ماموريت ويژه دريادار
به گزارش انصاف نیوز، عليرضا شاكر در قانون نوشت: علي شمخاني با حكم حسن روحاني دبير شورايعالي امنيت ملي شد. وي كه گاه و بيگاه در تلويزيون و برنامه هاي بزرگداشت دفاع مقدس ديده مي شود، بعد از انتخابات 1388 مواضعي متفاوت با جو حاكم داشته است. خيلي ها حضور وي در برنامه “ديروز، امروز، فردا “و سخنان جسورانه درباره انتخابات 1388 را به ياد دارند و سخناني مانند”الان یک نفر را پیدا کنید که در تقسیم بندی هایی که انجام شده، مثل فتنه گر، انحرافی، ساکت فتنه، بی بصیرت و… نباشد!” بسيار از سوي وي گفته شده است.
شمخانی که در رویدادهای پس از انتخابات نسبت به انگ زدن هشدار داده بود، انتخابات اخير رياست جمهوري را راي به تغيير ميداند . وي حتي در سخنراني اي با حضور حسن روحاني چنين گفت: اجازه ندهیم افراد بر مبنای جنس و شکل و حزب و سلیقه و جناح و قومیت نزدیک یا دور از ما شوند. هر کس که معتقد به باورهای انقلاب اسلامی است که باورهای آشکار و روشنی است، خودی است و اصولا در ملت ایران غیرخودی وجود ندارد. دشمنان ما غیر خودی هستند.
• شورايعالي امنيت ملي ؛ وظايف و اختيارات
چنين فردي اكنون در راس شورايي مقتدر قرار گرفته است.
اصل ۱۷۶قانون اساسی ایران مقرر می دارد:
“به منظور تامین منافع ملی و پاسداری از انقلاب اسلامی و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی، شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور، با وظایف زیر تشکیل می گردد:
۱ – تعیین سیاستهای دفاعی – امنیتی کشور در محدوده سیاستهای کلی تعیین شده از طرف مقام رهبری .
۲ – هماهنگ كردن فعالیتهای سیاسی، اطلاعاتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در ارتباط با تدابیر کلی دفاعی – امنیتی .
۳ – بهره گیری از امکانات مادی و معنوی کشور برای مقابله با تهدیدهای داخلی و خارجی .
اعضای شورا عبارتند از: روسای قوای سه گانه، رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح، مسئول امور برنامه و بودجه، دو نماینده به انتخاب مقام رهبری، وزراي امور خارجه، کشور و اطلاعات و حسب مورد عالیترین مقام ارتش و سپاه .”
بنابراین از فحوای اصل 176 قانون اساسی بر می آید که وظیفه این شورا، اتخاذ سیاستهای کلان امنیتی و ارائه آن به دستگاههای ذیربط براي اجراست.
• خواهان تنش زدايي و بازدارندگي
اين فرمانده ارشد 8 سال دفاع مقدس كه بعد از جنگ با حكم مقام رهبري به ارتش منتقل و فرماندهي نيروي دريايي ارتش را عهده دار شد، هم اكنون نيز در شوراي راهبردي روابط خارجي عضويت دارد. شورايي كه از سال ۱۳۸۵ به دستور مقام معظم رهبري تشکیل شد. شمخاني 58 ساله ديروز از سوي حسن روحاني به دبيري شوراي عالي امنيت ملي منصوب شد . اين خوزستاني خونگرم هنوز هم لهجه جنوبياش را دارد چراكه در تمام سالهاي قبل و بعد از انقلاب بيشتر با دوستان خوزستاني خود معاشرت داشته است، شايد به همين دليل است كه وقتي در خوزستان غائله قوميتي به راه افتاد شمخاني با پوشيدن لباس اعراب به ديدار شيوخ اعراب رفت تا از وقوع يك بحران بزرگ خودداري كند. وي به عنوان چهره اي فراجناحي در دوره اصلاحات جامه سياست بر تن كرد و به كابينه پيوست و توانست در قامت وزير دفاع سياست بازدارندگي را دنبال كند؛ اين استراتژي كه از سوي مشاوران كاربلدش طراحي شده بود با تاييد وي و رئيسجمهور وقت دنبال شد. رزمنده سالهاي جنگ و شهادت در دوره صلح و ثبات به دنبال تنش زدايي و بازدارندگي بود…
در همان دوره روابط نظاميايران با كشورهاي منطقه چنان گسترش پيدا كرد كه برخي از رهبران كشورهاي منطقه در مذاكرات محرمانه حمايتهاي نظاميايران را خواستار شدند. عربستان كه در 8 سال گذشته به مخالف ايران تبديل شده است در زمان وزارت شمخاني بالاترين نشان دولتي (مدال عبدالعزيز) خود را به دريادار شمخاني اهدا كرد. وي همچنين رياست كميته سياستهاي دفاعي امنيتي شوراي عالي امنيت ملي را نيز بر عهده دارد. شمخاني علاوه بر تأليف مجموعه كتابهاي مختلف مولف نخستين دكترين استراتژي دريايي جمهوري اسلاميايران و همچنين دكترين تطبيق استراتژي آمريكا و شوروي سابق نيز است.
• مدافع اعتدال و خواهان تغيير
رئیس مرکز راهبردی دفاعی با اشاره به انتخابات اخیر ریاست جمهوری این انتخابات را دارای پیامدها و بازتابهایی در داخل کشور، منطقه و سطح بینالملل دانست و افزود: ۵ نکته مهمی که توسط رهبری بیان شد و بستر عمومی را برای حضور حداکثری ملت در پای صندوقهای رای فراهم کرد شامل نامگذاری امسال به نام حماسه سیاسی، اعلام ناشناخته بودن رای رهبر انقلاب، عدم دخالت نیروهای مسلح و تاکید بر آن، تاکید بر حضور هر ایرانی حتی اگر مخالف نظام باشد در پای صندوقهای رای و نیز صیانت از آرای ملت بود که البته باید نقش نخبگان به خصوص آقایانهاشمی و خاتمی را مدنظر داشت که در کنار گفتمان صادقانه آقای روحانی موجب شد رای ملت صندوقها را پر کند و ما معتقدیم که این رای، رای به تغییر بود. امير دريابان علي شمخاني عضو شوراي راهبردي دفاعي کشور در بيست و يکمين همايش انس پيشکسوتان جهاد و شهادت که در مسجد وليعصر(عج) تهران برگزار شد، طي سخناني با اشاره به عملکرد فرماندهان و رزمندگان در ايام جنگ تحميلي گفت: اين پيشکسوتان جهاد و شهادت نشان دادند که ميتوان اعتدال را ميان نسلهاي مختلف انقلاب برقرار کرد.