خرید تور نوروزی

ماجرای حصارکشی در پارک قیطریه چیست؟ | به بهانه مسجد مغازه های ایجاد شده را چقدر قرار است بفروشند؟ | شورای شهر تذکر می دهد شهرداری زاکانی اما بی توجه!

پارک قیطریه یکی از قدیمی ترین اجزای محله قیطریه شمیران در شمال تهران است که در واقع خانه امیرکبیر را نیز شامل می شود که یک میراث فرهنگی است. حدود 40 روزی است که در محوطه شمالی این پارک نزدیک به میدان کتابی حصاری کشیده شده است که براساس برخی شنیده ها گفته می شود قرار است در آن مسجد و «مکان های تجاری» احداث شود. علاوه بر موارد بالا در همین محوطه چندین درخت کهنسال وجود دارد که سرنوشت آنها مورد ابهام قرار گرفته است.


پیام ما نوشت: ناصر امانی عضو شورای شهر تهران در تذکری در خصوص حصارکشی بوستان قیطریه و خطر قطع درختان این پارک گفت: شهرداری در اسرع وقت حصارها را جمع آوری کند.

ناصر امانی افزود: در محوطه 15 تا 18 درخت ارزشمند وجود دارد که امکان جا به جایی آن‌ها نیست. علاوه بر این ده‌ها درخت در سایر محوطه وجود دارد.

او تاکید کرد: مردم نگرانی دارند که در ایام تعطیلات و خلوتی سال نو ساخت و ساز انجام شود. همانطور که عملیات ساخت متوقف شده شهرداری در اسرع وقت حصارها را جمع آوری کند.
به گفته امانی قرار بوده با همت خیری در این مکان مسجد ساخته شود که ظاهرا با رایزنی با شهرداری این قسمت از بوستان قیطریه را انتخاب کردند. در حالی که خلاف قوانین شورای شهر است.

نازنین افتخار در روزنامه پیام ما در 18 اسفند نوشت:

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران: طبق قانون و مصوبهٔ شورا، هرگونه ساخت‌و‌ساز در بوستان‌های تهران ممنوع است










معمای حصارکشی درختان قیطریه

یک هفته‌ای می‌شود که خبر حصارکشی و احتمال قطع درختان و تغییر کاربری در ضلع غربی این پارک در رسانه‌ها می‌چرخد. با‌این‌حال، هنوز شهرداری تهران هیچ واکنش رسمی به این اخبار نداده ‌است. این درحالی‌است که گل‌فروشی که محل کارش جنب این پارک مشهور شمال تهران است می‌گوید «دو سه هفته‌ای است که اینجا را حصارکشی کرده‌اند و می‌خواهند اینجا مسجد بسازند. نقشه‌هایش را هم کشیده‌اند و در حال گودبرداری هستند.» اما ناصر امانی، عضو شورای شهر از ادامه یافتن این طرح ابراز بی‌اطلاعی می‌کند و می‌گوید: «شهرداری منطقه یک به ما گفته بود که این طرح متوقف شده است.»

پرس‌وجو از محلی‌ها نشان می‌دهد کمتر کسی از ساکنان اطراف پارک قیطریه می‌داند که چرا ضلع غربی این پارک پر دار و درخت را حصارکشی کرده‌اند. تلاش‌های «پیام ما» برای ارتباط با روابط‌عمومی شهرداری منطقه یک و پاسخگو کردن این نهاد هم بی‌پاسخ ماند. با‌این‌حال، یکی-دو نفری که دغدغهٔ این موضوع را داشتند به «پیام ما» می‌گویند شنیده‌اند که قرار است پشت این حصارها، مسجدی در پارک برپا شود.

یکی از اهالی که نگران قطع درختان بوستان قدیمی قیطریه است، از این طرح انتقاد می‌کند و می‌گوید: «این اطراف پنج مسجد وجود دارد و ساخت مسجدی دیگر در پارکی که همین حالا هم یک نمازخانهٔ بزرگ دارد، هیچ توجیهی ندارد.»  

گودبرداری در پارک قیطریه 

درحالی‌که پیش‌ازاین فعالان محیط زیست در رسانه‌ها نوشته بودند شهرداری اعلانی برای نصب حصار در ضلع غربی پارک قیطریه نصب نکرده است. یک گلفروش که محل کارش جنب این پارک است، در گفت‌وگو با «پیام ما» می‌گوید: «اینجا قرار است مسجد شود. تقریباً دو-سه هفته‌ای می‌شود که شهرداری اینجا را حصار کشیده و اعلانی نصب کرده و نقشه‌هایش را هم کشیده است و حالا دارند گودبرداری می‌کنند.» بااین‌همه، تا زمان نگارش این گزارش، هیچ نهادی مسئولیت این اقدام غیرقانونی یعنی همان ساخت‌وساز در این بوستان قدیمی را به‌عهده نگرفته و اکثر قریب‌به‌اتفاق اعضای شورای شهر سکوت کرده‌اند. 

پارک قیطریه نگهبان دارد

احتمال تغییر کاربری در یکی از قدیمی‌ترین پارک‌های تهران که درختان تنومندی هم دارد در شهری که پر از دود آلودگی است، خبر نگران‌کننده‌ایست. این اما اولین خبر از آنچه این روز‌ها بر سر بوستان‌های شهر می‌آید، نیست. یک ماه پیش «ناصر امانی»، عضو شورای شهر در تذکری خبر فنس‌کشی و قطع ۶۰ درخت بوستان اقاقیا در محلهٔ داوودیه از سوی یکی از مجموعه‌های وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام به‌بهانه‌ٔ مالکیت بخشی از این بوستان را خبر داده بود. 

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران:‌ نمی‌دانم که آیا قرار بوده که مسجد ساخته شود یا خیر. باید بررسی کنیم تا مشخص شود اصلاً علت ساخت‌و‌ساز در این بوستان چه بوده و با چه مجوزی انجام شده است. پس از بررسی‌ها، جزئیات اطلاع‌رسانی خواهد شد

در مقابل «مهدی چمران»، رئیس شورای شهر تهران، با قول پیگیری این موضوع از دادستانی در واکنش به موضوع گفته بود: «مگر این بوستان نگهبان نداشته است؟» یادآوری این واکنش از آن جهت است که بدانیم پارک قیطریه نگهبان دارد، اما هیچ‌کس در کیوسک نگهبانی هم پاسخگوی پیگیری‌های «پیام ما» در این رابطه نبود. این‌همه در‌حالی‌است که در هفتهٔ اخیر، شورای شهر خبر از تصویب مصوبه‌ای برای ثبت میراثی درختان ارزشمند تهران داده و رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز درباره آن گفته است: «یکی از موضوعاتی که در خصوص آن دغدغه داشتیم، موضوع درختان ارزشمند شهر تهران و شناسایی، نگهداری و ثبت گونه‌های مختلف این اشجار ارزشمند و دیرزیست است.» 

شورای شهر بی‌خبر است

در‌حالی‌که محلی‌ها می‌گویند که متولیان طرح حصارکشی پارک قیطریه در حال گودبرداری هستند، ناصر امانی، عضو شورای شهر در پاسخ به پیگیری‌های «پیام ما» از این موضوع اظهار بی‌اطلاعی می‌کند و می‌گوید: «طبق پیگیری‌های من، شهردار منطقه یک گفته است که حصارکشی متوقف شده و این طرح ادامه پیدا نمی‌کند. 

اما اگر اینطور نباشد باید خودم شنبه از این پارک بازدید کنم.» او همچنین می‌گوید که اطلاع ندارد که چه نهادی با چه مجوزی اقدام به حصارکشی کرده است: «شهرداری منطقه یک به ما نگفته است که چطور این حصارکشی اتفاق افتاده، اما گفته‌اند به‌محض اینکه سازمان بوستان‌های شهرداری از موضوع مطلع شده، از ادامه پیدا کردن حصارکشی و ساخت‌وساز جلوگیری کرده است.» او همچنین تأکید می‌کند: «برابر قانون و مصوبهٔ شورا، هرگونه ساخت‌وسازی در بوستان‌های شهر تهران ممنوع است.» امانی همچنین از اینکه چه بنایی قرار بوده پشت حصارهای پارک قیطریه ساخته شود، ابراز بی‌اطلاعی می‌کند: «نمی‌دانم که آیا قرار بوده که مسجد ساخته شود یا خیر. باید بررسی کنیم تا مشخص شود اصلاً علت ساخت‌و‌ساز در این بوستان چه بوده و با چه مجوزی انجام شده است. پس از بررسی‌ها، جزئیات اطلاع‌رسانی خواهد شد.»

برترین‌ها نوشت: روزگذشته دبیر شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد شهر تهران از طرح ساخت مسجد در پارک قیطریه خبر داده بود که بازتاب گسترده‌ای در فضای مجازی داشت.

تصویری بحث‌برانگیز از منطقه قیطریه در تهران

مجید غفوری روزبهانی در خصوص احداث مسجد در قسمتی از پارک قیطریه، به خبرگزاری مهر گفته بود: محله قیطریه یکی از محلاتی است که از نظر سرانه امکان مذهبی از جمله مسجد با کمبود مواجه بوده و درخواست‌های مکتوب متعددی از سوی اهالی متدین این محله برای احداث مسجد به ما ارسال شده است.

علیرضا شیرازی، فعال اجتماعی با انتشار تصویری در این خصوص نوشت:  حداقل روی نقشه این تعداد مسجد حوالی پارک قیطریه است. آیا باز هم ساخت مسجد در پارک ضروری است؟

تصویری بحث‌برانگیز از منطقه قیطریه در تهران

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. به جای متلک گویی سیاسی اقای کوچی یا نمی دونم چی و .. راجع به اقای صدیقی و .. اگر مدرک واقعی دارید که تخلف شده در تمام این موارد دادگاه است برید به عنوان کسی که از حقوق عمومی دفاع می کنید شکایت کنید باتشکر اگر انگیزه اصلاح است

    1
    35
    1. مدارک که همه جا منتشر شده با اثرانگشت و محل دفترخانه و تاریخ و…. از طرفی دستگاه قضایی مدعی العموم است و وظیفه دارد ورود کند و نه هر شهروند منقدی

      19
      1
  2. مردم بیشتر از مسجد به رفاه و آرامش و معیشت و بهبودی درمان نیاز دارند . در همان محدوده دو تا مسجد وجود دارد ؛ اگر به فکر مردم هستید و پول بیت المال زیادی کرده یک بیمارستان بسازید و به وضعیت بسیار بد دوا و درمان رسیدگی کنید تا مردم در بیمارستانها عذاب نکشند و به خاطر کمبودها و بی مسئولیتی ها و بی وجدانی برخی از کادر درمان ، عزیزان شان را از دست ندهند .

    15
  3. خوبه همه در حال بررسی هستند !!!!
    آقا جان اول خوب گوش کنید بعد بگید عافیت باشه شاید عطسه نباشه ها .

  4. وقتی امثال آیت الله صدیقی برای ساخت حوزه درختان ازگل و قطع کردن کسی پیگیری نکرد که اگر پیگیری می شد الان شاهد تکرار قطع و قلع درختان ضربه به ریه ی طبیعی و تنفسی تهران به بهانه این نوع ساخت و ساز ها نبودیم

    21
    2
  5. شورای شهر نماینده مردم هستند و مردم تهران و شمیران هر جا توانسته اند مخالفت کرده اند ، چرا این پارک قدیمی ، تاریخی و کهنسال و دوست‌داشتنی باید به سوی تخریب و قسمتی از تغییر کاربری یابد! شورای شهر باید مانع شود ، شهردار که نمی‌تواند به سلیقه نداشته خود کار کند بخوانید تخریب کند مثل جای جای تهران ویران شده

    22
    1
  6. اول مساجد خالی شده را پر کنید بعد بفکر ساخت مسجد جدید باشید البته اگر برای پوشش سوئ استفاده مثل باغ ازگل نباشد

    28
    1
  7. تمام این داستانها برای زیرو رو کردن تپه قیطریه و بردن آثار تاریخی بجا مانده از این محل است مسجد بهانه ای بیش نیست

    31
    1
  8. شرمساری خجالت و رذالتی + زشتی و الودگی زیستی و اخلاقی ! که در خیابان سی تیر با ایجاد دکه برای کسب پول برای رفع و رجوع و کمبودهای خاص ! انجام شد باید جلوی تکرارش گرفته شود و فکری به حال مدیریت در شهرداری‌ها کرد

  9. مقرر شده بود ۱۵۰۰ متر از فضای پارک رو‌ به مسجد اختصاص بدن، در شعاع ۵۰۰ متری پارک دو مسجد و شعاع ۱ کیلومتری آن ۴ مسجد دیگر وجود دارد.
    شما در روزهای عادی به جز مناسبت های خاص (محرم، احیا و…)، در تمامی این ۶ مسجد، جمع مراجعه کنندگان به ۵۰۰ نفر هم نمیرسه که عمدتا افراد بالای ۵۰سال هستند.
    پس فکر نمیکنم از لحاظ فضای مناسب عبادت این منطقه دچار کمبود فضا بوده باشد.
    و هیچ لزومی به ساخت مسجد در این منطقه احساس نمی گردد، چرا که فضای کافی برای افرادی که قصد عبادت در مساجد را دارند وجود دارد، همچنین در وسط پارک با قدمت قیطریه نماز خانه جهت برگزاری نماز موجود می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا