نام بازیگران خانم در جوکر زنان
مائده کاشیان در روزنامه خراسان نوشت: «وعده حضور شرکتکنندگان خانم در مسابقه احسان علیخانی عملی شد و این اتفاق چالش مهمی برای سازندگان و بازیگران زن خواهد بود. پس از پایان فصل اول «جوکر»، امیرمهدی ژوله در قسمت پایانی مسابقه انتقاد مخاطبان از غیبت خانمها در «جوکر» را مطرح کرد و از احسان علیخانی پرسید که چرا خانمها در این برنامه حضور ندارند، علیخانی نیز ضمن ابراز امیدواری نسبت به حضور شرکتکنندگان خانم در «جوکر» برای دعوت از آنها اعلام آمادگی کرد و گفت: «اگر مجوز این اتفاق صادر شود، ما از خدایمان است.»
حالا دو سال پس از این وعدهها، بازیگران خانم نیز به رقابت «جوکر» راه پیدا کردهاند و تصویری از حضور آنها در مسابقه منتشر شده است. با توجه به محدودیتهایی که وجود دارد، شرکت خانمها در مسابقه «جوکر» اتفاق مهمی است و همچنین شرکتکنندگان و احسان علیخانی را به عنوان سازنده مسابقه، با چالشهای جدی مواجه کرده است.
فرصت خاص خانمها
معمولا در فیلم و سریالهای کمدی به دلیل محدویتهای موجود، به ندرت اتفاق میافتد که نقش خاص و جذابی برای بازیگران خانم نوشته شود و بار اصلی کمدی روی دوش بازیگران مرد به عنوان بازیگران اصلی فیلم است. در این میان استثناهایی نیز وجود داشته است و نقشهای کمدی خوبی مانند خانم «دارابی» در فیلم «ورود آقایان ممنوع» یا شخصیت خانم «شیرزاد» در سریال «ساختمان پزشکان» خلق و ماندگار شدهاند.
این کاراکترها هم از نظر ویژگیهای شخصیتی و هم از لحاظ تاثیر شخصیتها در قصه، جایگاه ویژهای دارند. در سالهای اخیر نیز با رواج پیدا کردن استندآپ کمدی و تولید مسابقات استعدادیابی در این زمینه، خانمها فرصتی برای عرض اندام پیدا کردهاند و به عنوان کمدین در مسابقات و برنامهها ظاهر شدهاند. هرچند که در چنین مسابقات و برنامههایی نیز مشخص بود که دست کمدینهای آقا برای اجرا کاملا بازتر است و دایره امکانات خانمها محدودتر بود، اما در هر صورت خانمها به عنوان کمدین ظاهر شدند و استندآپ اجرا کردند. حالا مسابقه «جوکر» که شرکتکنندگان آن باید علاوه بر شوخیهای کلامی، به واسطه رفتارها و حرکات خود نیز رقبا را به خنده بیندازند، فرصت تازه و متفاوتی برای بازیگران خانم خواهد بود.
ریسک و چالش برای «جوکر»
زمانی که زمزمههایی درباره حضور شرکتکنندگان خانم در مسابقه «جوکر» مطرح شد، عدهای از مخاطبان با هشدار درباره ممنوعیتها و محدودیتها، پیشداوری کردند که در فصل مربوط به خانمها اتفاق جذابی رخ نمیدهد، اما سازندگان «جوکر» این ریسک را انجام دادند. طبیعتا همه چالشهایی که برای آقایان طراحی شده، برای خانمها قابل اجرا نیست، بنابراین باید دید سازندگان مسابقه با رعایت چارچوبها، چه مراحلی را برای شرکتکنندگان خانم در نظر گرفتهاند، آیا قوانین و ساختار مسابقه برای شرکتکنندگان آقا و خانم یکسان خواهد بود؟ کنجکاویها نسبت به کیفیت فصل مربوط به خانمها بالاست. فارغ از نتیجه، باز شدن مسیر ورود بازیگران زن به «جوکر» اهمیت دارد، حالا اگر نتیجه نیز رضایتبخش باشد، این اتفاق برگ برنده مهمی برای «جوکر» و احسان علیخانی خواهد بود.
ترکیب برنده یا بازنده؟
شرکتکنندگان اولین فصل «جوکر» با حضور خانمها، چهرههایی مانند ژاله صامتی، الیکا عبدالرزاقی، نرگس محمدی، رویا میرعلمی، ناهید مسلمی، سوسن پرور، گیتی قاسمی و متین ستوده هستند. از میان این هشت بازیگر، تنها نرگس محمدی است که بازیگر کمدی نیست و به عنوان کمدین نیز شناخته نمیشود. بازیگرانی مانند ژاله صامتی، الیکا عبدالرزاقی، گیتی قاسمی و سوسن پرور، جزو بازیگران محبوب کمدی هستند و مسابقه «جوکر» فرصت متفاوتی است تا تواناییشان در کمدی را به چالش بکشند.
ناهید مسلمی نیز به عنوان تنها بازیگر پیش کسوت حاضر در این ترکیب هشت نفره، سابقه بازی در آثار کمدی را دارد. متین ستوده در سریالهای تلویزیونی «سه دونگ، سه دونگ» و «لیسانسهها»، همچنین مجموعه نمایش خانگی «جادوگر» بازی در آثار کمدی را تجربه کرده، اما در مقایسه با بازیگران باسابقه این ترکیب، احتمالا چالشهای بیشتری در «جوکر» خواهد داشت. با همه اینها، تجربه فصول قبل «جوکر» ثابت کرد بعضی کمدینها برخلاف انتظارات، در ساختار این مسابقه در حد انتظار ظاهر نشدند و عدهای دیگر از آنها نیز با استفاده خوب از این چالش، تبدیل به ستاره «جوکر» و به واسطه این مسابقه محبوب شدند، بنابراین فعلا نمیتوان درباره ترکیب شرکتکنندگان و نتیجه رقابت آنها قضاوت کرد.»
انتهای پیام