ضرورت «کمگویی و گزیده گویی» رجال حاکم
حجت الاسلام احمد حیدری در یادداشتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است، نوشت:
رئیس جمهور محترم در این مدت کوتاه بعد از تنفیذ و تحلیف، گرچه سخنان امیدوار کننده و شوقآفرینی گفته است، و گرچه سخن گفتن از مسائل مهم کشور با مردم، آن هم مستقیم و بدون واسطه، ضروری است و به همراهی افکار عمومی میانجامد و برخی کانونهای قدرت را از مداخلات فراقانونی و تمامیتخواهانه بازنشانده و به عقب میراند، ولی به نظر میرسد ایشان هم کم و بیش در معرض خصیصه ناپسند «زیادهگویی» و «بیملاحظهگویی» که متأسفانه عارضه فراگیر مسئولان است، قرار گرفته لذا باید با دقت و تأمل؛ این خصیصه ناپسند را از خود دور سازند و اجازه گرفتار شدن خود به آن را ندهند.
نکته دیگر این که مسئولان در مواضع گوناگون و با توجه به مواجهه با مشکلات متنوع، به زیر دستان خود تذکرات و رهنمودهایی میدهند که اگر این تذکرات و رهنمودها، عمومی شده و به گوش همگان برسد، ممکن است عوارض سنگینی در پی داشته باشد. بنا بر این باید علاوه بر کمگویی و گزیدهگویی، مواظب بوده و به مسئولان اطلاع رسانی مجموعه خود دستور اکید دهند که هر سخنی را رسانهای و عمومی نکنند و در این مورد گروهی متخصص تصمیمگیر باشند.
به عنوان مثال قیمت سوخت بخصوص بنزین دهههاست که از معضلات کشور بوده و ناترازی این قیمت در درون کشور با فوب قیمت در خلیج فارس و در مقایسه با کشورهای همجوار یکی از عوامل قاچاق گسترده این ثروت ملی است. البته دولت اصلاحات در این زمینه و برای رساندن قیمت داخلی به فوب خلیج فارس، اقدام خوبی را انجام داد و مقرّر کرد قیمت سوخت سالانه حداقل 20 درصد(مساوی با تورم سالانه) رشد یابد تا نیاز به اصلاح شوکآمیز قیمت نشوند ولی آن مصوبه با قانون تثبیت قیمتها که در مجلس اصولگرای هفتم و اواخر عمر دولت اصلاحات تصویب شد، ابتر و ناکام ماند و اجرا نشد و با تثبیت قیمتها، بعد از گشت یک دهه و اندی در سال 1398 مجموعه مسئولان مجبور به اصلاح قیمت بنزین به صورت ناگهانی و شوکدرمانی شدند که در نتیجه شد آنچه نباید میشد!
امروز هم باید دولت این مشکل را حل کند لذا سخن گفتن در این زمینه با مجموعههای ذیربط و خواستار ارائه راهحل شدن، کاملا ضروری است ولی این سخنان به هیچ وجه نباید قبل از شناخت راه حل و تصمیمگیری، عمومی شود و فقط وقتی راه حل مناسب شناسایی و تصمیم لازم با توجه به تمام جوانب گرفته شد، آن گاه باید در این موضوع برای توجیه عمومی و ایجاد زمینه اجرا، با مردم سخن گفت.
متأسفانه هنوز چند روز از آغاز به کار دولت جدید نگذشته بعد از پخش سخنان اخیر رئیس جمهور در باره غیر عاقلانه بودن خرید بنزین با قیمت بالا و فروختن آن به مردم با قیمت نازل؛ خوف گران شدن ویرانگر قیمت بنزین در سطح عموم مردم پدیدار شد و این خوف چنان گسترده و فراگیر بود که به عنوان مثال رانندگان سرویس مدارس را وادار کرد در قرارداد خود با اولیا از آنان تعهد بگیرند که در صورت گران شدن بنزین، اولیا نسبت به افزایش قیمت سرویس بعد از آن، حق هیچگونه اعتراضی نداشته باشند!
این ناامنی به حدی گسترده بود که نهایتا معاون اول را وادار کرد در سخنان عمومی خود به مردم اطمینان دهد دولت چهاردهم هیچ تصمیم عجولانهای نخواهد گرفت و در هر تصمیمی، تمام پیوستهای اجتماعی، فرهنگی و عدالت را مد نظر قرار میدهد.
این یک نمونه از ثأثیر تخریبی سخنان مقامات عالی بر زندگی عادی مردم است که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد و در سخن گفنشان دقت کنند و با کمگویی و گزیددهگویی، از وارد شدن هزینه مادی و روحی بیجا و بیمورد به مردم جلوگیری نمایند. همچنین در دفاتر خود، گروهی متخصص را مأموریت دهند تا عواقب و پیامدهای مثبت و منفی انتشار سخنانشان را بسنجند و در صورت لزوم اجازه نشر عمومی بعضی سخنان را ندهند.
انتهای پیام
بجای مطرح کردن همه روزه از افزایش قیمت بنزین که در مقابل یک بطری باصطلاح آب معدنی ارزشی ناچیز میباشد لازم است بودجه صد ها بار بازخوانی شده بودجه های نا کارآمد همچون فرهنگ وارشاد تبلیغات اسلامی اربعین و صد ها موسسه وابسته که نتیجه کار آنها هیج کمکی به پیش فت اجتماع نمنماید حذف گردد
.پزشکیان بخاطراینکه صداقت خودشابه مردم نشون بده هرچیزی رومیگه امابنابرتوصیه این سایت که بخردانه هم هستش بایداتاق فکروانالیز داشته باشه که خدای ناکرده حس دلهره ووای چه کنیم به مردم دست نده