نماینده ادوار مجلس از چند پاره شدن اصولگرایان و اختلاف شدید آنها می گوید
لال میرزایی گفت: ما در مجلس آینده یک جناح اکثریت را داریم که نزدیک به حاکمیت است و شامل دو طیف تندرو و طیف آقای حدادعادل هستند و در مقابلشان فراکسیون مستقلین را داریم که شاید به حدود ۵۵ نفر برسند.
جلال میرزایی، نماینده ادوار مجلس درباره ارزیابی خود از چالشها و فرصتهای کشور در سال گذشته گفت: در حوزه سیاست خارجی سال ۱۴۰۱ حمله روسیه به اوکراین را داشتیم که اگرچه دلخراش بود اما در عین حال روند پیش آمده برای منافع ملی ما فرصتساز بود اما از آن درست استفاده نکردیم و نتوانستیم از آن در بهبود روابطمان با غرب و امتیازگیری از روسیه استفاده کنیم. سال ۱۴۰۲ بحث حمله اسرائیل به حماس و نوار غزه را داشتیم که برای سیاست خارجی و منافع ملی ما فرصتساز نبود و تنشها در منطقه را افزایش داد و هزینهها بیشتر کرد.
به گزارش ایلنا، این نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ در حوزه سیاست خارجی سال بحران درگیریها در منطقه بود، ادامه داد: در حوزه سیاست داخلی من برداشتم این است نه تنها شکاف میان اصلاح طلبان با بخشی در حاکمیت بیشتر شده بلکه درون جناح حاکم یا طیفی که در قدرت هستند هم اختلافاتی شکل گرفته و این اختلافات بیشتر شده است. علت اصلی هم به اعتقاد من به برخی ناکامیهای دولت و مجلس بازمیگردد که این امر باعث شد بخشی یا طیفهایی که در حاکمیت هستند حساب خودشان را از طیفی که در قوه مجریه و مجلس هستند، یعنی جریان قالیباف و رئیسی جدا کنند.
وی درخصوص ارزیابی خود از روند مجلس دوازدهم، گفت: به نظرم به دلیل آن که مجلس دوازدهم برآمده از رقابتی بین نیروهای سیاسی و اجتماعی است که در متن حاکمیت وجود دارد، ما در حال حاضر شاهد هستیم رقابت در طیف و جناحی است که به حاکمیت نزدیک است لذا در مجلس دوازدهم رقابت عمدتا در میان طیفهای درون حاکمیت است.
میرزایی خاطرنشان کرد: در مجلس آینده برخلاف برخی برآوردها که میگویند اصلاحطلبان ۳۰ الی ۴۰ نفر هستند شاید بیش از ۱۰ نفر اصلاح طلب نداشته باشیم، یعنی آن دسته از اصلاحطلبانی که حاضر باشند بیایند در فراکسیونی به نام فراکسیون اصلاح طلبان دور هم جمع شوند، این تعداد هستند به نظرم فراکسیون مستقلین تعدادش بیشتر است.
وی عنوان کرد: ما در مجلس آینده یک جناح اکثریت را داریم که نزدیک به حاکمیت است و شامل دو طیف تندرو و طیف آقای حدادعادل هستند و در مقابلشان فراکسیون مستقلین را داریم که شاید به حدود ۵۵ نفر برسند. البته فراکسیون مستقلین عمدتاً درگیر و پیگیر مسائل حوزه انتخابیه و اقتصادی است چندان در ابتدای مجلس ماهیت سیاسی ندارد مگر اینکه در ادامه هرچه به انتخابات ریاست جمهوری نزدیکتر شویم سمت و سوی سیاسی پیدا کند. اصلاحطلبان هم تعدادشان خیلی کم است ضمن این که این جریان در انتخابات نبودند که بیاییم بگویم فراکسیون این چند نفر جریان اصلاح طلبی را در جامعه را نمایندگی میکنند، از سوی دیگر حمایتی هم به عنوان اصلاحات از آنها نشده است، لذا تکلیفشان با جریان اصلاحات مشخص نیست و آن جریانی که اکثریت مجلس را دارد روی تحولات سیاسی سال جاری تاثیر گذار است.