خرید تور نوروزی

احتمال پیروزی مارین لوپن | ترامپ دوم از فرانسه می آید؟

«مارین لوپن»، راست‌گرای افراطی و یکی از بخت‌های پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در گفت‌وگو با روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف عنوان کرد که از جمله اهدافش «فروپاشی نظم اروپایی» است.

به گزارش اعتدال، ماری لوپن، راست‌گرای افراطی که بارها از «فریگزیت» (طرح خروج فرانسه از اتحادیه اروپا)، دفاع کرده است، تصریح کرد: «این مردم هستند که در مورد سرنوشتشان تصمیم می‌گیرند. شما نمی‌توانید یک کشور را به انجام کاری که مغایر با منافعش یا علیه روند دمکراتیک هست، مجبور سازید.»

نامزد 48 ساله حزب راست افراطی جبهه ملی و یکی از بخت های پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه بابیان اینکه از جمله اهدافش «فروپاشی نظم اروپایی» است، گفت از برگزیت به‌عنوان یک «سلاح نیرومند» در کارزار انتخاباتی‌اش استفاده خواهد کرد.

لوپن گفت: ‘فرانسه قلب سیاسی اروپا شمرده می‌شود و لحظه‌ای که ما اتحادیه اروپا را ترک کنیم کل آن دچار فروپاشی خواهد شد.’

آنچه که اکنون به عنوان واقعیت جامعه فرانسه مطرح شده حضور جدی و اثرگذار جریان راست افراطی در عرصه سیاسی فرانسه است. واقعیت این است راست افراطی با جبهه ملی فرانسه از حاشیه به متن سیاست فرانسه آمده است.

تحلیلگران بین المللی اعتقاد دارند جوانان فرانسوی حامی «مارین لوپن» نگران مهاجرت و اشتغال هستنند و این نگرانی، آنها را همسو با جبهه ملی کرده است؛ حتی اگر در برخی از نقطه نظرات با هم اختلاف داشته باشند.

برای این جوانان جبهه ملی نماد تغییر شده، آن هم در شرایطی که اعتماد به احزاب سنتی چپ و راست به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. حتی گرایش جوانان به سمت جبهه ملی فرانسه نگرانی سیاستمداران این کشور را برانگیخت است.

هرچند مدت هاست که حضور جدی راست افراطی در عرصه سیاسی فرانسه نگرانی نیروهای میانه رو در هر دو جناح به خصوص چپ ها را برانگیخته است.

فرانسه به عنوان کشوری که سابقه ای بیش از دو قرنی در زمینه دموکراسی دارد، در تاریخ خود سابقه بالا آمدن نامزد حزب دست راستی “جبهه ملی” به مرحله دوم انتخابات را نیز دارد؛ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2002 ” ژان ماری لوپن ” رهبر سابق جبهه ملی فرانسه و پدر مارین لوپن توانست با کسب بیش از 17 درصد از آرا به مرحله دوم صعود کند و رقیب ژاک شیراک باشد که برای دور دوم ریاست جمهوری خود می جنگید.

مردم فرانسه در آن تاریخ اما اقدامی کم سابقه از خود به نمایش گذاشتند و در برابر تهدید ناشی از پیروزی یک نامزد راست افراطی در انتخابات با یکدیگر متحد شدند و اتحاد راست های میانه و چپ ها شیراک را در مرحله دوم انتخابات به پیروزی رسانید، شیراک توانست در مرحله دوم با پیروزی قاطع و کسب 82 درصد از آرای فرانسوی ها به کاخ الیزه راه یابد.

اما در آوریل سال ۲۰۱۲ مارین لوپن از سوی جبهه ملی فرانسه نامزد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه شد و در کمال شگفتی توانست با کسب ۶٬۴۲۱٬۴۲۶ رأی (معادل ۱۷٫۹۰٪ کل آرا) پس از سارکوزی رییس جمهور وقت و اولاند رییس جمهور فعلی در رتبه سوم قرار گیرد که در تاریخ مبارزات سیاسی جبهه ملی فرانسه تا آن تاریخ بی نظیر بود. گرچه او نتوانست به دور دوم انتخابات راه یابد اما کسب رتبه سوم و کسب آرایی بیشتر از نامزد چپ گراها برای راست گرایان افراطی یک پیروزی محسوب به شمار می آمد.

سیاست لوپن در سال های گذشته اعتبارزدایی از رقبای سوسیالیست و جمهوریخواه خود بوده است. این سیاست در اوج بحران اقتصادی در فرانسه زمانی که چپ و راست ناتوان از حل مشکل بیکاری و برخی از چالش های عمده از جمله امنیت و مهاجرت هستند جواب داده است. نظرسنجی های گوناگون نیز نشان می دهد که جبهه ملی بین کارگران، کارمندان و جوانان بیشترین طرفدار را پیدا کرده است.

بررسی رسانه های فرانسوی نشان می دهد تا چه میزان مسائلی مانند اشتغال و مهاجرت بر ذهنیت بخشی از نسل جوان فرانسه در گرایش به راست افراطی اثرگذار بوده است. برای این جوانان جبهه ملی نماد تغییر شده آن هم در شرایطی که اعتماد به احزاب سنتی چپ و راست به میزان پایینی رسیده است.

اکنون جبهه ملی به رهبری «مارین لوپن» توانسته است با حضور رسانه ای جدی در مسیر عادی سازی چهره خود گام بردارد، به این معنی که در وهله نخست تصویر هیولایی از این جریان سیاسی را از ذهن مردم فرانسه پاک کند و در گام بعدی با هدف قرار دادن راست و چپ، خود را به عنوان نیروی ناجی در موقعیت بحرانی معرفی کرده است.

علاوه بر تغییر گرایش های سیاسی در داخل فرانسه برخی تغییرات بین المللی و حاکم شدن تفکرات افراط گراینه در برخی کشورهای غربی امید جبهه ملی فرانسه را برای پیروزی در انتخابات پیش رو افزایش داده است. پس از رای آوردن برگزیت در برتانیا و پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات اخیر ریاست جمهوری در آمریکا حالا همه چشم ها به فرانسه دوخته شده است؛ جایی که قرار است 2 ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری در آن برگزار شود.

اکنون راست های افراطی فرانسه از نتیجه رفراندوم برگزیت و انتخابات آمریکا دلگرم شده اند و می خواهند پس از سال ها و دهه ها تلاش ناکام، زمام کاخ الیزه را به دست بگیرند. پیروزی دست راستی ها و جنبش های پوپولیستی در دو انتخابات پیشین در بریتانیا و آمریکا یک علامت خوب برای راست های افراطی فرانسه است.

مارین لوپن رهبر جبهه ملی فرانسه نتوانست شادی خود را از پیروزی جنبش های پوپولیستی در دو کشور تاثیرگذار دنیای امروز پنهان کند و از نخستین کسانی بود که پس از تصویب رفراندوم برگزیت و انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا با ارسال پیام تبریک ابراز شادمانی کرد.

اظهارات لوپن به عنوان رهبر راست گرایان افراظی نشان می دهد که وی به شدت پیگیر خروج فرانسه از اتحادیه اروپاست. مارین لوپن عنوان کرده است: در صورت پیروزی در این انتخابات اقدام به بازسازی روابط آسیب‌دیده پاریس و لندن خواهد کرد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه وعده داده است که در صورت پیروزی در انتخابات همه‌پرسی شبیه همه‌پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در فرانسه برگزار خواهد کرد.

وی تصریح کرده است که مردم فرانسه باید این فرصت را داشته باشند که ‘ برای رهایی از بردگی و باج‌خواهی فن‌سالارهای مستقر در بروکسل’ رأی دهند و حاکمیت را به کشور خود بازگردانند.

نکته دیگر اینکه وی همانند ترامپ علاقه زیادی به دادن شعارها و وعده های عوام گرایانه دارد و بیشترین تمرکز خود را بر مسائل داخلی فرانسه متمرکز کرده است. وی بارها در سخنرانی ها و کمپین های انتخاباتی خود از بیکاری جوانان انتقاد کرده و همچون ترامپ سیاست های سخت گرایانه ای درباره مهاجرت دارد.

پیش از این نامزد حزب راست‌گرای افراطی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه گفته بود که اگر رئیس جمهور فرانسه شود، سیاست های ترامپ را قبال مهاجرت اتباع خارجی در پیش خواهد گرفت.

لوپن گفت: من همواره خواستار محدویت در مهاجرت اتباع خارجی به فرانسه بوده ام. در صورتی که در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شوم، مهاجرت قانونی را محدود خواهم کرد و سیاستی را برای ممنوع کردن ورود مسلمانان به خاک فرانسه مانند آنچه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا صورت داد، اجرا خواهم کرد.

طبق سیاستهای «حزب جبهه ملی» درباره مسئله مهاجران و پناهجویان، «مارین لوپن» به شدت مهاجرت به این کشور را محدود می‌کند، همه مهاجران غیرقانونی را اخراج و همه مزایای در دسترس پناهجویان از جمله تحصیل رایگان را قطع خواهد کرد.

مساله مهاجرت ها که دو سالی است به طور جدی و فراگیر غالب کشورهای اروپایی از جمله فرانسه را درگیر خود ساخته شعارهای بیگانه هراسانه و مهاجرستیزانه راست های افراطی را پیش چشم مردم موجه تر کرده است.

از سوی دیگر افزایش هراس از تهدیدات و حملات تروریستی – که در اغلب موارد به نحوی با مساله مهاجرت ها نیز پیوند دارد – بر هیزم آتش مهاجرت ستیزی افزوده است، فرانسه در سال گذشته شاهد دو حمله گسترده و خونین تروریستی بوده است که در اثر آنها بیش از 250 نفر کشته و افزون بر 500 نفر زخمی شده اند؛ از زمان جنگ دوم جهانی بدین سو وجود چنین کشتارهایی در کشورهای اروپای غربی بی سابقه است.

اعتقادات لوپن شباهت های فراوانی با دونالد ترامپ رییس جمهور افراطی آمریکا دارد. لوپن همچون ترامپ در حالی که از موجودیت رژیم صهیونیستی دفاع می کند از توسعهٔ شهرک‌های صهیونیستی انتقاد کرده است. وی همچنین مخالف حضور بلند مدت نیروهای فرانسوی در جنگ افغانستان، عراق و سایر نقاط خاورمیانه است و تاکید جدی بر حل مسائل داخلی دارد.

ضمن اینکه وی همچون ترامپ دارای رابطه ای رمزآلود با روسیه است و می تواند همانند ترامپ گزینه ای مناسب برای روس ها و پوتین باشد. خاندان لوپن روابط نزدیکی از ایام قدیم با روس ها داشته اند و روسیه همواره مورد تمجید پدرش «ژان ماری لوپن» رهبر سابق جبهه ملی بوده است.

جبهه ملی به دلایلی سیاسی و ژئوپلیتیک اتحاد با روسیه را همیشه مدنظر داشته است و ماری لوپن چند باری به روسیه سفر کرده است؛ سفرهایی پر از رمز و راز برای رسانه ها و سیاستمداران فرانسه که حواشی زیادی ایجاد کرده اند.

ماری لوپن برای روس ها گزینه ایده آل است زیرا در اندیشه تکرار برگزیت فرانسوی و خروج فرانسه از اتحادیه اروپاست و از فاصله گیری فرانسه از ناتو حمایت می کند، دولت احتمالی اش شبه جزیره کریمه را به رسمیت خواهد شناخت و در بحران سوریه هم علنی و بدون پروا از سیاست های پوتین دفاع کرده است.

راست های افراطی در فرانسه امیدوارند با تغییر شرایط در یکی دو سال گذشته میزان آرای آنها در انتخابات ریاست جمهوری آینده فرانسه به طور قابل ملاحظه ای بالا رفته باشد. مارین لوپن بسیار امیدوار است که نتیجه تحولات دو سال گذشته در کشورش و قاره اروپا را در انتخابات آتی فرانسه برداشت کند، او امیدوار است با رای مردم فرانسه نخستین رییس جمهور زن فرانسه شود.

نتیجه رفراندوم برگزیت و انتخابات اخیر آمریکا هر دو برای ناظران سیاسی شگفت انگیز و شوکه کننده بوده است و حالا خانم لوپن امیدوار است نتیجه انتخابات ریاست جمهوری فرانسه هم چنین باشد.

در صورت پیروزی راست های افراطی در انتخابات آتی فرانسه می توان این برداشت را داشت که نتیجه رفراندوم اخیر در بریتانیا و انتخابات آمریکا تنها یک حادثه منحصر به فرد نبوده و در کشورهای غربی جنبشی در حال شکل گیری است که به طور جدی خواهان بازگشت به الگوی دولت های ملی و مرزهای مشخص و محدود است.

با این حال به نوشته روزنامه دیلی میل براساس نتایج نظرسنجی جدید صورت گرفته در فرانسه مارین لوپن احتمالا با کسب بیش از 26 درصد از آرا می‌تواند در دور اول انتخابات ریاست جمهوری این کشور که قرار است در ماه آوریل برگزار شود، پیروز شود.

این روزنامه افزود: اما براساس نظرسنجی یاد شده، ‘امانوئل ماکرون’ رهبر حزب’در حرکت’ با کسب 62 درصد آراء در مقابل 38 درصد آرای ماری لوپن در دوره نهایی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه پیروز خواهد شد.

باید دید با گذشت 15 سال از انتخابات ریاست جمهوری سال 2002 فرانسه، آیا مردم فرانسه در انتخابات آینده همچنان در برابر خطر راست های افراطی متحد می مانند یا اینکه این بار بر خلاف 15 سال پیش، با رای خود به استقبال آنها خواهند رفت.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا