خرید تور نوروزی

«بحران کاری ستاد مدیریت بحران در اصفهان»

مانی مهدوی در سایت نصف جهان (اصفهان) نوشت: «این روزها برای مدیریت بحران استانداری اصفهان روزهای کم سابقه ای از نظر فعالیت در کنترل بحران ها در حوزه های مختلف است. مدیران این زیر مجموعه مهم استانداری اصفهان هنوز از کنترل یک بحران بیرون نیامده اند که بحران دیگری آنها را درگیر می کند.

گرمای بی سابقه، مشکل جدی در توزیع برق، افت یا قطع فشار آب در برخی نقاط، بحران اشعه فرا بنفش، آتش سوزی مراتع در گوشه و کنار استان، جولان گرد و غباردر آسمان و شدت گرفتن آلودگی هوا و بالاخره ریزش های گاه وبیگاه در خیابان های اصلی اصفهان به دلیل فرسوده بودن سیستم فاضلاب و فرونشست زمین، همه وقت مدیریت بحران استانداری اصفهان را گرفته است.

خلاصه که استانداری اصفهان در آخرین روزهای فعالیت دولت سیزدهم در حال گذار از روزهای عجیب و غریبی است و بعید نیست آنها دست به دعا برداشته باشند که کار این دولت هر چه زودتر به پایان برسد و دولت جدید مستقرشود تا با تغییرات در استانداری ها و آمدن افراد جدید، از میزان بار کاری آنها هم کاسته شود.

فرونشست؛ اضافه بر درآمد در تابستان آلوده!

در حالی که فعلاً بیشترین برنامه ریزی های مدیریت بحران استانداری اصفهان برای کنترل و مدیریت مصرف آب و برق و عبور دادن استان از ناترازی جدی در بخش انرژی است، دوشنبه شب خبر رسید که یکی از عمیق ترین فرونشست های اخیر در شهر اصفهان در یکی از مهمترین خیابان های شهر به وقوع پیوسته و مدیریت بحران استانداری باید به منظور کنترل وضعیت وارد عمل شود.

این فروریزش زمین در خیابان میر رخ داده که از کانون های ریزش خیابان ها در شهر اصفهان طی سال های اخیر بوده است. تا کنون بارها و بارها شاهد ریزش این خیابان بوده ایم و حالا یک بار دیگر خیابان میر فرونشسته است. منصور شیشه فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان درباره جزئیات این حادثه گفته است: «دوشنبه شب نشست و ایجاد حفره در قسمتی از خیابان میر به علت ریزش مسیر خط لوله انتقال فاضلاب قدیمی محور جنوب به تصفیه خانه گزارش شده است.

به دنبال این حادثه تیم‌های فنی و عملیاتی شرکت آب و فاضلاب و پلیس راهور به محل حادثه اعزام شدند و ایمن سازی و اعمال محدودیت ترافیکی موقت توسط پلیس در یک محور از خیابان و انجام عملیات خاکبرداری در عمق ۶ متر با اعزام ماشین آلات انجام شد. این خط قدمت ۵۵ ساله دارد و با تعویض ۲ کیلومتر از مسیر فرسوده طی چند سال اخیر در مسیر خیابان‌های مرتبط خط قدیمی فوق از مدار خارج شده و فاضلابی در خط نیست و پس زدگی فاضلاب در جایی گزارش نشده است.»

فرو نشست زمین در خیابان میر درست در ساعاتی اتفاق افتاد که مدیران مدیریت بحران استان در حال آماده باش به منظور کنترل توفان گردوخاکی بودند که به استناد پیش بینی های اخیر، پایان هفته آلوده ای را برای اصفهان رقم خواهد زد. مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان درا ین باره هم اظهار داشته است: «ستاد مدیریت بحران استان اصفهان و دستگاه‌های ذی ربط در جهت پیشگیری و کنترل اثرات ریزگردها مطابق با شیوه نامه مدیریت اضطرار شرایط گرد و خاک به حالت آماده باش کامل درآمده است.

سرعت وزش باد طی روز دوشنبه در مناطق شمال و شرق استان و نواحی کویری هم مرز با استان‌های قم و سمنان به ۸۰ کیلومتر بر ساعت رسید و باعث خیزش کانون‌های گرد و خاک و نفوذ به مناطق مرکزی شد و کاهش شعاع دید در جاده‌های مناطق شمال شرق و شرق استان اصفهان طی این روز گزارش شد که این شرایط تا پنج شنبه ادامه خواهد یافت. این شرایط کاهش کیفیت هوا، افزایش غلظت آلاینده‌ها، کاهش میدان دید به علت خیزش کانون‌های فرسایش بادی درون و برون استانی در مناطق مرزی بین کاشان و قم، سمنان و انارک، شمال و شرق استان را به دنبال خواهد داشت.»

صبح روز سه شنبه شاخص کیفیت هوای کلانشهر اصفهان، زرین‌شهر، مبارکه، نجف‌آباد، خمینی‌شهر، شاهین شهر و سجزی، وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم افراد جامعه را نشان می‌داد و بنا بر اعلام اداره کل هواشناسی استان اصفهان، به دلیل تداوم شیب فشاری جو که وزش باد به نسبت شدید تا شدید و گاهی تندباد لحظه‌ای به همراه دارد، کانون‌های گردوخاک داخلی در مناطق شرق و شمال استان فعال شده و این شرایط سبب افزایش غلظت آلایندگی هوای مناطق مرکزی از جمله کلان‌شهر اصفهان و شهرهای مجاور آن شده است.

آتش از زمین و هوا

وضع خراب هوا و زمین در اصفهان در حالی است که گرما هم به جای خودش باقی است و هشدار پشت هشدار که در این روزهای بسیار داغ، اوضاع آب وبرق مناسب نیست و نیاز جدی به صرفه جویی احساس می شود. تازه به گقته شیشه فروش، از اوایل هفتۀ بعد مجدداً توده هوای گرم تابستانی در سطح استان تقویت و تا پایان آن هفته ادامه دارد که نشان می دهد روزهای پرکار مدیریت بحران استانداری در هفته آتی هم ادامه پیدا خواهد کرد.

در همین حال هواشناسی هشدارداده است که بر اثر افزایش دما و اشعه فرابنفش در طول روز به ویژه ساعات ظهر و بعد از ظهر میزان آلاینده ثانویه ازن نیز در هوای اصفهان بالا می‌رود و در شرایط بسیار ناسالم قرار می‌گیرد که این بحران هم نیازمند مدیریت است و طبعاً تنها مرجع مدیریت بحران در استانداری اصفهان مستقر است که می بایست برای همه این بحران ها راه حل های آماده ای داشته باشد.

اما موضوع اشعه خورشیدی و ازن تنها یکی از تبعات افزایش شدید دما در اصفهان است. این در حالی است که گرم شدن هوا در کنار خشک بودن مراتع، احتمال آتش سوزی های وسیع به دلیل بی احتیاطی های کوچک انسانی را هم افزایش داده است.

روز دوشنبه ای که گذشت برای چندمین بار مراتع سمیرم طعمه حریق شد و این بار حدود ۲ هکتار از پوشش‌های علوفه‌ای، گیاهان مرتعی و بوته‌های گون خسارت دیدند و همچنین یک لاک‌پشت نیز در آتش سوخت.

از ابتدای سال جاری تا کنون بر اثر وقوع حریق بیش از ۳۰ هکتار از مراتع سمیرم در آتش سوخته است و این بار به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، این حادثه در مراتع آب سنبه واقع در بخش مرکزی شهرستان سمیرم اتفاق افتاد: «این آتش‌سوزی که به دلیل خطای انسانی اتفاق افتاد و گرمای شدید و وزش تندبادهای تابستانی به آن وسعت بخشید پس از یک ساعت و ۳۰ دقیقه تلاش عوامل مدیریت بحران شهرستان، یگان حفاظت از منابع طبیعی و همکاری گروه‌های محلی آتش مهار و کنترل شد.»

اما تنها مراتع سمیرم نیست که در آتش بی تدبیری و گرما می سوزد بلکه در سال جاری تا امروز در بخش های دیگر استان هم آتش به جان مراتع افتاده و ده ها هکتار خسارت بر جاری گذاشته است و در همه این حوادث، مدیریت بحران استانداری اصفهان مرجع کنترل بحران بوده و وارد عمل شده است.

پرکار در اینجا و آنجا!

تابستان امسال نام واحد کنترل بحران های اسان در استانداری «مدیریت بحران» و مدیر کل آن، منصورشیشه فروش بیشتر از همیشه دررسانه ها تکرار شده است. اما چیزی که به آن کمتر توجه می شود این است که اساساً چرا ما باید تا این حد با انواع بحران ها مواجه باشیم که مدیریت کنترل همه آن ها به شکل عجیبی گرفتار زیاده کاری شده باشد؟ تازه فراموش نکنید که اصفهان معین استان های دیگر هم هست و باید در صورت لزوم به کنترل بحران ها در آن استان ها هم بپردازد!

برای همین است که باید آرزو کنیم مدیریت بحران استانداری اصفهان با این حجم بالای کار مدیریت بحران ها در این سو و آن سو نکند یک وقت خودش دچار بحران شود که در آن صورت از دست هیچ کس هیچ کاری بر نمی آید!»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا