10 دروغ بزرگ تاريخ سياسي صد سال گذشته
به گزارش انصاف نیوز، امين پرتو و شراره عبدالحسين زاده در جستجوی اعتماد نوشتند:
آن گونه كه اليوت گفته چرخ سياست بدون دروغ نميچرخد. تاريخ سياست جهان نشان ميدهد كه دروغ گفتن و فرزندانش مانند خيانت به عهد، دبه كردن و فريفتن افكار عمومي، به صورت مداوم تكرار شده است. با آنكه همگان وقتي تاريخ را ميخوانند و دروغ و ناراستي را نكوهش ميكنند، اما مانعي در برابر تكرار اين يار غار حاكمان و سياستمداران پديد نيامده است. در گذشته دروغ گفتن توسط حاكمان سادهتر و بينياز از مستندسازي بود. امروز دموكراتيكتر شدن جوامع و گسترش ارتباطات و اطلاعرساني سبب شده تا حاكمان به گاه دروغ گفتن، دقيقتر عمل كنند و مستندتر سخن بگويند. اينجا ده دروغ بزرگ سياسي صد سال اخير را بازگو ميكنيم. دروغهايي كه گاهي بهانهيي براي شروع جنگهاي مرگبار بودهاند؛ گاهي محملي براي سربه نيست كردن مخالفان و گاهي هم براي لاپوشاني كردن روابط عاشقانه:
اول؛ هيتلر و شروع جنگ جهاني دوم: بهانه هيتلر براي حمله به لهستان و شروع جنگ جهاني دوم دروغ بود. آلمان نازي ادعا كرد گروهي از سربازان لهستاني به يك ايستگاه راديويي درون لهستان حمله كردهاند. در حقيقت حملهيي از جانب لهستان به داخل خاك آلمان رخ نداده بود. اين اتفاق كار خود واحدهاي اس اس بود كه لباس سربازان لهستاني را پوشيده بودند.
دوم؛ استالين و كشتار جنگل كاتم در لهستان؛ پس از حمله آلمان به لهستان، شوروي هم به لهستان حمله كرد. قريب به سي هزار سرباز و افسر لهستاني اسير جنگي كه گمان ميرفت احساسات دوستانهيي به شوروي ندارند در جنگل كاتم تيرباران شدند. استالين و مقامات شوروي با رد مسووليت خود، وانمود ميكردند اين افراد توسط آلمانيها تيرباران شدهاند.
سوم؛ محاكمات استاليني: محاكمات استاليني در سراسر سالهاي دهه 1930 و 1940 كه در شوروي و سپس ديگر كشورهاي اروپاي شرقي برگزار شد هم يكي از بارزترين جلوههاي دروغ در سياست بود. حكومت، متهمان، قضات و شهود دروغ ميگفتند و از افكار عمومي ميخواستند تا اين دروغها را باور كنند. از توطئه براي ترور رهبر كبير تا جاسوسي براي بيگانگان و از خرابكاري در مسير پيشرفتهاي خلق تا نفعطلبي خرده بورژوامسلكانه. تنها معدود كساني بودند كه در دادگاههاي نمايشي دروغها را «دروغ» خواندند.
چهارم؛ كندي و حادثه خليج خوك ها: پس از سقوط حكومت باتيستا، سي.اي.اي برنامهيي را براي ساقط كردن حكومت كاسترو از طريق مسلح كردن و آموزش مخالفان كوبايي آغاز كرد. عمليات جنگل شمالي در 1962 با پياده شدن نيروهاي ضدانقلابي كوبايي در خاك اين كشور به سرعت با شكست روبه رو شد. كندي رييسجمهور وقت آمريكا حقيقت درباره مسووليتش در اين ماجرا را نگفت.
پنجم: جانسون و شروع جنگ ويتنام: حادثه خليج تونكن از سوي ليندون جانسون بهانه شروع جنگ ويتنام اعلام شد. اما حقايقي كه بعدا افشا شد نشانگر آن بود كه حادثه در خليج تونكن به نحوي كه آمريكا ادعا ميكرده نبوده است. افشاي نوارهاي مكالمات شخصي جانسون و مك نامارا حاكي از آن بود كه كل ماجرا مانند يك پروندهسازي و دروغپردازي بوده است.
ششم: نيكسون و ماجراي واترگيت: رييسجمهوري كه در برابر دوربينها خود را از ماجراي جاسوسي از مقر حزب دموكرات در جريان انتخابات رياستجمهوري تبرئه كرد گمان نميكرد توسط يك افسر اف. بي.اي به دام بيفتد. اطلاع دقيق نيكسون از سوءاستفاده از امكانات سي.اي.اي براي اهداف انتخاباتياش، توسط دو خبرنگار نيويورك تايمز ريچارد برنشتاين و باب وودوارد پيگيري شد و نيكسون كه رسوا شده بود، تحت فشاركنگره به سبب دروغگويياش وادار به استعفا شد.
هفتم: ريگان و ماجراي ايران كنترا: ريگان هم به سبب دروغگويي صريح به مردم و نمايندگان كنگره تا مرز سقوط پيش رفت. فروش مخفيانه سلاح به ايران كه رابطه با آن مطابق قوانين كنگره ممنوع بود و انتقال وجوه حاصل از فروش سلاح به شورشيان ضد دولت چپگراي نيكاراگوئه موسوم به كنتراها، دامن ريگان را گرفت. ريگان كه دروغ گفته بود بعدا عذرخواهي كرد. او گير نيفتاد اما كوچكترهايي مثل سرهنگ اوليور نورث روانه حبس شدند.
هشتم: كلينتون و رابطه با مونيكا لوينسكي: دروغگويي در برابر تلويزيون و خطاب به مردم براي كلينتون در رابطه با رابطه شخصياش با يك دستيار جوان كاخ سفيد مونيكا لوينسكي رخ داد. مدتي بعد كه تحقيقات كنگره و اف.بي.آي پرده از دروغگويي كلينتون برداشت او به دروغگويياش اعتراف كرد. رايگيري براي بركناري او هم با خوششانسي به خير گذشت.
نهم: جورج بوش، توني بلر و سلاحهاي كشتار جمعي عراق: سال 2003 عمليات نظامي بزرگي براي ساقط كردن صدام ديكتاتور عراق كه بلر و بوش مصرانه او را داراي سلاحهاي كشتار جمعي معرفي ميكردند انجام گرفت. جنگي بزرگ و طولاني با چند صد ميليارد دلار هزينه و قريب به پنج هزار كشته براي ائتلاف. اما مشخص شد صدام سلاحهاي كشتار جمعي خود را پاكسازي كرده و اين بوش و بلر بودهاند كه دروغ گفتهاند.
دهم: بنيامين نتانياهو و بمب هستهيي ايران: نتانياهو كه دوستانش او را «بي بي» صدا ميكنند به جد بر آن است كه ايران در حال ساخت سلاح هستهيي است و هر وسيلهيي بايد براي ممانعت از اين دستيابي به كارگرفته شود. البته در خود اسراييل كسي شك ندارد كه دروغي كه نتانياهو ميگويد علاوه بر كسب حمايت و كمكهاي بيشتر از امريكا براي لاپوشاني اشغالگري سرزمينهاي فلسطيني، شهركسازي بيشتري و يهوديسازي مضاعف سرزمينهاي اشغالي است. مطابق با نقاشي نتانياهو كه از آن در گالري مجمع عمومي ملل متحد پردهبرداري كرد، ايران حتي به يك دهم مرحلهيي كه او ادعا ميكند نزديك نشده است.
انتهای پیام