خرید تور نوروزی

چرا جهانگیری بهترین گزینه است؟

مهدی مکارمی، عضو کمیته تحلیل محتوای ستاد انتخابات ریاست جمهوری در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز نوشت:

رئیس جمهور منتخب در مهمترین مرحله تصمیم گیری و ریل گذاری دولت آینده قرار دارد. انتخاب کابینه گام و خشت اول دولت چهاردهم است و از این رو مسئولیت سنگینی بر دوش دکتر پزشکیان است.

از سویی انتخاب کابینه ای کارآمد، پرانرژی و پاکدست، با میانگین سنی مناسب و همسو با تفکر و دیدگاههای رئیس جمهور منتخب حائز اهمیت است و از سوی دیگر تنظیم مناسبات سیاسی دولت با سایر ارکان نظام نیز در این انتخاب موثر است.

انتخاب معاون اول رئیس جمهور بعنوان مهمترین عنصر کابینه بعد از رئیس جمهور بسیار مهم و تعیین کننده است و مجالی برای آزمون و خطا در این خصوص نیست.

با بررسی اسامی که تاکنون برای معاون اولی مطرح شده اند به‌نظر می رسد اسحاق جهانگیری به دلایلی که در ادامه به آن خواهیم پرداخت از جامعیت بیشتری نسبت به دیگران برخوردار است و دیگر گزینه ها قابلیت های چندبعدی کمتری در مقایسه با وی دارند.

همسویی با تفکر و دیدگاههای رئیس جمهور منتخب و عقبه سیاسی و اجتماعی این دولت مسئله ای است که بدنه اجتماعی از پزشکیان انتظار دارد حفظ امیدواری و دلگرمی این بدنه اجتماعی و به عبارتی حفظ سرمایه اجتماعی دولت چهاردهم، منوط به انتخاب معاون اول و وزرایی با نزدیکترین همسویی سیاسی و اجتماعی است. از این نظر جهانگیری به واسطه سوابق سیاسی و اجتماعی و مدیریتی بیشترین تناسب را با دولت چهاردهم دارد و پیش از انتخابات نیز نام وی به عنوان یکی از گزینه های اصلی اصلاح طلبان و اعتدال گرایان برای ریاست جمهوری مطرح بود.

سوابق مدیریتی جهانگیری از همه گزینه های دیگر بالاتر و قوی تر است. با توجه به شرایط خطیر کشور، وضعیت اقتصادی و تحریم های ظالمانه و کاهش تاب آوری جامعه و دلسردی بخش کثیری از جامعه، لازم است کسی معاون اول رئیس جمهور شود که از توان و قابلیت بالای مدیریتی و تجربه و پختگی لازم برخوردار باشد و به این واسطه از شیخوخیت لازم نیز برای حل و فصل مسائل درون کابینه بهره‌مند باشد.

از طرف دیگر وی به واسطه تجربه هشت ساله دولت تدبیر و امید، با ریز و درشت مسائل امروز کشور که با تحریم ها و ناهماهنگی های داخلی گره خورده به طور کامل آشناست و می توان گفت او به‌روزترین گزینه معاون اولی در رابطه با مسائل کلان کشور است و هیچکدام از گزینه های دیگر شناخت جامع و کامل و به روز وی از وضعیت موجود کشور را ندارند و عقل و منطق هم حکم می کند دولت جدید دوباره وقت و انرژی خود را صَرف مسئله یابی، شناخت مسائل و فهم آنها نکند چرا که فرصت بسیار محدود است و زمانی برای آزمون و خطا هم نیست.

نکته دیگر آنکه از میان گزینه های مطرح شده، جهانگیری بیشترین محبوبیت را میان بدنه اجتماعی و سیاسی هوادار دولت چهاردهم و بطور مشخص در میان اصلاح طلبان دارد.

نکته دیگر آنکه جهانگیری مدیری تک بعدی هم نیست. شناخت و تسلط او در حوزه های اقتصادی، بین المللی، سیاسی داخلی و اجتماعی بیش از دیگر گزینه هاست که احتمالا صرفا در یک حوزه خاص شناخت و تسلط دارند.

با توجه به پیچیدگی و درهم تنیدگی مشکلات امروز کشور و همچنین نقش معاون اول رئیس جمهور در ایجاد هماهنگی ها و انسجام مجموعه دولت، حضور جهانگیری از این حیث نیز حائز اهمیت است ضمن آنکه وی شناخت عینی و تجربه شده ای از تعامل و مناسبات دولت با دیگر نهادها و ارکان نظام نیز در کارنامه خود دارد.

بر همین اساس بنظر می رسد نادیده انگاشتن همه این مزیت ها و موارد بسیار دیگری که در این مقال نمی گنجد آنهم به بهانه برچسب دولت سوم روحانی که توسط اصولگرایان در انتخابات مطرح می شد منطقی و عقلایی نیست. مردم نیز در انتخابات نشان دادند که آگاهی کاملی از تفاوت های دولت روحانی با دولت بعد از آن دارند و فریب پروپاگاندای رسانه ای کمپین انتخاباتی رقیب را نخوردند. از طرفی جهانگیری در دولت روحانی نیز نماد و نماینده جریان اصلاحات بود و حضور او در دولت چهاردهم نمی تواند تداوم دولت روحانی تلقی شود گرچه اساسا طرح گزاره هایی چون تداوم این دولت و آن دولت و کنار گذاشتن سرمایه های غنی انسانی به این بهانه نسبتی با رویکردهای توسعه گرایانه ندارد و نتیجه ای جز فرصت سوزی نخواهد داشت.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا