خرید تور نوروزی

زنگ هشدار تغییر اقلیم در خراسان شمالی

سایت نوشت: مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی به زنگ هشدار تغییر اقلیم در استان اشاره کرد.

به گزارش روزنامه خراسان شمالی، «نوربخش داداشی گفت: دانشمندان امور هواشناسی و اقلیم شناسی در چندین سال گذشته می گفتند که در آینده دچار تغییر اقلیم خواهیم شد اما اکنون می گویند در جریان تغییر اقلیم قرار داریم.

تغییر اقلیم یعنی افزایش پارامترهای حدی و این افزایش یعنی شما دمای بالای 40 درجه را در استان دارید تجربه می کنید در صورتی که میانگین دمایی ما در استان بین 30 تا 34 درجه بوده است و الان اگر 42 درجه می شود یعنی افزایش پارامتر حدی دما.

او تصریح کرد: بارش‌ها به خاطر تغییر اقلیم به صورت رگباری، موقت و زودگذر شده است، یعنی در هر بارشی در خراسان شمالی همکاران ما مجبور هستند هشدار بدهند. در بارش هایی که در بهار امسال در استان داشتیم بارش ها با چالش مواجه بود.

او خاطرنشان کرد: افزایش دما باعث کم شدن بارش های جامد یا برفی ما در استان شده است. در زمستان دما بالا رفته است و بارش ها چندان دیگر به صورت برف نیست و به صورت مایع و باران است. ساعت آفتابی ما زیاد و تعداد روزهای ابرناکی آسمان کم و تبخیر زیاد شده است؛ این ها همه آثار تغییر اقلیم است.

این عوامل باعث شده است استان خراسان شمالی دچار گرد و خاک شود. مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی تأکید کرد: در آینده بسیار نزدیک، چالش بسیار بزرگ تغییر اقلیم در استان، چالش گرد و خاک است. قرار داشتن در همسایگی صحرای قره قوم ترکمنستان که با کمبود بارش مواجه است، خود مناطق استان و کویر مرکزی ایران و نوع بارش هایی که تغییر کرده است و به طور منظم انجام نخواهد شد در بروز این پدیده تأثیرگذار بوده اند.

زنگ هشدار تغییر اقلیم در خراسان شمالی
زنگ هشدار تغییر اقلیم در خراسان شمالی


داداشی یادآور شد: اگر چه بارش ها در بهار امسال کمی خوب شده و گرد و خاک کمی کم شده است اما این گرد و خاک به شکل خیلی شدید ادامه خواهد داشت. اگر در چند سال آینده خراسان شمالی از این نظر مثل خوزستان شود نباید تعجب کنیم.

او گفت: از الان باید زنگ هشدار به صدا دربیاید چون منبع آتش بغل ما وجود دارد! کشور ترکمنستان برای این منبع هیچ برنامه ای ندارد. استان خراسان شمالی با توجه به دمای آسایش یا اکولوژی استانی معتدل برای بحث گردشگری بود اما آیا الان هست؟ رسانه ها باید زنگ هشدار را به صدا دربیاورند و مسئولان به حرکت دربیایند.

او اضافه کرد: باید با تغییر اقلیم کنار بیاییم و سازگار شویم. «داداشی» اظهارکرد: در خراسان شمالی هم کشت برنج انجام می دهند که مبارزه با اقلیم است در حالی که نوع کشت و کار باید با تغییر اقلیم تغییر پیدا کند. مجوزهایی صادر می شود که صددرصد آن آب بر است در حالی که باید پرسید آب موردنیازش را از کجا می خواهید تأمین کنید. مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی تأکید کرد: اگر با تغییر اقلیم کنار نیاییم هم کشاورزی، هم محیط و هم آسایش ما دچار خطر خواهد شد.

او بیان کرد: 85 درصد مناطق استان ما دچار خشکسالی شدید است و بارندگی های رگباری جبران کم آبی را نخواهد کرد.

او افزود: از اول مهر سال گذشته تا 31 تیر امسال یا سال آبی زراعی میانگین دما 12 بوده در حالی که میانگین بلندمت آن 10.5 درجه بوده است، یعنی 1.5 درجه افزایش دما را در این مدت داشتیم که عدد بسیار بزرگی است. اکنون جهان برای کاهش دهم درجه افزایش دما در حال کار کردن است. «داداشی» در پایان به نکته مهمی اشاره کرد و گفت: پیش بینی فصلی ما حکایت از این دارد که متأسفانه در 3 ماه آینده، یک یا 2 درجه افزایش دما داریم، یعنی مهر ماه و حتی آبان ماه سردی هم نخواهیم داشت.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا