خرید تور تابستان

رانندگان اسنپ و تپسی بیکار می شوند؟ وضعیت بحرانی اسنپ و تپسی

عرشه آنلاین نوشت: ظارت سازمان تعزیرات بر گزینه «توقف در مسیر» و پیشنهاد کاهش کمیسیون و قطع شدن سهمیه بنزین رانندگان تاکسی های اینترنتی را نگران کرده است.

رانندگان اسنپ و تپسی بیکار می شوند؟ وضعیت بحرانی  اسنپ و تپسی

نظارت سازمان تعزیرات بر گزینه «توقف در مسیر» و پیشنهاد کاهش کمیسیون و قطع شدن سهمیه بنزین رانندگان تاکسی های اینترنتی را نگران کرده است.

کمتر از دو ماه از حذف گزینه «عجله دارم »در تاکسی‌‌‌های اینترنتی می‌‌‌گذرد که در آخرین هفته از اولین ماه سال جدید، اخباری درباره اعلام رسمی حذف سهمیه بنزین تاکسی‌‌‌های اینترنتی و نظارت سازمان تعزیرات بر گزینه «توقف در مسیر» و پیشنهاد کاهش کمیسیون منتشر شده است.


 مدیران اسنپ و تپسی این اظهارات و تصمیمات را بر تحمیل هزینه برای مصرف‌کننده‌‌‌ها و تضعیف حقوق آنها تاثیرگذار می‌‌‌دانند؛ تا جایی که به اعتقاد معاون عملیات تپسی اصرار بر کاهش حق کمیسیون تاکسی‌‌‌های اینترنتی به معنای ورشکستگی و حذف آنهاست. این در حالی است که بعضی رانندگان تاکسی‌‌‌های اینترنتی هم از بالا بودن نرخ کمیسیون دریافتی، ناراضی هستند.

مسافران تاکسی‌‌‌های اینترنتی با حذف گزینه عجله دارم در اواخر سال گذشته با چالش‌‌‌هایی همچون کاهش نرخ پذیرش سفر، تاخیر در پذیرش سفر و افزایش هزینه سفر تحت‌تاثیر برهم خوردن نظام عرضه و تقاضا مواجه شدند. اظهارنظر اخیر مسوولان دولتی درباره حذف رسمی سهمیه بنزین، کاهش حق کمیسیون و برخورد با گران‌فروشی نیز نشان از تداوم دخالت دولت در بخش خصوصی دارد. مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌‌‌های نفتی در ۲۱ فروردین‌‌‌‌‌‌ماه امسال رسما اعلام کرد که سهمیه بنزین تاکسی‌‌‌های اینترنتی در سال‌جاری قطع می‌شود. طبق گفته علی‌‌‌اکبر عرب‌‌‌عامری سهمیه بنزین رانندگانی که در اسنپ و تپسی فعالیت می‌کنند، از آذر ماه ۱۴۰۲ پرداخت نشده است.

ماجرا از این قرار است که با سهمیه‌‌‌بندی بنزین در سال ۱۳۹۸ دولت تصمیم گرفت تا برای حمایت از برخی صنوف، به تاکسی‌‌‌های اینترنتی بر اساس پیمایش و میزان مصرف بنزین سهمیه سوخت تخصیص دهد. در این بین، با اینکه قطع سهمیه بنزین برای تاکسی‌‌‌های اینترنتی به تازگی به‌‌‌صورت رسمی اعلام شده است، تاریخ‌‌‌های متفاوتی از قطع این سهمیه از سوی مدیران اسنپ و تاکسی مطرح می‌شود. به گفته محمد خلج، مدیرعامل اسنپ، از ابتدای سال ۱۴۰۲ سهمیه‌‌ سوخت رانندگان تاکسی‌‌‌های اینترنتی – با وجود مصوبه‌‌ تصویب‌‌‌شده در سال ۱۳۹۸ – قطع شده است، اما معاون عملیات تپسی به «دنیای‌اقتصاد» می‌‌‌گوید: «از ۲۱ بهمن ماه سال ۱۴۰۱ سهمیه‌‌‌ سوختی به رانندگان تاکسی‌‌‌های آنلاین تعلق نگرفته است.» 

مدیران تاکسی‌‌‌های اینترنتی نسبت به تاثیر حذف رسمی سهمیه سوخت بر کاهش تمایل رانندگان به فعالیت در این تاکسی‌‌‌ها و افزایش هزینه سفرها برای مسافران ابراز نگرانی می‌کنند؛ تا جایی که محمد خلج، مدیرعامل اسنپ، در یادداشتی برهم خوردن توازن عرضه و تقاضا و در نتیجه آن، افزایش هزینه‌‌ سفر را از تبعات قطع سهمیه بنزین رانندگان تاکسی‌‌‌های اینترنتی برشمرد و در این خصوص توضیح داد: «کاربران راننده تاکسی‌‌‌های اینترنتی با چالش جمع‌‌‌آوری کارت‌‌‌های سوخت از جایگاه‌‌‌های سوخت‌گیری مواجه هستند و این موضوع قیمت تمام‌‌‌شده‌‌‌ بنزین را برای آنها بالا می‌‌‌برد. این کاربران برای خدمت‌‌‌رسانی در بخش حمل‌‌‌ونقل نیاز به سوخت دارند و تصمیمات اخیر در رابطه با جمع‌‌‌آوری کارت‌‌‌های سوخت به‌‌‌شدت مشکل‌‌‌ساز خواهد شد. عدم‌بهره‌‌‌مندی رانندگان تاکسی‌‌‌های اینترنتی از سهمیه سوخت در کنار مشکلات سوخت‌گیری در جایگاه‌‌‌های سوخت تبعات زیادی به حمل‌‌‌ونقل درون‌‌‌شهری تحمیل می‌کند.»

مدیرعامل اسنپ معتقد است: «به دلیل مشکلات مذکور، تمایل به فعالیت در کاربران راننده به‌‌‌شدت کاهش پیدا می‌کند و این موضوع اثر منفی بر توازن عرضه و تقاضا و همچنین قیمت تمام‌‌‌شده‌‌ سفر می‌‌‌گذارد. بنابراین تبعات این تصمیم‌‌‌ها علاوه بر کاربران راننده اسنپ، متوجه بیش از ۷۰ میلیون کاربر مسافر این سامانه نیز خواهد شد و اثر تورمی جدی در این حوزه خواهد داشت.»

در حالی که مدیرعامل اسنپ از افزایش هزینه‌‌‌ سفر با تاکسی‌‌‌های اینترنتی تحت‌تاثیر قطع سهمیه بنزین می‌‌‌گوید، احسان نصر، معاون عملیات شرکت تپسی در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» معتقد است که با اعلام اخیر قطع سهمیه سوخت، تغییری در قیمت سفرها با تپسی رخ نخواهد داد؛ مگر اینکه در آینده قیمت سوخت تغییراتی کند که این شرکت هم مجبور به تعدیل قیمت‌ها شود.

علاوه بر این، پیشنهاد کاهش حق کمیسیون و برخورد با گران‌فروشی نیز از جمله اظهارات جدید سخنگوی سازمان تعزیرات درباره تاکسی‌‌‌های اینترنتی است. محمدعلی اسفنانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی، در نشست خبری روز ۲۷ فروردین، با اشاره به تمکین اسنپ و تپسی از حذف گزینه عجله دارم، به تاکسی‌‌‌های اینترنتی نسبت به گران‌فروشی هشدار داده و گفته است: «اگر افزایش قیمتی در بحث کرایه‌‌‌ها داشته باشیم، گران‌فروشی جدیدی خواهد بود و حتما پرونده تشکیل و حکم صادر می‌شود.» او گزینه «توقف در مسیر» را یکی از مصادیق گران‌فروشی در تاکسی‌‌‌های اینترنتی مطرح و در این خصوص بیان کرده است: «اگر بحث «توقف دارم» بدون رعایت تعهدات تاکسی‌‌‌های اینترنتی انجام شود، یعنی راننده هیچ توقفی نداشته باشد و مسافر هم متقاضی توقف نباشد، اما بخواهند هزینه اضافه دریافت کنند، باید بررسی شود و اگر تخلفی احراز شود با آن برخورد شود.»

سخنگوی سازمان تعزیرات در بخش دیگری از صحبت‌‌‌های خود با اشاره به نقدهایی مبنی بر کاهش درآمد رانندگان اسنپ و تپسی تحت‌تاثیر حذف عجله دارم، برای رفع این موضوع کاهش حق کمیسیون دریافتی از سوی تاکسی‌‌‌های اینترنتی را پیشنهاد داده است. به اعتقاد این مقام مسوول، رانندگان اسنپ و تپسی تمام هزینه‌‌‌ها اعم از هزینه سوخت، استهلاک و… را شخصا پرداخت می‌کنند، خودرو هم متعلق به خودشان است و لزومی ندارد شرکت‌های ارائه‌‌‌دهنده خدمات تاکسی‌‌‌های اینترنتی حق کمیسیون ۱۵درصدی از آنها دریافت کنند: «اینکه شرکت‌ها صرف ایجاد هماهنگی، کمیسیون ۱۵ درصدی دریافت کنند، از نظر من منصفانه و منطقی نیست.»

در حالی‌که تعزیرات پیشنهاد کاهش کمیسیون تاکسی‌‌‌های اینترنتی را مطرح می‌کند اما به نظر می‌رسد مخالفت با میزان کمیسیون دریافتی اسنپ و تپسی از مدت‌‌‌ها پیش شکل جدی به خود گرفته، تا جایی که از هشتم فروردین ماه امسال کارزاری برای کاهش این کمیسیون به راه افتاده است. در متن نامه این کارزار که تاکنون به امضای بیش از ۵۳۰۰ نفر رسیده، خطاب به رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کننده آمده است: «احتراما با توجه به اینکه اپلیکیشن‌‌‌های تاکسی اینترنتی هیچ‌گونه خدمات خاصی به رانندگان ارائه نمی‌‌‌دهند و ۲۰‌درصد کمیسیون دریافت می‌کنند و با عنایت به افزایش هزینه رانندگان، جهت جلوگیری از افزایش هزینه کرایه‌‌‌ها با کاهش کمیسیون به ۱۰‌درصد، هم از رانندگان هم از مسافران حمایت کنند.»

مخالفت رسمی با حق کمیسیون

از سوی دیگر، طبق آخرین اعلام دبیر کانون سراسری انجمن‌‌‌های صنفی رانندگان سواری و کرایه کشور، این کمیسیون برای تاکسی‌‌‌های تلفنی در مقایسه با اسنپ و تپسی بیشتر و معادل ۲۰‌درصد است که به اعتقاد احسان نصر، معاون عملیات تپسی، اصرار بر کاهش حق کمیسیون تاکسی‌‌‌های اینترنتی آنها را با خطر ورشکستگی و حذف از بازار حمل‌‌‌ونقل مواجه خواهد کرد. او با بیان این مطلب به «دنیای‌اقتصاد» می‌‌‌گوید: «حق کمیسیون ۱۵ درصدی تنها منبع درآمدی شرکت تپسی است، اگر ۵‌درصد از این میزان کاهش یابد؛ درآمد راننده ۵‌درصد افزایش می‌‌‌یابد، اما درآمد تپسی معادل ۳۳‌درصد کاهش خواهد یافت و این شرکت را در خطر ورشکستگی قرار می‌دهد. بنابراین اصرار بر کاهش حق کمیسیون تاکسی‌‌‌های اینترنتی، به معنی حذف آنهاست.»

نصر در ادامه صحبت‌‌‌های خود با تاکید بر اینکه حق کمیسیون تپسی تغییر نخواهد کرد، کمیسیون تاکسی‌‌‌های اینترنتی در دنیا را ارزیابی و بیان کرد: «حق کمیسیون تاکسی‌‌‌های اینترنتی در دنیا عددی بین ۱۵ تا ۲۵‌درصد است و بررسی‌‌‌ها نشان داده است که با کمتر از ۱۵‌درصد کمیسیون، هیچ تاکسی اینترنتی نمی‌تواند دوام بیاورد و ورشکست می‌شود. در مدل‌‌‌های سنتی حمل‌‌‌ونقل همچون تاکسی تلفنی نیز کمیسیون کمتر از ۲۰‌درصد نبوده است.»

به اعتقاد معاون عملیات تپسی، کمیسیون موثر برای این شرکت ۱۵‌درصد نیست؛ بلکه کمیسیون موثر ۳ تا ۵‌درصد است. او تاکید می‌کند: «حدود ۱۰ تا ۱۲‌درصد از کمیسیون ۱۵ درصدی تپسی صرف کد تخفیف و طرح‌‌‌های تشویقی برای رانندگان می‌شود. تمایل مسافر به پرداخت کمترین هزینه و راننده به دریافت کرایه بیشتر مهم‌ترین چالش این شرکت است که تاکنون سعی کرده آن را با الگوریتم‌‌‌های هوشمند یا طرح‌‌‌های تشویقی رفع کند.»

پس از حذف گزینه عجله دارم، پیشنهاد کاهش کمیسیون و نظارت بر گزینه توقف در مسیر، دومین نمونه از ورود سازمان تعزیرات به بازار تاکسی‌‌‌های آنلاین است؛ موضوعی که معاون عملیات تپسی آن را غیرکارشناسی و غلط توصیف می‌کند و معتقد است که این قبیل تصمیم‌گیری‌‌‌ها در نهایت به ضرر مصرف‌کننده خواهد بود. نصر در ادامه صحبت‌‌‌های خود مطرح می‌کند: «ما مخالف نظارت بر فعالیت تاکسی‌‌‌های اینترنتی نیستیم، بلکه معتقدیم که این نظارت باید مطابق با مدل کسب و کاری این تاکسی‌‌‌ها باشد، نه بر اساس مدل‌‌‌های سنتی.»

از سوی دیگر، در شرایطی که با تغییر نرخ کرایه‌‌‌های حمل‌‌‌ونقل عمومی هزینه سفر با تاکسی‌‌‌ها معادل ۴۵‌درصد افزایش می‌‌‌یابد، معاون عملیات تپسی با اشاره به این موضوع از هجمه منفی نسبت به تغییرات قیمت در تاکسی‌‌‌های اینترنتی انتقاد و بیان می‌کند: «تاکسی‌‌‌های اینترنتی هم مانند سایر تاکسی‌‌‌ها با هزینه‌‌‌های حمل‌‌‌ونقل عمومی درگیر هستند و آنها حق تعدیل قیمت‌ها را دارند.»

او در ادامه صحبت‌‌‌های خود درباره تاثیر افزایش ۴۵ درصدی نرخ کرایه تاکسی‌‌‌ها بر هزینه سفر تاکسی‌‌‌های اینترنتی صحبت می‌کند و می‌‌‌گوید: «زمانی که قیمت‌های کرایه حمل‌‌‌و‌‌‌نقل عمومی افزایش می‌‌‌یابد، تقاضا برای آنها کم می‌شود و به مرور به سمت تاکسی‌‌‌های اینترنتی می‌رود. مکانیزم قیمت‌گذاری در تاکسی‌‌‌های اینترنتی متفاوت و پویاست و مبتنی بر ورودی‌‌‌های اولیه همچون تراکم عرضه و ترافیک در یک نقطه در طول روز تعیین می‌شود. طبیعتا افزایش نرخ کرایه حمل‌‌‌ونقل عمومی بر هزینه سفر با تاکسی‌‌‌های اینترنتی تاثیر می‌‌‌گذارد، اما به این صورت نخواهد بود که این تاثیر بلافاصله قابل مشاهده باشد؛ بلکه ممکن است یک تا دو ماه آینده تغییراتی داشته باشد.»

با اینکه معاون عملیات تپسی تاکید می‌کند که این شرکت طرح‌‌‌های تشویقی و حمایتی برای جلب رضایت رانندگان در نظر گرفته است، اما امضاکنندگان کارزار مخالفت با کمیسیون دریافتی تاکسی‌‌‌های اینترنتی معتقدند که اساسا شرکت‌های تاکسی‌‌‌های اینترنتی خدمات خاصی به رانندگان نمی‌‌‌دهند و در این شرایط، از آنها کمیسیون ۲۰ درصدی می‌‌‌گیرند. یک راننده اسنپ در این زمینه با انتقاد از نرخ کمیسیون فعلی، کمیسیون ۵ درصدی را ایده‌‌‌آل می‌‌‌داند و می‌‌‌گوید: «به راننده‌‌‌ها نه سهمیه بنزین می‌دهند و نه روغن و لاستیک؛ با این وضعیت باید حق کمیسیون را کم کنند.»

به اعتقاد یک راننده اسنپ دیگر هم با توجه به اینکه هیچ حمایتی از راننده‌‌‌ها نمی‌شود، کمیسیون دریافتی از راننده‌‌‌ها باید ۳‌درصد باشد. یک راننده تپسی نیز در این خصوص با بیان اینکه تاکسی اینترنتی هیچ خدماتی به راننده‌‌‌ها نمی‌‌‌دهد، می‌‌‌گوید: «عملا با حذف سهمیه بنزین و کسر هزینه لغو سفر از مبلغ امانت رانندگان در حق آنها اجحاف می‌شود و هیچ حمایتی هم از راننده در برابر برخی مسافران دارای مشکل نمی‌کنند.» به گفته یک راننده دیگر، رانندگان از سر ناچاری در این سیستم غیر‌عادلانه در حال فعالیت هستند وگرنه با کرایه‌‌‌های فعلی فعالیت در تاکسی‌‌‌های اینترنتی منطقی نیست و اتلاف وقت و سرمایه است.

با این اوصاف، با افزایش نظارت سازمان تعزیرات از زمان حذف عجله دارم در تاکسی‌‌‌های اینترنتی، فعالان اقتصاد دیجیتال ادامه این روند را دخالت در مدل کسب و کاری اسنپ و تپسی تلقی می‌کنند، آن را مغایر با ماهیت پویای این تاکسی‌‌‌ها می‌‌‌دانند و معتقدند که در این میان مصرف‌کننده نهایی متضرر خواهد شد. این در حالی است که به نظر می‌رسد با سخت‌‌‌تر شدن شرایط اقتصادی، مسافران و رانندگان هم دغدغه‌‌‌های بیشتری دارند که همچنان مرتفع نشده‌‌‌اند.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. جالبه تعزیرات حکومتی اعتراض ازاین ندارندکه مسافربدبخت که درخواست سرویس تلفنی داردچراباید14000تومان اضافه برکرایه اش پرداخت کندوسالانه 2000تومان اضافه می شودبراین هزینه خدمات اگرشمادنبال حقوق مصرف کننده هستیداین مبلغ رابایدحذف شودمسافربدبخت هم بایدبابت درخواستش پول بده به شرکت وهم هزینه سفربده این مسخره بازیها راجمع کنیداگربخواهیم درکشورخیلی ریزبین باشیم مثل ذره بین اون کارمندوکارگرهم بایدنظارت بشه به حقوقش بااین همه تعطیلی درکشور

    30
    52
  2. این تعزیرات حتما میخواد رانندها مجانی برای مسافر ها کار کنن این اگه خیلی نگران افزایش قیمت ها هست قطعات و استحلاک رانندها رو هم یک فکری بکنه براش

    160
    2
  3. قبلا هم گفتم با توجه به درآمد بالای این دو شرکت، این رویه فشاربر شرکتها از طریق تعزیرات دلیلش صرفا اجبار آنان به پرداخت بخشی از درآمدشان به هر شکلی به دولت است و دلسوزی برای مصرف کننده یا رانندگان بهانه است اینها اگر فکر مسافر یا راننده بودند سهمیه بنزین را قطع نمیکردند. حتی میتوانستند شرکتها را مجبور به ارائه تسهیلات بیشتر به رانندگان حرفه ای خود کنند.این موضوع را هم زمانی روزنامه کیهان صراحتا با عنوان اینکه دولت باید اسنپ را مال خود کند مطرح کرده بود،والا چطور ناگهان تعزیرات وارد کار شده. و ول کن هم نیست تا این دو تسلیم خواسته پشت پرده شوند. دولت هیچ بخش خصوصی را که به این وسعت در بخش حمل ونقل ترک تازی کند را تاب نمی آورد‌.همان کاری که با سکوهای نمایش یا دیجی کالا و… کردند با این دوهم خواهند کرد حتی اگر به قیمت نابودی کامل آنان باشد.

    154
    1
  4. آقایون مثلا دلسوز…..شما که از بیت المال راننده خصوصی دارید چرا غصه میخوری….هم کرایه کمه هم کار نیست که بجاش بریم کار کنیم….اول کار مهیا کنید بعد تیشه به ریشه شرکت های کار آفرین بزنید….دنیا کوتاهه…‌‌

    121
    4
  5. بنده بازنشسته هستم و مدتی در اسنپ فعالیت داشتم با توجه به اینکه ماشینم مدل بالا و کم کارکرد میباشد ولی متأسفانه دو ماه است که از این کار صرف نظر کردم من ماندم با کلی هزینه ماشین رفتم لاستیک بخرم گفتن 7میلیون اگر اصولی محاسبه کنید چون خسارت هیچ چیزی عایدمان نشد

    134
    3
  6. به زودی رانندگان از این اسنپ و تپسی کنار گیری میکنند چون پولی خودرو در بانک سود عالی نسبت به کارکرد اسنپ را داره آگاهی رانندگان به زودی شروع میشه و در نتیجه تعطیلی اسنپ و تپسی شروع میشه .
    خیلی عالی است که این خیر نیز پخش بشه

    141
    7
    1. این مطلب رو سیو کنید تا یه روز بهش برسید:
      اول به اسنپ و تپسی فشار میارن،
      دوم راننده هاشو فراری میدن،
      سوم مسافرها ناامید و سرگردان
      قسمت دوم سناریو….حالا یه اپ حمل ونقل جدید با کلی آپشن وزرق وبرق برای راننده ومسافر با یک نام ارزشی مثلا سردار، ولایت یا….
      واینگونه کسب کار نو واینترنتی شرکت بدبخت میره رو هوا….

  7. امیدوارم هرچه زودتر پلیس راهور هم بیات وسط و دخل این دوتا استارتاپ کلاهبردار که فعالیتشون دقیقا مصداق برده داری نوین هست رو کامل تعطیل کنند .اگرم آدم بخواد با ماشین کار کنه خیابون پر مسافر دربستی میشه نه این شکنجه روانی و بدنی که اینا ورست کردند ..امیو که هرچه زودتر اینها کاملا تعطیل بشن

  8. اسنپ و تپسی یعنی برده داری نوین ،،مسافر و راننده به جون هم انداختن ،،کاش جمع بشه و همه برگردیم به آژانس هایی که تو همه محله ها بودن .اسنپ و تپسی یعنی مفت کار کردن و مسافرها هم به قیمت‌های پایین عادت کردن و خیلی براشون سخته که پول آژانس ۳ برابر بدن

    130
    6
    1. سلام من خودم الان راننده اژانسم اصلاهم اینطور نیس.اتفاقا اژانس ها بیشتر عذاب میکشن چون روزهای ترافیک وبارانی اسنپ گرانتر حساب میکنه…

      1. اصلا هم اینطور نیست هم روز بارانی هم روز ترافیکی کار کردم حتی بوده کرایش از روز های عادی کمتر بوده

  9. سلام،خدا رو شکر امیدوارم کامل برشکست بشن ،چون حق رانندگان رو کامل ضایع و تباه میکنن.،،واول با التماس راننده جذب کردن،بعد که رونق گرفت راننده شد برده .بعد این که شغل نیست ،من دیگه با اسنپ وبقیه کار نمیکنم،الان رفتم یه شغل دیگه پیدا کردم.

    117
    1. من که اسنپ وتپسی رو کلا از روی گوشیم پاک کردم روی بدنه برچسب اسنپ داشتم .برداشتم…. نزدیک ده ساله کار میکردم .. فقط وفقط پول نقد کن اسنپ بابت کمیسیون..لوازم یدکی.مکانیک..وجلوبندی ساز بودیم خودمون هم در حوزه…از یک ماه قبل از عید نوروز اصلا سرویس نرفتم…کرایه 12هزاری کمیسیون هم کسر بشه واقعا آبنبات چوبی دستت میدن.حالا استحلاک ماشین سوخت وغیره به کنار….جالبتر اینکه چند روز پیش از طرف پشتیبانی اسنپ زنگ زدن چرا مثل قبلا کار نمیکنی.. منم هر چی از دهنم در اومد نثارشون کردم از مدیر عامل شرکت اسنپ تا کارمند پایین….این چه وضعیه..هر وقت که به پشتیبانی اعلام کردم کرایه پایین هست و کمیسیون بالا.اعلام کردن کرایه‌ها شناوره..آیا قطعات ولوازم مصرفی ماشین شناوره.ایا بنزین و روغن وهزار کوفت دیگه شناوره..ایا مکانیک و صافکار وغیره هم شناورها…. دیگه تحت هیچ شرایطی کار نمیکنم… ترجیح میدم دنبال کار تو سطل زباله دنبال ضایعات باشم ولی دیگه برده کسی نیستم ..چند وقت پیش ماشینم افتاد به روغن سوزی وزپرتش در اومد و30مبلیون تومان خرج ماشین کردم چطور میشه جبران کرد.. دوستان عزیز پول اسنپ برکت نداره.خودتون رو مثل من بیچاره نکنید

      7
      0
  10. درسته تعزیرات هم بفکر خودشه و حقوق راننده و مسافر براش مهم نیست ولی حداقل یقه این اسنپ و تپسی رو گرفته و پدرشون در میاره .درست همون‌جوری که اونا پدر مارو در آوردن با این کرایه های مسخرشون

  11. از سال 1401 سهمیه بنزین قطع شده الان اعلام میکنید میخواهیم قطع کنیم.شما فعلا این موضوع را روشن کنید این دو سال کی بنزین شش میلیون راننده را می‌بلعیده.اگر روزانه فقط 10لبتر بلعیده شود.این دو سال چند ماه بالغ بر50000000000 لیتر که خودتون به 3000تومان محاسبه کنید میشود 150هزار میلیارد تومان
    اول تکلیف این مبلغ رو روشن کنید البته اگر در دید همگان گذاشته شود در حال منتظر دیدن هستم نشد فضای مجازی ارسال میکنم .

  12. دولت خودش بیاد یه پلتفرمی درست کنه عین این تاکسی های اینترنتی کمیسیونو بکنه ۵ درصد کرایه هم خودش به نسبت افزایش کرایه حمل ونقل افزایش بده شرکت اسنپ ۹۰درصد بازار دستشه ۲۰درصدکمیسیون میگیره چکار میکنه نه پشتیبانی داره نه خدماتی فقط ماهی چند میلیارد به جیب میزنه. دولت این خدمت و انجام بده این پول بجای هدررفت تو جیب یه مشت مفت خور میره تو حساب خزانه دولت جهت پیشرفت مملکت. ولی خوب منافع بعضی ها مانع اینکار میشه.

    3
    2
  13. سلام من جانباز و بازنشسته ارتش هستم و به صورت تمام وقت در اسنپ بعنوان راننده فعالیت میکنم با توجه اینکه من بخاطر جانبازی از کارکرد بنده کمیسیون کسر نمیشود باز هم در امدم بخاطر کم بودن کرایه ها پس از کسر هزینه‌های خودرو از قبیل روغن و بنزین و لاستیک و قطعات مصرفی و سایر هزینه ها …… در برابر تورم بسیار ناچیز است و اگر کرایه‌ها افزایش پیدا نکند بنده هم از فعالیت در این ناوگان صرف نظر خواهم کرد.

  14. با سلام وعرض ادب از اول سال کرایه اسنپ برگشته به دوسال قبل (ارزان فروشی) و حذف سوخت و کمیسیون بالا و نداشتن بیمه و گرانی لوازم یدکی خودرو باعث شده ۵روز از اسنپ برای همیشه کناره گیری کنم این شغل جز ضرر چیزی در بر نداره وکسی به فکر راننده نیست باسپاس ازشما

  15. درود به همه رانندگان عزیز
    کرایه ها مال زمانی هست که دلارزیر۳۰هزارتومن بوده و لوازم و…..با اون نرخ حساب می‌شده الان همه چیز گرون تر شده وبی کیفیت تر.اسنپ وتپسی و… اگه می‌خوان با پایین نگه داشتن کرایه مشتری جذب کنند و مسافرهای قبلی رو هم داشته باشن در عوض باید راننده ها رو هم حفظ کنند بادادن سهمیه سوخت ولاستیک لوازم و بیمه کردن راننده و کارهایی از این قبیل تا جبران کرایه کم وکمسیون بشه وگرنه چند مدت دیگه کلا تعطیل میشن بنده شخصا خیلی‌ها رو میشناسم که مجدد یا رفتن آژانسهای تاکسی تلفنی یا کلا تغییر شغل دادن چکار دیگه ای غیراز مسافرکشی انجام میدن

  16. دولت از عهده ی مختلسین و اختلاس کننده ها و کله گنده ها و آقا زاده ها بر نمیاد
    گیر داده به راننده های تپسی و اسنپ
    حاضرم قسم بخورم همین آقایان تعزیزات چی، یکبار نرفتن تعمیرگاه، یه بار گذارشون به مغازه های لوازم یدکی نیفتاده که ببینن چجوری باید هزینه هایی که همین دولت با بی تدبیری و بی برنامگی به دوش مردم تحمیل کرده رو پرداخت کنند.
    حالا گیر دادن به گزینه ی عجله دارم.
    اون راننده ی اسنپ و تپسی که از کره ی مریخ نیومده
    تو همین مملکت زندگی میکنه
    مطمئن باشید کسی از سر شکم سیری نمیاد تو اسنپ و تپسی کار کنه.
    هر کدوم از این عزیزان مشکلی دارند که این دولتمردان بی کفایت دردی به دردهای جامعه می افزایند

  17. یکی از بزرگترین اشتباهات زندگیم کار کردن تو اسنپ و تپسی بود ماشینم مدل بالا و عروسک بوددر عرض ۵ ماه تبدیل به آهن قراضه شده از یه طرف هم سه ماه قسطهام عقب افتاده چون سود این کار تو جیب مسافر و شرکت اسنپ و تپسی میرفت راننده عملا مجانی کار میکنه درسته کرایه میگیره ولی توی دراز مدت حساب کنی کلی پول از جیب خودش داده دوات به فکر راننده نیست اگه به فکر بود چرا سهمیه بنزین رو قطع کردن اینها میخان از اسنپ و نپسب باج بگیرن خدا ظالمین و حق الناس خور را نابود کند

  18. رییس تعزیرات گویا خواب تشریف دارند کمسیون 15درصد نیست وبلکه 19درصد است. چرا گزینه عجله دارم گرانفروشی است.ولی پورسانت 19درصد گرانفروشی نیست. اصلا بجای این همه صحبت ها بیایند سهمیه بنزین مواد اولیه مثل روغن، لاستیک، باطری به قیمت دولتی بدهند اگر بفکر مسافر و راننده هستند.

  19. این امر که سهمیه بنزین قطع شده و کرایه ها تغییر نکردن ظلم بزرگی است که بنوعی استثمار رانندگانی است که مجبور هستند با ماشین کار کنند

  20. خدا کنه جفتشون جمع بشن،،منحلشه بره،،یه عده سود جو نشستن مفت و مجانی کمیسیون میگیرن،،،بدبخت اون رانندها که هم پدر خودشون هم ماشینشون با این اوضاع گرونی داره در میاد.

  21. اقا یکی بیاد ببینه حال راننده تو اسنپ وتبسی به خدا که اون نماینده مجلس که از حقوق مسافر
    صحبت میکنه یکی پیدا نشد بگه این هم یه شغله بهش بها بدیم ۱۰۰۰۰۰۰۰ نفر دارن کار میکنن اقای نماینده میشه بگید شما کجا زندگی میکنی سهمیه بنزین که ما دوسال ندیدیم مگه فقط بنزین بود پس لاستیک روغن قطعات موتور و مصرفی چرا زورتون میاد حق رانندرو بدید همه چیز شده چند برابر ولی یا شما زرنگید یا ما احمقیم وقتی هیچ مرجعی نمیخاد حق رانندرو بده اون مدیر تبسی و اسنپ که دارن پول پارو میکنن براشون مهم نیست رانندهایه اینترنتی چه بلایی سرشون میاد طرف تخفیف میده از جیب راننده ولی کمیسیون باید بگیره خوب برای ۸ ساعت کار با ماشین خیلی خوب کار کنه ۸۰۰ هزار منهایه بنزین روغن لاستیک وهمه چیز یعنی حتی اندازه یه کارگر روز مزد هم گیرش نمیاد ما هم ادمیم حق مونو بدید بیمه که نداریم هیچ پشتیبانی هم نمیشیم با این وضعیت گرونی خدا کنه که اسنپ و تبسی جمع بشن خود تاکسیرانی جاشونو بگیره با کرایه عادلانه مثلا ما مسلمانیم پس چی شد عدل علی چرا امسال من همه چیزو دو برابر بخرم ولی درامدم تغییر نکنه با یه اپلیکیشن مسخره میشه بگین هزینتون چقدره که بیست درصد میگیری شما به دلار زندگی میکنی ما درامدمون به ریال خدارو شکر همه چیز خوبه هیچ چیز گرون نشده همه شادیم داریم از شادی پرواز میکنیم ۲ ماه ماشین فنرش خراب شده بخاطر زحمتای شهرداری که وسط خیابون چاه در میاد و تا کسی نمیره درست نمیشه نتونستم درستش کنم چون کرایه خونم شده دو برابر ولی درامدمه من از دو ساله پیش همونه سهمیه بنزین که ندیدیم اصلا نمیخایم اقا مثل تاکسیرانی کرایه مارو هم بالا ببرین چرا باید ما زرر کنیم همیشه اگه میخاید مردم تو رفاه باشن جیبشون رو پر کن نه اینکه از ما بزنی بدی به مردم ما هم جزوی از این مردمیم اینم یه شغله حتی تو اروپا هم این یه شغل بحساب میاد ولی چون ما ساده هستیم همیشه سرمون کلاه رفت خدایش یکی برسه به داده ما یا حداقل مثل قدیم اژانس هارو باز کنید شدیم حمال برا تبسی که اونا خوش باشن و پول پارو کنن فرار مالیاتیشون رو هم ما بدیم خدا لعنت کنه اونی که این دزدارو مدیر کرد بیشترین پرسنل برا ایناست تو کشور ۷ میلیون ولی بدبختانه کمترین خدماتم بهشون نمیدن نه اینده میخایم نه بیمه میگن چون ساعته مشخصی نیست کارکردمون بیمه نداریم خوب چرا قرارداد نمیبندن چون نمیخان ما راحت باشیم همیشه باید با ترس زندگی کنیم اینا نمیتون حتی یه هفته جایه ما باشن منم شغلم رانندگیه ولی دیگه برا اینا کار نمیکنم انقد رانندرو خار کردن که مشتری ۳۰ کرایه میده فک میکنه ماشینو خریده ایشالا که بتونم برم دیگه خسته شدم از این همه دستایه پشت پرده مثلا میخان مردم راحت باشن کم هزینه کنن ولی از جیب ما اینم یه راهشه ولی کمسیون باید همون ۲۰ درصد باشه کاملا معلومه که همشون با هم دارن میخورن تاکسی ۴۵ درصد اضافه شد ما هیچی امسالم همون شد بازم تاکسی گرون شد ما هیچی یعنی همه چیز ۳ برابر شد ما هیچی به این میگن برده داریه مدرن

  22. داداش تاکسی هم مثل اسنپه ،ماشین چهار تا چرخ داره زرنگ باشی یه چرخش واست میچرخه ، الان تو این گرونی و مشگلات کار با ماشین نمیصرفه، مردم فک میکنن راننده میلیادره، از بس بعضی از راننده ها بلوف میزنن فلان قدر کار میکنیم و غیره ، بعد یه مدت کار با ماشین میفهمی مفتی کار کردی هیچ از جیب و شکمتم زدی

  23. همه مشکلات کشور این است که هیچکس سر جای خودش نیست . مثلا رئیس سازمان تعزیرات باید راننده باشد که شده رئیس سازمان تعزیرات و ۹۰٪ رانندگان هم باید رئیس و مدیر و مدیرکل و وزیر و …. باشند که شدند راننده .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا