خرید تور نوروزی

محمدعلی بهمنی: پیام‌آوری با رسالت اتصال دریاها

احمدرضا جمالی در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز نوشت:

استاد بهمنی، شاعری بود که مهربانیش به اندازه شعرهایش شهرت داشت. او صاحب سبک در غزل معاصر و همچنین ترانه‌ بود. بسیاری از آثار وی را با صدای علیرضا قربانی، همایون شجریان، حبیب محبیان و … شنیده‌ایم.

محمدعلی بهمنی، شاعر و غزل‌سرای برجسته ایرانی، همواره به عنوان شاعری برای مردم شناخته می‌شد. او در طول زندگی خود هیچ‌گاه به جناح خاصی تعلق نداشت و از سیاست دوری می‌کرد. بهمنی با اشعارش توانست دل‌های بسیاری را به خود جذب کند و با زبانی ساده و صمیمی، احساسات و دغدغه‌های مردم را به تصویر بکشد.

بهمنی در اشعارش به موضوعات اجتماعی و انسانی می‌پرداخت و با استفاده از نمادهای طبیعی مانند دریا، به بیان اعتراضات و نارضایتی‌های خود از اوضاع اجتماعی و سیاسی می‌پرداخت.

این شاعر بزرگ، با وجود محدودیت‌ها و سانسورهای موجود، توانست صدای مردم باشد و با اشعارش به دل‌های آنان راه یابد. او با هنرمندان بزرگی مانند حمیرا، رامش و شادمهر عقیلی همکاری داشت و ترانه‌های ماندگاری را به یادگار گذاشت.

محمدعلی بهمنی، شاعری که در طول زندگی خود مهربانی را بی دریغ به همگان عرضه می‌داشت، حتی پس از وفات و در مراسم بدرقه‌اش نیز توانست با مهربانی همه اهالی ادبیات با هر تفکری را در کنار هم جمع کند. مراسم بدرقه او در تالار وحدت برگزار شد و شاعران، نویسندگان و دوستدارانش از تمامی تفکرات و گرایش‌ها برای ادای احترام به این شاعر بزرگ گرد هم آمدند.

بهمنی با اشعارش همواره به دنبال ایجاد پیوند و همبستگی میان مردم بود و این ویژگی حتی پس از مرگش نیز ادامه یافت. او با مهربانی و صداقت خود توانست نقطه اتصال همه به هم باشد و در مراسم بدرقه‌اش نیز این همبستگی به وضوح دیده شد. 

فقط او می‌توانست شاعرانی منتقد چون حسین جنتی، جویا معروفی و … را در کنار صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد، حامد عسکری، ناصر فیض و … قرار دهد. فرزندان ادبیات ایران به احترام بهمنی دست دوستی به هم دادند. این تکثر عقاید نه فقط در شاعران بلکه در مردم حاضر در تالار وحدت نیز قابل رویت بود، بانوان با پوشش چادر اسلامی در کنار بانوانی با پوشش عرف امروزی تهران در کمال صلح ایستاده بودند.

در بحث رسانه ها نیز این موضوع صدق می‌کرد، به راستی به جز محمدعلی بهمنی که می‌توانست هم در رادیو فردا و VOA باشد هم شبکه‌ی خبر و برنامه‌ی ۲۰:۳۰؟! تاسف از فوت وی از سویی صفحه اول روزنامه شرق، دنیای اقتصاد و آرمان ملی و از سویی دیگر صفحه اول روزنامه اطلاعات بود. استاد بهمنی شخصی بود که سید مهدی موسوی و حامد عسکری که دو قطب مخالف هستند در اینستاگرام برایش پست منتشر کردند.

او به راستی وابسته به هیچ جریانی نبود، جریان او جریان مردم بود، دریا بود. طی مراودات و برخوردهایی که با ایشان داشتم همواره می‌دیدم که حتی نهاد برگزار کننده رویداد هم برایشان فرقی ندارد و هر جا که بحث شعر و ادبیات باشد ایشان مخالفتی برای حضور ندارند.  به علت حضور بهمنی در مراسم بزرگداشت سردار سلیمانی حملات ناجوانمردانه‌ای در فضای مجازی به او شد، چند ماه بعد تماس گرفته بودم تا برای یک رویداد ادبی در دانشگاه تهران دعوتش کنم، پیرمرد مهربان با روی باز پذیرفت و فقط در انتهای تماس با صدایی لرزان پرسید که برنامه احیانا متعلق به جریان سیاسی یا تشکلی خاص نباشد. چقدر بابت یک شعرخوانی خاطر استاد را رنجاندند و به او تاختند که او اینقدر محتاط شده بود.

این شاعر بزرگ، با وجود تمام چالش‌ها، همواره به عنوان نمادی از عشق و مهربانی در دل‌های مردم جای داشت و مراسم بدرقه‌اش نیز نشان‌دهنده این عشق و احترام بود که مردم به او داشتند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا