشته است در تير ماه امسال اين رشد به 56.3 درصد افزايش يافته است. در خدمت نيز مي‌توان رشد 15.3 درصدي تير 84 را با رشد 28.4 درصدي تير 92 مقايسه كرد.

تورم نقطه به نقطه 44 درصد
شاخص بهاي كالاها و خدمات مصرفي در تير ماه سال جاري در مقايسه با دوره هاي مشابه قبل با افزايش چشمگيري مواجه شده است.بر اساس آمار ارائه شده از سوي بانك مركزي ايران در تير ماه در كنار نرخ تورم، تورم نقطه به نقطه نيز افزايش يافته است.

بنابر اين گزارش، شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران (شاخص تورم) در تیرماه ١٣٩٢ به  171.7 رسید که نسبت به ماه قبل 1.4 درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 44 درصد افزایش یافت.

اين در حالي است كه مقايسه اين شاخص در چهارماه اول سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل نيز با 43.3 درصد افزایش مواجه شده است. بدين ترتيب میزان تورم در 12 ماه منتهی به تیرماه 1392 نسبت به 12 ماه منتهی به تیرماه 1391 به 37.5 درصد رسيده است.

شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در تیرماه 1392 در تمام استان‌های کشور با افزایش همراه بوده كه بیشترین میزان افزایش متعلق به استان البرز با 2.9 درصد و کمترین آن مربوط به استان‌های اصفهان و قزوین هر یک معادل 0.4 درصد بوده است. اين شاخص در استان تهران نيز 2.1 درصد افزایش يافته است.

رشد 52 درصدي خوراكي‌ها
بنابر گزارش بانك مركزي در تير ماه سال جاري (نسبت به ماه مشابه سال قبل) بيشترين افزايش قيمت متعلق به دخانيات است كه در اين دوره 95.4 درصد رشد كرده است.

پس از خوراكي و آشاميدني‌ها اثاث و لوازم خانه با 82.1 درصد رتبه دوم بيشترين افزايش قيمت را به خود اختصاص داده است. كالاها و خدمات متفرقه شامل لوازم بهداشتي و شخصي با 69.1 درصد رشد قيمتي در رتبه سوم قرار گرفته است.

در مجموع در اين ماه قيمت اكثركالاها و خدمات با افزايش چشمگيري روبه‌رو بوده به طوري كه گروه پوشاك و كفش نيز با 63.5 درصد در جايگاه بعدي بالاترين افزايش قيمت قرار گرفته است.

گروه خوراكي و آشاميدني‌ها كه سهم بزرگي در سبد مصرفي خانوارها دارد با 52.1 درصد افزايش قيمت مواجه شده است.تفريح و امور فرهنگي نيز كه طي سال‌هاي اخير سهم اندكي در سبد هزينه خانوارها داشته است نسبت به تير 91 ، 52 درصد افزايش قيمت نشان مي‌دهد.

هفتمين گروهي كه بيشترين تاثير را در رشد نرخ تورم تير ماه داشته بخش حمل و نقل است كه 51.7 درصد رشد قيمتي داشته است.پس از اين گروه قيمت رستوران و هتل هم افزايش بالايي را تجربه كرده به طوري كه در اين دوره 47.3 درصد رشد داشته است. قيمت گروه بهداشت و درمان نيز به عنوان يكي ديگر از گروه‌هاي موثر در نرخ تورم 45.8 درصد افزايش يافته است.

قيمت مسكن، آب، برق و گاز نيز در تير ماه سال جاري با افزايش 21.8 درصدي روبه‌رو بوده است. هزينه تحصيل در تير 92 در مقايسه با تير 91 ، 11.7 درصد بيشتر شده است. كمترين افزايش قيمت در تير امسال مربوط به گروه ارتباطات است كه 10.7 درصد افزايش قيمت داشته است.در تير ماه سال جاري مجموع قيمت كالا 56.3 درصد و قيمت خدمت 28.4 درصد افزايش يافته است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا