مرتعسوزی در اصفهان با تهسیگار
آرمان کیانی در سایت نصف جهان (اصفهان) نوشت: «یک ته سیگار کوچک باعث بروز حریق در چهار هکتار از مراتع و پوشش گیاهی عرصههای طبیعی پادنای شهرستان سمیرم شد.
شاید این خبر کمی باورنکردنی به نظر برسد ولی چنین اتفاقی در بعد از ظهر روز دوشنبه همین هفته رخ داده و یک بی احتیاطی کوچک، بخش قابل توجهی از منابع طبیعی استان اصفهان را با خطر نابودی رو به رو کرده است. ظاهراً رها کردن ته سیگار در کنار جاده باعث و بانی این حادثه بوده که به علت وزش تندباد و شدت گرما حریق گسترش یافته است.
منصور شیشه فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در بیان جزئیان این آتش سوزی اظهار داشت: «آتشسوزی ساعت ۱۷ عصر روز دوشنبه بخشی از مراتع حاشیه جاده روستای رودآباد بخش پادنای سفلی شهرستان سمیرم را در برگرفت. او ادامه داد: حریق پس از ۲ ساعت تلاش عوامل یگان حفاظت از منابع طبیعی و همکاری بسیج، نیروی انتظامی، آتشنشانی، بخشداری، دهیاری و تیمهای محلی مهار شد.»
مهار آتش سوزی در سمیرم در حالی است که پنجشنبه هفته گذشته هم ظرف مدت 24 ساعت، چهار آتش سوزی در مراتع استان مهار شد. بر این اساس ساعت ۱۰ صبح روز پنجشنبه ۲۸ تیر وقوع حریق در مراتع ده زرگران شهرستان چادگان گزارش شد که در پی آن حدود 5/1 هکتار از اراضی دچار آتش سوزی شدند.
همچنین وقوع حریق در 7/1 هکتار از مراتع بخش پادنای شهرستان سمیرم در ساعت ۱۸ و ۴۰ دقیقه عصر همان روز و نیز حادثهای مشابه و به طور همزمان در 5/1 هکتار از مراتع روستای مزده شهرستان نطنز و همچنین در ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه بعد از ظهر روز پنجشنبه در ۲ هزار متر از مراتع پیشکوه شهرستان فریدونشهر محدوده روستای مکدین گزارش شد.
هر یک از این حوادث پس از یک تا ۲ ساعت مهار شدند اما پوششهای گیاهی و علوفهای یکساله و اراضی دیم مناطق فوق در آتش سوخت و متحمل خسارت شد. علت همه این حوادث آتشسوزی در مراتع استان بی احتیاطی و عوامل انسانی بود که به علت وزش تندبادهای فصلی و شدت گرما، شعله ور شده است.
پیش تر منصور شیشه فروش پیش تر تاکید کرده بود که عامل ۹۵ درصد از وقایع حریق در عرصههای طبیعی عوامل انسانی و بی احتیاطی است و از گردشگران مسافران، کشاورزان، مرتع داران و ساکنان مجاور عرصههای طبیعی و مراتع و جنگلها تقاضا داریم از روشن کردن آتش در مراتع، حاشیه جادهها و پوششهای گیاهی، رها کردن ته سیگار و کبریت و اشیا صیقلی و بطریهای آب معدنی کنسرو در مراتع و حاشیه جادهها خودداری کنند.
اما ظاهراً این توصیه ها چندان مورد توجه قرار نمی گیرد که هر بار گوشه ای از مراتع استان اصفهان طعمه حریق شده و با افزوده شددن بر شدت گرما و خشکی هوا، بر شدت این حریق ها و از بین رفتن حجم قابل توجهی از مراتع استان افزوده می شود.
بر اساس آمار موجود، ۱۰۰ هکتار از مراتع استان اصفهان سال گذشته بر اثر وقوع ۴۰ فقره حریق متحمل خسارت شد. در سال جاری هم بارها و بارها مراتع شهرستان های مختلف طعمه حریق شده که تنها در یک مورد بخشی از مراتع «مصاف» خوانسار شامل ۲ هکتار پوشش علوفهای و گیاه ارزشمند گون در تیر ماه امسال به علت بیاحتیاطی گردشگران در روشن کردن آتش در مرتع دچار حریق شد.
مجموعاً از ابتدای سال جاری و با احتساب آتش سوزی روز دوشنبه هفته جاری در پادنای سمیرم،، ۱6 فقره حریق در مراتع و پوششهای گیاهی مناطق غرب و جنوب استان رخ داده و 42 هکتار از عرصههای طبیعی اصفهان طعمه حریق شده است.
کارشناسان محیط زیست و منابع طبیعی همواره بر پیشگیری از آتشسوزی و حفظ ایمنی مراتع و جنگلها باتوجه به شرایط کمآبی و خشکسالی تاکید دارند زیرا هر ساله با گرم شدن هوا و افزایش سفرهای برونشهری و تفریح مردم در دل طبیعت با حوادث ناگواری همچون آتشسوزی مراتع و جنگلهای استان مواجه میشویم که بیاحتیاطی در آنها نقش بسزایی دارد.»
انتهای پیام