خرید تور تابستان

انسداد ۱۰ هزار چاه حوضه آبریز دریاچه ارومیه

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی اعلام کرد: انسداد ۹ تا ۱۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ضروری است و باید اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.

به گزارش سایت نصر (تبریز) به نقل از ایرنا، «یوسف غفارزاده روز سه شنبه در گفت وگویی، اهتمام جدی نهادها و دستگاه های مختلف اجرایی و نظارتی در جمع آوری و مسدودسازی چاه های غیرمجاز اطراف دریاچه ارومیه را مورد تاکید قرار داد و افزود: برای اجرایی شدن این موضوع همکاری دستگاه قضایی و دادستانی و همچنین سازمان جهاد کشاورزی بسیار مهم و تاثیرگذار است.

او وجود ۱۰ هزار حلقه چاه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در حوزه استحفاظی آذربایجان شرقی را غیر قابل تحمل برای شرایط اقلیمی منطقه دانست و اظهار کرد: از سال ۱۳۹۴ تاکنون که ستاد احیای دریاچه ارومیه فعالیت های خود را عملیاتی کرده است، تاکنون هشت هزار و ۶۵۲ حلقه چاه با هماهنگی دادستانی مرکز استان و نیروی انتظامی مسدود شده است.

غفارزاده این تعداد انسداد چاه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را تنها ۴۶ درصد کل چاه های حفر شده دانست و ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده باید سالانه به طور متوسط حدود ۲ هزار حلقه چاه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه مسدود شود که در این راستا، سال گذشته در حوزه آذربایجان شرقی تعداد ۹۱۲ حلقه چاه با دستور قضائی بسته شد.

او صدور حکم قضائی برای انسداد هر حلقه چاه را ضروری و بر اساس مفاد قانونی لازمه اجرای حکم دانست و یادآور شد: با توجه به اهمیت موضوع برای جامعه بومی و کشاورزی منطقه، بسته شدن هر حلقه چاه آثار و تبعات بسیار مختلفی دارد که باید فرهنگ سازی برای توجیه جامعه محلی از سوی اهالی رسانه انجام شود.

مدیرعامل آب منطقه آذربایجان شرقی نصب کنتورهای هوشمند در چاه های مجاز اطراف دریاچه ارومیه را یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین اقدامات این مجموعه برای جلوگیری از هدررفت آب های زیرزمینی برشمرد و گفت: تاکنون ۶۰ درصد مجموع این چاه ها در حوضه آبریز دریاچه در آذربایجان شرقی شامل ۶ هزار و ۲۸۵ حلقه نصب کنتورهای هوشنمند اجرایی شده است.
غفارزاده اضافه کرد: بر اساس تصمیم ستاد احیای دریاچه ارومیه از مهر ماه پارسال با قطع اضافه برداشت های چاه های دارای کنتورهای هوشمند، به میزان ۴۰ میلیون مترمکعب آب صرفه جویی شده است.

حوضه آبریز دریاچه ارومیه با مساحت ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومترمربع یکی از ۶ حوضه آبریز اصلی کشور است که روند خشکیدن و کاهش تراز آبی آن از اواخر دهه ۷۰ آغاز شده و سالانه ارتفاع آن حدود ۴۰ سانتی متر کاهش یافته است.
اردیبهشت امسال ۹ راهبرد جدید برای تسریع در نجات این پهنه آبی و استمرار روند فعلی با ۲۳هزار میلیارد ریال اعتبار تصویب شد.
بر اساس آخرین آمارهای موجود تراز آب دریاچه ارومیه ۴۷ سانتی متر نسبت به اوایل امسال افزایش داشته است.
طبق اعلام ستاد احیای دریاچه ارومیه هم اکنون افزون بر ۷۳ هزار حلقه چاه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه وجود دارد.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا