خرید تور تابستان

متن کامل مقاله حسن روحانی در واشنگتن پست

به گزارش انصاف نیوز، متن کامل مقاله دکتر حسن روحانی رییس جمهور که در روزنامه واشنگتن پست منتشر شده است بدین شرح است:

سه ماه پیش، گفتمان انتخاباتی تدبیر و امید حمایت گسترده مردمی را از آن خود کرد. ایرانیان رویکرد مرا در قبال مسائل داخلی و بین المللی پذیرفتند، چراکه آن را به عنوان رویکردی دیدند که سالها پیش باید ظهور می کرد. من متعهد به تحقق وعده هایم به مردم هستم که شامل قولم به تعامل سازنده با جهان است.

جهان تغییر کرده است، سیاست بین المللی دیگر یک بازی با حاصل جمع صفر نیست بلکه عرصه­ی چندجانبه گرایی است که گاهی اوقات همکاری و رقابت همزمان رخ می دهد. دوران دشمنی های خونین گذشته است. انتظار می رود که رهبران جهان تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند.

جامعه بین­المللی در دنیای جدید با چالشهای بسیاری مواجه است: تروریسم، افراط­­ گرایی، مداخله نظامی خارجی، قاچاق مواد مخدر، جرائم سایبری و تهاجم فرهنگی. همه این چالش­ها در چارچوبی که بر قدرت سخت و استفاده از زور عریان تاکید دارد، تفسیر می­گردد.

برای حل مشکلات پیش روی، باید به پیچیدگی­های موجود توجه ویژه نمود. تعریف بنده از تعامل سازنده در این راستا قابل توضیح می­باشد. در جهانی که سیاست دیگر بازی برد- باخت نیست، پیگیری منافع یک طرف نباید به قیمت عدم توجه به منافع طرف های دیگر تمام شود. رویکرد سازنده به دیپلماسی به معنای لحاظ حقوق یک طرف نیست، بلکه به معنای تعامل با طرف­های دیگر بر پایه برابری و احترام متقابل برای توجه به دغدغه های مشترک و حصول به نتایج مطلوب برای همه طرفین می­باشد. ذهنیت جنگ سردی و بازی صفر و یکی منجر به باخت همه می­گردد.

متاسفانه، یکجانبه گرایی اغلب بر رویکردهای سازنده سایه می­افکند. امنیت به بهای به مخاطره انداختن امنیت دیگران دنبال می­شود و نتایج مرگباری را به دنبال می­آورد. اندکی بیش از یک دهه و دو جنگ بعد از یازدهم سپتامبر، فعالیت­های القاعده و سایر افراطیون نظامی هنوز ادامه دارد. سوریه، جواهر تمدن تبدیل به صحنه خشونت های فجیع از جمله حملات شیمیایی شده است،- که ما بشدت آن را محکوم می­نماییم- در عراق، 10 سال پس از تجاوز آمریکا به این کشور هر روزه ده­ها نفر کشته می­شوند. افغانستان نیز به همین ترتیب هنوز درگیر خون و خونریزی­های داخلی است.

رویکرد یکجانبه، با چهره خشونت و زور عریان، نمی تواند به حل مسائل و مشکلاتی که همگی با آن رو به رو هستیم مانند تروریسم و افراط گرایی، کمک نماید. از واژه “همه”استفاده می نمایم، زیرا هیچ کسی در هیچ کجا حتی اگر هزاران مایل از مرکز درگیریها به دور باشد، نمی تواند از خشونت­های افراط گرایان در امان باشد. مردم آمریکا 12 سال پیش به این نکته پی بردند.

رویکرد من به سیاست خارجی به دنبال حل این مسائل با توجه به دلایل عمقی آنان است. ما باید با همکاری با یکدیگر تلاش نماییم تا به اختلافات و تعارضاتی که منجر به خشونت و جدایی ما از یک دیگر می شود پایان دهیم. . همچنین باید به مقوله بسیار مهم هویت بعنوان کلید اصلی بروز تنش­ها در خاورمیانه توجه نماییم.

جنگ عراق، افغانستان و سوریه بر خلاف ذات هویت این کشورها و نقش موثر آنها در منطقه بوده است. اهمیت توجه به مقوله هویت، در تفسیر پرونده هسته ای صلح آمیز ایران نیز مصداق دارد. برای ما رسیدن به دانش چرخه سوخت هسته‌ای و تولید انرژی هسته‌ای نه تنها برای تنوع بخشیدن به منابع انرژیمان است، بلکه به همان اندازه برای معرفی ایرانیان به جهان و اعلام خواست ما برای شان و احترام و به رسمیت شناختن جایگاهی که در جهان داریم نیز است. بدون در نظر گرفتن موضوع هویت بسیاری از مشکلات حل نشده باقی می‌مانند.

ترجمه: دیدبان آمریکا
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا