خرید تور تابستان

مالکان برج مسکونی ارتش تجمع کردند: ادعای حریم باغ گیاه‌شناسی غیر فنی است

سرویس اجتماعی، انصاف نیوز: حدود ۶۰ نفر از خانم‌ها و آقایان مالک با هدف آشنایی با همدیگر، بررسی وضع موجود و همفکری برای پیدا کردن راه‌‌حل‌ها، در پهنه‌ی D ارتش در منطقه ۲۲ تهران تجمع کرده بودند. مالکان به پیش ‌نرفتنِ پروژه‌ی ساخت ۲۲ برج مسکونی، در ضلع شمالی باغ گیاهشناسی تهران اعتراض داشتند.

مالکان پروژه پهنه D شهرک مسکونی چیتگر، پیش‌تر با امضای کارزاری اینترنتی خطاب به مقامات نظامی و دولتی گفته بودند: «برابر رای دیوان عدالت اداری و سایر مراجع ذیربط، اقدام آجا در ساخت پهنه D برابر پروانه ساخت و نقشه‌های کنونی کاملاً قانونی بوده و جوسازی مغرضانه رسانه‌‌ای و ادعاهای باغ گیاه شناسی در خصوص آسیب رساندن برج‌ها به باغ مزبور با استناد به برخی دلایل اثبات نشده غیرعلمی و بعضاً غیرمنطقی شکل گرفته و متأسفانه با انفعال رسانه‌‌ای بتاجا و عدم پاسخگویی به موقع به شبهات ایجاد شده، همین ادعاها مبنای دستور کار برخی اقدامات سلبی توسط مراجع ذیربط و توقف فعالیت پروژه شده است.»

هنگام رسیدن خبرنگار انصاف نیوز به محل تجمع مالکان، یکی از آقایان رو به جمع ‌گفت: می‌خواهند ما را قانع کنند تا پیگیری نکنیم اما نباید عقب‌نشینی کنیم.

مالک یکی از واحدها به‌عنوان فرد مطلع و در جایگاه رابط بین مالکان و بتاجا (بنیاد تعاون ارتش) به انصاف نیوز گفت: ارتش پروژه‌‌‌ای شبیه مسکن سازمانی را برای کارکنان ارتش با سابقه بیش از ۱۵ سال تعریف کرد. سال‌ها قبل بنا بر یک توافق، شهرداری به این منطقه مجوز مسکونی داد تا ارتش واحدهایی را بسازد و اینجا هم به پهنه‌های مختلفی تقسیم شد. مالکان قدیمی در سال ۹۸ براساس پهنه‌ی E (جلوی مجموعه برج‌های ارکیده و پامچال) واحدهایی را خریدند اما بعدا ارتش گفت ساخت‌وساز روی ایران‌مال تاثیر می‌گذارد و درنهایت قرار شد واحدها در پهنه‌ی D ساخته شوند. الآن دارند پهنه‌‌ی E را می‌سازند! ما متوجه نشدیم چه مشکلی می‌توانست برای ایران‌مال به‌وجود بیاید.

او گفت بنیاد تعاون ارتش، بعد از گذشت چهار سال از زمان ارائه‌ی سهام اولیه در سال ۹۸ به مالکان، با تاخیر بسیار، رسما کارشان را از دی ۱۴۰۱ شروع کردند. از اواسط سال ۱۴۰۱ گودبرداری شروع شد. ما کل پول را تسویه کردیم و ضریب طبقات در ۳ تا ۴ چک شش ماهه باید پرداخت شود.

حرفشان ضمانت کلامی و اجرایی ندارد

انصاف نیوز: علت ساخته نشدن برج‌ها چیست؟

مالک: باغ گیاهشناسی در ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ برای ساخت برج‌ها مجدد با ریاست جمهوری رایزنی کرد و علی‌رغم اینکه رهبری و دیوان عدالت اداری قبلا به ساخت‌و‌ساز ارتش در این پهنه رای داده بودند، و رئیس‌جمهور هم اینجا را جزو رزومه‌ی خودش می‌دانست و موافق ساخت بود اما در ۱۵ اسفند ورق برگشت و حالا می‌گویند ریاست جمهوری مخالف ساخت است!

سرلشکر موسوی، فرمانده کل ارتش هم ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ در تلویزیون به رئیس‌جمهور اعلام کرد برای حفظ میراث ملی (باغ گیاهشناسی) قرار شد به‌جای این منطقه در جای دیگری ۱۵ روزه زمین معوض بدهند، اما یک‌ماه است که زمینی نداده‌اند. هر چند مالکان هیچ وکالتی به او یا هر مقام دیگری برای معامله روی ملکشان نداده‌اند. حضرت مهدی می‌فرمایند «کسی حق ندارد در مال دیگری بدون اجازه او دخل و تصرف نماید.»

آقای امیرجعفر آقایی، مدیرعامل بتاجا می‌گوید قرار است ۵ طبقه‌ی ۱۰ واحدی بسازند و مابه‌تفاوتش را به ازای ضریب طبقات به ما بدهند. در این صورت رقم کمی می‌شود و با پولی که ما تسویه کردیم، همخوانی ندارد. از طرف دیگر قیمت و ارزش اصلی اینجا هنوز مشخص نیست چون از مرغوبیت بالایی برخوردار است. اگر قرار بر خسارت باشد، باید مبلغی را به مالکان بدهند که طبق ارزش پولشان باشد. اینکه به شکل غیرقابل اندازه‌گیری حرف بزنند و بگویند در فلان جا به شما زمینی می‌دهیم، حرفی است که نمی‌شود روی آن حساب کرد، چون ضمانت کلامی و اجرایی ندارد.

انصاف نیوز: پیش‌بینی شما چیست؟

مالک: اگر بتاجا اجازه بدهد، ما حقمان را می‌گیریم اما بتاجا می‌گوید برج‌ها براساس مصلحت امکان ساخت ندارند. درصورتی‌که تمام مجوزهای ما قانونی است.

انصاف نیوز: چرا بتاجا با شما همراهی نمی‌کند؟

مالک: چون منابع و پولی برای ساخت، و دادن خسارت ندارند و فقط منتظر بودند نهاد یا سازمانی با ساخت خانه‌ها مخالفت کند تا هزینه‌های برج‌سازی را به ساختن آپارتمان‌هایی شبیه مسکن مهر تقلیل دهند.

مالک دیگری که ۳ میلیارد داده بود گفت: طرف‌حساب ما باغ گیاه شناسی نیست، چون ارتش جلوی ما ایستاده است و کارکنان را تهدید می‌کند که در صورت اعتراض، کارشان را از دست خواهند داد (همان کمیسیون ۱۰۴) اگر مشکل، حریم باغ گیاه شناسی است، ما فعلا امیدی نداریم چون ارتش تهدید می‌کند!

مالک دیگری گفت: می‌گفتند قرار است شهرداری در چیتگر به شما زمین بدهد ولی هنوز نداده است!

یک نفر از حراست برج‌ها، در پاسخ به این سوال که وضعیت ساخت واحدها چگونه است، گفت «همین امروز صبح بتن آوردند و اینجا دارد ساخته می‌شود. این جمعیت نباید نگران باشند.» مالک یکی از واحدهای ۱۲۰متری که ۵ میلیارد هم پرداخته بود، درباره‌ی حرف آن شخص از حراست گفت «می‌خواهند ۲۴ طبقه ۱۰ واحدی بسازند. می‌گویند می‌خواهیم نقشه را عوض کنیم، درحالی‌که فونداسیون‌ها زده شده است. مگر می‌شود نقشه را عوض کرد؟ خنده‌‌دار است! اعلام کرده اند که می‌خواهند ۵ طبقه‌ی ۵۰ واحدی بسازند!

مالک دیگری گفت: باغ گیاه شناسی بهانه است، آقای زاکانی هم مجوز داده است. حالا چون پول‌ها جای دیگری رفته و پول کم آوردند نمی‌سازند. قول دادند خانه‌ها را ۵ ساله تحویل بدهند، ولی نتوانستند. بحث حریم غیر کارشناسی است: باغ گیاه شناسی نیویورک وسط شهر و در محاصره برج هاست!

وکیل را هم می‌شود خرید!

یکی از مالکان دیگر که واحدی را به قیمت ۴ میلیارد خریده بود، درباره‌ی برداشت خودش از مشکل گفت: بین جهاد کشاورزی و ارتش، گیرِ حقوقی وجود دارد. الآن نه می‌سازند، نه پول و نه زمین معوض می‌دهند!

مالک دیگری تاکید داشت بحث های حریم باغ گیاه شناسی حرف غیر فنی است و کارشناسی نیست. او می گوید: باغ گیاه شناسی نیویورک وسط شهر است! آن طرف دیوارش هم یک بلوار است با برج ها و ساختمان های مسکونی و اداری! کافی است گوگل کنید. باغ گیاه شناسی سلطنتی لندن هم وسط شهر است و کنار مجتمع های مسکونی فراوانی قرار دارد. این ادعاها که مجتمع ارتش به باغ گیاه شناسی آسیب می زند حرف غیر کارشناسی است که مسایل دیگری پشت آن است.

یکی از مالکان خانم هم می‌گفت: فقط می‌توانیم سراغ سرلشگر باقری برویم. درحالی‌که یکی از مالکان خانم پیشنهاد وکیل را مطرح کرد تا بتوانند به پرونده دسترسی داشته باشند، خانم دیگری در جواب حرف او به خبرنگار انصاف نیوز گفت «شما بگویید مگر نمی‌شود وکیل را خرید؟»

این تجمع عصر پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ مقابل پهنه‌ی d پهنه (طبیعت چیتگر در منطقه ۲۲ تهران) برگزار شد. پیش از این، مالکان تجمع دیگری نیز در مقابل دادستانی برگزار کرده بودند.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا