خرید تور نوروزی

اصول رفتار صحیح با سالمند؛ از اشتباهات رایج رفتار با سالمندان مطلع هستید؟

رپورتاژ آگهی

سالمندان قشر آسیب‌پذیر و حساس جامعه هستند. به‌ همین دلیل هنگام برخورد با آن‌ها باید دقت بیشتری روی رفتار خود داشته باشید. به‌علاوه، بر‌ اثر افزایش سن سالمندان زود صبرشان تمام می‌شود و با دیدن یک رفتار اشتباه ممکن است واکنش خوبی نسبت به آن نشان ندهند. در این مطلب، در مورد اصول رفتار صحیح با سالمند صحبت خواهیم کرد و همچنین در مورد اهمیت این موضوع توضیحاتی ارائه می‌کنیم تا در انتهای مطلب، هنگام برخورد با سالمندان با رعایت این نکات، ارتباط سالم‌تر و موثرتری با آن‌ها برقرار کنید.

استقلال فردی سالمندان را در نظر بگیرید 

سالمندان همه انرژی و توان خود در زندگی را صرف داشتن یک زندگی مستقل و کار و فعالیت کرده‌اند؛ بنابراین انتظار دارند در دوران سالمندی، استقلال آن‌ها توسط اطرافیان همچنان جدی گرفته شود. همچنین، با افزایش سن ممکن است سالمندان با محدودیت‌های حرکتی و ناتوانی در انجام برخی امور روزانه مواجه شوند؛ همین موضوع باعث می‌شود که به‌طورطبیعی استقلال خود را به‌ندرت از دست بدهند. در چنین مواردی آن‌ها انتظار دارند که اطرافیان، ضمن حفظ احترام تا حد ممکن استقلال فردی آن‌ها را در نظر بگیرند.

به‌منظور بازیابی استقلال فردی ازدست‌رفته سالمندان، بیرون رفتن از خانه با هدفی خاص، می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. برای مثال خرید کردن یا صحبت با دوستان قدیمی، هدف‌های مناسبی برای بیرون رفتن از خانه هستند؛ البته به‌ دلیل احتمال بالای گم شدن سالمندان، به‌ویژه افرادی که از بیماری آلزایمر رنج می‌برند، استفاده از جی پی اس کوچک برای ردیابی را توصیه می‌کنیم تا به کمک این وسیله وضعیت لحظه‌به‌لحظه آن‌ها را زیرنظر داشته باشید.

برای برقراری ارتباط با سالمندان مانند کودکان به آن‌ها امر و نهی نکنید

افراد بعد از افزایش سن و ورود به سالمندی، ممکن است بیشتر به حمایت نیاز داشته باشند و مانند کودکان وابستگی شدید به خانواده خود پیدا کنند؛ اما این موضوع نباید باعث شود تا با سالمندان کودکانه برخورد کنید؛ زیرا نیاز به حمایت عاطفی یا انجام کارهایی برای جلب توجه دیگران، در دوران سالمندی کاملا طبیعی هستند. به‌علاوه، با گذشت زمان نیازهای متفاوتی در سالمندان پدید می‌آیند که اطرافیان آن‌ها باید برای رفع‌شان از هیچ حمایتی دریغ نکنند.

برای مثال آلزایمر یکی از بیماری‌های شایع در سالمندان است که ناشی از این بیماری، اطرافیان آن‌ها باید در هر لحظه وضعیت عزیز سالمند خود را زیرنظر داشته باشند. برای این کار، استفاده از یک ردیاب برای بیماران آلزایمری را توصیه می‌کنیم. البته هنگام خرید این ردیاب توجه داشته باشید که قیمت ردیاب برای بیماران آلزایمری به عوامل مختلفی بستگی دارد و حتما باتوجه‌به نیاز سالمندان، مناسب‌ترین این ردیاب‌ها را خریداری کنید.

سپردن انجام برخی کارها مناسب‌ترین رفتار با سالمند لجباز است

احساس ناتوانی ناشی از افزایش سن و ورود به سالمندی، مانع بزرگی بر سر راه سالمندان برای انجام برخی فعالیت‌ها خواهد بود؛ بنابراین بر اثر این اتفاق، منزوی و گوشه‌گیرتر می‌شوند. بر اثر منزوی شدن، سالمندان به نوعی فرسودگی روحی نیز دچار می‌شوند و ناشی از آن، رفتارهایی کودکانه از خود نشان می‌دهند. در برخی موارد این رفتارها با لجبازی نیز همراه خواهد بود.

ازاین‌رو بهترین راه برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقاتی، سپردن وظیفه انجام برخی کارها به سالمندان است تا در کنار حفظ استقلال فردی، کم‌تر احساس ناتوانی کنند و همچنان خود را فردی توانمند بدانند. برای مثال سپردن وظیفه خرید برخی از وسایل خانه، راهکار مناسبی برای ایجاد حس توانمندی در سالمندان خواهد بود؛ زیرا با انجام چنین کاری حس مفید بودن به آن‌ها دست می‌دهد؛ البته اگر نگران گم‌شدن سالمندان به محض بیرون رفتن از خانه هستید، با نصب یک جی پی اس سکه ای روی تلفن همراه یا وسیله‌ای که همیشه با خود به همراه دارند، وضعیت آن‌ها را بررسی کنید و دیگر نگران این موضوع نباشید. 

حرف‌های سالمندان را گوش کنید و به آن‌ها فرصت بیان نظراتشان را بدهید

با ورود به دوران سالمندی و قرار گرفتن در قشر آسیب‌پذیر جامعه، ناخودآگاه افراد تمایل فراوانی به گوشه‌گیری پیدا می‌کنند. گوش دادن به حرف سالمندان و اختصاص دادن زمانی کوتاه به صحبت با آن‌ها، راهکاری موثر برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقاتی است؛ البته این کار را حتما در شرایط مناسب و زمانی انجام دهید که فرصت کافی دارید؛ زیرا با قطع کردن ناگهانی صحبت سالمندان، ممکن است با واکنش مناسبی از سمت آن‌ها مواجه نشوید! همچنین، برای انجام هر کاری ابتدا نظر فرد سالمند را بپرسید تا با بیان نظرات شخصی، احساس استقلال کند.

در رفتار با سالمند آلزایمری صبر و حوصله بسیاری داشته باشید

با افزایش سن ظهور برخی علائم فراموشی امری طبیعی است؛ پس، اگر در اطراف خود فرد سالمندی دارید، اولین نکته در رفتار با او داشتن صبر و حوصله است؛ زیرا سالمندانی که از بیماری آلزایمر رنج می‌برند، توانایی محدودتری برای پاسخ دادن به سوالات شما و واکنش نشان دادن به برخی اتفاقات دارند. ضمنا اگر با سالمندان آرام و آهسته صحبت کنید و به آن‌ها فرصت پاسخ دادن دهید، تعامل مناسبی میان شما و آن‌ها شکل می‌گیرد. در مکالمات خود با سالمندان، از خاطرات و لحظاتی شیرینی بگویید که در کنار یکدیگر سپری کرده‌اید.

با بهترین ردیاب‌ها نظارتی دقیق از وضعیت سالمندان داشته باشید

در این مطلب از در نظر گرفتن استقلال فردی، سپردن وظیفه انجام برخی کارها و گوش دادن به حرف‌های سالمندان، به‌عنوان راهکارهایی موثر برای برقراری ارتباط با آن‌ها گفتیم؛ اما در سنین بالا، این دغدغه که آن‌ها گم شوند یا قادر به پیدا کردن مسیر بازگشت به خانه نباشند، برای اطرافیان سالمندان وجود دارد؛ ولی اگر از ردیاب‌هایی استفاده کنید که به‌سادگی روی تلفن همراه یا وسایل شخصی نصب می‌شوند، نگرانی کمتری بابت بروز چنین اتفاقاتی خواهید داشت. برای خرید این ردیاب‌ها نیز مراجعه به فروشگاه معتبری را توصیه می‌کنیم که با امکان مشاهده مشخصات هریک از محصولات، انتخاب مناسب‌ترین آن‌ها را برای شما فراهم می‌کنند.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا