خرید تور تابستان

گوشت ثابت ماند، صیفی‌جات و حبوبات گران شد

روزنامه خراسان نوشت: «ماه رمضان امسال در دهه پایانی خود است اما مشهدی ها همچنان شاهد هستند خبری از قیمت های قبل از عید برخی صیفی جات و حبوبات نیست. در ماه مبارک رمضان خانوارها اقبال بیشتری به سبزیجات دارند. چه برای تهیه سوپ و چه برای تأمین آب بدن در طی روز، سبزیجات جزء جدایی ناپذیر سفره ماه رمضان است. تهیه حبوبات نیز به دلیل افزایش استفاده از پیش غذاهایی مانند سوپ، حلیم و آش از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. اما با وجود همه تدبیرهایی که مسئولان برای کنترل بازار در ماه مبارک رمضان و تعطیلات نوروز داشتند از همان ابتدای شروع ماه مبارک سبزیجات و حبوبات با افزایش قیمت رو به رو بود. کاهو که پیش از این کیلویی کمتر از 20 هزار تومان به فروش می رسید با یک جهش قیمت چشمگیر تا بیش از 40 هزار تومان به شهروندان فروخته شد. سبزیجاتی مانند ریحان، شاهی، تره، ترخون و … که پیش از ماه مبارک کیلویی و حتی با قیمت هایی زیر 20 هزار تومان فروخته می شدند اکنون در دسته های کوچک با قیمت 10-12 هزار تومان فروخته می شوند و تقریبا برای یک کیلو سبزی باید حدود 40 هزار تومان پرداخت کنید البته در صورتی که مایل باشید همه سبزی های موجود در سبدتان باشد بیش از این باید پول داشته باشید. فلفل دلمه ای، بادمجان و کدو خورشتی نیز افزایش قیمت محسوسی داشته اند. کلم برگ های سفید و قرمز نیز که قبل از ماه رمضان کیلویی 7000 تومان بود اکنون با قیمت 15000 تومان فروخته می شود.

افزایش قیمت 30 تا 50 درصدی حبوبات

کمتر از 10روز تا پایان ماه رمضان مانده است. روزنامه خراسان طی بازدیدهای میدانی خود در بازار قبل از ماه مبارک، قیمت برخی اقلام را که به تناسب این ماه و البته تعطیلات عید استفاده بیشتری دارند، بررسی کرده بود. مدیر بازرسی اصناف استان نیز در تحلیلی که در خصوص بعضی اقلام در سال 1402 ارائه کرده، گفته است: در سالی که گذشت بازار حبوبات دارای هیجانات قیمتی بسیاری بود. البته تا دی ماه شیب گرانی به صورت ملایم ولی ناگهان با شیب تندی افزایش پیدا کرد و تا آخر سال حدود 30 تا 50 درصد گران تر شد به طوری که از دی ماه تا اسفند ماه تقریبا هر هفته بین 5-15 درصد افزایش قیمت داشت، علت گرانی ناگهانی حبوبات در سال 1402 این بود که ارزی که به واردات حبوبات اختصاص پیدا می کند از ارز تالار اول به ارز تالار دوم انتقال یافته بود و در پی این اتفاق قیمت ارز واردات حبوبات از 28500 تومان به 42200 تومان افزایش یافته بود، این تغییر سبب شد در طول چهار روز به طور متوسط 20 هزار تومان به قیمت هر کیلو از حبوبات اضافه شود.

سبزیجات گران سفره افطار

به بازار می رویم و قیمت اقلام مطرح شده را از نظر می گذرانیم. در ورودی اولین واحد فروش سبزی و میوه جات قیمت کاهو را سؤال می کنم، کمی پیش از ماه مبارک رمضان بالاترین قیمتی که برای این کالا مشاهده کردم 18 هزار تومان بود اما امروز فروشنده قیمت آن را 35 هزار تومان اعلام کرد و در پاسخ به من که گفتم: مگر کاهو گران شده است؟ گفت: یک هفته ای می شود، جای دیگر که باید 37 هزار تومان بخری. دروغ نمی گفت! چون وقتی از سایر مغازه ها سوال کردم قیمتی بیش از 35 هزار تومان داشتند و در یکی از واحد دقیقا همان 37 هزار تومان برای هر کیلو کاهو بود. جالب آن که پیش از این هر بار به بازار مراجعه می کردم تمام اقلام قیمت داشتند ولی امروز بر عکس همیشه کاهو، سبزی، بادمجان و کدو و فلفل و حتی کلم قیمتی برایشان ثبت نشده بود. در همان روزهای ابتدایی ماه مبارک رمضان گلایه های مردم مبنی بر این که قیمت سبزی جهشی ناگهانی داشته است بیان می شد. به سراغ سبزی ها که می روم می بینم سبزی کیلویی و در هم فروخته نمی شود بلکه هر کدام در دسته های کوچکی بسته شده اند و هر دسته 10 تا 12 هزار تومان قیمت خورده است و حداقل برای خرید یک کیلو سبزی باید حدود 40 هزار تومان پرداخت شود. جالب تر آن که اندازه دسته های سبزی ها با قیمت یکسان در مغازه های متفاوت فرق می کند. به خانمی که مشغول انتخاب دسته های سبزی است نزدیک می شوم که نعناع را به جای ریحان اشتباه برداشته است.

از قیمت ها که می پرسم با صدای ضعیفی جواب می دهد. می گویم یک کیلو تقریبا 40 هزار تومان می شود شاید هم بیشتر، نیم نگاهی می کند و می گوید: به هر حال باید بخریم. فلفل سبز دلمه ای نیز هر کیلو 45 هزار تومان و بادمجان نیز هر کیلو 32 تا 35 هزار تومان است. قیمت گوجه نیز که بعد از یک دوره افزایش قیمت نجومی قبل از عید کمی کاهش یافته بود، اکنون افزایش یافته است. پس از آن به سراغ حبوبات رفتم، حبوبات نیز از افزایش قیمت بی نصیب نمانده بود و در حالی که در اسفند هر کیلو لوبیا قرمز را می شد با 84 هزار تومان خرید اکنون باید برای یک کیلو از آن 105 هزار تومان پرداخت می کردی، سایر حبوبات نیز از این افزایش قیمت مستثنا نبودند. از فروشنده درباره افزایش قیمت سوال می کنم که در پاسخ می گوید بله نسبت به قبل از ماه رمضان افزایش قیمت داشته است و در نهایت، در بازار قیمت مرغ تغییری نداشته و گوشت قرمز نسبت به پیش از روزهای پایانی اسفند حدود 6 تا 10 درصد افزایش قیمت داشته است و گوشت قرمز با قیمت تنظیم بازار هر کیلو 380 هزار تومان هم موجود بود.در گفت و گو با مدیر بازرسی اصناف استان بار دیگر در خصوص افزایش قیمت حبوبات سوال کردم. صیادی در پاسخ به حذف ارز ترجیحی 28 هزار تومان اشاره کرد و گفت: طی 45 روز گذشته، حبوبات با افزایش قیمت 3 تا 20 درصدی مواجه بوده و بیشترین افزایش قیمت نیز مربوط به لوبیا قرمز و سفید است.

افزایش 40 درصدی قیمت سبزیجات

او درباره افزایش قیمت دفعی سبزیجات در ماه رمضان با تأیید افزایش قیمت آن افزود: به دلیل افزایش میزان استفاده مردم و همچنین سرما زدگی سبزی در نیشابور و … افزایش قیمت 40 درصدی داشته است. احتمالا با پایان یافتن ماه مبارک رمضان به دلیل کاهش مصرف مردم قیمت ها افت خواهد کرد. مدیر بازرسی اصناف استان علت افزایش قیمت در فلفل دلمه، پیاز و گوجه را نیز بارندگی و سرمازدگی در استان های مبدأ دانست که باعث افزایش 20 تا 30 درصدی قیمت این کالاها شده است.»

گوشت ثابت ماند، صیفی‌جات و حبوبات گران شد
گوشت ثابت ماند، صیفی‌جات و حبوبات گران شد

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا