خرید تور نوروزی

همه چیز درباره هاوینگ بیتکوین

وبسایت ارز دیجیتال نوشت:

ماه آوریل سال ۲۰۲۴ میلادی که معادل اوایل اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ شمسی است، تاریخی بسیارمهم در تاریخ بیت کوین تلقی می‌شود. در این ماه، رویدادی بزرگ تحت عنوان «هاوینگ بیت کوین» رخ می‌دهد که همیشه تحلیل‌گران از آن به‌عنوان یکی از عوامل مهم در رشد قیمت بیت کوین یاد کرده‌اند. اما هاوینگ بیت کوین چیست؟ چه معنایی دارد؟ چگونه روی قیمت و ارزش بیت کوین تاثیر می‌گذارد و تحلیل‌ها برای بعد از هاوینگ ۲۰۲۴ چیست؟ این مقاله به زبان ساده به تمام این پرسش‌های مهم پاسخ می‌دهد.

هاوینگ بیت کوین چیست؟

هاوینگ بیت کوین اتفاقی از پیش برنامه‌ریزی شده است در شبکه بیت کوین که تقریباً هر چهار سال یک بار (پس از هر ۲۱۰ هزار بلاک) رخ می‌دهد و پاداش استخراج بیت کوین را به یکباره نصف می‌کند. در حقیقت، با هاوینگ، تورم و تعداد بیت کوین‌هایی که هر ۱۰ دقیقه تولید می‌شود، نصف خواهد شد. هاوینگ می‌تواند اثر چشم‌گیری روی قیمت بیت کوین داشته باشد.

درحال‌حاضر، پاداش استخراج بیت کوین تا ماه آوریل ۲۰۲۴، ۶.۲۵ بیت کوین (BTC) است؛ یعنی هر ۱۰ دقیقه یکبار، ۶.۲۵ بیت کوین توسط ماینرها استخراج می‌شود. پس از هاوینگ سال ۲۰۲۴ در آوریل، این تعداد نصف خواهد شد و به ۳.۱۲۵ بیت کوین خواهد رسید.

با نگاهی به سال ۲۰۲۴ میلادی می‌توان گفت که جامعه بیت کوین مشتاقانه منتظر هاوینگ چهارم هستند. با این رویداد کلیدی در شبکه که میزان پاداش استخراج بیت کوین در هر بلاک را کاهش ‌می‌دهد، بیت کوین کمیاب‌تر خواهد شد.

رویدادهای هاوینگ بیت کوین تا حدود سال ۲۱۴۰ میلادی ادامه پیدا خواهند کرد و پس از آن دیگر بیت کوینی استخراج نمی‌شود.

ازآنجاکه رویداد هاوینگ در واقع نرخ عرضه بیت کوین‌های جدید یا همان عرضه را نصف می‌کند، به عقیده کارشناسان این رویداد تأثیر قابل‌توجهی بر قیمت بیت کوین می‌گذارد و می‌تواند ارزش بیت کوین را در طول زمان افزایش دهد.

هاوینگ، نرخ عرضه بیت کوین‌های جدید را نصف می‌کند
هاوینگ، نرخ عرضه (به‌عبارتی تولید) بیت کوین‌های جدید را نصف می‌کند

اگر بخواهیم کمی فنی‌تر اما ساده توضیح بدهیم، هاوینگ در حقیقت کدی است که در شبکه بیت کوین تعبیه شده است و به‌طور خودکار پس از هر ۲۱۰‌هزار بلاک (تقریباً هر چهارسال یکبار) تولید بیت کوین‌های جدید را نصف می‌کند. ازآنجاکه شبکه بیت کوین غیرمتمرکز است، کسی نمی‌تواند مانع از اجرای هاوینگ شود.

چرا هاوینگ اتفاق می‌افتد؟

ساتوشی ناکاموتو، نام فرد یا گروهی است که بیت کوین را اختراع کرده است و هیچ‌کس نمی‌داند که دقیقاً او کیست. او همان کسی است که در زمان خلق بیت کوین، فرآیند هاوینگ را در این شبکه تعبیه کرد و به‌طور خلاصه چند هدف از این کار داشته است:

  • تعداد بیت کوین‌هایی که باید استخراج شود، باید محدود باشد.
  • برای جلوگیری از استخراج سریع همه بیت کوین‌ها و کمک به حفظ ارزش آن در آینده، نیاز به سازوکارهایی است که عرضه بیت کوین‌های جدید را کنترل کند.
  • هاوینگ یکی از سازوکارهای اصلی شبکه بیت کوین است که با نصف‌کردن پاداش بلاک، بیت کوین را به‌سمت ضدتورمی‌ بودن می‌برد.

به‌طور کلی بیت کوین یک ارز ضد تورمی است؛ یعنی عرضه آن محدود است و بالاخره روزی خواهد رسید که عرضه بیت کوین به نزدیک صفر برسد و هیچ بیت کوین جدیدی وارد چرخه نشود. در نتیجه، برای رسیدن به یک ارز ضد تورمی، مکانیزمی مثل نصف‌شدن پاداش استخراج ضروری است.

بیت کوین یک ارز ضد تورمی است.
بیت کوین برخلاف ارزهای فیات سنتی که تحت کنترل بانک‌های مرکزی هستند، یک ارز ضد تورمی است.

هنگامی‌ که ساتوشی ناکاموتو مشغول تعیین قوانین پروتکل بیت کوین بود، روی دو قانون بیش از همه تأکید داشت:

  • موجودی بیت کوین محدود به ۲۱ میلیون واحد باشد.
  • تعداد بیت کوین‌های تولیدشده به ازای هر بلاک، پس از هر ۲۱۰,۰۰۰ بلاک، ۵۰ درصد کاهش یابد.

جالب است بدانیم که ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، خالق اتریوم نیز در یادداشتی در وبسایت بیت کوین مگزین، در ارتباط با هاوینگ می‌نویسد:

علت اصلی انجام این کار کنترل تورم است. یکی از بزرگ‌ترین خطاهای ارزهای فیات سنتی که تحت کنترل بانک‌های مرکزی هستند، این است که این بانک‌ها می‌توانند به هر میزان که بخواهند پول چاپ کنند و اگر بیش‌ازحد چاپ کنند، ارزش ارز دولتی طبق قانون عرضه و تقاضا سریعاً رو به کاهش می‌گذارد.

زمانی که دیگر بیت کوینی برای استخراج باقی نماند، چه اتفاقی می‌افتد؟

تمام‌شدن استخراج تمام بیت کوین‌ها در واقع جنبه‌ای بنیادی در طراحی بیت کوین است. با کاهش پاداش استخراج در هر هاوینگ، پیش‌بینی می‌شود آخرین بیت کوین در حدود سال ۲۱۴۰ استخراج شود. در این زمان، ماینرها برای تایید بلاک‌ها تنها به کارمزد تراکنش‌ها تکیه خواهند کرد.

چرا ماینرها پاداش دریافت می کنند؟

شاید بتوان گفت که بدون پاداش‌‌های بلاک، بیت کوین به‌هیچ‌وجه کار نمی کند.

دو عنصر اساسی برای کارکرد بیت کوین وجود دارد. وضعیت دفتر کل بیت کوین باید به این سوال پاسخ دهد که چه کسی، چه چیزی را و در چه زمانی تحت مالکیت دارد؟

بخش اول با طرح این سوال که چه کسی، چه چیزی را تحت مالکیت دارد، با رمزنگاری حل می‌شود. تنها مالک کلید خصوصی می‌تواند بیت کوین‌های مدنظر را خرج کند. اما سوال دوم با عنوان «چه زمانی؟» چالش بزرگی است که قبل از بیت کوین حل نشده بود و به‌سادگی امکان خر‌ج‌کردن دوباره بیت کوین‌ها وجود داشت که به‌طورکلی از هیچ ثروت خلق میکرد.

بدون وجود پاداش‌های بلاک، شبکه در آشوب فرو می‌رفت. اگر ماینرها قدرت محاسباتی کافی داشته باشند، می‌توانند به دو روش به شبکه حمله کنند؛ با خرج‌کردن دوباره یا با جلوگیری از انجام تراکنش‌ها. اما آن‌ها انگیزه‌ای قوی دارند که هیچ کدام را امتحان نکنند، زیرا در این صورت ریسک ازدست‌دادن پاداش بلاک خود را به جان می‌خرند.

هاوینگ بیت کوین هر چند سال یکبار رخ می‌دهد؟

هاوینگ بیت کوین هر ۴ سال یک بار اتفاق می‌افتد؛ با توجه به این‌ که در هر ساعت به‌طور میانگین ۶ بلاک تولید می‌شود و رویداد هاوینگ هم پس هر ۲۱۰ هزار بلاک اتفاق می‌افتد، می‌توان به‌طور تقریبی گفت که این اتفاق هر ۴ سال یک‌بار رخ می‌دهد.

در ابتدای فعالیت بیت کوین، هر ده دقیقه ۵۰ واحد بیت کوین تولید می‌شد، یا به عبارت دقیق‌تر اولین ماینری که به پاسخ معادله بلاک می‌رسید، ۵۰ بیت کوین دریافت می‌کرد.

در سال ۲۰۱۲ میلادی، پس از اولین هاوینگ، پاداش استخراج به ۲۵ رسید و در سال ۲۰۱۶، پس از دومین بار، پاداش استخراج به ۱۲.۵ واحد رسید. سپس در سال ۲۰۲۰، سومین هاوینگ رخ داد و پاداش استخراج را به ۶٫۲۵ واحد کاهش داد.

هاوینگ بیت کوین هر ۴ سال یک بار اتفاق می‌افتد

امروز که در حال نگارش این مقاله هستیم، در هر ده دقیقه حدود ۶٫۲۵ بیت کوین تولید می‌شود. این رقم بعد از نصف‌شدن پاداش بعدی که در آوریل ۲۰۲۴ (اردیبهشت ۱۴۰۳) اتفاق خواهد افتاد، به ۳٫۱۲۵ بیت کوین کاهش می‌یابد.

هاوینگ بعدی در چه تاریخی اتفاق خواهد افتاد؟

با توجه به میانگین زمان موردنیاز برای تولید بلاک (۱۰ دقیقه)، هاوینگ بعدی باید در ماه آوریل سال ۲۰۲۴ (اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت ۱۴۰۳) اتفاق بیفتد.

حقیقت این است که زمان بلاک‌های بیت کوین دقیقاً ۱۰ دقیقه نیست و به‌طور میانگین به ده دقیقه می‌رسد. از زمان خلق بیت کوین تاکنون میانگین زمان موردنیاز برای خلق یک بلاک ۹ دقیقه و ۲۰ ثانیه بوده است و نه ۱۰ دقیقه کامل که حدود ۷ درصد سریع‌تر از زمان تخمینی ما است.

ترتیب هاوینگتاریخ میلادیتاریخ شمسی
هاوینگ اول۱۲ نوامبر ۲۰۱۲۸ آذر ۱۳۹۱
هاوینگ دوم۹ جولای ۲۰۱۹۱۸ تیر ۱۳۹۸
هاوینگ سوم۱۱ می ۲۰۲۰۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹
هاوینگ چهارم (پیش‌بینی)آوریل ۲۰۲۴۳۱ فروردین ۱۴۰۳

هاوینگ‌های گذشته چه تأثیری روی قیمت بیت کوین گذاشته‌اند؟

مهم‌ترین سؤال افراد درباره هاوینگ این است که آیا این روی قیمت بیت کوین تأثیر خواهد گذاشت و پاسخ آن این است که کسی نمی‌داند. در واقع، روی کاغذ و از نظر تئوری، با فرض ثابت‌بودن تقاضا، اگر عرضه نصف شود، قیمت باید دو برابر قبل باشد تا به تقاضا پاسخ بدهد، اما لزوماً نمی‌توان گفت که تقاضا ثابت بماند و کاهش پیدا نکند.

هاوینگ اول (سال ۲۰۱۲)

اولین هاوینگ بیت کوین هم در تاریخ ۲۸ نوامبر ۲۰۱۲ و بعد از استخراج ۲۱۰ هزارمین بلاک اتفاق افتاد. قیمت بیت کوین در آن تاریخ ۱۳٫۴۲ دلار بود و به نظر می‌رسید که هاوینگ تأثیر چندانی روی قیمت نداشته است. درست است که قیمت بیت کوین بعد از مدت کوتاهی به ۲۳۰ دلار رسید، اما خیلی‌ها این افزایش را به بحران مالی کشور قبرس نسبت می‌دهند.

در هاوینگ اول پاداش ماینینگ ۵۰ بیت کوین بود که پس از آن به ۱۲.۵ واحد رسید.

هاوینگ دوم (سال ۲۰۱۶)

در سال ۲۰۱۶ و یک هفته پس از رویداد هاوینگ دوم، تغییر زیادی در قیمت بیت کوین حاصل نشد. در آن زمان قیمت بیت کوین در حدود ۶۵۰ دلار بود و یک هفته بعد قیمت آن به ۶۷۵ دلار رسید که تغییر چشمگیری به حساب نمی‌آمد. اما بیش از یک سال بعد در سال ۲۰۱۷، قیمت بیت کوین به بالاترین رقم تاریخش یعنی ۲۰,۰۰۰ دلار رسید.

طی این هاوینگ پاداش استخراج از ۲۵ به ۱۲.۵ بیت کوین کاهش پیدا کرد.

 تاریخ‌ها و نمودار سه هاوینگ قبلی قیمت بیت کوین
تاریخ‌ها و نمودار سه هاوینگ قبلی قیمت بیت کوین

هاوینگ سوم (سال ۲۰۲۰)

هاوینگ سوم که آخرین مورد آن تا به امروز است، ماه می ۲۰۲۰ اتفاق افتاد. در این رویداد پاداش بلاک از ۱۲.۵ بیت کوین به ۶.۲۵ واحد رسید.

قیمت بیت کوین بعد از این هاوینگ در کوتاه‌مدت با کاهش همراه بود، اما پس از گذشت حدود یک سال، بزرگترین بازار صعودی بیت کوین رخ داد که بخش بزرگی از کارشناسان آن را به هاوینگ نسبت می‌دهند.

با این حال، هنوز هم استدلال‌های موجود حاکی از این است که قیمت BTC بعد هاوینگ بیشتر می‌شود و همین موضوع سبب می‌شود که خرید بیت کوین افزایش پیدا کند.

خیلی‌ها هم معتقدند که این رویداد تنها برای اعضای جامعه بیت کوین شناخته شده است و به همین دلیل نمی‌تواند کسی را غافلگیر کرده یا باعث ایجاد تغییر چشمگیری در قیمت بیت کوین شود.

هاوینگ بعدی چه تأثیری بر قیمت خواهد گذاشت؟ بررسی تحلیل‌ها از هاوینگ ۲۰۲۴

داده‌های تاریخی نشان می‌دهند که هاوینگ بعدی بیت‌کوین تأثیر قابل‌توجهی بر قیمت آن خواهد داشت. در اینجا نحوه‌ی تاثیرگذاری آن را با بررسی فازهای مختلف قیمت بعد از هاوینگ را بررسی می‌کنیم:

  • فاز انباشت: بر اساس داده‌های تاریخی، بیت‌کوین پیش هاوینگ‌های گذشته، معمولاً وارد یک دوره انباشت به مدت ۱۳ تا ۲۲ ماه می‌شود. در این دوره، روند صعودی ضعیف یا خنثی را شاهد هستیم که احتمالا تحت‌تأثیر فعالیت‌های انباشت پیش از هاوینگ قرار دارد.
  • فاز صعودی: به‌طور تاریخی، هر دوره رکود (انباشت) با یک دوره صعودی ۱۰ تا ۱۵ ماهه همراه بوده است. در این دوره‌ها، بیت‌کوین جهش‌های قیمتی قابل‌توجهی را تجربه کرده، اغلب به‌سرعت از ریزش‌های سنگین احیا شده و به بالاترین قیمت‌های تاریخی خود دست یافته است.
  • فاز اصلاح/نزولی: پس از فاز صعودی، بیت‌کوین وارد یک دوره اصلاح قیمتی می‌شود. در‌حالی‌که اولین اصلاح قیمت پس از هاوینگ، بیش از ۶۰۰ روز به طول انجامید، اصلاحات بعدی حدود یک سال به طول انجامیدند.

با نزدیک‌شدن به هاوینگ بعدی بیت‌کوین، به‌نظر می‌رسد که بازار در فاز انباشت قرار دارد. طبق داده‌های تاریخی، این فاز با معاملات بدون‌تغییر قیمت شناخته می‌شود که تقریباً به مدت یک سال، در میانه‌ی ابهام بازار و اخبار متنوع در حوزه ارزهای دیجیتال، مشاهده شده است. با این حال، اکثریت قریب‌به‌اتفاق تحلیل‌گران، سرمایه‌گذاران نهادی و مدل‌های پیش‌بینی مالی، آینده‌ای درخشان را برای بیت‌کوین در ماه‌ها و سال‌های آتی پیش‌بینی می‌کنند.

هاوینگ بعدی چه تأثیری بر قیمت خواهد گذاشت؟
برای مشاهده بهتر تصویر، بر روی آن کلیک کنید.

اگر به الگوهای تاریخی تکرارشونده در نمودار بالا نگاه کنیم، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که قبل از هاوینگ، به مدت تقریبی ۲۵۰ تا ۳۵۰ روز شاهد معاملات بدون‌تغییر قیمتی یا نوسانات جزئی باشیم. این فاز انباشت طولانی به‌احتمال زیاد زمینه‌ساز یک بازار صعودی پس از نصف شدن بعدی خواهد شد. برای درک بهتر فازهای مختلف با رنگ‌های زیر مشخص شده‌اند:

  • فاز انباشت با رنگ زرد؛
  • فاز صعودی با رنگ سبز؛
  • و فاز اصلاح/نزولی با رنگ قرمز.

پیشبینی مدل انباشت به جریان (S2F) از هاوینگ بعدی

مدل انباشت به جریان (Stock to Flow) در بیت‌کوین، ابزاری محبوب برای پیش‌بینی قیمت است. این مدل، افزایش احتمالی قیمت بیت‌کوین تا سطح ۴۴۰,۰۰۰ دلار را تا ماه مه سال ۲۰۲۵ میلادی (اواسط اردیبهشت سال ۲۰۲۵ میلادی) نشان داده و رشد قیمت به بیش از ۳۰۰,۰۰۰ دلار را تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی پیشبینی می‌کند. بااین‌حال، ذکر این نکته ضروری است که نرخ درصدی افزایش قیمت نسبت به دوره‌های صعودی قبلی در حال کاهش است.

پیشبینی مدل انباشت به جریان (S2F) از هاوینگ بعدی
مدل انباشت به جریان (S2F) در قیمت بیت کوین

با درنظرگرفتن این روند، ممکن است رشد قیمت در روند صعودی بعدی از ۵۰۰ درصد فراتر نرود، هرچند عواملی مانند افزایش علاقه‌ی نهادهای مالی و تأیید صندوق‌های قابل معامله‌ی با پشتوانه بیت‌کوین (ETF) می‌توانند تأثیر قابل‌توجهی بر بازار داشته باشند.

پیشبینی نمودار رنگین کمان بیت کوین از هاوینگ بعدی

دو منحنی روی این نمودار وجود دارد، یک منحنی قرمز یا حد بالای نمودار که بهترین تناسب را با تمام نقاط اوج بیت‌کوین دارد و دیگری آبی که شامل کف‌های قیمتی است. باقی سطوح نیز با تقریب و تناسب پیدا شده‌اند. نتیجه این کار این نمودار رنگین‌کمانی در قیمت بیت کوین است. با بررسی وضعیت قیمت در نمودار، تاریخ هاوینگ بعدی و رفتار قیمت در هاوینگ‌های قبلی می‌توان به دید مناسبی از حرکات آتی قیمت بر مبنای این مدل رسید.

نمودار رنگین کمان بیت کوین
نمودار رنگین کمان بیت کوین

پیشبینی نمودار مارپیچ بیت کوین از هاوینگ بعدی

فرضیه «چرخه بیت کوین» در بازار ارزهای دیجیتال بسیار شناخته‌شده است. این فرضیه بر اساس رویدادهای هاوینگ (Halving) بوده که تقریباً هر ۴ سال یک بار رخ می‌دهند. بر اساس این مدل، ۳ فاز هر چرخه ۴ ساله بیت کوین به شرح زیر وجود دارد:

  1. بازار گاوی بالغ (Mature Bull Market) که حدود ۱ سال طول کشیده و از نظر تاریخی، با هاوینگ بیت کوین آغاز می‌شود. بر روی نمودار بالا، این فاز در ربع دایره‌ی بالا و سمت راست قرار دارد.
  2. بازار خرسی (Bear Market) که حدود ۱ سال به طول می‌انجامد. این فاز پس از سرخوشی و فضای رضایت‌بخش میان سرمایه‌گذاران و الگوی یک قله (Blow-Off Top) در قیمت بیت کوین شروع می‌شود. فاز دوم، ربع بعدی از نمودار (ربع دایره‌ی پایین و سمت راست) را در برمی‌گیرد.
  3. بازار گاوی اولیه (Early Bull Market) حدود ۲ سال طول می‌کشد. این فاز، نیمه‌ی سمت چپ نمودار را تشکیل می‌دهد. پس از کاهش‌های شدید و رسیدن به کف قیمتی در یک بازۀ زمانی بزرگ، شاهد یک فاز طولانی‌مدت خواهیم بود که خود شامل دو فاز انباشت (Accumulation) و رشد تدریجی قیمت بیت کوین است.
نمودار مارپیچ بیت کوین
نمودار مارپیچ بیت کوین

این نمودار را می‌توانید با استفاده از این لینک و در سایت بیت‌بو (Bitbo) مشاهده کنید.

پیش‌بینی تحلیل‌گران از قیمت بیت کوین بعد از هاوینگ ۲۰۲۴

تحلیل‌گران و کارشناسان مالی مختلف نیز پیش‌بینی‌های خود را در مورد قیمت آینده بیت‌کوین به اشتراک گذاشته‌اند که در این قسمت، مهم‌ترین آن‌ها را آورده‌ایم:

پیش‌بینی تحلیل‌گران از قیمت بیت کوین بعد از هاوینگ ۲۰۲۴
  • پنترا کپیتال (Pantera Capital) انتظار دارد بیت‌کوین در چرخه هاوینگ بعدی و چهار ساله خود به نزدیک ۱۵۰,۰۰۰ دلار برسد.
  • شاخص اِل‌پی‌اِف (LPF) پیش‌بینی می‌کند بیت‌کوین تا سال ۲۰۲۶ از ۱۰۰,۰۰۰ دلار فراتر رود.
  • جسی مایرز، سرمایه‌گذار بیت‌کوین و یکی از بنیان‌گذاران آن‌رَمپ (Onramp)، پیش‌بینی می‌کند بیت‌کوین بعد از هاوینگ ۲۰۲۴ از ۱۰۰,۰۰۰ دلار عبور کند.
  • رابرت کیوساکی، نویسنده کتاب «پدر پولدار، پدر فقیر»، با پیش‌بینی عبور قیمت بیت‌کوین از ۱۰۰,۰۰۰ دلار پس از هاوینگ موافق است.
  • آدام بک، مدیرعامل بلاک‌استریم و شخصیتی که در وایت پیپر بیت‌کوین به او اشاره شده، پیش‌بینی می‌کند بیت‌کوین حتی قبل از هاوینگ بعدی به بیش از ۱۰۰,۰۰۰ دلار برسد.
  • سامسون مو از سوم ژانویه (Jan3) نیز انتظار افزایش قابل‌توجهی در قیمت بیت‌کوین قبل از هاوینگ دارد.
  • بانک استاندارد چارترد پیش‌بینی خود را تا پایان سال ۲۰۲۴ به ۱۲۰,۰۰۰ دلار اصلاح کرده است.
  • کتی وود از آرک اینوست (ARK Invest) معتقد است بیت‌کوین می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ به ۱.۵ میلیون دلار برسد.
  • مت هوگان، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری در بیت‌وایز (Bitwise Asset Management)، انتظار دارد بیت‌کوین با توجه به تقاضای فزاینده‌ای که از صندوق‌های قابل‌معامله‌ی با پشتوانه بیت‌کوین (ETF) می‌شود، قیمت این دارایی تا پایان سال ۲۰۲۴ از ۲۰۰,۰۰۰ دلار فراتر رود.
  • تحلیل‌گران برنستاین انتظار دارند بیت‌کوین به دلیل تقاضا از صندوق‌های قابل‌معامله‌ی بیت‌کوین (ETF)، تا اواسط سال ۲۰۲۵ به سقف قیمتی ۱۵۰,۰۰۰ دلار در این چرخه برسد.
  • آنتونی اسکاراموچی، بنیان‌گذار اسکای‌بریج کپیتال (Skybridge Capital)، پیش‌بینی می‌کند که قیمت بیت‌کوین در یک و نیم سال آینده به بالاترین حد خود در ۱۷۰,۰۰۰ دلار برسد. او انتظار دارد کل ارزش بازار بیت‌کوین حداقل به نصف ارزش بازار طلا خواهد رسید.
  • تحلیل‌گران کریپتوکوانت (CryptoQuant) با درنظرگرفتن عوامل مختلفی از جمله خود هاوینگ، روندهای کلان اقتصادی و افزایش نقدینگی استیبل‌کوین‌ها، هدف کوتاه‌مدت قیمت را حدود ۵۴,۰۰۰ دلار با پتانسیل رسیدن به ۱۶۰,۰۰۰ دلار در بلند مدت پیش‌بینی می‌کنند.

نکاتی که باید قبل از هاوینگ بدانیم

حال که به تاریخ هاوینگ چهارم بیت کوین نزدیک می‌شویم، بهتر است سوالاتی مانند موارد زیر را که شاید برای شما هم پیش آمده باشد، بررسی کرده و نکاتی مهم از آن‌ها دریافت کنیم.

برای هاوینگ بیت کوین باید کاری انجام بدهیم؟

پاسخ کوتاه خیر است؛ اما درعین‌حال که هیچ اقدام مستقیمی برای کاربران در شبکه بیت کوین موردنیاز نیست، همیشه خوب است که از زمان وقوع رویداد و تأثیرات بالقوه آن بر بازار مطلع باشید.

اگر تازه‌وارد هستید، می توانید از یادگیری اصولی فرآیند هاوینگ و درک نقش آن بر کل بازار ارزهای دیجیتال بهره‌مند شوید. همچنین اگر یک سرمایه‌گذار بلندمدت هستید، ممکن است با توجه به روندهای تاریخی مرتبط با رویدادهای هاوینگ، استراتژی‌های خود را تنظیم کرده و نظارت بر احساسات بازار را مدنظر بگیرید و در مورد نوسانات کوتاه مدت احتیاط کنید.

هاوینگ چهارم چه تأثیری روی کاربران صرافی‌های ارزهای دیجیتال (داخلی یا خارجی) خواهد داشت؟

اگرچه کاربران صرافی‌ها به دلیل هاوینگ، تغییراتی مستقیم را در این پلتفرم‌ها تجربه نخواهند کرد، اما ممکن است شاهد افزایش فعالیت بازار و نوسانات احتمالی قیمت باشیم.

آیا هاوینگ روی کارمزد تراکنش‌های شبکه تأثیر می‌گذارد؟

بله، هاوینگ بیت کوین به صورت غیرمستقیم بر کارمزد تراکنش‌های شبکه تأثیر می‌گذارد. با کاهش پاداش استخراج برای ماینرها، ممکن است رقابت بیشتری بین کاربران برای انجام تراکنش‌ها در فضای محدود هر بلاک ایجاد شود. این رقابت شدید می‌تواند منجر به افزایش کارمزد تراکنش‌ها شود، زیرا کاربران برای سرعت‌بخشیدن به پردازش تراکنش‌های خود، کارمزدهای بالاتری پیشنهاد می‌کنند.

آیا هاوینگ روی کارمزد تراکنش‌های شبکه تأثیر می‌گذارد؟

به‌همین‌دلیل، برای کاربران، به ویژه کاربران جدید، ضروری است که در طول رویداد هاوینگ و بعد از آن، نسبت به نوسانات احتمالی کارمزد تراکنش‌ها آگاه باشند و استراتژی‌های معاملاتی و انتقال خود را بر این اساس تنظیم کنند.

هاوینگ چهارم بیت کوین چه ریسک‌هایی به همراه دارد؟

در‌حالی‌که هاوینگ بیت کوین به‌طور‌کلی به عنوان رویدادی مثبت در نظر گرفته می‌شود، اما خطراتی ذاتی به‌خصوص در کوتاه مدت وجود خواهد داشت. پیش‌بینی‌هایی از قیمت که منجر به هاوینگ می‌شود، می‌تواند منجر به رفتارهای سفته‌بازی در بازار شده و به‌طور بالقوه منجر به افزایش نوسانات قیمت شود.

همچنین خوب است توجه داشته باشید که در صورت برآورده‌نشدن انتظارات بازار، ممکن است اصلاحات قیمتی موقتی رخ دهند.

آیا هولدرهای بیت کوین باید نگران هاوینگ باشند؟

هولدرها یا همان نگه‌دارندگان بلند مدت بیت کوین لزوماً نباید نگران هاوینگ باشند، زیرا این یک رویداد برنامه‌ریزی‌شده و پیش‌بینی شده است. بااین‌حال، مهم است که از نوسانات بالقوه کوتاه مدت بازار در زمان نصف شدن آگاه باشند.

سؤالات متداول

تمام بیت کوین‌ها چه زمانی استخراج می‌شوند؟

طبق برآوردهای مربوط به رویداد هاوینگ، تعداد نهایی بیت کوین‌ها در سال ۲۱۴۰ به حدود ۲۱ میلیون (۲۰۹۹۹۹۹۹٫۹۷۶۹) واحد خواهد رسید.آیا استخراج بیت کوین پایانی خواهد داشت؟

خیر، تا وقتی که بیت کوین وجود داشته باشد، استخراج آن‌ هم لزوماً ادامه خواهد داشت. هنگامی‌ که پاداش بلاک به قدری کاهش یابد که کفاف هزینه‌های استخراج‌ را ندهد، پاداش ماینرها از طریق کارمزد تراکنش‌ها تأمین خواهد شد.هاوینگ یا هالوینگ درست است؟

هاوینگ به معنای نصف‌شدن چیزی است و در کلمه Halving، حرف l (ال) خوانده نمی‌شود.

جمع‌بندی

هاوینگ بیت‌کوین به معنی کاهش ۵۰ درصدی تعداد بیت‌کوین‌های جدیدی است که وارد بازار و چرخه عرضه بیت کوین می‌شوند. انتظار می‌رود این سیستم پاداش‌دهی به ماینرها تا سال ۲۱۴۰ که به صورت تئوری به محدودیت نهاییِ ۲۱ میلیون بیت‌کوین می‌رسیم، ادامه پیدا کند.

در سال ۲۰۰۹ میلادی، پاداش هر بلاک استخراج‌شده در بلاک چین بیت کوین، ۵۰ عدد از این کوین (BTC) بود. بعد از اولین هاوینگ، این عدد به ۲۵ رسید، سپس به ۱۲.۵ و در نهایت در هاوینگ سوم و قبلی به ۶.۲۵ بیت‌کوین به ازای هر بلاک کاهش پیدا کرد. انتظار می‌رود در ماه آوریل سال ۲۰۲۴ میلادی، شاهد نصف‌شدن پاداش‌ها و رویداد هاوینگ چهارم باشیم.

هاوینگ بیت‌کوین پیامدهای مهمی برای شبکه‌ی آن دارد. برای استخراج‌کنندگان، این رویداد ممکن است منجر به ادغام در میان آن‌ها شود، چرا که استخراج‌کنندگان فردی و گروه‌های کوچک‌تر از اکوسیستم استخراج خارج شده و یا توسط بازیگران بزرگ‌تر بلعیده می‌شوند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا