خرید تور تابستان

پول شویی در مصاف رائفی پور

روزنامه سازندگی نوشت:

6666

گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس از فساد در موسسه مصاف که متعلق به “علی‌اکبر رائفی‌پور” است، پرده برداشت

همان زمان که اصولگرایان تصمیم گرفتند با یکدیگر یار واحدی شوند و جناح‌های دیگر را از دایره خارج کنند به جان هم افتادند. عقبه سیاسی آنها همواره ثابت کرده است که آنها نمی‌توانند ائتلاف و همکاری طولانی داشته باشند. به طور مثال در هفته‌ای که گذشت، نیروی نزدیک به قالیباف مدعی فساد علی‌اکبر رائفی‌پور و موسسه مصاف شد. هرچند که آن افشاگری یک دعوای نیابتی بود زیرا قالیباف می‌خواهد همچنان رئیس مجلس بماند و مخالفانش می‌خواهند او را از صندلی ریاست مجلس بیندازند. شعله‌های این ماجرا به دو روز قبل از دور دوم انتخابات مجلس برمی‌گردد. زمانی که جلیل محبی، دبیر سابق ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در کانال تلگرامی‌اش درباره موسسه رائفی‌پور، بنیان‌گذار جبهه صبح ایران افشاگری کرد و از جابه‌جایی بیش از 100 میلیارد تومان در دکان مصاف پول خبر داد و رائفی‌پور هم تلاش کرد با انتشار یک ویدئو تقریباً تمام ماجرا را تکذیب یا طور دیگری وانمود کند.
داستان ادامه دارد و این بار مشرق‌نیوز با انتشار گزارشی از هیات تحقیق و تفحص مجلس مدعی شد که براساس گزارش ارائه ‌شده به دادستانی تهران موسسه مصاف ۴ حساب‌ رسمی نیز در سه بانک صادرات، ملی و سپه داشته که با درج عنوان جمع‌آوری نذورات و هدایا افتتاح‌ شده است. بررسی تراکنش‌های موسسه مصاف در شماره ‌حساب بانک صادرات تحت عنوان نذورات مردمی نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان جمع‌آوری ‌شده اما برخلاف اساسنامه موسسات خیریه محل هزینه‌کرد آن هیچ‌گاه اعلام ‌نشده است.
بررسی واریزی‌های مصاف نیز در این گزارش نکات قابل تاملی دارد ازجمله اینکه نزدیک به ۴۸ نفر به ‌صورت شبکه‌ای مبالغی بیش از حدود ۱۰۰ میلیون تومان به بالا به ‌حساب مصاف در بانک صادرات پول واریز کرده‌اند که تعداد آنها به ۴۸ نفر می‌رسد. این افراد در مجموع ۸ میلیارد و 500 میلیون تومان به ‌حساب مصافی‌ها پول ریخته‌اند. همچنین در همین بازه ‌زمانی ۳۰ میلیارد تومان نیز به‌ حساب مصاف در بانک ملی پول واریز شده است اما در برابر واریزی‌ها به‌ حساب مصافی‌ها، برداشت از حساب‌های آن نیز نکات مهمی در خود دارد. طبق گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس از بانک‌ها، نزدیک به ۹۲ نفر بیش از ۱۰۰ میلیون تومان از حساب مصاف برداشت کرده‌اند (به‌حساب آنها واریز شده) که این عدد در مجموع به ۳۷ میلیارد تومان می‌رسد! در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از دریافتی‌هایی که به‌ صورت عرفی از مصاف برداشت کرده‌اند مانند مواردی چون حقوق و دستمزد صرف‌نظر شده همچنین نسبت‌های خانوادگی نیز جداسازی شده است.

