به اندازه کافی در این هوای خاک آلود کلاغ هست
یک فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به نقد کسی که اتفاقات پس از 88 را به گردن اصلاح طلبان انداخته است، نوشت: به جای پشتک زدن و سیاسی کاری، خوب است مشغول آبیاری و درختکاری و فضای سبز بشوید هم برای جنابعالی که اهل هزینه نیستید بهتر است و هم برای جامعه منفعت دارد.
«جواد امام» در واکنش به «محمدعلی آهنگران» که در سه سال اخیر با سیدمحمد خاتمی عکس هایی گرفته است، در کامنتی در زیر پست او در حمایت از طرح شهرداری تهران با عنوان «دم هركسي كه به فكر محيط زيست و درختكاريه گرم»، نوشت:
«با سلام به نظر می رسد شما به جای پشتک زدن و سیاسی کاری، خوب است مشغول آبیاری و درختکاری و فضای سبز بشوید هم برای جنابعالی که اهل هزینه نیستید بهتر است و هم برای جامعه منفعت دارد و هم خودتان مجبور نمی شوید مطالبی را بر خلاف میلتان در صفحه های مجازی قرار داده و کامنت های خود را مجبور به بستن شوید و از یک طرف دم از اصلاح طلبی و گرفتن عکس سلفی با بزرگان اصلاح طلب! و از طرفی از باب موعظه وارد شده و به عنوان نقد! تیشه به ریشه ی اصلاح طلبان بزنید!
برادر جان ماجراها و حوادث 88 جای بحث زیاد دارد. انتخابات 22 خرداد بود! یادت هست ولیکن 19 خرداد حکم دستگیری ما را صادر!؟ و روز بعد از انتخابات ماها را دستگیر کرده یعنی قبل از هر اتفاق و حادثه ای و ما هیچگاه نه در مقابل نظام و نه رهبری اقدامی نکرده ایم و نه پشت هیچ براندازی قرار نگرفته و همواره هر گونه اقدام ساختار شکنانه و ضدیت با نظام و رهبری را محکوم و از آن برائت جسته ایم.
زیاد خودت را خسته نکن و این تهمت ها را لازم نیست جنابعالی از باب نقد و دلسوزی قرقره فرمائید، کسی نمی تواند ما را از نظام بیرون کند، بنده شیرازه ی نوجوانی و جوانی خویش را برای این انقلاب و نظام گذاشته و کماکان جان ناقابل خود را آماده ی تقدیم به این مردم و مرز و بوم و آرمانهای امام و انقلاب کنم … به اندازه کافی در این آسمان کبود و هوای خاک آلود کلاغ هست، خواهشا شما ادامه ندهید…»
محمدعلی آهنگران – فرزند صادق آهنگران مداح مشهور دفاع مقدس – که سابقه ی سیاسی اصلاح طلبی ندارد و از سه سال پیش با پوشیدن لباس روحانیت و عکس هایی با شخصیت ها در شبکه های اجتماعی فعال شده، دو روز پیش نوشته بود:
«كمتر از سه ماه تا زمان فرارسيدن انتخابات رياست جمهوري باقي مانده به نظر مي رسد با توجه به عملكرد دولت روحاني و لزوم به ثمر رسيدن برنامه هايي كه دولت در دور اول مسووليت خود آغاز كرده و ناتواني آشكار اصولگرايان در معرفي چهره اي مقبول، محبوب و راي آور، انتظار مي رود كه انتخابات رياست جمهوري پيش رو با پيروزي قاطع دكتر حسن روحاني به پايان رسد.
اصلاح طلبان كه نقش محوري در پيروزي و حمايت از روحاني داشتند و با همه محدوديتها و مضيقه ها نتيجه قابل قبولي در انتخابات هفتم اسفند سال گذشته بدست آوردند مي بايست براي تحكيم گفتمان اصلاح طلبي و خدمت به مردم براي انتخابات آتي كه همزمان با انتخابات شوراهاي اسلامي شهر رو روستاست برنامه اي منسجم و هماهنگ داشته باشند و در اين خصوص ذكر چند مورد ضروري است.
١- در انتخابات سال نود و دو، اولويت اصلاح طلبان بر حمايت موثر از روحاني متمركز شد و انتخابات شوراها كه در نوع خود بسيار مهم و تعيين كننده اي بود كمتر مورد توجه قرار گرفت. نتيجه آنكه اصولگرايان با محوريت قاليباف توانستند علي رغم شكست در انتخابات رياست جمهوري سنگر شوراها را حفظ كنند. ضروري است در اين دوره تمركز و اولويت تبليغاتي اصلاح طلبان در كنار حمايت از روحاني بر انتخابات شوراها و ارائه ليستي قوي و معرفي شهرداري كارآمد متمركز شود.
٢- يكي از نقاط ضعف اصلي اصلاح طلبان عدم توجه به طبقات فرو دست جامعه است. گرفتار شدن در بحثهاي روشنفكرانه و توجه بيش از حد به مطالبات سياسي، بين اصلاح طلبان و طبقات حاشيه نشين، مستضعف و كمتر برخوردار جامعه فاصله انداخته به نحوي كه هم اصولگرايان دامنه راي خود را در آن اقشار جستجو مي كنند و هم اصلاح طلبان تلاش چنداني براي كسب راي و نظر آنان از خود نشان نمي دهند. با توجه پر رنگ بودن مطالبات اقتصادي در بين محرومين و مستضعفين ضروري است اصلاح طلبان با اصلاح گفتمان خود تمركز بيشتر و توجه موثرتري به مطالبات اقتصادي داشته باشند و اعتماد طبقه فرو دست جامعه را جلب کنند بدون آنكه در ورطه پوپوليسم گرفتار آيند.
٣- يكي ديگر از نقاط ضعف كليدي مجموعه اصلاح طلبان قطع ارتباط مستقيم با مقام معظم رهبري است. بدون تعارف پس از سال هشتاد و هشت، مواجه نابردبارانه رهبران معترضين و برخي سران اصلاح طلب با شخص رهبر انقلاب و كشانده شدن سطح اعتراضات به تقابل با حاكميت و بي توجهي به دغدغه هاي مقام رهبري موجب شد تا در مسير تعامل اصلاح طلبان با حاكميت اخلال ايجاد شود و بخش عمده اي از آنها از حاكميت اخراج شوند. بزرگان اصلاح طلب هرچقدر هم كه به نحوه برگزاري و نتيجه انتخابات هشتاد و هشت معترض بودند اما نمي بايست اجازه دهند اعتراض به انتخابات به رويارويي با رهبري و حاكميت منجر شود.
من خود يك اصلاح طلبم و هرگز از مرام اصلاح طلبي دست نخواهم كشيد اما اين دليلي بر آن نيست كه انتقادي به رويكردهاي جريان اصلاح طلب نداشته باشم. در خطبه هاي نماز جمعه بيست و نه خرداد هشتاد و هشت مقام معظم رهبري سران معترضين را داخل در نظام تعريف كرده و از آقاي هاشمي رفسنجاني دفاع كرده بودند اما معترضين ترجيح دادند از آن خطبه ها فقط جمله نظر من به نظر احمدي نژاد نزديك تر است را بشنوند و نسبت به ساير راهكارهاي سياسي ايشان بي توجه باشند. نتيجه آن شد كه جريان اصلاح طلب كه روزگاري سران آن از معتمدين و مشاورين رهبري انقلاب بودند فاصله اش روزبروز با حاكميت و رهبر بيشتر شود و جريان رقيب بتواند رهبري را به نفع خود مصادره كند.
امروز اصلاح طلبان براي تعامل مستقيم با رهبر انقلاب و گشودن گره هاي سياست داخلي ناچارند دست به دامن دكتر روحاني شوند. هر چند مطالبه رفع حصر مطالبه اي ملي و دائمي است و رئيس جمهور به عنوان مجري قانون اساسي لازم است در اين خصوص فعال تر باشند اما مجموعه جريان اصلاح طلب بايد مستقلاً خود دست به كار شوند و مسير تعامل و گفتگو با رهبر انقلاب را بگشايند و منتظر و معطل روحاني نمانند چرا كه رئيس جمهور محدوديتهاي خاص خود را دارد و نمي تواند تمام هم و غم خود را مصرف بازكردن موانع بازگشت اصلاح طلبان به حاكميت کند. آقاي خاتمي در يكي از موضعگيري هاي خود پيرامون رفع حصر اشاره كردند كه مقام معظم رهبري پيرامون رفع حصر دغدغه هايي دارند كه اين دغدغه ها بايد شنيده شوند و به آنها توجه شود. اين مهم، رويكردي لازم و ضروري براي بازگشودن گره ها در سياست داخلي و مسائل منطقه اي و جهاني است.»
انتهای پیام
به نظر یادداشت آهنگران فارغ از درست یا غلطش آنچنان هم پرت نباشه که جناب امام برآشفته اند.
اقاي اهنگران روش ماندگاري در عرصه سياسي را به درستي بلد مي باشند
محمد جان ، آهنگران آنچنان نه ، ولی اینچنان پرت گفته که بهتر است خودش را اصلاح طلب معرفی نکند ، خودش باشد ، فرصت طلب
با این موضع گیری ، ایشان میخواد هم از توبره هم از آخور بخورد !!
دراین دیار هزینه حضور در صحنه بس وسیع وگسترده است چرا؟ماحصل ان جمایت وبه زنجیر کشیدن منتقدین چه بود؟چرا باید یکطرف دروغ بشنود دشنام بخورد …….وبعد چه؟ایا ثمره اش را فقط منتقدینند که باید پاسخ دهند؟در میانه ها باید میانه را پذیرفت نه…….
متن جناب آقای آهنگران بسیار منطقی بود و برخورد آقای امام بسیار بد و بدور از ادب و انصاف
بدون طرفداری از نوشته اقای امام براستی چرا همیشه هزینه داده ها باید پاسخگوباشند؟ دیگران چه چیزی پرداخته اند که حالا مدعی هم هستند .
جناب آهنگران، انصاف هم خوب چيزي است و تابحال تصور ميکردم شخص جنابعالي از آن بهره اي داريد، نگو که صرفا (تصور)ي بوده خيالي و بدور از واقعيت. (كشانده شدن سطح اعتراضات به تقابل با حاكميت) آن چيزي که باعث تقابل شد، نابردباري به زعم شما، سران اصلاح طلب نبود! کاش قبل از نوشتن مطلبتان، اطلاعيه ها و پيام هاي ميرحسين را مي خوانديد و يکبار ديگر و باز هم يکبار ديگر مطالعه ميکرديد تا متوجه بشويد او چه گفت و ديگران چه کردند!
38 سال از انقلاب می گذرد هنوز نخواسته ایم دیدگاه دایی جان ناپلئونی را ترک کنیم چه نیروهایی را از بین بردیم .خانه نشین کردیم. ……..تاریخ این چند ساله ما شده فقط ازمون وخطا هو وجاروجنجال اخرش کوه موش می زاید دیگر بس است قدری بخودمان بیاییم به کجا رسیده ایم؟ …………….هزینه این فرصت های تفویت شده را که می پردازد غیر از این ملت؟…….