خرید تور تابستانی

اگر کسی تصميم به اصلاحات نداشته باشد يعني در اين خرابي ماندن

دکتر مسعود پزشکیان، کاندیدای انتخابات آتی ریاست جمهوری گفت: امکان ندارد يکي بخواهد جامعه را مديريت کند ولي اصلاحات نکند. اگر تصميم به اصلاحات نداشته باشد يعني در اين خرابي ماندن. البته اصلاحات بدون اصول امکان‌پذير نيست.‏

به گزارش انصاف نیوز (رسانه ی کمپین انتخاباتی دکتر پزشکیان)، سایت خبری دادنا امروز سه شنبه 31 اردیبهشت ماه 92 در مقدمه ی گفتگویی تفصیلی نوشت: دکتر مسعود پزشکیان از آن دسته اصلاح طلبانی است که مشی‌ای میانه و اعتدالی دارد و در میان اصولگرایان نیز به نیکی از او یاد می شود، چه آنچه تاکنون در رفتار سیاسی خود به گونه ای عمل کرده که حتی اصولگرایان نیز او را فردی تندرو نمی دانند. او چندی است که در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کرده است و احتمالا از سوی شورای نگهبان هم تایید صلاحیت می شود اما بسیاری بر این باورند که حضور وی در این انتخابات پایدار نخواهد بود و وی به نفع اکبر هاشمی رفسنجانی سیاستمدار 79 ساله ای که پای در عرصه رقابت های انتخاباتی گذاشته کنار می رود. پزشکیان هم اکنون نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است. خبرنگار دادنا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری گفتگویی را با مسعود پزشکیان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت اصلاحات انجام داده است که در پی می آید:

*حضور مشایی و هاشمی چه تاثیراتی در فضای انتخابات ریاست جمهوری داشت و چه تغییراتی را در معادلات سیاسی بوجود آورد؟

– حضور این دو باعث شد فضا در انتخابات از حالت یکنواختی خارج شود و شور و شوق در فضای انتخابات را بیشتر کرد. هاشمی و مشایی نمایندگان بخشی از سلایق موجود در جامعه بودند که در دوره هایی، مسئولیت هایی را برعهده داشتند و امیدوارم هستیم که این سلایق مختلف طبق اصول و با برنامه پا در این عرصه گذاشته باشند.

*حضور هاشمی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری چقدر توانست آرایش اصولگرایان را عوض کند؟

– با تردد بیشمار کاندیداهای اصولگرایان در عرصه انتخابات، شاهد بودیم که صرفا یک تفکر داشت تمامی صحنه را شکل می داد اما با حضور هاشمی این معادله بهم خورد و تمامی چیدمان اصولگرایان تغییر کرد در نتیجه با آمدن هاشمی صحنه انتخاباتی در تفکر اصولگرایان پیچیده شد. هاشمي گزينه مهمي است و مي‌تواند موج در جامعه ايجاد کرد اما او بايد نوع نگاه خود به محرومين را روشن و شفاف اعلام کند زيرا اين رويکرد ارزش زيادي در دين ما دارد و مسئولان به لحاظ اعتقادي و اجتماعي موظفند مشکل محرومان يا گرفتاران جامعه را حل کنند.‏

*آیا در خصوص حضور مشایی همچنین موضوعی صدق پیدا کرد؟

– مشایی با گروه های خاصی روی کار است که اصلا نمی دانم چه اشخاصی هستند، طرفدارشان در چه جناحی و جبهه ای در صحنه حضور دارند، حتی نمی شود دیدگاهش را فهمید و اظهار نظر کرد. مشایی خیلی حرف می زند و مشخص هم نیست حرف حسابش چیست.

* حرف حساب هاشمی چیست؟

-بالاخره هاشمی ریشه در انقلاب دارد و در تمامی صحنه ها از یاران نزدیک حضرت امام(ره) بود و در هشت سال جنگ تحمیلی، یکی از افراد تاثیرگذار در اداره کشور بود و منصب ریاست مجلس شورای اسلامی را نیز برعهده داشت. در حال حاضر هم با حکم رهبر معظم انقلاب رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام است. از این موارد نمی توان به سادگی عبور کرد و آن را نادیده گرفت.

*برخی از تحلیلگران بر این باورند که کاندیداتوری هاشمی موجب به اجماع رسیدن اصولگرایان می‌شود، شما این دیدگاه را قبول دارید؟

– یکی از مزایای حضور هاشمی این است که موجب افزایش مشارکت می‌شود زیرا ایشان مخالفان و موافقان جدی دارد، بنابراین، این مساله باعث می‌شود با جدیت وارد انتخابات شوند. البته انتظار می‌رود این مخالفت‌ها و موافقت‌ها در چارچوب اخلاق، ادب و قانون و مقررات کشور انجام گیرد و خارج از آن کاری انجام ندهند. طبیعتا باید روندی را در پیش گیرند که گفتگوی اسلامی آن را ایجاب می کند نه اینکه با ادبیاتی باعث شوند آبروی همدیگر را بریزند و به هم تهمت بزنند. در واقع وقتی شورای نگهبان فردی را تعیین می‌کند دیگر نباید انگی زده شود، بنابراین اگر چنین جوی درست شود و نقد و گفت و گوی منطقی صورت گیرد و بدون تخریب‌های غیر‌اخلاقی و غیر اسلامی رقابت انجام شود، حماسه‌ای که مورد نظر مقام معظم رهبری است به وجود می‌آید که البته حضور آقای رفسنجانی حداقل می‌تواند این کار را بکند زیرا اگر ایشان نمی‌آمد و فقط یک تفکر و اندیشه در انتخابات حاضر بود شاید شور و شوقی در روند انتخابات ایجاد نمی‌شد.

* وضعيت کشور را در آستانه انتخابات رياست جمهوري چگونه ارزیابی می کنید؟

– تهمت هايي که گروه هاي سياسي به هم مي‌زنند، اصلا پسنديده نيست و با اين شرايط، هيچ جريان سياسي در کشور نمي‌تواند به جايي برسد.‏ در کشور نبودن قانون در احزاب، نبود هدف روشن، نبود اولويت براي هدف، مساله اصلي جريان هاي سياسي در کشور است؛ مگر غير از اين بود که تمام اصولگرايان تمام قد پشت سر احمدي‌نژاد ايستادند و براي او کار کردند، مدعي شدند که گذشتگان بد بودند و اکنون همه چيز بهتر مي‌شود؛ چطور اکنون مخالف او شده اند؟ چوب حراج زدن به سرمايه های مملکت، جامعه را رو به سقوط مي‌برد.

*پيش بيني‌ می‌کنید کدام نامزد برنده انتخابات رياست جمهوري شود؟

 -با توجه به اين تجربه که احمدي‌نژاد چگونه از مردم راي گرفت، بايد ديد افرادي که اکنون هستند با چه ادبياتي با مردم صحبت خواهند کرد تا بتوانند راي بگيرند. اينکه به مردم وعده پول مفت دهند و هر کس با خود فکر کند که اگر وعده بيشتر بدهد، راي مي‌گيرد؛ اينکه بدون تلاش و کوشش، امکانات مملکت را تقسيم و راي جمع کنند، حرف هايي است که اکنون در جامعه خريدار دارد.‏ اگر قرار است بمانيم و فرهنگي بسازيم و در دنيا جايگاهي داشته باشيم بايد کار و تلاش کنيم. اگر جامعه را عادت بدهي که مفت پول بگيرد بدون اينکه کار کند، فاجعه رخ مي‌دهد و رو به سقوط مي‌رود.‏ در کدام برهه از تاريخ مي‌توان جامعه‌اي را پيدا کرد که سرمايه‌هایشان را خوردند و به جايي رسيده‌اند؛ کسي حق ندارد با اين شعارها با سرمايه فردای مملکت بازي کند ولي متاسفانه برخي اين کار را انجام مي‌دهند.‏ الان از اصولگراها ده تا بيست نفر آمدند، از ديگران به همين تعداد و اين نشان مي‌دهد يک تشکيلات نيامده و هر فردي جدا آمده است؛ اين اتفاق نمي‌تواند مشکل کشور را حل کند.‏ امکان ندارد يکي بخواهد جامعه را مديريت کند ولي اصلاحات نکند. اگر تصميم به اصلاحات نداشته باشد يعني در اين خرابي ماندن. البته اصلاحات بدون اصول امکان‌پذير نيست.‏

*نظر شما در راستاي اعلام نظر نهايي شوراي نگهبان درباره نامزدهاي انتخابات رياست‌جمهوري، چیست؟

– نوشتن هرگونه نامه و تعيين تکليف براي شوراي نگهبان در تاييد يا رد صلاحيت کانديدا‌هاي احتمالي اشتباه است.‏ ‌اينگونه اظهارنظرها هيچ کدام رسمي نيستند و افراد تنها احتمال‌ها را مطرح مي‌کنند و قطعا نمي‌توان روي احتمالات فردي حساب باز کرد.‏ از نظر من هيچکدام از اين اظهارنظرها قابل استناد نيست و برخي نمايندگان و خبرنگاران با بيان و انتشار چنين اظهارنظرهايي در فضاي انتخاباتي ايجاد التهاب مي‌کنند.‏

* از بحث انتخابات خارج و به بحث دیپلماسی هم بپردازیم. دیپلماسی کشور در هشت سال گذشته را چگونه دیدید؟

-این مشکل را ما از اول انقلاب داریم که یک اصول مشخص سیاسی و اقتصادی نتوانستیم برای دیپلماسی ترسیم کنیم، حتی در زمینه کشاورزی و آموزشی هم دچار این مشکل هستیم. دیپلماسی ما یک روش و تعریف مشخص شده ندارد و با وجود عدم تعریف در روابط دیپلماسی و با همین وضعیتی که در آن هستیم پیش می رویم.

*با توجه به اینکه 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد چرا هنوز نتوانستیم تعریف مشخصی در روابط بین الملل و دیپلماسی داشته باشیم؟

– به دلیل اینکه غربی ها از ابتدا با سیاست و انقلاب ما مشکل داشتند و نمی خواستند ایران به درجات بالایی در تمامی عرصه ها برسد و با توجه به این مشکلاتی که غربی ها با ایران دارند طبیعی است که ارتباط منطقی نداشته باشیم.

*به مسئله گرانی هم بپردازیم. چرا هنوز نتوانستیم مسئله تورم را حل کنیم؟

– نبود انسان‌هاي متخصص و توانمند سر جاي خود مشکل اصلی ما است. وقتي مدير ارشد دستور غيرصحيحي مي‌دهد، مدير پايين دستي بايد براي وي بنويسد که اين ايده شدني نيست. اگر مجددا دستور کتبي گرفت ديگر تکليف از او ساقط است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا