بیانیه جمعیت امام علی درباره مرگ «احد و صمد»، دو کودک زباله گرد
جمعیت امداد دانشجویی – مردمی امام علی ع درباره ی مرگ «احد» و «صمد»، دو کودک زباله گرد، بیانیه ای صادر کرد.
به گزارش انصاف نیوز، متن کامل بیانیه ی این جمعیت در پی می آید:
وقتی دو کودک ۷ و ۸ ساله، به جای کیف و مداد و دفتر و کتاب، با زبالهها و عفونتهای شهر سر و کار دارند، انسانیت آن قدری زیر سوال می رود که دیگر اتفاق ناگوارتری برای رخ دادن باقی نمی ماند. سوختن این دو کودک، زنده زنده در آتش، انسان را با سوالی بزرگ مواجه می کند که عدالت کجاست و چه زمانی محقق خواهد شد؟!
می دانیم که راهی جز بودن در کنار کودکان و مطالبه و پایمردی برای استیفای حقوق حقه ی آنها نیست. امروز مطالبه فراگیر حقوق اولیه و حیاتی تمام کودکان، تنها راه پیش روی جامعه ی ما برای نجات دادن آیندهاش از تباهی است. امید و زندگی، زاییده یاس نخواهد بود. احد و صمد با سوختن جسم و جانشان در میان شعله های آتش، فریاد مظلومیت تمام کودکان کار زبالهگرد شده اند. نباید اجازه دهیم فریادشان به هیچ ختم شود و حیات برباد رفته شان، در دستان دون همتی و انفعال یک اجتماع، پوچ گردد و پایان پردردشان در آن روز تلخ زمستانی، آغاز هیچ حرکتی برای خاتمه دادن به زباله گردی کودکان نباشد.
دستان کودکان ما لایق اسباب بازی است؛ نه زباله.
بدن های یخ زده و کوچکشان، آغوش محبت خانواده میخواهد؛ نه سطل های بزرگ آهنین که تنشان را در خود ببلعد.
ذهن و دل لطیف و اندیشه پویایشان، دانش و مدرسه میخواهد؛ نه همنشینی با زباله های فاسد و پسماندهای آلوده.
جمعیت امام علی(ع) بدین وسیله خواسته های خود را برای پایان بخشیدن به رنج بی اندازه ی کودکان زبالهگرد، به شرح ذیل اعلام میکند و به هر طریق ممکن، تحقق این خواسته ها را پی گیری خواهد نمود:
1⃣ بازگرداندن حقوق اولیه کودکان نظیر حق برخورداری از هویت، حق تحصیل، حق برخورداری از خوراک، پوشاک، سرپناه، بهداشت و درمان مناسب برای همه کودکانی که در این سرزمین حیات دارند.
2⃣ اعلام برنامه های منطقی و اصولی در راستای کاهش کار کودکان؛ به ویژه مصادیق پر خطر کاهش کار کودک نظیر زباله گردی و اجرای برنامه ها به طور جدی و به دور از شعار زدگی و در کوتاه مدت و نیز حمایتهای اجتماعی از کودکان کار:
احد و صمد توسط سازمان بهزیستی به رد مرز شدن به جرم کار در خیابان تهدید شده بودند. تهدید به رد مرز کودکان کار بدون خانوادههای آنها و برخوردهای قهری با کودکان در خیابان از جمله اجرای طرح موسوم به “جمعآوری کودکان متکدی” مسالهای است که باعث شده آنها به اشکال پرخطرتری از کار کودک مانند زبالهگردی روی بیاورند. این سیاستگذاری بر خلاف تعهدات بینالمللی همچون “کنوانسیون بدترین اشکال کار کودک” که دولتها طی آن متعهد شدهاند به محو اشکال پرخطر کار کودک اولویت بدهند.
3⃣ تعریف مکانیزم دقیق و مشخص جهت نظارت بر عملکرد وضعیت بازیافت و جمع آوری زباله در اقصی نقاط کشور:
ضروری است در اسرع وقت، ترتیبی اتخاذ گردد که تمامی کارگاه های تفکیک زباله مورد بازرسی و نظارت دقیق قرار گیرند و صاحبکاران متخلفی که کودکان را به امر زباله گردی و تفکیک می گمارند، شناسایی شده و برخورد قانونی با آنها صورت گیرد. لازم است این امر در کلیه ی قراردادها درج گردد و امکان نظارت برای سازمانهای مردم نهاد فراهم گردد. تمامی پیمانکاران کلان شهرداریهای کشور می باید به ازای حتی یک مورد تخلف، مشمول قطع کامل شده و مجازات شرکت پیمانکاری در دستور کار قرار گیرد. بدین منظور لازم است نهاد ناظری برای گزارشدهی درباره تخلفات تشکیل گردد. این “نهاد ناظر بر تخلف شرکت های پیمانکاری”، می بایست علاوه بر گزارش های خود، موظف و مجاز باشند، به مشاهدات و گزارشهای مکتوبی که توسط شبکه سمنهای فعال در هر استان ارائه می گردد، استناد کنند.
4⃣ با توجه به این که تفکیک زباله به این صورت به هیچ عنوان با اصول انسانی مطابق نبوده و از مصادیق کار پر خطر برای کودکان محسوب می شود و با توجه به وجود سیستم های مکانیزه و راهکارهای بدیهی در جهان امروز برای تفکیک زباله ها چه در مبدا و چه در مکان نهایی، برای جلوگیری از امکان سودجویی و بهره کشی از کودکان، تغییر این سیستم در کلان شهرها و سپس در کل کشور ضروری بوده و اعلام برنامه زمان بندی این امر از مطالبات ما در این حوزه می باشد.
5⃣ تصویب هر چه سریعتر لایحه حمایت از کودک و نوجوان در مجلس به صورت فوریتی جهت ایجاد امکان حمایت از کودکان بی پناه و در معرض آسیب.
ناگفته نماند که احد و صمد رویایی داشتند؛ رویایی که برایشان بزرگ و دست نیافتنی بود؛ رفتن به مدرسه و درس خواندن. رویایی که در آتش بی توجهی جامعه سوخت. ما نیز رویایی داریم. رویایی که نمی گذاریم در آتش بی توجهی ها و بی مسئولیتی ها بسوزد یا در زیر زباله های مادی و فکری این شهر مدفون شود. رویای ما این است که رفتن به مدرسه و درس خواندن، دیگر برای هیچ کودکی رویا نباشد.
انتهای پیام