انتشار تراکنش‌های حساب‌های یک موسسه خیریه، تبلیغی، سیاسی و مدعی کار در حوزه مهدویت در آستانه انتخابات مجلس مورد توجه بسیاری از رسانه‌ها قرار گرفت. در آن روزها لیست واریزها و برداشت‌های موسسه مصاف ایرانیان یا همان حساب‌های علی‌اکبر رائفی‌پور و اعضای خانواده‌اش، جنجال به پا کرده و بسیاری از خود می‌پرسیدند که این تراکنش‌ها با چه مجوزی در فضای مجازی پخش‌ شده و از آن مهم‌تر اینکه، این پول‌های میلیاردی در کجا و با چه اهدافی خرج شده است؟ ازجمله یک فعال رسانه‌ای با انتشار این اسناد خطاب به گرداننده موسسه مصاف از او سوال کرد که ده‌ها میلیارد تومان پول به ‌حساب این موسسه آمده و خیلی زود نیز برداشت ‌شده است، این پرداختی‌ها براساس کدام معیار و طبق چه فاکتورهایی صورت گرفته است؟
البته پس از دست‌به‌دست شدن لیست حساب‌های مصاف در فضای مجازی، رائفی‌پور خیلی زود به میدان آمده و با انتشار ویدئویی و انجام چند جمع و تفریق سعی کرد به اتهامات منتشر شده، پاسخ دهد و به تعبیر خودش شفاف‌سازی کند. رائفی‌پور شرح داد که این مبالغ اغلب هدایا و نذوراتی است که به ‌حساب موسسه واریز شده و مبلغی از آن خرج امورات داخلی و برخی دیگر صرف امور خیریه می‌شود.
رائفی‌پور در پاسخ‌های خود گفته بود که موسسه مصاف، یک ‌نهاد شخصی بوده و از اینکه برخی افراد اطلاعات حساب‌های موسسه او را افشا کرده‌اند به ‌شدت انتقاد کرد. رائفی‌پور در طول مدت ‌زمان پر کردن این ویدئو مکرراً تاکید کرده بود که چون در قبال پول‌هایی که خیرین به ‌حساب موسسه شخصی وی برای فعالیت‌های عام‌المنفعه می‌پردازند، احساس مسئولیت شرعی می‌کند و خودش هم حسابداری خوانده است، دقت بسیار زیادی دارد که حتی یک ریال در جایی جز نیت شرعی خیرین صرف نشود!
این سخنران و فعال رسانه‌ای گفته بود که اگر کسی پول داده که برای اربعین برنج خریداری شود، آن پول را تا رسیدن اربعین نگه می‌دارند و جای دیگری خرج نمی‌کنند تا مبادا خلاف شرعی رخ بدهد.

طبق آنچه در اسناد منتشره آمده، موسسه مصاف پول‌های قابل‌ توجهی به‌ حساب افراد خاصی واریز کرده است که برخی از آنها کارمندان همین موسسه مصاف بوده و برخی دیگر نیز فعالان مجازی شناخته ‌شده‌ای هستند؛ همین موضوع باعث شد تا در نامه هیات تحقیق و تفحص از تراکنش‌های موسسه به ‌عنوان تراکنش‌های مشکوک و دارای ابهام با مصارف نامشخص یاد شود.
براساس استخراج صورت گرفته از این موسسه نزدیک ۱۴ میلیارد تومان به ‌حساب امیرحسین رائفی‌پور، (برادر علی‌اکبر رائفی‌پور) واریز شده است. در صورت‌های مالی، خواهر رائفی‌پور نیز از این تراکنش‌های مبهم و مشکوک داشته و مبالغی به‌ حساب این شخص نیز واریز شده است. همچنین افراد دیگری نامشان در میان لیست واریزی‌ها و برداشتی‌های مصاف وجود دارد که در فضای مجازی فعال بوده و هر کدام به ‌نوعی با موسسه مصاف و شخص رائفی‌پور ارتباط دارند.
رائفی‌پور در ویدئویی که برای دفاع از خودش منتشر کرد، روی این نکته پافشاری دارد که جریانی کاملاً «سیاسی» حساب‌های او را لو داده و این سوال را مطرح کرد که چرا باید در شب دور دوم انتخابات منتشر شود؟ این طرح سوال باعث شد تا پای بانک مرکزی نیز به ماجرا باز شده و اعلام کند که با تشکیل جلسه‌ای فوری با حضور معاونین و مدیران مربوطه و ضمن اطلاع به مدیران موسسه مذکور و تاکید بر اینکه صیانت و حفاظت از حساب‌ها، سپرده‌ها و تراکنش‌های بانکی افراد و موسسات از وظایف اصلی بانک‌های عامل محسوب می‌شود.
رئیس بانک مرکزی به معاونین فناوری‌های نوین، حقوقی و رئیس مرکز حراست بانک مرکزی دستور داد، ضمن بررسی دقیق ابعاد فنی چگونگی دسترسی و انتشار اطلاعات مالی این موسسه، گزارش کاملی از این موضوع و افراد ذی‌ربط به قید فوریت تهیه و ارائه کنند.
در آن روز که اطلاعیه بانک مرکزی منتشر شد، برخی رسانه‌ها به این موضوع اشاره کردند که آیا واقعاً حساب‌های مصاف به ‌صورت غیرقانونی و با هدف تسویه‌حساب سیاسی منتشر شده است؟ بررسی‌ها نشان می‌دهد که این جزئیات حساب پیوست طرح تحقیق و تفحصی است که توسط مجلس شورای اسلامی از بانک‌های دولتی صورت گرفته و براساس آن تبادلات بانکی موسسه مصاف که به‌ عنوان یک موسسه خیریه ثبت ‌شده نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

این گزارش در تاریخ دهم اردیبهشت ‌ماه جاری در اختیار دادستان تهران همراه با پیوست‌های آن قرار گرفته و در واقع فهرست تراکنش‌های مصاف همان پیوستی است که کمیته تحقیق و تفحص از بانک‌ها در اختیار قوه قضائیه قرار داده‌اند. بررسی تحقیق و تفحص مجلس و گزارش آن به دادستانی، نتایج جالب ‌توجهی دارد. در این گزارش قید شده است که موسسه مصاف ایرانیان در چندین بانک صادرات و ملی دارای حساب بوده و تحت عنوان جمع‌آوری نذورات و هدایا افتتاح حساب‌ شده است البته این موسسه، حساب دیگری نیز با عنوان پویش میعاد مهر مهدوی نیز در بانک رسالت و حساب دیگری در بانک پاسارگاد در اختیار داشته که اطلاعات آن در گزارش تحقیق و تفحص مجلس درج نشده است. این حساب‌ها اغلب به نام موسسه مصاف، شخص علی‌اکبر رائفی‌پور یا برادر و خواهر رائفی‌پور افتتاح‌ شده است.
بررسی حساب‌های این موسسه، نتایج شگفت‌انگیزی دارد. در یک نگاه ابتدایی مشخص می‌شود که شخص علی‌اکبر رائفی‌پور گردش بالای بانکی خاصی نداشته و تنها ۶۶ میلیون تومان دریکی از حساب‌هایش موجودی دارد اما بررسی شماره‌ حساب مربوط به خواهر رئیس مصاف(ندا رائفی‌پور) حکایت از آن دارد که نزدیک به یک میلیارد موجودی داشته و حتی پدر رائفی‌پورها هم در یکی از حساب‌هایش نزدیک به یک میلیارد و 600 میلیون تومان موجودی دارد!
بررسی حساب‌های موسسه مصاف و نیز گزارش هیات تحقیق و تفحص از بانک‌ها و از موسسه مصاف یک نام قابل ‌توجه دارد. به نظر می‌رسد که امیرحسین رائفی‌پور، برادر رئیس مصاف چهره اصلی در حساب ‌و کتاب‌های این موسسه محسوب می‌شود، امیرحسین رائفی‌پور، عضو هیات‌مدیره مصاف بوده و به وکالت از علی‌اکبر رائفی‌پور(برادرش) صاحب حساب اصلی این موسسه است.

درحالی‌ که مبالغ واریزی به ‌حساب موسسه مصاف فقط باید صرف امور خیریه شود و امکان استفاده شخصی از آن وجود ندارد اما بررسی دقیق تراکنش‌های متعلق به موسسه مصاف نادرست بودن این ماجرا را مشخص می‌کند. براساس اسناد ارائه ‌شده به دادستانی تهران و درج ‌شده در پیوست گزارش مجلس برخی افراد خاص که (نزدیک به 8 نفر) تراکنش‌های مشکوکی با موسسه مصاف داشته در یک فقره 4/1 میلیارد تومان از حساب مصاف به‌ حساب شخصی منتقل‌ شده است.
اما آنچه برای گروه تحقیق و تفحص جالب بوده آن است که همین ۸ نفر مجدداً در تراکنش‌های حساب متعلق به امیرحسین رائفی‌پور نیز حضور داشته و مبالغی از یک تا 7/2 میلیارد تومان به ‌حساب او واریز کرده‌اند. در این گزارش قید شده است که نزدیک به ۱۴ میلیارد تومان به‌ حساب امیرحسین رائفی‌پور منتقل ‌شده که تنها ۵۰۰ میلیون آن مستقیم از حساب موسسه مصاف بوده که احتمالاً این مبلغ ناچیز صرف پرداخت حقوق و دستمزد و امور اداری شده است همچنین ۴۹۰۰ تراکنش نیز از حساب برادر رئیس مصاف به سایر حساب‌ها صورت گرفته است. این معدل بالای جابه‌جایی علائمی خاص در خود داشته و حکایت از جابه‌جایی مداوم مبالغ در حساب‌های متعدد دارد تا تحلیل حسابرسی را سخت کند.
در نتیجه‌گیری گزارش هیات تحقیق و تفحص از مصاف به این موضوع مهم اشاره ‌شده است که نوعی پول‌شویی از حساب‌های حقوقی مصاف که همان هدایا و نذورات مردمی بوده به‌ حساب شخصی امیرحسین رائفی‌پور صورت گرفته و برادر مدیر مصاف تنها واسطه این جابه‌جایی‌هاست!
موسسه مصاف ایرانیان درحالی حدود ۵۰ میلیارد تومان دریافتی تحت عنوان هدایا و نذورات داشته که تاکنون علی‌اکبر رائفی‌پور گزارش دقیقی(جز ویدئو منتشر شده در فضای مجازی) درباره آن نداده و به عبارتی اسناد حسابرسی آن منتشر نشده و تنها بیش از چند خط پیام اینترنتی نبوده است، این درحالی‌ است که دریافتی موسسه مصاف سرمایه شخصی یا خانوادگی موسسان آن نبوده بلکه متعلق به مردم و منابع عمومی است و باید تحت نظارت مرجع صادرکننده مجوز موسسه مورد استفاده قرار گیرد و رعایت قوانین پول‌شویی در آن الزامی است.
درحالی ‌که بررسی حساب‌های موسسه مصاف نشان می‌دهد که مبالغ واریزی مردمی که به ‌عنوان هدایا و نذورات به دست موسسان آن رسیده بدون اجازه صاحبان نذر در چند حساب شخصی جابه‌جاشده بدون آنکه منبع مخارج آن مشخص شود. از نگاه هیات تحقیق و تفحص مجلس از بانک‌ها این تبادلات شائبه نوعی پول‌شویی را برجسته می‌کند، به‌عنوان نمونه در یک فقره ۸ میلیارد تومان از حساب موسسه مصاف به ‌صورت نقدی از بانک دریافت شده و به ‌حساب امیرحسین رائفی‌پور نشسته و مشخص نیست پس‌ از آن در اختیار چه افرادی قرار گرفته یا آنکه صرف چه اموری شده است!
در گزارش هیات تحقیق و تفحص به این نکته مهم نیز اشاره‌ شده است که مصاف در بانک‌های رسالت و پاسارگاد نیز حساب دارد که در گزارش نهایی به دلیل عدم همکاری این بانک‌ها قید نشده است که می‌تواند در بررسی نهایی قوه قضائیه به این حساب‌ها نیز دسترسی پیدا کرد. تاکید مکرر هیات تحقیق و تفحص از بانک‌ها درباره حساب‌های موسسه مصاف روی یک نکته تمرکز اساسی دارد، در این گزارش در چندین نوبت قید شده که جابه‌جایی‌های مکرر صورت گرفته از حساب‌های حقوقی به شخصی شائبه پول‌شویی دارد، رائفی‌پور در طول کارزار انتخاباتی خود اعلام کرده بود که کمتر از یک میلیارد تومان خرج تبلیغات انتخاباتی خود در تمامی کشور کرده است.
در همان زمان برخی آگاهان معتقد بودند که این عدد با واقعیت فاصله فراوان دارد، تبدیل موسسه مصاف به یک حزب سیاسی مبهم و عبور از اساسنامه توجه بسیاری را در نهادهای مختلف به خود جلب کرده است، مصاف در مصادف شدن با حوادث سیاسی مورد توجه قرار دارد، تنها مسیر پیش روی آنها در این آوردگاه، شفافیت است!برچسب ها :#بانک#پول#جناح-سیاسی#رائفی_پور

7 ژا

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا