خرید تور نوروزی

افزایش خسارت در مزارع اردبیل به‌خاطر موش مغان!

مدیریت حفظ نباتات استان اردبیل اعلام کرد: بر اساس ارزیابی جمعیت جوندگان زیان‌آور موش مغان علی‌رغم طعمه‌گذاری‌های متعدد جمعیت و میزان خسارت این آفت در مزارع و باغات استان افزایش پیدا کرده است.

به گزارش سایت سبلان ما (اردبیل)، به نقل از جهاد کشاورزی اردبیل، «مدیریت حفظ نباتات استان اردبیل در مبارزه با خسارت جوندگان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: به اطلاع عموم کشاورزان استان می‌رساند: بر اساس ارزیابی جمعیت جوندگان زیان‌آور (موش مغان)، علی‌رغم طعمه‌گذاری‌های متعدد با دزهای متفاوت سم فسفر دو زنگ، جمعیت و میزان خسارت این آفت در مزارع و باغات استان افزایش پیدا کرده است.

بنابراین، لازم است جهت رسیدن به نتیجه مطلوب و کاهش جمعیت این آفت، عملیات طعمه‌گذاری با استفاده از سم موش کش فسفردوزنگ به میزان ۵ درصد و با استفاده از نباتات سبز و علوفه تازه به‌عنوان طعمه به‌جای گندم صورت گیرد؛ لذا لازم است با مراجعه به مراکز خدمات جهاد کشاورزی تابعه، نسبت به تهیه طعمه مسموم فسفردوزنگ و مبارزه با آفت مطابق توصیه کارشناسان اقدام کنید.

طبق آمار معاونت کنترل آفت، از میان گونه‌های خسارت‌زای محصولات کشاورزی، ۱۱ گونه جزو آفات عمومی محسوب می‌شوند که به استناد ماده چهار قانون حفظ نباتات کشور ما، وظیفه اصلی کنترل جوندگان به‌عنوان آفات عمومی بر عهده دولت است، دلیل اصلی این قانون، کثرت جمعیت و وسعت پراکندگی جغرافیایی و پتانسیل زیاد زادآوری و خسارت‌زایی و همچنین قدرت جابه‌جایی آنها است.

طبق گزارش‌ها سالیان اخیر در بخش جوندگان، از میان این فهرست ۱۱تایی، بیشترین سطح مبارزه و پراکنش به ترتیب به موش ورامین و سپس موش مغان اختصاص دارد که رتبه‌های بعدی سطح مبارزه و سطح پراکندگی به ترتیب نزولی به موش کور، جربیل هندی، موش کلاهو و مریون مربوط بوده است.

کارشناسان می‌گویند که آفت جونده موش مغان با پراکندگی جغرافیایی وسیع در مرکز و شمال کشور، قابلیت طغیانی شدن جمعیت و گسترش بسیار وسیع و خسارت‌زایی در حد نابودکردن کامل محصولات کشاورزی را دارد و در صورت هرگونه غفلتی، خسارات جبران‌ناپذیری به کشاورزی کشور وارد می‌کند.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا