تاجزاده: روحانی به نسبت احمدی نژاد بسیار موفق تر عمل کرده
سید مصطفی تاجزاده بخشی از گفتگوی خود درباره ی دولت روحانی، جریان روشنفکری و طرح آشتی ملی، با نشريه «جوانه» را منتشر کرده که در پی می آید:
✅ در انتخابات آتی اگر شرایط جامعه دستخوش تغییرات خاصی نشود دکتر روحانی برای یک دوره ی چهار ساله ی دیگر بر مسند قوه ی مجریه قرار خواهد گرفت اما اینکه آرای ایشان به نسبت دوره ی گذشته چه تفاوتی خواهد داشت به تحولات چند ماه آینده بستگی دارد.
✅ ناکامی دولت در زمینه ی رفع حصر قابل پیش بینی بود زیرا حل این مساله تنها با تلاش های دولت به نتیجه نخواهد رسید از طرفی عملی شدن این امر باعث افزایش شدید آرای دکتر روحانی در انتخابات پیش رو خواهد شد بنابراین چنین موضوعی در چند ماه آینده در دستور کار حاکمیت و جناح رقیب قرار نخواهد گرفت.
✅ دولت دکتر روحانی به نسبت دولت قبل بسیار موفق تر عمل کرده اما در زمینه هایی کاستی هایی داشته است.
✅ ریشه ی شکاف بین دولت و ملت به استبداد، تنگ نظری و تمامیت خواهی برمی گردد؛ هر حکومتی به میزانی که راه را برای چرخش مسالمت آمیز قدرت بیشتر باز کند و بستر را برای ارائه ی اندیشه ها و آرای مختلف و متفاوت فراهم تر کند قدم های محکم تری در جهت کاهش و رفع این شکاف برداشته است.
✅ نارضایتی عمومی در کشورها زمانی رخ می دهد که استبداد حاکم باشد و این استبداد اگر با مواردی نظیر فقر اقتصادی، تبعیض های مختلف و فسادهای مالی همراه شود زمینه را برای انقلاب فراهم می کند.
✅ قدرت الزاما باید همگون باشد در غیر این صورت هر بخشی تلاش بخش دیگر را خنثی می کند و به این ترتیب نه مشکلات رفع می شود و نه میتوان کارهای بزرگ و جراحی های اساسی برای پیشرفت کشور انجام داد.
✅ جریان روشن فکری در کشور در دوگانه ی آزادی – استبداد سیر می کند، این دوگانه در دوره ای که استبداد بیداد می کرد طبیعی، ضروری و مفید بود زیرا نقشی جدی در شکستن حصارها، زندان ها، دیوارها و انسداد جامعه ی ما ایفا می کرد.
✅ پس از انقلاب اسلامی ما در شرایط نیمه باز – نیمه بسته و نیمه دموکراتیک زندگی کرده ایم بنابراین مشکل تنها استبداد نیست و بسیاری از آزادی ها را خود مردم به دست آورده اند، همچنین آزادی هایی که فضای مجازی بوجود آورده و داشتن استقلال و دموکراسی در کشور سبب شده جامعه ی آگاه و روشنی داشته باشیم، با این وجود دیگر نمی توانیم مشکلات خود را به دولت های خارجی نسبت بدهیم زیرا آنها دخالت جدی در امور داخلی ما نداشته اند. در مجموع روشنفکران ما نتوانسته اند بنا به هر دلیلی برای حل مشکلات پارادایمی ارائه دهند تا بر اساس آنها بتوانیم بر مشکلات فائق آئیم.
✅ طرح آشتی ملی آقای خاتمی بسیار هوشمندانه و به موقع بود. این اقدام عصبانیت رادیکالیون جناح مقابل را به این دلیل برانگیخت که مشاهده کردند هم در بین آحاد مردم و هم بین بخش های قابل توجهی از اصولگرایان معتدل با استقبال روبرو شده است. با توجه به شرایط حاکم بر کشور انتظار می رود طرفین به یک بازی برد – برد تن بدهند تا به رغم همه ی مشکلات و اختلاف نظرها بتوانند در مورد مسائل خاصی به تفاهم برسند و دوشادوش یکدیگر و به صورت مشترک کارها را پیش ببرند تا جامعه در نهایت از این تفاهم بهره مند شود.
✅ مهندس بازرگان ایرانیان را مردمی دارای روحیه ی زور و زود تعریف کرد او اعتقاد داشت ما مردمی هستیم که تمایل داریم کارها را سریع و با اتکای به زور پیش ببریم، اصلاحات یا reform دقیقا در نقطه ی مقابل این تفکر قرار دارد یعنی تدریجی، مسالمت آمیز، پیوسته و مستمر که با روحیه ی بسیاری از ایرانیان خصوصا جوانان سازگاری ندارد.
✅ در عصر حاضر مردم ما به رغم اینکه به دلیل استبداد زدگی در طول تاریخ تحت تاثیر روحیه ای بودند که مهندس بازرگان به آن اشاره داشت در مجموع اصلاح طلبانه تر به موضوعات می نگرند. از طرفی چون می دانند آلترناتیو اصلاحات، آشوب، شورش های خیابانی و در نهایت انقلاب است، بیم دارند که با چنین اقداماتی کشور به عقب برگردد یا با شرایط بغرنجی روبرو شود به همین دلیل از چنین اقداماتی پرهیز می کنند. با این تفاسیر ما راه اصلاح بسیاری از امور را تنها و تنها اصلاحات می دانیم.
انتهای پیام
اقای تاجزاده دست بردار بابا این خانواده رو کمتر اذیت کن چقدردوریت را تحمل کنند؟نمی بینی با هر سخنت ابی به لانه ای میریزی؟وخطبا را به پاسخ(……) وادار می کنی؟