خرید تور نوروزی

قطعی برق در خراسان رضوی ۳ برابر پارسال

روزنامه خراسان رضوی نوشت: «به دلیل افزایش ناترازی در برق، خاموشی ها در بخش صنعت تقریبا به 3 برابر مدت مشابه سال گذشته و به یک روز و نیم در هفته رسیده است، بخش کشاورزی نیز خاموشی 7 روز در هفته را تجربه می کند در حالی که در گذشته این خاموشی ها 5 روز بود. طبق نظر رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی استان، ناترازی برق از 15 هزار مگاوات در سال گذشته به حدود 20 هزار مگاوات رسیده که تقریبا تمام بار این ناترازی بر دوش بخش مولد و صنعت گذاشته شده است.

کم شدن توان تولید و کاهش ظرفیت بخش مولد مشخصا بار و هزینه زیادی را بر دوش تولیدکننده تحمیل می کند به طوری که بر اساس نظر رئیس خانه صنعت استان می تواند تورم حدود 15 تا 30 درصدی ایجاد کند. همه این ها در حالی است که در راستای شعار سال، مسئولان باید زمینه جهش تولید را فراهم کنند اما با این وضعیت رسیدن به ظرفیت‌های سال گذشته نیز به سختی قابل اجراست.

ابراهیمی، رئیس خانه صنعت استان، درخصوص قطعی های برق صنایع با اشاره به این که ناترازی برق امسال بیش از 15 هزار مگاوات رسیده است، گفت: در چندین سال گذشته به رغم تاکید بر رشد جمعیت متاسفانه متناسب با رشد موالید ناچیزی که داریم، نتوانسته ایم سرمایه گذاری متناسبی با این رشد داشته باشیم و بنابراین عمق این کمبود هر روز بیش از گذشته می شود.

ابراهیمی در مقایسه قطعی برق امسال با سال گذشته بیان کرد: سال گذشته در این روزها تنها 12 ساعت قطعی برق در هفته وجود داشت اما هم اکنون 24 ساعت قطعی در گام اول یعنی از 2 تا 3 هفته پیش وجود دارد و از دیروز نیز 12 ساعت دیگر به خاموشی های صنایع اضافه شده است. این یعنی سه برابر شدن خاموشی نسبت به سال گذشته در مدت مشابه، با این شرایط و با توجه به شعار جهش تولید، ما احتمالا به حداقل های سال گذشته نخواهیم رسید چه برسد به جهش تولید.

او با اشاره به این که باور نکردنی است که بدانید امروز گاز برخی از واحدهای صنعتی نیز قطع شد. اظهار کرد: به دلیل کمبود گاز برای تزریق به نیروگاه های تولید برق این گاز قطع شده است؛ همین الان شهرک صنعتی توس به شدت برای تامین آب مصرفی دچار مشکل است؛ این ها نشان می دهد به رغم فرمایشات رهبری تولید اولویت کشور نیست، درست است که ما کمبود داریم اما نباید تمام این کمبودها روی شانه بخش مولد وصنعت گذاشته شود.

کاهش 25 درصدی تولید

رئیس خانه صنعت استان، با تاکید بر این که این خاموشی ها هزینه تمام شده کالاها را بالا می برد و باز به ضرر مصرف کننده خواهد بود،بیان کرد: تقریبا 25 درصد کاهش تولید را با این خاموشی ها شاهد خواهیم بود در حالی که هزینه های ثابت حقوق کارگران و تامین اجتماعی و بخش مالیات وجود دارد، 85 درصد بار مالیاتی کشور روی دوش بخش صنعت است و هدف گذاری مالیاتی از سال گذشته حدود 2 برابر شده است. خب این ها باید از کجا تامین شود؟ این باعث تورم در قیمت کالاها خواهد شد.

ابراهیمی با بیان این که قطع کردن برخلاف صریح قانون است، درباره وضعیت واحد هایی که مواد فاسد شدنی دارند، گفت: هیچ معافیتی برای این واحدها در نظر گرفته نشده و واحد مذکور باید خودش عملا طوری تولید را سامان بدهد که گرفتار این موضوعات نشود.

نسرین عارفی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی استان نیز درباره ناترازی برق گفت: ناترازی سال گذشته حدود 15 هزار مگاوات و امسال حدود 20 هزار مگاوات است، بخش کشاورزی دو سال گذشته 5 روز از ساعت 11 تا 4 بعدازظهر قطعی داشت و امسال این قطعی به 7 روز افزایش یافته ، صنایع هم که امسال به یک روز و 12 ساعت خاموشی رسیده است. مشکل این جاست که تمام این فشار به بخش مولد و تولیدی وارد می شود، من تعجب می کنم تصمیم گیران هیچ فکری راجع به حوزه های دیگر ندارند؟ در حالی که رشد مصرف در بخش صنعت تنها 8 درصد بوده است.

دولت اجازه تولید برق نمی دهد

عارفی با اشاره به این که خیلی از واحدها حاضرند با شرایط عادلانه خودشان تولید برق کنند اما موانع دولتی اجازه نمی دهد، بیان کرد: مصوبه ای برای بخش صنعتی آمد که اگر 35 درصد مصرف برق را خود واحد تولید کند برق آن ها قطع نشود اما این موضوع را روی فیدر محاسبه می کنند و این یعنی برای مثال 200 واحد تولیدی که برقشان روی آن فیدر هست، باید اقدام به تهاتر 35 درصدی بکنند و خب این تقریبا اجرانشدنی است.

این درحالی است که پیشنهاد ما این بود که یا مانند بخش کشاورزی تولید 80 درصدی دیماند معاف از قطعی باشد یا آن 35 درصد با توجه به کنتورهای هوشمند واحد به واحد محاسبه شود.او با اشاره به این که مصوبه برای بخش کشاورزی خوب بود اما در زمان بدی ابلاغ شد، بیان کرد: در اردیبهشت که این مصوبه ابلاغ شد کشاورزان گرفتار کارهای جاری خود بودند و پولی هم نداشتند و حتی زمانی نبود که بتوانند این مصوبه را اجرا کنند و از خاموشی ها رهایی یابند، بنابراین باید توافق برد برد با بخش خصوصی اتفاق بیفتد تا بتوانیم این مشکلات را حل کنیم. این طور نباشد که می گویند برق را از بورس تهیه کنید و قیمت برق نسبت به پارسال 2 برابر شود در حالی که بزرگ ترین عرضه کننده برق در بورس خود دولت است. کدام صنعت برایش توجیه دارد که برق را با این قیمت خریداری کند.

اطمینان وجود ندارد

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی استان، با بیان این که باید بخشی از تصمیمات دولتی غیرمتمرکز باشد و در اختیار استان ها قرار بگیرد، اظهار کرد: باید قسمتی از تصمیمات به مدیران استانی محول شود تا آن ها با اولویت بندی صنایع مختلف بتوانند مدیریت درست تری انجام دهند، شاید این طور بتوانند تصمیم بگیرند که تمام بار بر دوش صنایع نباشد.عارفی ادامه داد: نمی شود هر روز بر صنعت فشار آورد و انتظار داشت آن ها همیشه در صحنه باشند، هم اکنون قیمت برق در بورس اندازه قیمت جهانی آن است، یعنی 11 سنت برای برق، واحد تولیدی باید با قیمت جهانی برق بخرد اما تعزیرات برای آن کالا قیمت تعیین کند.

مشخص است که نمی تواند پایدار باشد و ادامه پیدا کند. الان بخش خصوصی اطمینان ندارد که اگر همکاری کند و تولید برق انجام دهد برق واحدش قطع نمی شود، الان برای صنایع بالای 2 مگاوات مصوبه آمده که 55 درصد ظرفیت را کاهش دهند و خب خیلی از آن ها صنایعی هستند که نمی توانند چرخه تولید را قطع کنند والا هزینه های جدی بر آن‌ها تحمیل می شود. این نگاه تا وقتی حل نشود که تمام این ناترازی را بر دوش صنعت نیندازیم، مشکل نمی تواند حل شود.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا