ورود دادستانی به موضوع محور تاریخی کمرزرین اصفهان
دادستان عمومی و انقلاب اصفهان از ورود دادستانی به موضوع محور تاریخی کمرزرین خبر داد و گفت: با توقف عملیات عمرانی در محل یاد شده، پیشبینی و اجرای طرحی با هدف حفظ آثار تاریخی در کنار تسهیل عبور و مرور شهروندان ضروری به نظر میرسد.
به گزارش سایت صاحب نیوز (اصفهان)، به نقل از روابط عمومی دادگستری استان اصفهان، «سیدمحمد موسویان، دادستان عمومی و انقلاب اصفهان از ورود دادستانی به موضوع محور تاریخی کمرزرین و برگزاری نشست تخصصی در این خصوص خبر داد و اظهار کرد: آثار باستانی و گردشگری از سرمایههای بسیار با ارزشی است که صیانت و حفاظت از آن نزد افکار عمومی امری بسیار مهم و حائز اهمیت بوده و مسئولیت دشوار مسئولان مربوطه را در قبال نسلهای آتی تداعی و به اذهان متبادر میکند.
او هدف از برگزاری این نشست را بررسی وضعیت گذر کمرزرین و اتخاذ تصمیم مناسب عنوان کرد و یادآور شد: با توقف عملیات عمرانی در محل یاد شده، پیشبینی و اجرای طرحی باهدف حفظ آثار تاریخی در کنار تسهیل عبور و مرور شهروندان ضروری به نظر میرسد.
موسویان افزود: در همین راستا مقرر شد اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان و شهرداری اصفهان نسبت به تهیه طرحی باهدف حفظ آثار تاریخی کاوش شده در محل در کنار تسهیل عبور و مرور شهروندان، اقدام و طرح مذکور را به دبیرخانه کارگروه نظارت و پیگیری حقوق عامه دادستانی ارسال کند.
دادستان عمومی و انقلاب اصفهان تصریح کرد: با تأیید طرح، شهرداری در اسرع وقت نسبت به اجرای آن تحت نظارت سازمان بازرسی استان اقدام خواهد کرد. وی گفت: اقدامات لازم برای حفظ ایمنی ابنیه موجود مجاور محور خاکبرداری شده در طی مراحل اجرای طرح با حضور کارشناسان اداره کل میراثفرهنگی انجام خواهد شد.
موسویان بر پاسداشت میراثفرهنگی بهعنوان یکی از مصادیق حقوق عامه تأکید کرد و گفت: موضوع میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در دستور کار دادستانی مرکز استان قرار داشته و با هر گونه ترک فعل در این حوزه برخورد قانونی خواهد شد و دستگاه قضائی استان پیگیری مطالبات عمومی در این موضوع خواهد بود.
کمر زرین در یکی از کهنترین مناطق شهر اصفهان و در نزدیکی مسجد جامع عتیق قرار دارد. پیشتر عملیات گودبرداری با لودر برای احداث گذرِ کمرزرین به تخریب لایههای باستانی و مشهود شدن شواهدی از دو سازه معماری منجر شده بود و بهاینترتیب این کار، متوقف و عملیات باستانشناسی شهری با توافق بین پژوهشگاه میراثفرهنگی، سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان و دانشگاه هنر آغاز شد.
متولی این عملیات باستانشناسی شهری، سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان و مجری آن دانشگاه هنر است و با نظارت اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان پیش میرود.»
انتهای پیام