۱۰هزار خانواده ساکن زاهدان در اولویت گازرسانی شهری
علیاوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان از آمادگی برای گازرسانی به ۱۰ هزار خانوار ساکن در زاهدان خبر داد.
افتتاح و روشن شدن مشعل گاز در شهر زاهدان در حالی ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ توسط دکتر حسن روحانی، رییس جمهور انجام شد که رسانههای منتقد دولت با تأکید براینکه «گاز به زاهدان رسیده ولی به زاهدانیها نرسیده» سعی در کمرنگ کردن دستاورد دولت یازدهم در عمل به قول خود به مردم سیستان و بلوچستان کردند.
با این حال علیاوسط هاشمی دراینباره گفت: تاکنون ۱۳۰کیلومتر لولهگزاری و گازکشی شهری در زاهدان انجام گرفته است که با این میزان لولهکشی میتوان ۱۳هزار خانواده را از امکان بهرهبرداری از گاز بهرهمند کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان همچنین تأکید کرد: از این ۱۳هزار خانواده ۱۰ هزار خانواده در اولویت نخست هستند که شرکت گاز برابر فراخوانی که میدهد امکان استفاده از گاز را برای آنان مهیا میکند.
علیاوسط هاشمی درباره گازرسانی به سایر نقاط شهر زاهدان نیز افزود: تجهیز کارگاه برای لولهگذاری و لولهکشی ۳۵۰کیلومتر دیگر در شهر زاهدان انجام شدهاست و امیدواریم به زودی همه شهر زاهدان از نعمت گاز برخوردار شوند.
این در حالی است که کمترین تأثیر روشن شدن مشعل گاز در شهر زاهدان خوشحالی مردم از تغییر در این منطقه پس از ۳۷ است.
در چندسال اخیر لولهگذاری و لولهکشی گاز در محلههایی نظیر زیباشهر، خیابان جمهوری و خیابان بزرگمهر انجام گرفته که اینک در همین مناطق میتوان گاز را به خانههای مردم برد.
پرویز سارانی عضو شورای شهر زاهدان ضمن اشاره به وفای به عهد دولت یازدهم در وعدهای که به مردم سیستان و بلوچستان به ویژه زاهدان داده بود گفت: در همین چند روز مردم از کنار مشعل گاز که عبور میکنند خوشحال میشوند زیرا میدانند با ورود گاز به زاهدان علاوه بر آنکه از بوی نفتسفید و دردسرهای کپسول گاز مایع خلاص میشوند، میتوانند شاهد توسعه اقتصادی و ایجاد کارخانهها و کارگاههایی باشند که به دلیل نبود گاز هیچوقت راهاندازی نشده بودند.
یکی از مهمترین صنایع فعال در زاهدان کارخانه سیمان زابل در مسیر زاهدان – زابل است. این کارخانه در نیمه نخست سال ۱۳۸۹ افتتاح شد. کارخانه سیمان به دلیل نبود گاز مجبور به استفاده از مازوت و سوختهای فسیلی برای تولید بود که در سالهای اخیر به سبب حذف یارانه این نوع سوخت و همچنین هزینه بالای حمل و نقل مشکلات بسیاری را برای تولید کارخانه رقم زده بود.
این کارخانه دستکم ۵۰۰ شغل مستقیم ایجاد کرده است.
محمدامیر براهویی، دیگر عضو شورای شهر زاهدان نیز تأکید کرد: اولویت گازرسانی به صنایع و واحدهای تولیدی است که این موضوع میتواند در تولید و اشتغال و همچنین رونق اقتصادی زاهدان و استان مؤثر باشد.
وی ضمن ابراز خرسندی از عمل دولت یازدهم به وعدهاش افزود: انشاالله در ادامه گاز به زابل خواهد رسید و قرار است مردم سراوان نیز از نعمت گاز برخوردار شوند.
چندین محله زاهدان لولهکشی گاز شده است
یکی از اعضای شورای شهر زاهدان میگوید: توزیع گاز برای منازل در سال 96 شروع میشود و البته این حاصل حمایتهای شخص رئیس جمهور است که به وعدهای که به مردم سیستان و بلوچستان دادند عمل کرند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ پرویز سارانی میگوید: لوله کشی شهری از سه سال قبل در مناطق زیباشهر، جمهوری، و بزرگمهر زاهدان آغاز شده بود و ادامه گازکشی در شهر هم با جدیت در دستور کار شرکت گاز قرار دارد و شهرداری و شورای شهر نیز همکاریهای لازم در این زمینه را با عوامل دستاندرکار دارند. در ادامه نظرات سارانی درباره آخرین وضعیت گازرسانی به زاهدان میخوانید.
آقای سارانی لوله کشی گازشهری در زاهدان چه وضعیتی دارد؟ آیا الان که گاز تا زاهدان رسیده امکان توزیع آن به خانههای مردم وجود دارد؟
اول باید تأکید کنم کار بسیار بزرگی بعد از ۳۷ سال در شهر ما اتفاق افتادهاست اینک که مشعل گاز توسط رییس دولت تدبیر و امید روشن شد انشاالله مشعل امیدبخشی، توسعه، نشاط و سرزندگی در استان ما روشن بماند. لوله کشی شهری از سه سال قبل در مناطق زیبا شهر، جمهوری، بزرگمهر آغاز شده بود. در برخی از محلات هم شبکه مورد نظر کشیده شده است.
برخی خبرگزاریها مدعی شدهاند که گاز به زاهدان رسیده ولی به زاهدانیها نرسیدهاست.
توزیع گاز برای منازل در سال 96 شروع میشود و البته این حاصل حمایتهای شخص رئیس جمهور است که به قول و وعده ای که به مردم سیستان و بلوچستان دادند عمل کردند. توسعه، صنعت و تولید در سیستان و بلوچستان معطل و نیازمند گاز بود و اینک یکی از شاخصه هایش که گاز بوده به مرکز استان رسیده است. انرژی پاک و سالمی که سالها مردم ما از آن بیبهره بودند. سالها مردم پی کپسول بودند و از درد و رنج حاصل از بوی بد نفت سفید بیمار شدند. امروز خوشحالم که این اتفاق افتاده است.
فکر میکنید این موضوع چقدر به اقتصاد زاهدان و توسعه استان سیستان و بلوچستان کمک کند یا موجب تسریع آن شود؟
سیستان و بلوچستان شاهراه ارتباطی جنوب ایران و بندرچابهار به عنوان نقطه وصل آبهای آزاد به آسیای میانه است. از طرف دیگر ما با دو کشور افغانستان و پاکستان همجواریم که به شدت مصرف کنندهاند. و اگر تدبیر دولتمردان در عمل اتخاذ شود و گاز طبیعی به کارخانجات و مراکز تولیدی تزریق شود هم در قیمت تولید آنها تاثیر می گذارد و هم در ارتقا شاخصهای حفظ محیط زیست و بسیاری مزایای دیگر دارد. اگر به همه ابعاد این قضیه نگاه کنیم متوجه میشویم هم به نفع مردم و هم توسعه است و گام بزرگی در جهت توسعه صنایع بزرگ و کوچک مولد در سیستان و بلوچستان است.
اما گاز تنها یکی اززیرساختهای توسعه است. فکر میکنید برای ایجاد اشتغال و توسعه سیستان و بلوچستان کافی بوده باشد؟
پس از ورود گاز و با رونق پتروشیمی نهادهای خصوصی و مدنی در این حوزه تعریف میشود و عملا به سمت اشتغالزایی و کارآفرینی در استان حرکت میشود. علم و صنعت دانشگاهی هم به سمت توسعه در این حوزه میرود. بعد از مسئله پتروشیمی توجه به سواحل .. است که مورد تاکید مقام معظم رهبری و شخص ریاست جمهوری است که با توجه به داشتن ابهای ازاد بین الملی و اقیانوسی در آن حوزه هم مسئله اشتغالزایی ، تولید و حتی ابعاد وسیعتری برای بهره برداری از آنها می توانیم تعریف کنیم.
انتهای پیام