خرجتراشی به سبک لباس فرم اجباری
گرچه بر اساس اعلام سازمان آموزش و پرورش هیچ گونه اجباری در تهیه لباس فرم وجود ندارد اما همچنان برخی مدارس هستند که هر سال خانوادهها را با چالش تغییر رنگ لباس فرم روبهرو میکنند.
به گزارش سایت صبح قزوین، «چند سالی است که موضوع لباس فرم مدارس مورد توجه قرار گرفته به طوری که هر مدرسه متناسب با تصمیم شورای مدرسه و رئیس انجمن اولیا و مربیان، یک لباس مشخص با رنگ، جنس و مدل انتخاب میکند.
لباسهای همرنگ و یک شکل در مدارس علاوه بر ایجاد نظم و هماهنگی موجب افزایش اعتماد به نفس دانشآموزان شده و از طرف دیگر فارغ از هزینه اولیه موجب کاهش فاصله طبقاتی دانشآموزان میشود چه بسا که همه با هر شرایط مالی ملزم به استفاده از یک لباس یکرنگ و یک شکل هستند.
گرچه بر اساس اعلام سازمان آموزش و پرورش هیچ گونه اجباری در تهیه لباس فرم وجود ندارد اما همچنان برخی مدارس هستند که هر سال خانوادهها را با چالش تغییر رنگ لباس فرم روبهرو میکنند.
با توجه به شرایط اقتصادی و هزینههای امروز اجباری شدن تغییر لباس فرم جز برای دانشآموزان پایههای اول ابتدایی، هفتم و دهم دبیرستان معنایی نخواهد داشت و نباید الزامی در این رابطه وجود داشته باشند اما همچنان گلایههایی از طرف خانوادهها وجود دارد.
برخی والدین قزوینی در تماس با پایگاه خبری صبح قزوین؛ از اجباری شدن لباس فرم در مدارس میگویند در حالیکه بنابر گفته مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین هیچگونه اجباری در این رابطه وجود ندارد و والدین میتوانند هرگونه تخلفی را گزارش دهند.
والدین یکی از دانشآموزان پایه هشتم در تماس با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ اظهار کرد: با توجه به تاکید آموزش و پرورش مدارس نباید هر سال ما را ملزم به تغییر لباس فرم جدید کنند اما متأسفانه برخی مدارس توجهی به این موضوع ندارند.
او افزود: بسیاری از والدینی که فرزندان آنها در مدارس دولتی درس میخوانند حتی توانایی تامین مایحتاج اولیه آموزشی برای فرزندان خود را ندارند اما متأسفانه همه ساله مجبور به تهیه لباسهای فرم بی کیفیت و نامرغوب برای دانشآموزان خود هستند.
یکی دیگر از والدین دانشآموزان که دو فرزند دانشآموز دارد نیز در گفتگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ اظهار کرد: ما دو فرزند دختر داریم که هر دو دانشآموز هستند و متاسفانه مجبور هستیم برای هر دو لباس فرم جدید تهیه کنیم.
او افزود: قیمت بالا، کیفیت نامرغوب و اجباری بودن تهیه فرم مدرسه دغدغهای است که ما هر سال با آن دستوپنجه نرم میکنیم.
لباسهای نامرغوب و بیکیفیت با قیمت بالا
این شهروند بیان کرد: گرچه تورم بالاست و در قیمت لباسها تاثیرگذار است اما زمانی که قرارداد به صورت عمده منعقد میشود قطعاً باید نرخ لباسها کاهش یابد نه اینکه ما مجبور شویم لباسهای نامرغوب و بیکیفیت را با قیمت بالا خریداری کنیم.
او ادامه داد: متأسفانه لباسهای فرم تعیین شده هیچ کیفیتی ندارند اما ما مجبور به تهیه هستیم و باید در برابر جنسهای بی کیفیت هزینههای گزافی بپردازیم. برای بررسی بیشتر به گفتگو با مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین پرداختیم؛
نقی سیاهکالی مرادی مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در گفتگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ درباره لباس فرم مدارس اظهار کرد: تغییر لباس فرم دانش آموزی باید با نظر شورا انجمن اولیا مدرسه صورت گیرد و مدارس نباید سالانه طرح و رنگ لباس فرم را تغییر دهند.
او با بیان اینکه خرید لباس دانشآموزان از خردادماه آغاز شده و تا پایان شهریورماه ادامه دارد، افزود: دانش آموزان میتوانند از لباس فرم سال گذشته خود استفاده کنند و اجباری برای تهیه لباس جدید نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین بیان کرد: قیمت لباس فرم از طریق اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک به آموزش و پرورش اعلام میشود و این نهاد هیچ گونه دخالتی در این رابطه ندارد.
