خرید طلای نو از سبد مردم حذف شده است/ استقبال از طلای آب شده
بازار طلا و سکه در چند روز اخیر و به دنبال افزایش ریسکهای سیاسی نوسانی شده است؛ حالا دستهای از معاملهگران معتقدند که با فروکشکردن اخبار منفی خاورمیانه احتمال اصلاح قیمتها وجود دارد.
به گزارش ایلنا، بازارهای مالی ایران از ابتدای سال 1403 تا امروز که با افزایش شدید قیمت طلا و سکه و رشد قیمت دلار روبرو بودهاند زمینه را برای افزایش بهای خودرو و سایر کالاها از قبیل لوازم خانگی و گوشی تلفن همراه و حتی لوازم التکرونیکی مانند کامپیوتر و … مهیا کردهاند.
در این فضا بررسیها نشان میدهد هنوز سیگنالی در خصوص مهار این وضعیت و بازگشت شرایط از سوی دولت مهیا نشده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر شیراز میگوید: وضعیت بازار طلا و جواهر شیراز بسیار اسفناک است؛ در شرایط فعلی به سختی کسی پیدا میشود که یک گرم طلا نو از مغازههای طلافروشی شیراز خریداری کند.
محمد زرین مهر در گفت و گو با ایلنا، می افزاید: چند روزی است که مردم هرچه پس انداز دارند را تبدیل به طلای آب شده و سکه می کنند؛ جو بازار به گونه ای است که فعلا از خرید طلای آب شده استقبال می شود و افزایش قیمت هر گرم طلا با احتساب بر مالیات و مزد به بیش از 4 میلیون و 300 هزار تومان میرسد.
وی با اشاره به اینکه خرید طلای نو از سبد مردم حذف شده است، ادامه می دهد: این شرایط رکود باعث شده تا فروشندگان طلا مشتری نداشته باشند و از طرفی گرانی قیمت طلا سبب شده تا کارگاه های طلا سازی هم از تولید دست بکشند.
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر شیراز با بیان اینکه در حال حاضر مردم از خرید طلای آب شده استقبال میکنند، میگوید: شرایط به گونهای است که مغازه داران طلا فروشی از ترس گرانی مجدد قیمت ها سرمایه های شان را به طلا تبدیل می کنند.
به اعتقاد زرین مهر جو روانی و افزایش نرخ دلار به شدت قیمت طلا را گران کرده است و ادامه میدهد: قیمت انس جهانی هم چند روزی است که روند افزایشی دارد و این گرانی تمام افراد را غافلگیر کرده است؛ معمولا افزایش قیمت انس جهانی سبب کاهش نرخ دلار می شود که در این روزها این اتفاق رخ نمیدهد.
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر شیراز با بیان اینکه ادامه این روند باعث ریزش شدید مغازههای طلا فروشی در شیراز میشود، میافزاید: روند افزایشی قیمتها باعث میشود تا افراد و مغازه داران از ادامه فعالیت در این حوزه دست بکشند.
با حرف و وعده وضعیت اقتصادی کشور درست نمیشود
نائب رئیس اتاق بازرگانی فارس هم در ادامه با بیان اینکه عدم تغییر در سیاستها و حوزه اقتصاد باعث شده تا هیچ اتفاق مثبتی در اقتصاد کشور رخ ندهد، میگوید: اگر قرار بود با حرف و وعده وضعیت اقتصادی کشور بهبود بخشد که در حال حاضر جزو رتبه های بالا در حوزه اقتصاد در دنیا بودیم.
جمال رازقی در گفت و گو با ایلنا با بیان اینکه وضعیت اقتصادی در عمل هیچ گونه تغییری نداشته است، میافزاید: اقتصاد کشور بر پایه همان مسیر گذشته در حال حرکت است.
به اعتقاد این فعال اقتصادی وضعیت اقتصاد در استان فارس به واسطه همراهی استاندار و قوه قضائیه به نسبت به سایر استان ها بهتر است و مشکل قابل حلی در حوزه اقتصاد وجود ندارد که حل نشود.
وی با بیان اینکه سیاست های جاری در اقتصاد کلان کشور باعث ایجاد مشکلات در کشور شده است، میگوید: سیاست های جاری در اقتصاد کلان و افزایش نرخ ارز نتیجه ای جز گرانی و تورم ندارد و فشار این بخش به اقشار آسیب پذیر، حقوق بگیران ثابت و واحدهای تولیدی وارد میشود.
مشکلات واحدهای تولیدی امسال پیچیده تر خواهد بود
نائب رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه مشکلات واحدهای تولیدی در سال جاری به نسبت سال گذشته پیچیده تر خواهد بود، می گوید: افزایش نرخ بهره ، حاد بودن مشکل برق و گاز نسبت به سال گذشته و کاهش قدرت خرید مردم به نسبت سال قبل پیش از پیش مشکلات را برای تمام اقشار مخصوصا واحدهای تولیدی افزایش می دهد.
رازقی در ادامه با اشاره به اینکه قطعا نرخ ارز تابع عرضه و تقاضا است، ادامه می دهد: تحریم ها به عنوان بزرگترین مشکل کشور سبب غیر شفاف شدن اقتصاد کشور شده است که این مهم سبب سوء استفاده های کلان و خروج ارز از کشور شده است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه قسمت قابل توجهی از ارزی که ایجاد میشود مورد سوء استفاده قرار میگیرد، بیان می کند: انتشار اخبار روزانه مانند چای دبش و … از پیامد های این بخش است.
وی عنوان می کند: بی شک موضوعاتی مانند سو استفاده، رانت و … در اقتصادی غیر شفاف ایجاد میشود.