سابقهی اخراجیهای احزاب
انصاف نیوز، میثم سعادت:
باور کردنی نبود که اعضای حزب اسلامی کار یک شبه مشهور شوند و دمی صدای زنگ تلفنهای آنان قطع نشود. از سویی اعضا و هواداران این حزب میخواستند دلیل رفتار این عضو نافرمان تشکیلات را جویا شوند و از سویی دیگر، خبرنگارن سایتها و خبرگزاریها قصد داشتند آخرین تغییر و تحول را در این مجموعه جویا شوند. لختی بعد که حکم اخراج «راستگو» به اتهام دروغگویی از حزب اسلامی کار منتشر شد، این اصولگرایان بودند که فریاد وامصیبتا سر دادند گویی این اولین بار است که کسی از حزبی اخراج میشود.
به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، نظیر این اتفاق البته چهار سال پیش نیز افتاده بود که یکی از اعضای درجه سه حزب اعتماد ملی در گفت و گو با روزنامه هواداران احمدینژاد صحبتهایی علیه آقای هاشمی و خاتمی مطرح کرده بود. این رفتار با محکومیت اعضای اصلاحطلب این حزب مواجه شد و فرد یاد شده بدل به چهره محبوب رسانههای اصولگرا شد تا در زمانی که نیاز به مصاحبه با چهرههای فراجناحی داشتند، به یاریشان برخیزد و جای خالی اصلاح طلبان را پر کند! اما آیا احزاب به عنوان نهادهای مدنی و غیر دولتی، حق ندارند از اعضای خود که به صورت داوطلب به آن پیوستهاند، تقاضای وفاداری به آرمانهای حزب را داشته باشند؟
حذف بدون پاسخگویی
جامعهی اصولگرایان هیچگاه به معنای واقعی کلمه حزبی نداشتند تا در مورد رفتار حزبی آنها توضیح دهد و به همین سبب حذف نیروها در این جریان خیلی سادهتر صورت میگرفت. در همین انتخابات مجلس نهم، شهابالدین صدر که روزگاری نمایندهی طیفی از اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری بود و در مجلس در جایگاه نایب رییس مینشست و به مدد برخی رد صلاحیتها، رییس سازمان نظام پزشکی کشور شده بود، از لیست اصلی اصولگرایان جا ماند و البته در مرحلهی بعدی رد صلاحیت شد تا از ورود به مجلس بازبماند.
بر خلاف اصلاحطلبان که در گفتگو با رسانههای چپ و راست به دفاع از تصمیم خود میپردازند، هیچکدام از اصولگرایانی که لیست این تشکیلات را تنظیم کردند از این رفتار خود دفاع نکردند با این حال خبر میرسد انتقاد صدر از یکی از روحانیون سرشناس اصولگرا دلیل تصمیم بر حذف او بوده است.
همچنین علی مطهری نیز نمایندهی دیگری بود که حمایت این دست از اصولگرایان را در انتخابات مجلس از دست داده بود. دلیل حذف مطهری نیز هرگز مشخص نشد با این حال بعضی تریبونهای غیر رسمی این جریان مثل رجانیوز مواضع مطهری در قبال آنچه فتنه خوانده میشود را دلیل این برخورد عنوان کردند.
محسن غرویان نیز یکی دیگر از اصولگرایانی بود که از عضويت در موسسهی آموزشي امام خميني کنار گذاشته شد. موسسه آموزشی امام خمینی قبل از تاسیس جبهه پایداری، به نوعی جایگزین کارکرد حزبی آیتالله مصباح یزدی بود.
اخراج فاسدها
در طول تاریخ بسیاری از سیاستمداران مشهور جهان از تشکیلات سیاسی خود اخراج شدند. همین سال گذشته بود که «بو شیلای»، یکی از سیاستمداران برجستهی چینی و رهبر شعبهی حزب کمونیست در منطقهی مهم چونگکینگ از حزب کمونیست اخراج شد. اتهام وی سو استفاده از قدرت، فساد، رشوه خواری و داشتن دوابط غیر اخلاقی با زنان عنوان شده بود.
فروردین ماه همین امسال هم “ژروم كائوزاك” وزير پيشين بودجهی فرانسه از حزب سوسیالیست فرانسه به خاطر فرار مالیاتی اخراج شد. حزب سوسیالیست فرانسه در بیانیهای گفته بود که حضور کائوزاک در حزب باعث ایجاد نگرانی در میان اعضای حزب شده بود.
در اردیبهشت امسال هم حزب الوسط الاسلامی در کشور کمتر توسعه یافتهی اردن نیز یکی از اعضای خود را که در پارلمان این کشور عضویت داشت اخراج کرد. «الدوایمه» متهم بود در جریان سفر به سرزمینهای اشغالی، با «شیمون پرز» دست داده بود. بعد از این اخراج حزب الوسط الاسلامی در بیانیهای اعلام کرد که بعد از مشورت با اعضای حزب تصمیم گرفته شد تا الدوایمه از حزب اخراج شود زیرا این گونه اقدامات با اصول اولیهی حزب در تضاد است.
در دی ماه سال 89 نیز و در اوج موج بهار عربی، در پي تشديد اعتراضات در تونس به حضور نمايندگان حزب رييس جمهوري مخلوع و فراري تونس، اين حزب زين العابدين بن علي و 6 تن از نزديکان او را اخراج کرد.
انتهای پیام