پایان 10 ساله «چمران – احمدی نژاد» تکمیل شد / ریاست شورای شهر به اصلاح طلبان رسید
ده سال پیش با روی کار آمدن تیم چمران در شورای شهر و ریاست او، محمود احمدی نژاد به شهرداری و سال 84 به ریاست دولت رسید. مرداد امسال دوره ی احمدی نژاد به پایان رسید و حالا در دوازدهمین روز شهریور ماه، ریاست چمران بر شورا نیز پایان یافت و احمد مسجد جامعی نماینده ی اصلاح طلبان به ریاست شورا انتخاب شد.
احمدمسجد جامعی، وزیر فرهنگ و ارشاد دولت دوم سید محمد خاتمی است که به همراه 3 نفر دیگر، اقلیت اصلاح طلب شورای شهر سوم را تشکیل می دادند؛ شورایی که 15 نفره بود. ولی در شورای جدید که 31 نفره شده است، نسبت اصلاح طلبان به کل تقریبا 50 درصد است و احتمالا با توافق اقلیت میانه ی میدان ریاست شورا در اختیار کاندیدای اصلاح طلبان قرار گرفته است.
انتخاب شهردار، هفته ی آینده
بنا بر این گزارش، با انجام رایگیری بین اعضا، جلسه آینده شورای شهر، یکشنبه هفته آینده از ساعت 9 تا 12 برگزار میشود که علنی یا غیرعلنی بودن آن هنوز مشخص نیست و نخستین دستور جلسه درباره مکانیزم انتخاب شهردار است. در جلسه بعدی، انتخاب نماینده شوراهای فرادست نیز انجام خواهد شد.
مسجدجامعی: قالیباف فعلا سندی را امضا نمیکند
رییس شورای شهر تهران تاکید کرد: طبق روال معمول سالهای گذشته شهردار تهران تا زمان انتخاب شهردار جدید پای هیچ سندی را امضا نمیکند و امیدواریم آقای قالیباف نیز در این مدت همین روند را اجرا کنند.
ایسنا گزارش داد که احمد مسجد جامعی امروز در پایان جلسه اول شورای شهر چهارم به عنوان رییس شورا در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ داد.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه آیا محمدباقر قالیباف شهردار فعلی تهران تا زمان انتخاب شهردار جدید میتواند در مسئویت خود باقی بماند یا نه گفت: این روال در دورههای قبلی نیز وجود داشته و شهردار تهران در دوره قبلی نیز تا زمان انتخاب شهردار جدید همه اقدامات خود را متوقف نگه داشته و هیچ سند مالی یا حقوقی را امضا نکرده است.
وی تصریح کرد: امیدوارم در این شورا نیز شهردار تهران به لحاظ قانونی آنچه که مورد تاکید قرار گرفته را رعایت کند و طبق برنامه معمول در سالهای گذشته در این فاصله انتخاب شهردار جدید هیچ سندی را امضا نکند.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با ارزیابی از عملکرد این دوره مدیریت شهری گفت: شهرداری تهران در سالهای گذشته در حوزههای حمل و نقل و ترافیک، فضای سبز و خدمت رسانی اقدامات قابل قبولی داشته است اما به نظر میرسد لازم است در حوزه نرم افزاری نیز اقدامات بیشتری صورت گیرد و این مسائل را مورد توجه بیشتری قرار دهیم.
وی تاکید کرد: لازم است برای رسیدن به آنچه که برای شهر تهران مطلوب است از فرهیختگان و نخبگان بیشتری برای نظاممند کردن امور و همچنین نشاط بیشتر در جامعه در همه زمینهها استفاده کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در جلسه روز یکشنبه که دومین جلسه شورای شهر چهارم خواهد بود، در مورد شهردار جدید تهران تصمیم گیری خواهد شد یا نه؟ گفت: در واقع شورای شهر تا کنون شکل نگرفته و امروز اولین جلسه آن است و هرچه تا کنون به عنوان گمانه زنی برای انتخاب شهردار مطرح شده به عنوان پیشنهاد اصلی شورای شهر چهارم نبوده است که البته این نوع گمانهزنیها و پیشنهادات برای تسریع کار شورا خوب و مفید خواهد بود.
مسجدجامعی تصریح کرد: روز یکشنبه اولین دستور جلسه اعضای شورای چهارم انتخاب شهردار خواهد بود و طبق سنت سالهای گذشته شورای شهر جلسات روز یکشنبه غیرعلنی است و در عین حال جلسات تصمیم گیری در مورد انتخاب شهردار نیز معمولا غیرعلنی برگزار میشود و اگر قرار باشد تصمیم دیگری گرفته شود باید تصمیم جمعی همه اعضا باشد تا جلسه انتخاب شهردار جلسهای علنی شود.
رییس شورای شهر تهران در دوره چهارم خاطرنشان کرد: طبق آییننامه داخلی شورای شهر تهران در دوره سوم تعداد کمیسیونهای داخلی شورا پنج کمیسیون بوده است اما به دلیل محدودیت تعداد اعضا امکان فعال شدن هر پنج کمیسیون وجود نداشت اما در دوره جدید این آیین نامه برای تشکیل پنج کمیسیون همچنان فعال است و با توجه به تعداد بیشتر اعضا احتمال تشکیل هر پنج کمیسیون شورای شهر تهران وجود دارد.
مسجد جامعی در پاسخ به سوالی در رابطه با نهایی شدن دو گزینه محمدباقر قالیباف و محسن هاشمی از سوی اصولگرایان و اصلاح طلبان شورای شهر تهران به عنوان کاندید شهردار جدید تصریح کرد: این افرد گزینههای اعضا قبل از تشکیل شورا بودهاند و در واقع طبق آیین نامه داخلی شورا در روز یکشنبه به شورا معرفی میشوند و پس از آن روند قانونی انتخاب شهردار پیگیری میشود.
انتهای پیام