خرید تور نوروزی

آیا حمله موشکی به کنسولگری همانطور که رییسی می گوید ترور کور بود؟



داوود حشمتی
طی یادداشتی در تلگرام نوشت:

🔹بعد از ترور سردار زاهدی که گفته میشود مسئولیت بالا و مهمی در جریان مقاومت داشت، و به دنبال ترورهای متعدد ماه‌های اخیر پس از حمله 7 اکتبر حماس به اسرائیل، ابراهیم رئیسی دو اظهار نظر داشت که کمی متفاوت بود.

🔹اول:‌ به دنبال وقوع ترور سردار زاهدی در ساختمان کنسولی ایران در دمشقف ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهور در پیامی نوشت: «رژیم غاصب صهیونیستی پس از شکست و ناکامی مکرر در برابر ایمان و اراده مجاهدان جبهه مقاومت، در تقلا برای نجات خود، ترور‌های کور را در دستور کار قرار داده است»

🔹دوم: ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه 15 فروردین 1403 در جمع مسئولان جمهوری اسلامی امریکا را شریک اسرائیل در این ترور عنوان کرد و گفت:‌ «بدون هرگونه تردید، آمریکا شریک جرم قطعی جنایت رژیم صهیونیستی در غزه است» او همچنین تاکید کرده که «حمله تروریستی اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق بی پاسخ نخواهد ماند» باتوجه به این اظهارات سئوالات زیر مطرح است:

1⃣ معنای «ترور کور» و «ترور دقیق» چیست؟ چرا ابراهیم رئیسی هم ترور شهروندان بی‌دفاع در مراسم سالگرد سردار سلیمانی را ترور کور می خواند، و هم ترورهایی که در سوریه انجام شده است؟ آنهم در شرایطی که شنیده میشود، سفیر ایران در جلسه حاضر بود و درست بعد از خروج سفیر از ساختمان، حمله صورت میگیرد. به عبارت ساده تر؛ متر و ملاک «کور» بودن یک ترور و یا دقیق بودن آن از سوی آقای رئیسی چیست؟‌

2⃣ بعد از وقوع ترور، وزیرخارجه در توئیتی خبر داد که سفیر سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران، ساعت 12:45 به وزارتخارجه احضار شده و مراتب اعتراض شدید ایران به او ابراز شده است. حالا ابراهیم رئیسی نیز می گوید که آمریکا شریک قطعی این جنایت است. سئوالی که مطرح میشود این است که آیا برای انجام انتقام مواضع آمریکا به عنوان شریک جرم اسرائیل مورد هدف قرار خواهد گرفت؟ به عبارت روشنتر و با توجه به اینکه مواضع اسرائیل در خاک سرزمین اشغالی، نمی‌تواند هدف قرار بگیرد، (همچنان که اسرائیل در داخل ایران عملیات نکرده است) آیا ممکن است به جای اسرائیل پایگاه‌های آمریکا در منطقه مورد هدف حمله قرار بگیرد؟

3⃣ از همین روست که اهمیت پیدا می کند که چرا ابراهیم رئیسی آمریکا را به میانه ماجرا کشید. حالا سئوال اصلی این است که اهداف احتمالی حمله کجاست؟ خشکی؟ دریا؟ خاک اسرائیل و یا مناطق اشغالی مانند جولان ممکن است هدف حملات ایران قرار بگیرد؟ به نظر میرسد باتوجه به کنترل تنش میان ایران و آمریکا در حمله کتائب به «ساختمان 22» در اردن که پایگاه مخفی آمریکایی‌ها در منطقه بود، هجوم به پایگاه نظامیان‌آمریکا را شاهد نخواهیم بود. با این وجود، چرا ابراهیم رئیسی همچنان به آمریکا به عنوان شریک این ترور اشاره کرد؟

#انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا