پدرخوانده و سعید ابوطالب خودزنی کرده
سه قسمت از فصل سوم «پدرخوانده» در پلتفرم فیلمنت منتشر شده اما واکنش مخاطبان در فضای مجازی نشان از این واقعیت دارد که این مسابقه نتوانسته است به اندازه فصول قبلی موفق ظاهر شود. انتخاب اشتباه بازیکنها، قوانین پیچیدهتر این فصل، طراحی صحنه و لباس ، استقرار پلیرها به فاصله بسیاری کمی بهم سر یک میز و … همگی باعث شده این مجموعه انتظارات را برآورده نکند.
به گزارش فیلمنیوز، سعید ابوطالب که در کارگردانی رئالیتیشو برای تلویزیون و شبکه خانگی، صاحب رکورد است، فعلا سه فصل از رئالیتیشو «پدرخوانده» را با قوانین متفاوت ساخته است اما اینبار شروع موفقیتآمیزی نداشته است. مروری داریم بر دلایل ناموفق بودن این مسابقه.
یک مرور اجمالی | هرچند در این فصل سعی شده با تغییر سناریو بر جذابیت بازی اضافه شود، اما نکته اساسی، انتخاب بعضا اشتباه پلیرهایی است که در این بازی حاضر شدهاند. تعداد قابل توجهی از شرکت کنندهها از میان بازیگرانی انتخاب شدهاند که مخاطب به زحمت میتواند نقشی از آنها را به خاطر بیاورد. گذشته از مساله ناشناخته بودن شرکت کنندهها، عدم تسلط آنها روی بازی مافیاست. بازی غلط اکثر آنها موجب شده تا رقابت هیجانانگیزی شکل نگیرد و این مسابقه به یک اثر خستهکننده و ملالآور تبدیل شود. ️ایراد دیگر «پدرخوانده» به دکور مسابقه برمیگردد که طیف رنگی مورد استفاده، آن را عبوس کرده است.
سناریو | فصل سوم «پدرخوانده» دارای قوانین پیچده تری نسبت به قبل است که این اتفاق با حضور شخصیت شرلوک هلمز می توانست جذاب تر شود. فعلا این اتفاق حاصل نشده و همین یکی از ایراداتی است که کاربران از مسابقه گرفته اند. یک نفر نوشته: « شرلوک نقش کلیدی و راهبردی نیست؛ همان سناریو نستراداموس خیلی بهتر بود،حتی سناریو جک هم که بنظرم آن هم ایرداتی داشت از شرلوک بهتر است.» دیگری عقیده دارد : «سناریوی شرلوک اصلا جالب نیست ؛ جک اسپارو عالی بود.»
ساختار | از سناریو و کیفیت مسابقه که بگذریم دکور و طراحی لباس «پدرخوانده» هم انتقادات زیادی به همراه داشته است. برای نمونه این نظر را مرور می کنیم: « لباس بی معنی، دکور تیره و خفه، صندلی های چسبیده به هم… . حتی برای رای گیری هم دست شرکت کننده به صورت همدیگر می خورد!» یک کاربر با اشاره به وسعت دکور، انتقاد کرده است که چرا بخش اعظمی از آن به گرداننده و شخصیت فرعی آنتونلا اختصاص یافته. (بازیگر مسابقه که برای شرکت کنندگان قهوه آماده می کند) . دیگری گفته: «حتی من صدای نفس شرکت کننده ها را می شنوم، چه برسد به بغل دستی آن ها!» این هم یک کامنت دیگر: «فضای مسابقه خیلی بد است و حس خفگی به آدم دست می دهد.»
کیفیت پلیرها | وجه مشترک انتقادات دیگر، به ناشناخته بودن شرکت کنندگان و همچنین کیفیت بد بازی اغلب آن ها برمی گردد. یک نفر که خیلی هم عصبانی! است نوشته: « اخه واقعا اینا کیه آوردن ؟ اصلا بلد نیستند بازی کنند.» یک کاربر هم به افت ترکیب بازیگران اشاره کرده و معتقد است شرکت کنندگان فصل های قبل خیلی خوب بودند. این هم یک دیدگاه دیگر: «بهترین فصل، اول بود. همه چیز سرجا بود. نقش نوستراداموس عالی بود و به فضای بازی می خورد. اکثر بازکن ها خوب بودند.» چند نفر هم کارگردان را خطاب قرار داده اند؛ مثل این کاربر: «معمولا فصل اول حکم تست دارد که نقص برنامه شناخته می شود و در فصل های از بین می رود. منتها آقای ابوطالب توی فصل دوم و سوم دقیقا همین مواردی که مخاطب به آن ها انتقاد داشته را تکرار کرده است.» مخاطبی هم نوشته است: «ظاهرا ایرادهای پدرخوانده را همه می دانند؛ جز تیم تولید. این که فصل یک پدرخوانده به گفته کامییز دیرباز، پربیننده ترین رئالیتی شو پلتفرم ها بود و حالا کار به این جا رسیده،هم عجیب و هم دلسرده کننده است. آقای ابوطالب عزیز مردم این برنامه را دوست دارند؛ خرابش نکیند.»
یک مقایسه | در این صفحه اینستاگرامی، صرفا صحبت از «پدرخوانده» نیست. بلکه خیلی ها دست به قیاس زده اند و «شب های مافیا؛ زودیاک» را مسابقه جذاب تری دانسته اند. یک هوادار! نظر خود را آغشته به کنایه کرده است: « دیگر حرفه ای ها پدرخوانده نگاه نمی کنند، زودیاک نگاه می کنند.» این هم یک کامنت دیگر: «زودیاک اگر کارت حرکت آخر داشته باشد، واقعا جذاب تر است.» دیگری هم زودیاک را برگرفته از شخصیت پرونده های جنایی فیلم ها دانسته که بعد از هر قتل برای پلیس نامه می نویسد. این اشاره ای است برای استاندارد بودن «شب های مافیا؛ زودیاک». ترکیب شرکت کننده ها، دکور، کیفیت بازی، اجرای محمد بحرانی و … از جمله مواردی است که به عنوان نقاط قوت «زودیاک» از سوی کاربران عنوان شده.
فصل سوم رئالیتیشو «پدر خوانده» به تهیهکنندگی و کارگردانی سعید ابوطالب روزهای پنجشنبه به شکل اختصاصی از طریق پلتفرم «فیلمنت» منتشر میشود.