سیاهکالی گفت: تولیدکنندگانی که دارای مجوز و یا پروانه کسب از اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک میباشند میتوانند در این زمینه فعالیت کنند.
او در پایان گفت: تاکنون ۱۰ هزار و هشتصد دانشآموز برای سرویس مدارس ثبتنام کردند و 10شهریور ماه نیز همچنان ثبتنام ادامه دارد. برای بررسی بیشتر به گفتگو با معاون نظارت و بازرسی قزوین پرداختیم؛
محمدی صدر معاون نظارت و بازرسی صمت قزوین در گفتگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ در رابطه با تعیین قیمت فرم لباس مدارس اظهار کرد: فرآیند تعیین نرخ خدمات واحدهای تولیدی پوشاک بر اساس دستورالعملهای سازمان حمایت که با پیشنهاد اتحادیه صنف به اتاق اصناف ارسال شده و در کمیسیون نرخگذاری اتاق اصناف بررسی میشود.
او افزود: نتایج بررسیهای به عمل آمده جهت طرح در کمیته نرخگذاری به اداره کل صمت ارسال و پس از تایید نهایی جهت ابلاغ به اتحادیه مربوطه و واحدهای تولیدی تحت پوشش ارسال میشود.
معاون نظارت و بازرسی صمت استان بیان کرد: آخرین نرخ تعیین شده برای واحدهای تولیدی پوشاک سال ۱۴۰۲ بوده که مسئولین واحدهای تولیدی موظف به رعایت نرخ مصوب و نصب آن در معرض دید مشتری هستند اما نوع و طرح پارچه لباس فرم دانش آموزان نیز ممکن است در قیمت تمام شده موثر واقع شود.
محمدی صدر ادامه داد: در حال حاضر تا تعیین نرخهای جدید لباس فرم مدارس بر اساس نرخهای سال گذشته لازمالاجرا میباشد که به شرح زیر است:
*دوخت پیراهن و شلوار مدارس با پارچه «ابتدایی بدون مقنعه» 450 هزار الی 550 هزار تومان
*دوخت پیراهن و شلوار مدارس «بدون مقنعه» 550 هزار الی 700 هزار تومان
*دوخت مقنعه با پارچه بروجرد یک میلیون تومان
او در پایان گفت: همشهریان محترم میتوانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف در این خصوص مراتب را از طریق شماره تلفن 124 به کارشناسان مستقر در مرکز پاسخگویی سازمان صمت گزارش نمایند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ همه ساله در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید، تغییر لباس فرم مدارس یکی از دغدغههای والدین محسوب میشود که انتظار میرود که با توجه به هزینههای گزافی که پدرو مادرها صرف تهیه اقلام آموزشی فرزندان خود میکنند؛ الزامی برای تغییر لباس فرم وجود نداشته باشد چه بسا که به گفته والدین لباس فرم سال گذشته دانشآموزان موجود و سالم هستند.
برای تهیه این گزارش با چند نفر از والدین هم صحبت شدم که خبر خوبی که برایم نوید بخش بود این بود که در یکی از مدارس استان که عمدتا از سطح درآمدی پایینی برخوردار هستند؛ نهتنها اجباری در تهیه لباس فرم مدارس نبود بلکه با همکاری مدیر مدرسه و والدین؛ لباسهای سالم و تمیز دانشآموزانی که از آن مدرسه فارغالتحصیل شده بودند و یا برای دانشآموزانی که لباسشان کوتاه و کوچک شده بود را جمعآوری و به دانشآموزان ضعیفتر اهدا میکردند. امیدواریم که چنین تصمیماتی با توجه به در نظر گرفتن شرایط کل جامعه اخذ شود تا موجب دغدغه والدین نشود.»
انتهای پیام
ممنون که به این موضوع پرداختین اینکه هرسال رنگ لباس عوض میشه کاراشتباهیه شایدخانواده ای بخوان یک لباس رودوسال دانش آموزش استفاده کنه همه که وضع شون خوب نیست
کلا تحصیل توایران سخته وهزینه های زیادی داره که میشه وجودنداشته باشه
چراهرسال باید کتابها عوض بشه
اگرهرچندسال کتابها عوض بشه واخرسال ازدانش آموزان گرفته بشه وبه دانش آموزان دیگرداده بشه چه بودجه ازدوش دولت وخانواده ها که برداشته نمیشه