خرید تور نوروزی

صراحت ظریف در میزگرد سیاسی پزشکیان | نگذارید بگوییم در آن ۶ ماه چه گذشت

وبسایت جماران نوشت:

ظریف درمورد شش ماه تلخ آخر پیش از انتخابات ۱۴۰۰ و مانع تراشی اصولگرایان در راه بازگشت بایدن به برجام سخنرانی طولانی و افشاگری کرد.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه اسبق در برنامه میزگرد سیاست خارجی که به عنوان مشاور مسعود پزشکیان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری حاضر شده بود، در این برنامه خطاب به فواد ایزدی گفت: تحریم را با عدد نمی‌شمرند؛ وقتی گفتند ۸۰۰ تحریم قبل از برجام به ۱۵۰۰ تحریم بعد از برجام تبدیل شد، دوتای آن خودم من بودم. شمردن تحریم با عدد، آدرس غلط دادن به مردم است.

او افزود: بانک، نفت، پتروشیمی، بیمه و کشتیرانی ما را کجا تحریم کردند؟

ظریف با اشاره به قانون کاتسا گفت: این قانون هیچ تحریم جدیدی ندارد و تنها تحریم‌های قبل را هماهنگ کرد؛ چون برجام به آمریکا اجازه نمی‌داد تحریم جدیدی اضافه کند.

وزیر خارجه اسبق ادامه داد: سال‌های ۹۵ و ۹۶ دو سالی بود که بعد از توافق، رشد دو رقمی داشتیم و تورم تک رقمی.

او با اشاره به خروج آمریکا از برجام، افزود: برخی روزنامه‌ها و دوستان نوشتند اینکه ترامپ می‌گوید از برجام خارج می‌شود، جنگ زرگری است و او خارج نمی‌شود؛ بعد که خارج شد؛ پس چه شد؟ ترامپ می‌گفت برجام کلاه گشادی بود که ایرانی‌ها سر ما گذاشتند؛ البته در اینجا هم برخی می‌گفتند برجام کلاه آمریکا بر سر ایران بود.

ظریف افزود: تنها کشوری که از ساز و کار اسنپ‌بک در برجام استفاده کرده، ایران است؛ ایران به مدت ۵ سال است که از این ساز و کار استفاده می‌کند.

او ادامه داد: روزی که دولت روحانی تحویل آقای رئیسی شد، توانسته بودیم آمریکا را سه بار در شورای امنیت شکست دهیم؛ غنی‌سازی را از ۲۰ درصد به ۶۰درصد رسانده بودیم.

ظریف ادامه داد: اینکه می‌گویند بایدن می‌توانست به برجام برگردد، بله؛ اصلا قرار بود برگردد، اما یکی اسرائیل بود که با شهید کردن شهید فخری‌زاده اجازه نداد و یکی هم قانون راهبردی.

او در ادامه افزود: نگذارید که بگوییم در آن ۶ ماه تلخ چه گذشت. بار‌ها می‌توانستیم برجام را زنده کنیم تا مردم در فلاکت زجر نکشند. در سه سال دولت روحانی به ۱۵۰۰ تحریم رسید؛ و از سه سال دولت آقای رئیسی به ۲۵۷۰ رسید. در ۸ سال ۷۰۰ تحریم اضافه شد و در سه سال بیش از هزار مورد. اگر می‌خواهید سر مردم را شیره بمالید، درست بمالید.

او خطاب به مردم گفت: ببینید مردم! تورم‌تان را کجا بردند! ببینید فروش نفت را کجا بردند!

ظریف با اشاره به فروش نفت ایران، گفت: اینکه فروش نفت بالا رفته کار دوستان نبوده، بلکه وقتی بایدن آمد سیاستش این شد که پیچ تحریم‌ها را شل کند؛ بگذارید ترامپ برگردد ببینید دوستان چه می‌کنند.

ظریف افزود: حضرت حجت‌الاسلام خاتمی ذیل نظرات رهبری، برای ایران افتخار آفرید؛ معجزه هزاره سوم هم فکر می‌کرد تحت نظرات رهبری عمل می‌کند، به همراه دبیر شورای عالی امنیت ملی‌اش که الان هم نامزد انتخابات شده، جز تحریم نیاوردند. دولت روحانی هم توانست کشور را سربلند کند. اگر برجام بد بود چرا آمریکا با استفاده از برجام خارج نشد. مگر ترامپ از آب و هوا و قرارداد موشک‌های میان برد خارج نشد؛ شوروی سابق هم بر مذاکره کرده بودند؟

او ادامه داد: خطای استعمارگر را به پای مبارزه کننده با استعمار بیاوریم. فراموش نکنید که همانقدری که سلاح مهم است، مردم هم مهم هستند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. من برنامه میز گرد سیاسی آقای پزشکیان و مشاوران ایشان را با برخی از صاحبنظران حوزه سیاست خارجی مشاهده کردم و در اول برنامه با دیدگاه های ایشان در این زمینه بهتر آشنا و خرسند شدم. اما با این احوال فکر میکنم که میبایستی فرصت بیشتری را به وضعیت کنونی جهان که یکی از صاحبنظران آن را دوران گذار و افول قدرت آمریکا نامید میدادند و در ارتباط با شرایط فعلی جهان به روشنگری بیشتری میپرداختند. این شرایط نه با دوران ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد و اجماع جهانی و تهدیدات منشور ۷ سازمان ملل علیه ایران قابل مقایسه است و نه چندان با دوران امضای برجام توسط دولت یازدهم به رهبری آقای روحانی و در نتیجه محدود کردن مباحث سیاست خارجی به تجربیات دستاوردها و ناکامی های آن دوران و بحث و جدل در مورد سیاست خارجی آقایان احمدی نژاد و روحانی نمیتواند به تنهایی چراغ آینده توسعه و تعامل روایط خارجی ایران با کشورها باشد.
    امروز امواج قومیت گرایی, نژاد پرستی, بیگانه ستیزی و انزوا طلبی به تهدیدی بالفعل از درون برای ساختارهای دموکراسی در آمریکا و اروپا تبدیل شده است. جمهوری توده ای چین از یک شریک اقتصادی قابل اعتماد به رقیبی هژمون طلب در تقابل با آمریکا و غرب در سراسر جهان تبدیل شده که در زمین و آسمان بی وقفه به افزایش توان نظامی و اتمی و گسترش نفوذ اقتصادی خود مشغول است. روسیه بخش قابل توجهی از اوکراین را اشغال کرده و امنیت اتحادیه اروپا و کشورهای عضو پیمان ناتو را به مواجهه اتمی تهدید میکند. بلوک بندی های نوظهور مانند بریکس در آسیا و آفریقا و خاور دور کشورهای استقلال طلب بیشتری را در خود جای میدهد که با منابع مالی و انسانی و طبیعی سرشار امپراطوری های دلار و یوآن را به چالش میکشند. با این احوال و در بحبوحه این تنش های فزاینده منافع اقتصادی و امنیتی این کشورها و قطب بندی ها به شکل پیچیده ای به یکدیگر گره خورده و از احیای بلوک شرق و غرب دوران جنگ سرد در قرن بیستم ممانعت مینماید. اسراییل در خاور میانه با سوء استفاده از ضعف های ساختاری در غرب منافع و امنیت بزرگترین و وفادارترین متحدان خود را به چالش میکشد و پیمان هایی از قبیل کمپ دیوید و ابراهیم را نه تنها بلا موضوع نموده بلکه نفوذ هر چه بیشتر چین و روسیه در منطقه را نیز تسهیل کرده است.
    علیرغم تمامی این چالش ها که آمریکا با آن رویروست, صحبت از افول آمریکا بسیار شتابزده و با واقعیات همخوانی ندارد. قدرت سخت و نرم آمریکا بسیار فراتر از مجموعه توان چین و روسیه است و میتوان با احتمال بالا ادعا کرد که همچنان تاثیرگزارترین کشور قرن بیست و یکم در آرایش نظم جهانی باقی بماند البته اگر بتواند بر گرایشات نیو لیبرالیستی چند دهه گذشته که منجر به ظهور اقتدارگرایی شده است فایق آید.
    جمهوری اسلامی ایران بدون مدیریت راهبردی اختلافات خود با آمریکا با هیچ کشوری قادر به برقراری روابط سازنده و پایدار نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا